Ben içinde bulunduğum durumu, dışarıdan bakanlar kadar net ve tarafsız değerlendiremiyor olabilirim. Yani belki haklısınız, bilemiyorum. Eşimle son zamanlarda oturup uzun uzun konuşuyoruz. O, son bir senedir sürekli kendisini kavga için tahrik ettiğimi, sürekli imalarda bulunduğumu söylüyor; ben ise o kadar yaşanana dek eşimin halen daha ileride ailesiyle bir arada planlar yapmasına, ailesinin halen daha müdahil olmaya çalışırken sessiz kalmasına tahammül edemediğimi düşünüyorum.
Şöyle ki; eşimin ailesi artık evime hiç gelmiyor, eşim bunun sebebi beni gördüğü için direkt bir şey demese de zaman zaman huzursuzluk çıkarıyor, ben eşimin isteği, annesinin rahatsızlığı nedeniyle haftada bir gittim, her ziyaretten önce ikimiz de geriliyoruz, sebepsiz huzursuzluk çıkarıyor. Daha kısası eşim ailesi için hiçbir şey yapmadığımda yapmadığım şeyler yüzünden bana gerçekten öfkeleniyor; yaptığımda ise yaptığım şeyi küçümseyip benim öfkelenmeme sebep oluyor. Ne var yani evini temizlediysen, ne var yani iki kap yemek ya da üç beş ütü yaptıysan gibisinden. Bu da aramızdaki sorunun hiç bitmemesine neden oluyor.
Madem işler bu kadar önemsiz neden benimle yapmadığım için ciddi kavgalar ediyorsun, madem önemli neden küçük görüp bir teşekkür yerine, görevimmiş gibi davranıyorsun.
Aslında inatçı olan eşimdir, bende hep "seviyorum" saflığıyla yumuşak başlı davrandım. Geçen yıl yaşadığım üç aydan sonra, değiştim.
On gün önce oturup anlaşmalı boşanma kararı aldık, protokol hazırlıyor, sorunsuz, saygılı bir biçimde boşanacağız güya. Fakat ben gitmeden önce biraz daha beklememi, ailesi dönüyor, onların da çocuğu gitmeden önce görmelerini istedi. Kabul ettim ama bu sürede bile karşılıklı gel-gitler yaşıyoruz.
Boşanıp rahatlamayı, bu stresten kurtulmayı İnanın çok istiyorum ama duygusal olgunluğa erişemiyorum sanırım. Şimdi terapiste gidiyorum, biraz da bu yüzden kararı almamıza rağmen hemen harekete geçmedim, eşim bu defa gelmek istemedi, daha önce çok kısa süre geldi bıraktı, birkaç kez daha gidip gerekeni yapacağım sanırım.
Bu defa can-ı gönülden güçlü durabilmeyi diliyorum.