Kız kardeşim ve sevgilisi

Yukarda en son yorumumda yazdim, net konussun hala mirin kirin mi ediyor, adam degilsin essek olsa 4 yilda bir sey soylerdi desin. Soyleyeceklerim bu kadar
Benim de tarzım bu, ama kardeşim ya evlilik istiyorum tabi ama bunun için baskı yapamam terk edemem gurur modunda sürekli ben biraz gerçekleri söyleyince üzülüyor konuyu kapatıyor

Benim de tarzım bu, ama kardeşim ya evlilik istiyorum tabi ama bunun için baskı yapamam terk edemem gurur modunda sürekli ben biraz gerçekleri söyleyince üzülüyor konuyu kapatıyor
Evlilik değil burda konu anladığım kadarıyla, karşıdan bir ciddi laf beklentisi var. Ben olsam kardeşinizin yerinde, ailem sürekli gelip gitmeme artık laf ediyor diyip, tepkisine bakardım. Sonrası zaten çocuğun verdiği tepkiye göre başka bir konu olur bence =) Ha peki diyip çekiniyorsa, asosyalliğinde yaşamaya devam etsin. Amerikada doktora yapan birinin beyni vardır bence anlayacak.

Bende böyle düşünüyorum kardeşimi kullanıyor, biraz asosyal bir çocuk. Kardeşime gel diyor sıkıldıkça bizimki dünden meraklı. Bozuluyor aslında ciddi adım olmamasına ama zorlamak da istemiyor

Surekli benim fedakarligimla yuruyen bir uzak mesafe iliskim olsaydi ayar olurdum bu duruma. Sevgilimi gormek icin surekli para harcasaydim ve sevgilim de karsilik olarak benim icin pek bir caba sarf etmeseydi veya beraber yasamamiz icin bir sey yapmasaydi ayriligi dusunurdum. Soylemekle zorlamakla olmaz diye de dusunuyorum...

Bir de soyle bisey var, evlenip gitse bile uzun vadeli plani var mi? Orda is bulmak okumak calismak vb. Sirf bu cocuga bagli yasamak onu daha da asagi ceker orda bence. Her yonuyle kendini on plana alip iyi dusunmeli. Fazla fedakarlik iyi degil. Kendi hayatiyla ilgili isteklerini kimse icin ertelememeli. Ben bu hatayi yaptim mesela bir daha asla diyorum.

Ya çocuk bizle geldikçe görüşüyor kardeşim çocğun ailesiyle görüşüyor vs derken aslında ciddi olduğunu düşünüyor çocuk, ama bir aksiyon almıyor

Ya çocuk bizle geldikçe görüşüyor kardeşim çocğun ailesiyle görüşüyor vs derken aslında ciddi olduğunu düşünüyor çocuk, ama bir aksiyon almıyor

O zaman çocuğun haklı nedenleri olabilir. Belki de doktora bir bitsin bakalım tarzında yaklaşıyordur ya da bitirince başka bir ülkeye geçmek etc. planı olduğu için kız kardeşinizin hayatını bozmak istemiyordur. Bir de tamamen kendi fikrim ama kız kardeşiniz mutlu gibi gözüyor şu an için bu adı konsun baskısı cidden sizden veya aileden geldiği için aklına takılıyor olabilir mi? Merak ettim sadece

Yok yazdım ya da yazayım, birikimini harcadı 5 yıldır çalışıuor kardeşim ailemle yaşıyor para birikiyor kira masrafı vs yok, birikimi amerika yolunda bitirdi

Kardeşiniz yanlış yapmış keşke bütün birikimini harcamasaydı ama kendi tercihi. Bence de açıkça konuşsun eğer önünü görmek istiyorsa, gelecek cevaba göre bir yol çizsin kendine

Yo kendi de rahatsız, bir arkadaşına araba parası harcadım dediğini duydum. Bunu söylerken sinirliydi de tabi bizden de baskı hissediyor olabilir ama kendi de rahatsız

Günahını mı aldım yoksam

Yani kızkardeş tabi ki bu konuyu konuşmakta zorlanır zor tabi ki karşıdakine sen de benimle evlencek misin diye sormak

Madem ailece muhabbetiniz var , öyle yapsanız: konu sahibesi siz kardeşe söylemeden adamla konuşsanız?

Bizim kız mutsuz, virüse sebep görüşemiyorsunuz diye ben de abla olarak şu şartlarda yolculuk etmesine razı değilim. Şu şartlarda en doğrusu birlikte yaşamanız, bu konudaki planların nelerdir?

Benim de 1 yaş küçük kızkardeşim var ben olsam herhalde konuşurdum.

Hanımlar herkes evliliğe takılmış ama hep kız gidiyormuş ve yol masrafı hep kızınmış. Üstüne beyefendi bir de canım sıkıldı gel diyormuş .Dürüstçe politik doğruculuk yapmak yerine ,kızın yerine koyun kendinizi. Cidden böyle üstten üstten ne var canım bunda diyebilir miydiniz bu kız ya da ablası yerinde olsanız... Hepimiz cevabı biliyoruz bence.

Ben karışırsam kardeşim kızar, bence günahını almıyorsun çocuğun hayatında 1 tane arkadaşı yok bıraksan tüm gün pc başında. Kardeşim sayesinde normal insan olduğunuı düşünüyorum neyse hayırlısı artık ya ben çok konuştum kardeşimle o da ayrı bir gururlu

Tabi ki kzıacak ne yaptın diye, benimki kavga da eder amma doğrusu bu kendi iyiliği için

Bence seyden de olabilir biliyor musunuz dort senemi verdim iliskim var bari devam etsin evlenelim hissinden de olabilir. Ve evlenmek istediginden, abdye gitmek yerlesmek istediginden, belki de emin bile olmadan sirf dort sene adamla sevgili oldu diye, yabi aliskanliktan da boyle hissediyor olabilir... Tabi ki kadin ne dusunuyor bilemeyiz belki de cok asiktir farazi konusuyorum tamamen. Genelde gozlemledigim durumlar bunlar, ben de yasadim. Bir kadinin guzel bir isi var, parasi var. Her firsatta bilet aliyor tum parasini, tum izinlerini bir sevgiliye harciyor. Afedersiniz o sevgilinin altindan olmasi lazim kusuruma bakmayin da. Bunun Skype konusmasi, saat farki, zihinsel yorgunlugu, yanlis anlamalari, iletisimsizleri, sorunlari filan da vardir... Izin gunlerinde Maldivlere tatile gidip her haftasonu bodrum'a kacabilirdi bu kiz, yeni hobiler edinebilirdi ne biliyim. Ben mi duygusuz hanzonun teki gibi yorum yapiyorum su an kizlar, yoksa ask mesk bunlar pratik meseleler mi, bilemiyorum.

Konu sahibi, size diyecektim, hicbir yone kizi yonlendirmeyin bence. Belki de hic evlenmek istemiyor kardesiniz de ailesi bisey demesin diye o yonde ilerliyor. Siz tavsiye bile vermeyin. Babam bana bir keresinde biraz tereddutte oldugum bir iliskide demisti ki: "Kizim ister evlen, ister bosan, ister ayril, ister devam ettir senin hayatin sen nasil mutlu olacaksan onu yap, hayati da bu kadar ciddiye alma." Ve bu lafi beni o kadar rahatlatmisti ki.

Turk kadinlari iliskide hep kendinden biseyler veren ve sonucunda memnuniyetsiz olan taraf oluyor. Bu yuzden boyle konusuyorum. Tabi belki kardesiniz ki farkli bir durumdur. Yine de tamamen kendini on plana alarak dusunsun hem iliskisini hem gelecegini. Kimseyi hesaba katmasin derim.

Ben de aynı şekilde düşünüyorum

Karşıdaki de Brad Pitt değil ki, asosyal sabahtan akşama kadar oyun oynayan bir inek

Kız bunca uğraşacağına gezseydi tozsaydı daha iyisiyle tanışırdı eminim

Ben olsam 100.000ine Audi alır vınlardım, 50.000ini gezerdim yerdim kalanını yatırım yapardım.

Ya simdi kizi tanimadan etmeden boyle yaziyoruz da kanka, konuya uymaz, bu kiz olmaz baskasina uyar bu dediklerimiz, yani genel bir fenomenden soz ediyoruz.

Bu sitede cok ragbet goren bir psikolog youtuber tulay kok var ya. Bir videosunda "emek verdim ben bu iliskiye" kafalarina "kumarbaz mentalitesi" diyor. Mesela bir kumarbaz o masadan nasil kalkmaz. Nasil der ki "bir gun kazanacagim". Iste bazilarimiz da iliskilerde boyleyiz bence. Uzun surdu diye suruyor bazi iliskiler. Ve bunda kadinlara dayatilan evlilik yasi, biyolojik saat, bilmemne, en guzel yillarin... Baskisinin da rolu var kanimca. Benim uc sene ciktigim eleman bana "bu saatten sonra kimi bulacaksin?" Derdi mesela gerzek. o yuzden o kumarbaz mantalitesiyle erteledim birakmayi. Ha ayrildiktan sonra baskasini bulabildim mi hayir ama onunla olmak mi yalniz kalmak mi TABI KI yalniz kalmak derim. Cidden bu dunyada kendi kiymetini bilecekmissin ayip olmasin diye is yapmayacakmissin bunu ogrendim ben.

Yooo gitmezdik. Dört sene boyunca senede bilmemkaç kez birinin yanına gitmezdim ben. Üstelik o şartlarını bu kadar zorlamıyorken. Kız istemiş ki gitmiş diyorum o yüzden. Bu bir insana zorla yaptırılacak bir şey değil. Gittiysem de bunun sonunda evlilik olacak gibi bir beklentiyle değil orda olmaktan keyif aldığım için yapardım.

+1

4 yıldır bırlıkteler aylarca bırlıkte yasıyorlar bır araya geldıklerınde ama ılerısı ıcın planlarını konusamayacak kadar açık degıller bırbırlerıne bence asıl sorun bu
4 yıl yahu az buz degıl hıc mı gelecek hakkında konusmazlar hıc mı konu acılmaz
kardesınızın o kısının aılesıyle veya sevgılısının aılenızle tanısması bırsey degıl yanı buna bakıp cıddı dusunuyor denmez bu zamanla aıleyle tanısmayan sevgılı nerdeyse kalmadı .
gelecek hakkında bırlıkte hayallerı yok yanı varda tek taraflı
kardesınız sevgılısının sevgısınden emın olsa zaten bu dusuncelere gırmezdı bılırdı kı ılerısı bızı beklıyor bırlıkte bır yoldayız dogru zamanı beklıyoruz rahatlıgıyla o guvenle bır ılıskı yasamak bambaska
acaba olur mu olacak mı neden boyle guvensızlıgıyle yasamak baska
kardesınızın sorununa gore actıgınız konuya bakarsak adamın evlılık dusuncesı yok . yoksa ve kardesınızın beklentısı olması yonundeyse bır an once daha da uzatmadan netıcelendırılmesı gerekıyor

Bende böyle düşünüyorum kardeşimi kullanıyor, biraz asosyal bir çocuk. Kardeşime gel diyor sıkıldıkça bizimki dünden meraklı. Bozuluyor aslında ciddi adım olmamasına ama zorlamak da istemiyor
kaçan kovalanır mısalı
bunca yıl gectı bıtmesın benı sevsın vazgecmesın orda kafası karısmasın dusuncesıyle hıc bos bırakmamak yalnız bırakmamak adına yanlıs adımlar atıyor aslında
adam bu degısmeyecek velev kı evlendıler evlılıklerınde de boyle olacak adamda merhamet yok cunku
surdan mersine gıder gıbı amerıkaya gıdıyor kız o kadar yol o kadar masraf adam gercekten gelemıyor olsa gorusmelerıne tek ımkan kardesınızın gıtmesı olsa bazı zamanlar bıletınıde adam almalı ve ılgı alakayla gonlunu hos tutmalı ortada gozle gorulur bır emek var sonucta

ama tabı adamın ısıne gelıyor gel deyınce gelen gıt dıyınce gıden bırı kardesınız dik durmalı bıraz konuyu acmaya gurur yapıyormus kardesınız ama bence asıl buna gurur yapsın tekrar gıtmeden konussun ne dusundugunu bıleyım ona gore geleyım desın bence

kesın adam gerı vıtes atacak emınım

Ailesiyle tanıştırması kesin evlilik düşündüğü anlamına gelmiyor bence. Yani aileler tanışıyor diye illa oğlum bu kızla evlen bi kere tanıştık dicek halleri yok Yılların alışkanlığı gibi geldi bana bu ilişki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…