- 3 Eylül 2015
- 3.792
- 10.227
- 408
- 33
- Konu Sahibi Pinki-dream
Bu kız ayrı yaşıyor olsa kira, fatura, mutfak masrafı ödeyecekti. Bütün bu masrafları yoksa 24 yaşındaki çalışan bir insanın eve daha fazla para bırakması gerek. Kredi borcu olmasaydı da zaten bırakmak zorundaydı. Annesiyle yasamasaydi konu sahibinin ilk mesajında belirttiği gibi süse, eğlenceye, çantaya o kadar para harcayabilecek miydi? Yani kızkardeş 24 yaşında ve calisiyor ama aslında yine maddi sıkıntı çeken annenin üzerinden geçiniyor.zaten 200-300 lira yardim ediyor, kendi harcamalarinida kendi goruyor. Anne babanin yardim edip etmeme insifiyatini cocuklarina birakmasidir dogru olan, hayatlarinin en guzel yillarindaki cocuklarini calisip kendi kredi borclarini odemeye zorunlu birakmalarini hic etik bulmuyorum. bu yardimi evlenmis kizlarindan dahi hala bekliyorlar. Mentalite saglikli degil. Belki de bu yaklasimlarindan dolayi kizlarini onlara yardim etmekten itiyorlar. Ben sanmiyorum ki bu yaklasimdaki aile hele ki bu durumdayken kizlarinin ceyizini yapsin. Elbet kizda bu durumun farkindadir, gerekli gordugu zaman yapar sonucta calisiyor.
Anne baba diye sonsuza kadar her şeyi karşılamak zorunda değiller ki. Konu sahibine lafım yok zaten ama kız kardeşin yaptığı haksızlık.