kız kardeşim nişanlısıyla ayrı eve çıkmak istiyor

Keşke kimseye duyurmadan eve çıksalardı. Benim çevremde herkes öyle yapıyor.

Evlendirin diyenlere de şok oluyorum. Ne demek evlendirin. Evlenmek isteseler biz direk evlenicez derlerdi. Aileler zorla mı evlendirsin. Nasıl bir öneri bu anlamadım.

Evlensinler diyenlerden biri de bendim :) ama ayrı ev konusuna sıcak bakmadığımdan değil kesinlikle. Konu sahibi kız tarafının bu konuda tutucu olduğu izlenimini verdi. Kız kardeşin nişanlı olması da bu düşüncemi destekledi. Açıkçası üniversite bitmeden nişanlanmak 3-4 yıl nişanlı kalmak bana biraz saçma geliyor ama bazıları için normaldir ki bakılırsa öyle bu yüzden evliliğin de gayet doğal olabileceğini düşündüklerini varsayarak artı ailenin duruma bakış açısı doğrultusunda bir yorum yaptım .

Evliliğin beraber yaşamaktan bir farkı olmadığını savunmamın sebebi az önce bir üyenin dediği gibi adamların evlendikten sonra değişmediği fikrinde olmam. Yani ortada uzun süreli bir ilişki, karşılıklı güven söz konusuyla evliliği beraber yaşamaktan ayıran tek şey aile faktörünün devreye girmesi (ki zaten ailelerden uzak başka bir şehirde olacaklar o konuda rahat olurlar) ve bir imza diye düşünüyorum. Fakat aileler razı olursa beraber yaşamaları konusunda tabiki de hiç bir engel olamaz hatta evet birbirlerini daha iyi tanımaları konusunda önemli bir adım olur. Olmadı evliliği düşünebilirler çünkü ciddi bir ilişki söz konusu demek istediğim bundan ibaretti. Açıkçası benim de 2 senelik bir ilişkim var annemi ikna edebilsem koşa koşa evlenirdim heralde :D biraz da bunu göz önünde bulundurarak yorum yaptım. (Tabi benim için şartlar daha uygun okul bitti vs) Sadece yorumunuz dikkatimi çektiği için açıklamak istedim lütfen kişisel algılamayın :)

Benim icin tek farkli sey aile konusu oldu , onun disinda adamlarda en ufak bir degisiklik yoktu :)

Ben ayni evde yasamadim hatta flort baya kisaydi ve evlenince karsilikli olarak farkli yonlerimizi gorduk ama bunlar bizim evliligi sallayacak cinsten seyler degildi.
Asil olay dediginiz gibi aile faktoru. Oncesinde ayni evi paylassam bile evlendikten sonra ilk yil yasadiklarimi yasayacaktim.

Birlikte kalmaya karsi degilim ama ayni evde tanimaya da gerek yok bence. Biz esimle birlikte tatile ciktik. Birlikte de kaldik ama bunlar arada olunca cok tatli oluyor. Ayri evde olup haftanin 3 gunu sevgilimle kalmayi tercih ederdim tamamen ayni evde olmaktansa...
:KK200::KK200: Yaslari daha cok genc 20li yaslar daha cunku bence bu guzel zamanlari yasasinlar. Evlenince omur boyu dipdibe dururlar zaten. Ben olsam ayni eve cikin demem boyle anlatirdim karar kendine kalmis.

C cielesran

Kızlar hepinize hayırlı sabahlar. Kardeşim 22 yaşında üniversite okuyor 2 senelik bir ilişkisi var, 1 ay önce nişanlandılar, nişanlısıyla aynı sınıftalar. Daha 2 seneleri var okulun bitmesine. Bu sene yatay geçiş yapmaya karar verdiler, geçmeleri ve kabul edilecekleri kesin. Gidecekleri şehirde iki farklı ev masrafı olmasın diye aynı evde yaşamak istediklerini ilettiler büyüklere, damat tarafı siz nasıl isterseniz dedi ama bizim tarafımızda biraz sıkıntı çıktı tabii. Sizce bir üniversite öğrencisi yapabilir mi ev geçindirme sorumluluğunu alabilir mi?
Para sıkıntıları yok, mühendislik okuyorlar ve ikisinin de aylık çok fazla olmasa da belli bir gelirleri var okudukları bölüm sayesinde, zaten aileler de yardım eder. Yine de ben daha yaşlarının erken olduğunu ve en azından okulları bitinceye kadar beklemeleri gerektiğini düşünüyorum.
Çok fazla sorumluluk değil mi sizce de? Ben zor alıştım evliliğe açıkçası, aynı evde yaşarken de evli bir kadın ve erkeğin sorumluluklarını alacaklar sonuçta. Siz ne düşünüyorsunuz, bu konuya yaklaşımımız nasıl olmalı?

Eger kiz kardesiniz evin sorumlulugunu alabilecegini dusunuyorsa neden olmasin... size evlenmeden once ' evlenme evlilik sorumluluk ister ' deselerdi vazgecermiydiniz ?

Dini boyutunu geçiyorum herkesin inancı kendine, benim kendi inancima göre yanlış. Ben sevgilimle ayni evde yasamak istmezdim sıkılırdım.Okurken bi ara tek kaldim evimde. Evimde rahat rahat takılıyordum ya adamı ne yapayım.

Evimde rahat rahat ayağımı uzatıp saçma pijamalarimi giyip ağzımı abur cuburla doldurup absürt hallerde takilabiliyordum. Sevgilimle olsa kasılırdım. Ayy bana bunaltıcı geliyor her an sevgili ile yan yana. Ondan dolayı evlilik bile uzak geliyor ya

Mahalle baskısı şeklinde "evlensinler" diyenlere sakın ayak uydurmayın. Evlenmekle, birlikte yaşamak arasında dağlar kadar fark var. Üstelik yaşları da çok küçük. Bırakın birlikte yaşasınlar, isteselerdi sizden gizli de yapabilirlerdi bu durumu, hoş 2 ev tutulsa da birlikte kalacakları kesin. En azından birbirlerini daha iyi tanımış olurlar.

Dini ve resmi nikah yapılsın.okul bitince düğün olur teferruatlı olur. Evlenmeden kız annesi olsam maalesef tasvip etmem

Ne alaka. Çocuk yapmak için illa aynı evde yaşamak mı gerekiyor. Ayrı evde yaşayınca bunlar sevişemez mi sanılıyor anlamadım.:KK70:
Ne alaka. Çocuk yapmak için illa aynı evde yaşamak mı gerekiyor. Ayrı evde yaşayınca bunlar sevişemez mi sanılıyor anlamadım.:KK70:
Evet dediğin doğru yapan illaki imkan bulur ama birde sebep olup bunu kolaylaştırmak var. En azından kız babası ilerde böyle bir şey olunca pişmanlık duymasın

Evli değilim uzun zamandır sevgilimle yaşıyorum ve annemlere daha bi torun vermiş değilim :KK70: Çünkü korunma yöntemlerinden iki yetişkin olarak haberdarız ve böyle bi durumla karşılaşmamak üzere önlem alıyoruz :) konu sahibinin kardeşi de üni okurken bebek yapmak gibi bi düşüncesi yoksa ona göre önlem alır bi zahmet korunur diye düşünüyorum yoksa böyle bi işe zaten hiç kalkışmasın olan bebeklere oluyor.
Bunu bir de söylüyor musun:KK12:yazık utanma diye bir şey kalmamış. Ay canım iyiki haberdarsın ileride şayet ilişki yaşadığın sevgilinle evlenmezsen rabbim gönlüne göre versin nasıl bakacaksın eşinin yüzüne

Bunu bir de söylüyor musun:KK12:yazık utanma diye bir şey kalmamış. Ay canım iyiki haberdarsın ileride şayet ilişki yaşadığın sevgilinle evlenmezsen rabbim gönlüne göre versin nasıl bakacaksın eşinin yüzüne
Nasıl oluyor da başkalarını yargılama hakkını kendinizde bulabiliyorsunuz? Hiç kimse sizin gibi yaşamak zorunda değil. İsteyen istediği gibi yaşar, herkesin dini de, inancı da kendine. Başkalarının hayatlarına dil uzatacağınıza, kendi önünüze bakın...

Bu insanlar zaten nişanlılar evlecekler aynı şehirde iki ayrı eve neden para versinler hem evlilik sorumluluğu demişsiniz okul bitince zaten alacak o sorumluluğu eninde sonunda yani şimdiden alışmış olur onlar ortaklaşa halleder işlerini

Size ne hanımefendi? Belki kız müslüman değil yahu. Her şey sizin o ufacık dünyanız kadar değil. Herkes sizinle aynı yaşamak, düşünmek zorunda değil. Utanma da kalmamışmışmış. Utanılacak bir şey yok demek ki. Bana göre de sizin asla haddiniz olmayan bir konuya eleştirmeye çalışmanız daha utanılacak bir durum. Bi de o ağzınıza sürekli Allah kitap sözlerini alınca direk cennete bilet ayırtmıyorsunuz orda bi anlaşalım :)

Nasıl oluyor da başkalarını yargılama hakkını kendinizde bulabiliyorsunuz? Hiç kimse sizin gibi yaşamak zorunda değil. İsteyen istediği gibi yaşar, herkesin dini de, inancı da kendine. Başkalarının hayatlarına dil uzatacağınıza, kendi önünüze bakın...
Güldürme :) bana bunu sorarken senin yaptığın ne ? Bu da sana düşmez

Size ne hanımefendi? Belki kız müslüman değil yahu. Her şey sizin o ufacık dünyanız kadar değil. Herkes sizinle aynı yaşamak, düşünmek zorunda değil. Utanma da kalmamışmışmış. Utanılacak bir şey yok demek ki. Bana göre de sizin asla haddiniz olmayan bir konuya eleştirmeye çalışmanız daha utanılacak bir durum. Bi de o ağzınıza sürekli Allah kitap sözlerini alınca direk cennete bilet ayırtmıyorsunuz orda bi anlaşalım :)
Evet bu konuda haklısın belki müslüman değildir ama bu yaptığı geçmiş dinlere göre de adı zina ve bunu aşikar etmekte hem dinen hem örfen hoş görülmeyen bir şey. Sizin gibiler sayesinde gerek büyüklerimizin gerek küçükleeimizin bir nasihat dahi vermeyip arka çıkmalarından dan dolayı toplumumuz bu hale geldi ya ! Size de üzüldüm ... Ben kendimi garantiye aldığımı da söz konusu etmedim konuşmak için konuşmayalım lütfen

Hanımlar,
rica ediyorum lütfen istirham ederim dini yorumlar yazılmasın, dini yorum yasaktır.

Back
X