Keşke kimseye duyurmadan eve çıksalardı. Benim çevremde herkes öyle yapıyor.
Evlendirin diyenlere de şok oluyorum. Ne demek evlendirin. Evlenmek isteseler biz direk evlenicez derlerdi. Aileler zorla mı evlendirsin. Nasıl bir öneri bu anlamadım.
Evlensinler diyenlerden biri de bendim :) ama ayrı ev konusuna sıcak bakmadığımdan değil kesinlikle. Konu sahibi kız tarafının bu konuda tutucu olduğu izlenimini verdi. Kız kardeşin nişanlı olması da bu düşüncemi destekledi. Açıkçası üniversite bitmeden nişanlanmak 3-4 yıl nişanlı kalmak bana biraz saçma geliyor ama bazıları için normaldir ki bakılırsa öyle bu yüzden evliliğin de gayet doğal olabileceğini düşündüklerini varsayarak artı ailenin duruma bakış açısı doğrultusunda bir yorum yaptım .
Evliliğin beraber yaşamaktan bir farkı olmadığını savunmamın sebebi az önce bir üyenin dediği gibi adamların evlendikten sonra değişmediği fikrinde olmam. Yani ortada uzun süreli bir ilişki, karşılıklı güven söz konusuyla evliliği beraber yaşamaktan ayıran tek şey aile faktörünün devreye girmesi (ki zaten ailelerden uzak başka bir şehirde olacaklar o konuda rahat olurlar) ve bir imza diye düşünüyorum. Fakat aileler razı olursa beraber yaşamaları konusunda tabiki de hiç bir engel olamaz hatta evet birbirlerini daha iyi tanımaları konusunda önemli bir adım olur. Olmadı evliliği düşünebilirler çünkü ciddi bir ilişki söz konusu demek istediğim bundan ibaretti. Açıkçası benim de 2 senelik bir ilişkim var annemi ikna edebilsem koşa koşa evlenirdim heralde