kız kardeşimin eşime karşı bir yaklaşımı olduğunu farkettim fakat kondurmak istemiyorum

Sine3m

Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2021
167
-239
18
32
Merhaba arkadaşlar bana yardımcı olun lütfen.
1kiz kardeşim var ve1,5 senedir evli olduğu eşinden boşanmak üzere ben 8yildir evliyim aileme gittiğimde kız kardeşimin eşime karşı bir yaklaşımı olduğunu farkettim fakat şuan kondurmak istemiyorum ama dikkatimi çekiyor davranışları.ben eşimle konuşurken lafın arasına atlıyor eşim bana bisey söylerken,sanki kendine söylüyormuş gbi cevap veriyor.geçen gün eşimin gözleri iş sebebi ile biraz şişmişti ve benim yanımda kıyamam ya dedi bn şok oldum belli etmedim bisey ama kafama takıldı.bazende önünde eğiliyor sanki gozune sokarcasina bu beni sinir ediyor fakat susuyorum biz eşimle bahçeye çıkıyoruz hemen yanımıza geliyor.bazen oturduğumuz yerden kalkıyorum mutfağa gidiyorum fırsat kolluyormus gbi onun tek kalmasını bekliyormuş gbi eşimin olduğu yere gidiyor ben gelince çıkıyor anlamiyorum kötümü yapıyorum bilmiyorum.boyle devam edermi onuda bilmiyorum ne yapmam gerekiyor şaşkınım.

boşanan kadinlari beğenmediğim yok
konuyu farklı yere çekmeyin siz her istediğiniz yazıyorsunuz o zmn sorun olmuyor ben size karşılık verince zorunuza gidiyor. İşte tam olarak bu noktada boşanan birinin evli birini kıskanması konusu geliyor .hazmedemiyor demekki .huzur kaçırmaya çalışıyor.tipki sizin hazmetmekte zorlandığınız gbi .
Ne alakası var boşanan kadınlar neden evli kadınları kıskansın 😳 bütün kadınların hayatı sizin gibi sadece evlilik üzerine mi kurulu zannediyorsunuz

Şu kadınların yakasını bırakın artık ya. Hemen kadının düşmanı kadın diye feryat ediyorsunuz. Ama asıl kadın düşmanı sizsiniz. Boşanmış kadınlar niye evli birini kıskansın ya. Hayatınızda yaptığınız en iyi şey evlenmek mi? Çok mu önemli evli olmak? Türk erkeklerini de tanımasak bir şey sanacağız. Ben inanılmaz rahat bir kadınım. Kıskanma duygum yok. Çünkü eşime güveniyorum. Ya siz?

Tüm sıfatlar kadınlarda. Yok metres yok boşanmış kadın. Erkeklere bakın biraz da. Sizin evliliklerinizin akıbeti başka bir kadına bağlıysa sorun kadınlarda değil tam yanınızda.

Ya bırakın ne şaşkıntılısı.
Kadın boşanıyor, bekar bekar dibimizde geziyor diye rahatsız olmuş hanımefendi öz be öz kardeşinden.
Neymiş önünde eğilmişmiş, pilates mi esneme mi yapıyordu kadın, hangi insan durduk yere eğilir, ağır konuşacağım susuyorum vallahi.
Onunki yıkılıyormuş eşini zorda bırakmışmış, neden başkası mutlu olsunmuşmuş diyebilirmiş sütü bozukmuş vs vs.

Yemin ediyorum, böyle bir şey olsa ablama değil şerefsiz kocama söverim ilk, ümit mi verdin ne yaptın, ar damarın mı çatladı, yanlış anlayacağı şeyler mi yaptın diye onu şutlarım da yine ablama yakıştıramam, beynime dahi giremez bu düşünce.
Off neyse…

Sizin icin demiyorum ama sirf kardeş diye kollamak ve eşi "sen umit vermişsindir" diye net bilmeden itham etmek çok yanliş şeyler.
Eşinin kardeşi, abisi tarafindan rahatsiz edilip suçu olmadigi halde bu şekilde aile içinde suçlanmamak için susan kadinlarin hikayelerini okumuştum. Bu çok kotu bir şey.
Konu sahibinin durumunu da bilemem net bir şey soylemek için yeterli dayanak yok bence ama bu dunyada her şey oluyor, olmaz diye bir şey yok. Sirf kardeş diye koruyup, eşe "sen yanliş anlayacagi seyler yapmisdindir" diye iftira atmamak lazim bu çok buyuk bir şey.

konuyu farklı yere çekmeyin siz her istediğiniz yazıyorsunuz o zmn sorun olmuyor ben size karşılık verince zorunuza gidiyor. İşte tam olarak bu noktada boşanan birinin evli birini kıskanması konusu geliyor .hazmedemiyor demekki .huzur kaçırmaya çalışıyor.tipki sizin hazmetmekte zorlandığınız gbi .

Böyle konuşmakta ne haddinize ayrıca büyükte konusmayin dünya bu su yazdiginiz yorumun için de bir gün sizde kalırsınız o zaman duvara çarparsınız

Ne demek evlileri kıskanıyor boşanmış kadınlar
O kadınlar kocadan bezmişler hayatından çıkarmışlar sizin gibi koca diye koruma altına almamışlar

Hatta sizden böyle sözler beklenebilir siz kendi kardeşinize böylesine çirkin şeyler diyebilcek düşüncedesiniz diğer kadınlara herşeyi dersiniz

Bence bir ip bağlayın kocanıza aman kaçmasın ne olur ne olmaz belki kardesiniz kapar belki boşanmış birisi

Offf evet hanımefendi tüm boşanmış kadınlar sizin muhtemelen ortalama altı bir erkek olan kocanızın peşinde. Sandığa falan kilitleyin , kardeşinize bile güvenmeyin.

Komşu kadın bitti, şimdi de kardeşin mi başladı? Allah senin gibi insanlardan herkesi korusun, ciddi ciddi psikoloğa gitmelisin!
Kadının yani kız kardeşinin eğilmesini bile “domalmak” olarak betimlemiş, kadın nasıl bir erkeğin yanında eğilirmiş. Evlerden ırak, daha fazla okumak istemiyorum. Bu kadar da art niyetli ve fesat olunmaz.

Bazı yorumları okudum herkes sizi eleştirmiş fesat demiş, kötü düşünüyorsunuz demiş. Fakat ben size bunları demeyeceğim. Çünkü durduk yere bunları hissediyor olamazsınız. Siz de bir şüphe uyandırmış ki böyle düşünüyorusunuz. Evet haklısınız aa eşinizde gözü var diyemem bu yazdıklarınıza ama insanı ikilemde de bırakabilir bu davranışlar.
Çoğu kişi kardeşinizden de şüphelenmenizi anormal bulmuş ama acaba hergün haberlerde tv programlarında neler neler duyuyoruz sanki hiç olmayacak bir şey mi ki bu tuhaf karşılanmış.
Size tek tavsiyem evet kardeşinize de eşine de emin olmadan bir şey demeyin. Boşu boşuna kötü olabilirsiniz. Ama mutlaka onları da takip edin. Yani takipten kastım dedektifçilik değil hal hareket davranış vs olarak

Merhaba arkadaşlar bana yardımcı olun lütfen.
1kiz kardeşim var ve1,5 senedir evli olduğu eşinden boşanmak üzere ben 8yildir evliyim aileme gittiğimde kız kardeşimin eşime karşı bir yaklaşımı olduğunu farkettim fakat şuan kondurmak istemiyorum ama dikkatimi çekiyor davranışları.ben eşimle konuşurken lafın arasına atlıyor eşim bana bisey söylerken,sanki kendine söylüyormuş gbi cevap veriyor.geçen gün eşimin gözleri iş sebebi ile biraz şişmişti ve benim yanımda kıyamam ya dedi bn şok oldum belli etmedim bisey ama kafama takıldı.bazende önünde eğiliyor sanki gozune sokarcasina bu beni sinir ediyor fakat susuyorum biz eşimle bahçeye çıkıyoruz hemen yanımıza geliyor.bazen oturduğumuz yerden kalkıyorum mutfağa gidiyorum fırsat kolluyormus gbi onun tek kalmasını bekliyormuş gbi eşimin olduğu yere gidiyor ben gelince çıkıyor anlamiyorum kötümü yapıyorum bilmiyorum.boyle devam edermi onuda bilmiyorum ne yapmam gerekiyor şaşkınım.
Aklıma öz ablam geldi, o da böyle sizin gibi zihniyeti bozuk ablalardan çıktı. Yıllarca kendi kafasında kurup durmuştu benim haberim bile yokken, ne zaman ki ben açıldım başladı içindeki pislikleri kusmaya. İğreniyorum bu bozuk zihniyetlerden

Bazı yorumları okudum herkes sizi eleştirmiş fesat demiş, kötü düşünüyorsunuz demiş. Fakat ben size bunları demeyeceğim. Çünkü durduk yere bunları hissediyor olamazsınız. Siz de bir şüphe uyandırmış ki böyle düşünüyorusunuz. Evet haklısınız aa eşinizde gözü var diyemem bu yazdıklarınıza ama insanı ikilemde de bırakabilir bu davranışlar.
Çoğu kişi kardeşinizden de şüphelenmenizi anormal bulmuş ama acaba hergün haberlerde tv programlarında neler neler duyuyoruz sanki hiç olmayacak bir şey mi ki bu tuhaf karşılanmış.
Size tek tavsiyem evet kardeşinize de eşine de emin olmadan bir şey demeyin. Boşu boşuna kötü olabilirsiniz. Ama mutlaka onları da takip edin. Yani takipten kastım dedektifçilik değil hal hareket davranış vs olarak
Madem öyle bir araya getirmesin
Hem bir araya getirecek hemde gözlem altında olucak
Ne çirkin bir şey
oldu da çay verirken eli değdi eşime dokundu olucak
Oldu ki güldü esime cilve yaptı olucak

Eşeğin aklına karpuz kabuğu sokmak bu

Çirkin bir şey ya

Uzak olsun daha iyi

Madem öyle bir araya getirmesin
Hem bir araya getirecek hemde gözlem altında olucak
Ne çirkin bir şey
oldu da çay verirken eli değdi eşime dokundu olucak
Oldu ki güldü esime cilve yaptı olucak

Eşeğin aklına karpuz kabuğu sokmak bu

Çirkin bir şey ya

Uzak olsun daha iyi
Tabiki en ufak bişey de paranoyakça davranmasından veya düşünmesinden bahsetmiyorum. En ufak bi davranışı bu sekilde nitelendiriyorsa zaten kendisinin kuruntusu da olabilir.
Bana sorarsanız ben de direk bir araya getirmemekten yana olurum.

İnsani ve vicdani olarak sapkanizi onunuze alip dusunun
Komsu konusuna da baktim artik gorusmuyor olsaniz da (kadina iyilik etmissiniz) zihniyetinizi ele verdigi icin birkac cift laf edecegim

Kadinin esinizi ovmesine bozulmus, suphe maddenize eklemissiniz
Kafayi mi yediniz siz, esinizi ovmesi illa gozu oldugu anlamina mi gelir
Ben dunyanin en çuldan çaputtan adami olmadigi surece, arkadasima, kardesime, komsuma duygusal ve fiziksel bir zarar vermedigini gordugum surece enisteleri overim
Cunku insanlar bazen gozunun onundekinin kiymetini bilemeyebilir, biraz iltifatin evlilige iyi geldigini dusunurum, iyiyi gostermeye calisirim
Allaha sukur ki hic sizin gibi gocam da gocam diyenine rastlamadigim icin hic de bu yakistirmalara maruz kalmadim
Donup etrafimdakileri kucaklayasim geldi

Hakeza esimi de cok överler efendi saygili terbiyeli iş bilir, sevgi dolu vs vs
Yuzume baka baka evli olmasa kizimi vermekten kacinmam diyenler bile oldu
Esim bunlari duymadiysa bile ben yetistiririm
Gurur duyarim cunku evet oyle biri, bunlar iltifat degil, hak ettigi deger.
Hic de akli karisir mi diye dusunmedim

Ne ayip sey ya
Neymis kardesim esimin gozlerine bakmis, onunde egilmis, evlendiginde nasil dikkat ediyorsa bosandiginda da oyle dikkat edecekmis, bosananlar evlileri kiskaniyormus
Cok bir sey yapmis gibi bir de ortaya cikarttim diyor, sanki yatakta basmis
Resmen issizlik

Supheleriniz suphe bile degil
Ahlaki degerler deyip durmussunuz, hangi ahlaki deger goz goze geldiler diye, ovdu diye namussuzlugundan emin olmadiginiz iki kadindan da suphelenmeye iter?

Acikca kiskanclik hastasisiniz.
Kocaniz kafasini biraz daha kuma gomsun de etrafinizdaki kadinlari rahat birakin.

Son düzenleme:
normal seviyede yani abartılı değil

çok komik degilmi bir yuva yıkılınca başkasının yuvasını yıkma istediği ben neden mutlu olamadım da o mutlu diye huzur bozmakta isteyebilir . evdeki bulgurdan olma konusuna gelince yapan kendine yapar fakat eşimi bunaltmiyorum şuan sessizim farkettirmiyorum .zaten yapan kendine yapar karakter meselesi sütü bozuk olan kendi gibi sütü bozuk olana yakışır.
Maalesef boşanan insanlara klasik bakış açısı bu sizinki. Üstelik kardeş böyle yaparsa el ne yapmaz. Yazık kardeşinize.

Ondan önceki konusu komşum kocama yazıyordu. Senin kocan iyi demiş yuvamız bozmak istiyor demisti.

Kardeşiniz zaten psikolojik olarak zor bir süreçten geçiyor. Bazı ailelerde enişteler çok sevilir, özellikle kişinin abisi falan yoksa onun yerine konur. O da tutunacak bir dal aramış sizinle ve eşinizle konuşuyor vakit geçiriyor, bu kendisine iyi geliyor olabilir. Sonuçta yanında siz de varsınız eşinizin. Siz yokken evinize falan gelip eşinizle iletişim kurmuyor ki, siz gelince yanınıza geliyor. Siz zaten oraya misafir olarak gidiyorsunuz, misafirle konuşulur sohbet edilir tek de olsa yanına gidip konuşmak illa ki bir şey var demek değildir bence misafirperverliktir. Eğer ki haremlik selamlık seviyesinde muhafazakar bir aileniz varsa tuhaf karşılanıyor olabilir bir şey diyemem, ama aşırı hassasiyet gelişmemiş ve enişteyi abi gibi, evin insanı gibi gören ailelerde tabii ki sevilir sayılır.

Belki kardeşinizin desteğe ihtiyacı vardır, psikolojik olarak yalnız haldedir. Yerinizde olsam ilk derdim bu olurdu. Madem çok pireleniyorsunuz eşinizi almadan da uğrayın yanına, kardeşiniz sonuçta zor günde yanında olun. Derdini dinleyin, bir yere çıkarın. Kardeşlik birçok şeyden daha kıymetlidir. Ne bu koca derdi anlamadım, Brad Pitt'le mi evlisin :işsiz:

. mesela bir erkeğin önünde eginilmez
Kimsenin önünde eğinilmemeli bu arada sadece erkeklerin önünde değil ve eminim ki kız kardeşiniz de bunu biliyordur. Önünde eğilmek olarak tabir ettiğiniz durum her ne ise o an koşullar öyle gerektiği için yapmıştır, yere düşen bir şeyi almak ya da içecek servisi yaparken hafif eğilmek gibi. Ay bunları açıklamak bile o kadar tuhaf geliyor ki. Yuvam yuvam diyip duruyosunuz, boşanan kız kardeşiniz ama tribe siz girmişsiniz. Şansım olsa kız kardeşinize yazdığınız her şeyi okuturdum inşallah rabbim bir şekilde görmesine vesile olur da bir daha görüşmez sizinle. AYIP AYIP

Bu anlattiklarinizda elle tutulur suphelenilecek hiç bir şey yok. Bosanan kadının hayatı hiç kolay degil burda da görüyoruz . Kendi kardeşi için bile tehdit oluyor. Bir de su sumuklu kocalarinizi alfa olarak gormekten vazgecip azcık ozguven sahibi olmanızi tavsiye ederim. Çok yazık...

Back
X