KIZ İSTEME DE KAVGA ÇIKTI

Önceki konuyu hatırlıyorum, kız 22 yaşındaydı sanırım.
Okulda/kariyer peşinde olması gereken yaşta koca peşinde olmasını, uğraşsam belki bir nebze anlarım ama böyle bir kocanın peşinde olmasını anlamıyorum.

O kadar kişi yazdı, olmaz dedik.
Annesinin boğazını sıkan adamı savundu "imi siviyirim" diye. O küfürü de savunur o yüzden.
Annesi de hala kızını yamama peşindeydi.
Çocuğun babası "o kadını sildik" demiş ya ana kız hevesle nişan gününü bekler şimdi.

O yüzden siz karışmayın bence. Bazı insanlar ne yaşıyorsa hak ediyor. Kendine yardım etmek istemeyene siz yardım edemezsiniz.

Anasına bak kızını al demişler ama bu olayda anasına bak oğlunu al demek daha doğru olur.
Anne ayrı facia, oğlu ayrı facia, aile tam facia.
Arkadaşınız hiç kimyese bakmasın hatta arkasına bile bakmasın ve kaçsın.
Bu arada arkadaşınızın ailesi ne yaptı merak ettim. Siz bile olaya bu kadar müdahil olmuşken, aile nasıl sessiz kaldı.

Arkadaşınız annesine sövüp sayan bir kadının oğluna gelin gitmeyi nasıl hala düşünebiliyor?
Şaştım kaldım doğrusu.
Evlendikten sonra da arkadaşım evlendiğine pişman kocası onu önemsemiyor başlıklı bir konu açarsa şaşırmam.

Arkadaşınız annesine sövüp sayan bir kadının oğluna gelin gitmeyi nasıl hala düşünebiliyor?
Şaştım kaldım doğrusu.
Evlendikten sonra da arkadaşım evlendiğine pişman kocası onu önemsemiyor başlıklı bir konu açarsa şaşırmam.
Annesine sövüp saymıyor sadece boğazını bile sıkıyor! Bu konudaki kızımız da mutlu oluyor tüm bunlardan, sevgilisi onu savunuyor diye, hâlbuki kendi annesine böyle davranan eşine neler yapmaz. Ama işte seviyor, sevgi herşey demek çünkü.

Biz evleniyoruz aileler evlenmiyor mantığında bir arkadaşın varsa halteder söyleyeyim. O kadın evlilik olursa bir noktada öyle yada böyle içlerinde olacaktır. Bugün yanındayım annem istediğini soylesin vs diyen bir erkek bile üç beş yıla anam da anam diye ağlar.
Kız kendini düşünsün ayrılsın yoksa bu aile anasını ağlatır.

Annesine sövüp saymıyor sadece boğazını bile sıkıyor! Bu konudaki kızımız da mutlu oluyor tüm bunlardan, sevgilisi onu savunuyor diye, hâlbuki kendi annesine böyle davranan eşine neler yapmaz. Ama işte seviyor, sevgi herşey demek çünkü.
Ya yok böyle saçmalık.Ben çok deli severim ki sevdim.Çok aşık oldum birine.Ama şöyle bir şey yapsaydı sevgisi filan kalmazdı herhalde.Aileme biri bir şey yapsın hemen kaplan kesiliveriyorum.
Evlensin evlensin de görsün bakalım.
Bazen yaşadıklarımızı kendimiz hak ediyoruz.

Anasına bak kızını al demişler ama bu olayda anasına bak oğlunu al demek daha doğru olur.
Anne ayrı facia, oğlu ayrı facia, aile tam facia.
Arkadaşınız hiç kimyese bakmasın hatta arkasına bile bakmasın ve kaçsın.
Bu arada arkadaşınızın ailesi ne yaptı merak ettim. Siz bile olaya bu kadar müdahil olmuşken, aile nasıl sessiz kaldı.
adsmdan bir bk olmaz

Böyle bir kız isteme ben yaşasam ömrü billah siler atardım o kişiyi de ailesini de. Hoş bana kalmadan babam s..tiri çekerdi. İyi de yapardı

Arkadaşınız gelecek yılları görmüyor. Başına büyük bir bela aldığının farkında bile değil. Şimdi seviyor ediyor modlarında evlensin en fazla 3 ay sonra pişmanlıktan ölecek!

Bu arada siz karışmayın. İyi olur Allahtan bilirler, kötü olur sizden bilirler benden demesi.
baskasini bilmemde bende karismadan duramiyorum

Bir şey diycem konunun hepsini okumadım da kardeşimin istemesinde de eski kv böyle kavga çıkarmıştı herkesi ağlatmıştı. Benim sevgili kardeşim hala çocuğu sevdiği için evlenmeyi düşünüyordu. Canıma tak ettiği bir an kıytırık yüzüklerini çullarını çaputlarını topladığım gibi koliye doldurdum yallah kargoya.. dünya varmış dedim. Şimdi kardeşim başkasıyla evlendi . Öyle başlayan işler yürümüyor
tebrik ederim sizi kardes arkadas boyle yapmali

Sakın ama sakın karışmayın. Yorum bile yapmayın. Onlar evlenecek siz ara bozmaya arkadaş olacaksınız

Balık baştan kokar demiş atalarımız ama bu olayda balığın her tarafı kokuyor.Neyse ne diye istemeye kadar uzatmışlarki bu işi.Ayrılmak bu kadar zor mu,bu çocuk olmadan hayatına devam edemiyor mu arkadasınız,biz ne diyelim veya siz nereye kadar savunacaksınız hatta neden bu işin içine çekiliyorsunuz ki.Offf valla kızlar ben size bir ablanız olarak sadece şunu söyleyebilirim." Saçmasapan insanlarla hayatınızı bulandırmayın.Hayat güzel çünkü ve insanlarla uğrasacak kadar da anlamsız degil."

Daha istemede bunlar yaşanmış..evlenince neler olur...şimdi sayar söver ama sen bişey söyleyince savunmaya geçer anasını..olmaz bu iş yani..ayrılsın..belki zor gelecek şimdi ama evlilik daha zor...

Böyle bir şey yaşasam babam iki dünya bir araya gelse yine de vermez. Yani bana ayrılayım yok çocuğun tavrına gör hareket edeyim diye laf bile kalmaz. Kızın ailesi nerde bunlar olurken?

Olmaz o iş ,o anne o çocuğu doldurur
Zaten kadının yapacaklarını bilen insan niye alır gelir ki bu açıdan baksın

Dün arkadasımı istemeye geldiler. arkadasımın kayınvalidesi aşırı çirkef ve ne sölediğini bilmiyor. istemeye geldiği aileye hakaret ediyor. Ölmüüş babasına laf yapıyor. Neyse geldiler herşey iyi güzel konu nişana geldi kadın saydı sövdü. Arkadasımda konustu kaynanasına birşeyler söyledi. Kaynanası annesine hakareet edince bende kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama burada saygılı olacaksınız dedim. Sonra kadın kalk gidiyoruz diyince arkadasım kapıyı açtı buyrun defolabilirsiniz ...... hanım dedi. sonra kaynanası kızın üstüne yürüyünce ben de dayanamadım kadının üstüne yürüdüm. kadın binaya kaçtı oğlu beni tuttu felan. Arkadaşımın sevgilisi kıza hi.birşey söylemedi, annesine de senin eve gidince ecdadını ........... dedi. Gittiler. çocuğun babası kıza mesaj yazı. 'Kızım o kadın bizim için artık öldü. sadece bunu bil ben yanınızdayım ' diye. çocuk hala kıza mesaj atmadı, yani yazmaya yüzü yok desem böyle bi durum da bence kıza yazıp ben herşeyi halledicem sen canını sıkma biz ikimiz yapıcaz herşeyi vs. demesini bekliyorum. Şimdi kız çocuğun tepkilerine göre ayrılacak ya da devam edecek. Sadece kafama takılan şey , çocuk annesine herkesin içinde küfür ediyor, böyle bii durumda annesi ne kadar kötü olursa olsun bugun annesine bunu yapan yarın arkadasıma da böyle davranır diye korkuyorum. Şimdi ayrılsın diyeceksiniz, kıza bu küfür olayını söyleyince çocuğu suçlamıyor onu savundu vs diye. Ama bu şekilde mutlu olamıcak. diyorki bundan sonraki tavrı belirleyecek ayrılığımızı. Böyle bi durum da sizler ne yapardınız. Sizce bu evlilik nasıl olur?
şimdi yazdı çocuk. sadece Aşkım yazmış.
Geçenki konuyu ben açtım ayrı hesaptan birdaha yazdım sananlara söylemek istiyorum. geçenki konuya arkadasıma ben açtırdım , gerçekleri söyleyen başkası olursa görür diye benim eski konularıma bakarsanız anlarsnız zaten arkadası oldugumu.
Anasına oyle bir küfür eden adam senin arkadaşına neler yapmaz. Tabi arkadaşın bunu anlamıyor o ayrı. Yaşayarak görsün boşver. Herkesin aklı fikri var.o kayınvalde de sonucta düğune de gelecek evine de . Böyle yaşamaya alışmıslar.

Dün arkadasımı istemeye geldiler. arkadasımın kayınvalidesi aşırı çirkef ve ne sölediğini bilmiyor. istemeye geldiği aileye hakaret ediyor. Ölmüüş babasına laf yapıyor. Neyse geldiler herşey iyi güzel konu nişana geldi kadın saydı sövdü. Arkadasımda konustu kaynanasına birşeyler söyledi. Kaynanası annesine hakareet edince bende kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama burada saygılı olacaksınız dedim. Sonra kadın kalk gidiyoruz diyince arkadasım kapıyı açtı buyrun defolabilirsiniz ...... hanım dedi. sonra kaynanası kızın üstüne yürüyünce ben de dayanamadım kadının üstüne yürüdüm. kadın binaya kaçtı oğlu beni tuttu felan. Arkadaşımın sevgilisi kıza hi.birşey söylemedi, annesine de senin eve gidince ecdadını ........... dedi. Gittiler. çocuğun babası kıza mesaj yazı. 'Kızım o kadın bizim için artık öldü. sadece bunu bil ben yanınızdayım ' diye. çocuk hala kıza mesaj atmadı, yani yazmaya yüzü yok desem böyle bi durum da bence kıza yazıp ben herşeyi halledicem sen canını sıkma biz ikimiz yapıcaz herşeyi vs. demesini bekliyorum. Şimdi kız çocuğun tepkilerine göre ayrılacak ya da devam edecek. Sadece kafama takılan şey , çocuk annesine herkesin içinde küfür ediyor, böyle bii durumda annesi ne kadar kötü olursa olsun bugun annesine bunu yapan yarın arkadasıma da böyle davranır diye korkuyorum. Şimdi ayrılsın diyeceksiniz, kıza bu küfür olayını söyleyince çocuğu suçlamıyor onu savundu vs diye. Ama bu şekilde mutlu olamıcak. diyorki bundan sonraki tavrı belirleyecek ayrılığımızı. Böyle bi durum da sizler ne yapardınız. Sizce bu evlilik nasıl olur?
şimdi yazdı çocuk. sadece Aşkım yazmış.
Geçenki konuyu ben açtım ayrı hesaptan birdaha yazdım sananlara söylemek istiyorum. geçenki konuya arkadasıma ben açtırdım , gerçekleri söyleyen başkası olursa görür diye benim eski konularıma bakarsanız anlarsnız zaten arkadası oldugumu.
Evladının en güzel günlerini mahveden kişilerle uğraşmaya hiç değmez bir akıllı babaymış onunda böyle biri olmasının pek önemi yok zaten ne kaynanadan birşey olur ne damattan...

Back
X