• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kız kardeşimin eşime karşı bir yaklaşımı olduğunu farkettim fakat kondurmak istemiyorum

Sine3m

Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2021
167
-239
18
31
Merhaba arkadaşlar bana yardımcı olun lütfen.
1kiz kardeşim var ve1,5 senedir evli olduğu eşinden boşanmak üzere ben 8yildir evliyim aileme gittiğimde kız kardeşimin eşime karşı bir yaklaşımı olduğunu farkettim fakat şuan kondurmak istemiyorum ama dikkatimi çekiyor davranışları.ben eşimle konuşurken lafın arasına atlıyor eşim bana bisey söylerken,sanki kendine söylüyormuş gbi cevap veriyor.geçen gün eşimin gözleri iş sebebi ile biraz şişmişti ve benim yanımda kıyamam ya dedi bn şok oldum belli etmedim bisey ama kafama takıldı.bazende önünde eğiliyor sanki gozune sokarcasina bu beni sinir ediyor fakat susuyorum biz eşimle bahçeye çıkıyoruz hemen yanımıza geliyor.bazen oturduğumuz yerden kalkıyorum mutfağa gidiyorum fırsat kolluyormus gbi onun tek kalmasını bekliyormuş gbi eşimin olduğu yere gidiyor ben gelince çıkıyor anlamiyorum kötümü yapıyorum bilmiyorum.boyle devam edermi onuda bilmiyorum ne yapmam gerekiyor şaşkınım.

özgüvenimi kuranda ailemden diyorum siz neden anlamak istemiyorsunuz .bi aile çocuğuna böyle davranır mi onu dışlar yoksayarmi birini ön plana koyarken diğerini dışlarmi. kardeşim kendini değerli hissederken ben degersizlik duygusunu yaşadım diyorum.hala kalkmış benim ozguvensizligimi kendi kendime yaptığımı söylüyorsunuz.bir kız çocuğu olarak sevgi ve şefkat görmemek nedemek ve sonuçları ne olur diye düşündünüz mü acaba evet ya ben suçluyum ne yazk bana ailem bile sevmemiş ne kadar kötü bi insanım degilmi arkadaşm olmasın komşum olmasın kardeşim olmasın yalnız eşim olsun .yazık bana bi gram sevgiyi bile haketmecek kadar zavalliyim öyle degilmi insanların psikolojisini işte böyle onu anlamak istemeyen ve yüklenen insanların bozduğunu birkez daha anladm hiç kimsede kabahat yok.insanlar yaptıkları şeye bakmayip bunu düşündüğü için hatalarını söylediği için hep hakkını savunmak isteyini suçluyor.kendileri hiç suçlu değil degilmi.bu korkular kaygılar endişeler durduk yere oluşuyor degilmi kimsenin suçu yok .hissettiği şeyi sormak bile suç çünkü
Gerçekten şu yazdığımdan bu sonucu nasıl çıkardınız? Kardeşinizle ilgili cümlem yok konuyu oraya çektiniz. Kardeşinizi kıskanıyorsunuz ailenizin bu tutumu nedeniyle. Şu an mental olarak sağlıklı bakamıyorsunuz diyorum. O gerekçeyle yada bu gerekçeyle özgüven problemi yaşıyorsunuz, sorunlarınız var. Hayat kalitenizi etkiliyor. Bir an önce bunu çözmeye çalışın diyorum ben sizi suçlamıyorum bu nereden çıktı. Şu an evliliğinize de uzun vadede zarar veriyor bu sorunlarınız. Bir an önce çözmeye bakın

1kiz kardeşim var ve1,5 senedir evli olduğu eşinden boşanmak üzere ben 8yildir evliyim aileme gittiğimde kız kardeşimin eşime karşı bir yaklaşımı olduğunu farkettim fakat şuan kondurmak istemiyorum ama dikkatimi çekiyor davranışları.ben eşimle konuşurken lafın arasına atlıyor eşim bana bisey söylerken,sanki kendine söylüyormuş gbi cevap veriyor.geçen gün eşimin gözleri iş sebebi ile biraz şişmişti ve benim yanımda kıyamam ya dedi bn şok oldum belli etmedim bisey ama kafama takıldı.bazende önünde eğiliyor sanki gozune sokarcasina bu beni sinir ediyor fakat susuyorum biz eşimle bahçeye çıkıyoruz hemen yanımıza geliyor.bazen oturduğumuz yerden kalkıyorum mutfağa gidiyorum fırsat kolluyormus gbi onun tek kalmasını bekliyormuş gbi eşimin olduğu yere gidiyor ben gelince çıkıyor anlamiyorum kötümü yapıyorum bilmiyorum.boyle devam edermi onuda bilmiyorum ne yapmam gerekiyor şaşkınım.
Yani siz de durduk yerde böyle düşünmezsiniz.Yani neler duyuyoruz.Benim başıma gelmez diye bir şey yok.Size fesatsınız diyemem tedbirli olmak iyidir...Siz gözlemlemeye devam edin. Elbette belki sadece bir abi gibi görüyor şefkat bekliyordur ama dediğiniz gibi yine de dikkatli olup biraz daha gözlemlemek de bir sakınca yok bence.Bu sizi kötü kalpli biri yapmaz.Tabii ki kimse böyle bir şeyi kız kardeşine kondurmak istemez hatta kendisi böyle bir şeyi düşündüğü için kendine kızar ama dünya bu...Neler neler olabiliyor :(

Allah size akıl fikir versin. Göz teması kurunca ne oluyor. Biriyle göz teması kuran ahlaksız kadınmı oluyor.
Aminn insaAllah verir. konu şu ki insanlar bunu anlamak istemiyor .açıkçası evlilik hususuna uymayan yasak olan eşler haricinde uyumsuz görülen bir takım hareket ve davranışların nikah düşürdüğünü ve yuvalarin bu gibi ufak çaplı görülüp içsel olarak büyüyen zararlarına şahidiz. ve bende huzursuz olduğum veya bana yanlış gelen bu düşüncemi belirttiğim için akilsiz ve fesat bir abla olurken.bu davranışı sergilen kardeşim veyahut kim olursa olsun onun yaptığının doğru olduğunu savunacak insanlara daha fazla kendimi anlatmaya gerek olduğunu düşünmüyorum.herkezin belirli çizgileri vardır. kimisi herseyi normal karşılar bnde biraz geri kafalı gözüyle bakılan ama evlilik konusunda hassas olan davranışlara tepki gösteren bir bireyim. ne derlerse desinler ben huzursuz ve kötü hissediyorsam buna göz yumamam. bi de şu var es gecmiycem. evli olduğu süre zarfında eşinin yanında dikkat ederken bu konulara boşanıyor diye başkalarının düzenini ve huzurunu bozmaya hakkı yok hiç kimsenin.evliyken uyduğu kurallara uymaya devam etmesi gerekir çünkü başka bir evliliğe zarar verebileceğini unutmamalıdır.bu kadar

Yani siz de durduk yerde böyle düşünmezsiniz.Yani neler duyuyoruz.Benim başıma gelmez diye bir şey yok.Size fesatsınız diyemem tedbirli olmak iyidir...Siz gözlemlemeye devam edin. Elbette belki sadece bir abi gibi görüyor şefkat bekliyordur ama dediğiniz gibi yine de dikkatli olup biraz daha gözlemlemek de bir sakınca yok bence.Bu sizi kötü kalpli biri yapmaz.Tabii ki kimse böyle bir şeyi kız kardeşine kondurmak istemez hatta kendisi böyle bir şeyi düşündüğü için kendine kızar ama dünya bu...Neler neler olabiliyor :KK43:
aynen öyle beni rahatsız ettiği için bnde bu kuşkuya kapıldım. ins ben yanlış düşünüyorumdur. aklından bile geçmemiş olmasını umarım. sonucta kardeşim canım kanım.ama diğeride eşim çocuğumun babası.arada kalmak çok zor Allah var eşimi savunmak değil amacım ama kafasını kuma dömen devekusu misali kaldırmıyor.kardesimin günahınada girmek istemem asla Allahtan korkarım.ama davranışları huzursuz ediyor yavaş yavaş dahada ilerleyebilir.goz yumarsam kalbinide kırmak istemiyorum .neyapacagimi şaşırdım söylesem olmuyor sussam olmuyor ama buna bir dur demem lazım ki uyarmam lazım bidaha olursa zaten tepkimi koyar çıkarım diyorum başka ne yapabilirim.

Ne benim kocamın afedesinz bi tarafı altın nede başkasının.sizin bu yanlış yapanlara onay vermeniz ve yanlış olana ses çıkarttığı için Fesat yada kötü gördüğünüz o insanlar kadar ahlaki değerlere önem vermediğiniz konunun sadece erkeğin mahremi olduğunu düşündüğünüz sizinde doğrularınızin ne olduğu konusunda beni düşündürdü açıkçası.konu sadece kocamın bitarafi değil benim yuvam.ve kimse için de riske atamam anlatabildimmi hanımefendi

Zaten bir tek sizin kocanız vardı dünyada. Yahu sinir oluyorum boşanmış kadınlara başkalarının kocasını ayartmak için hazırda bekliyor gözüyle bakanlara. Sizin yüzünüzden hayattan nefret ediyoruz. Üstelik kardeşiniz ya söz konusu. Kaldı ki öyle bile olsa eşinizde sorun... boşanan kadın gulmesin, sohbet etmesin,.yemesin içmesin. Yaşamayalım yahu biz. Siz rahat rahat devam edin hayatınıza o zümrüt kocalarinizla...
e sizde boşanan bir kadın olarak tabikide boşanan kadın savunucusu olmuşsunuz.sizden de bu beklenirdi. acaba siz neden boşandiniz. merak ettim sebebi neydi ? burda yuvasını korumaya çalışan birini ezmeye hor görmeye gelmişsiniz. bu düşüncelere sebebiyet veren bu hareketleri yapan haklı ben bunların yanlış olduğunu söylediğim icinmi suçluyum bırakın Allah aşkına açıkçası sizin bana yardımcı olabileceğiniz bi durum değil lütfen kendinizi yormayın...

Iyi de size ne yazmış tekrar okuyun sen kötüsün ondan dolayı kimse seni sevmiyor yazmamis bu durumdan dolayı bir destek almalisin yazmış . Destek almayı niye kendi suçun ya da bir eksiklik olarak görüyorsun . Şu zamana kadar bak doğru tespit yapmışiz . Bir yerde bir sıkıntı var bu sıkıntının kaynağı da ailen . Kendin anlatıyorsun değersizlik hissediyorsun madem öyle kendi hayat kaliteni arttırmak için geçmişte yaşanılan şeylerle barışmak için destek almalisin . Bu hayat senin . Eşin bugün var yarın olmayabilir . Insan en çok kendine şevkat duymalı ,kendini sevmeli . Korkun sadece yuvanın yıkılmaması bu senin suçun değil . Bak ülkenin birinde şimdi ismini unuttum bebekler küçükken alınmış ve devlet yetiştirmiş şu an bu ülkede intihar oranları en yüksekmiş . Bir insan için en önemli şey ailesidir . Ailede sevgiyi ve değeri görüruz . Sen yeteri kadar görmediğini anlatıyorsun bu onların cahilliklerinden kaynaklı malesef bazı aileler evlat kıyaslamaya bayilir. Tüm bunlardan sıyrılıp seni seven biriyle evlenmişsin . Şimdi kendini sevip kendine değer verme zamanı bence
destek almayı düşünüyorum zaten bi uzmana baş vurucam o bana neden böyle hissettiğimi yada bu yaşadığım durumun ne kadar doğru yada yanlış olduğunu açıklayabilir.ama bn bi kadın olarak kadın kadının dilinden anlar diye düşünüyorum.hislerimde bugüne kadar hiç yanıltmadı beni hissedigim hersey tamda hissettiğim gibi oldu.oyuzden kendimi suçlu hissetmiyorum .biraz sevgisizlik yüzünden eksiklik var ama onu eşimde bana sundu belkide yaradanin yazgısı bilemeyiz.insaallah bu sefer yanılırım diye temenni ediyorum

Ne benim kocamın afedesinz bi tarafı altın nede başkasının.sizin bu yanlış yapanlara onay vermeniz ve yanlış olana ses çıkarttığı için Fesat yada kötü gördüğünüz o insanlar kadar ahlaki değerlere önem vermediğiniz konunun sadece erkeğin mahremi olduğunu düşündüğünüz sizinde doğrularınızin ne olduğu konusunda beni düşündürdü açıkçası.konu sadece kocamın bitarafi değil benim yuvam.ve kimse için de riske atamam anlatabildimmi hanımefendi
Nerede onay vermişim pardon? Ben sizin oturup kafanızda kurup kurup sonra da sanrılarınızda "aaa tü kaka kadın" diye ilan ettiklerinize benzemem. Orada bir duracaksınız bakalım. Benim ahlaki değerlerim sizin uygun gördüğünüz makul bir zemine oturmak zorunda değil, kaldı ki ahlaki değerlerim hakkında zerre bilginiz yok niyet okuyup kendinizi ikna ediyorsunuz. Tedavi olun. Dünyadaki tüm kadınlar bir araya gelip sizin kocanızın peşine düşmedi. Kocanız evli olduğunun farkındaysa boşu boşuna kendinizi şişirip şişirip millete yardırıyorsunuz demektir.
Kendi kocanızı burada saftirik ve kendi kararlarını veremeyecek, kandırılmaya müsait biri gibi yansıttığınızdan haberiniz yok.

İster yazdığımı anlayın ister anlamayın şimdi. Herkese iyi forumlar.

e sizde boşanan bir kadın olarak tabikide boşanan kadın savunucusu olmuşsunuz.sizden de bu beklenirdi. acaba siz neden boşandiniz. merak ettim sebebi neydi ? burda yuvasını korumaya çalışan birini ezmeye hor görmeye gelmişsiniz. bu düşüncelere sebebiyet veren bu hareketleri yapan haklı ben bunların yanlış olduğunu söylediğim icinmi suçluyum bırakın Allah aşkına açıkçası sizin bana yardımcı olabileceğiniz bi durum değil lütfen kendinizi yormayın...
Şu yazdiklariniza gülsem mi, ağlasam mı bilemedim. Gidin bi tedavi falan olun. Birinin adına utanmayı sayenizde yaşadım bugün. Çok çiğ ve kezbansiniz

Bahsettiğiniz şeyler şüphelenecek şeyler değil yazdığınız kadarıyla.
Yuvanızın yıkılması dışarıdan hiç kimseye bağlı değil, size ve eşinize bağlı

İşte zihniyetiniz bu. Boşanan kadınları savunmuyorum. Evet gerçekten boşanıp hemen ardından arayisa girenler de var, başkasinin yuvasını bozanlar da lakin direk bosanmasini belirterek arkasından şüphelerinizden bahsedince genelleme oldu. Neden mi boşandım. Bakın konuma anlarsınız. Yuvasını tabi korusun ama karşıdakine değil önce yanındakinr baksın. Yanındaki adamsa karşıdakinin ne yada kim olduğu önemli değil bence... Ben boşanma sürecine girdikten sonra arkadaşlarımın çoğuyla iletişimi baya baya sınırladim sizin gibi dusunurler diye. Ama benim tek derdim biran önce böyle bir pislikten kurtulmak ve emin olun canı yanarak boşanan insan bırak bir baskasinin kocası, bekar bile olsa kimseyi görmek istemiyor... İnşallah benim savunduğumu savunacak pozisyona gelmezsiniz. Çünkü bu süreci yaşayan bilir neler çektiğini bir de o süreçte insanların saçma sapan düşünceleri ile uğraşmak extra yıpratıyor.
Dedigim gibi önce empati kurmayı deneyin. Sonra yanınızdakine bakın karsidakinden once.o size söz vermiş karşı taraf değil..."Kemal'im yapmaz"cilardan olup kardesinizle aranızı bozarsaniz yarın o kemaliniz gider kardessiz de kaliesiniz demedi demeyin.

bn gayet normal olduğumu düşünüyorum ama insanların bunu basitleştirmesi ve normallestirmesi saçma bnce disardan görünen hersey gercekmidir.mesela bir kadın ailesinin yanında mutlu gibi yapıp evine döndüğünde ne yaşadığını bilemediğimiz gibi insanların da aklından geçenleri bilemeyiz .paranoya falan değil gerçek kişilerin kendi isteğiyle yapt

afedersiniz ama ben evlenmeden önce beni aşsalayan hor gören dışlayan kişiler benim bizatihi kendi ailemdi annem kardeşlerim babam .beni hep küçük gördüler sevgisiz ilgisiz büyüdüm hep eksiklik gördüm onların her dediği yapılırken bana gelince ertelendim. ve evlenmeye karar verme sebebim bu dislanmaktan sevgisizlikten kurtulup sevilmekti.ve şükürler olsun ailemden göremediğim ne varsa bunları eşim bana karşılıksız sundu.ve eksiklerim tamamen dolmasada beni hayata tutunmaya destek oldu.bu yüzden eşim kıymetli yani erkek yok benim eşim var diye değil mutlu olduğum için onun sevginde güç bulduğum için böyle kaybetmek istemem.ben evlenicem dediğimde bile benimle alay etti kız kardeşim kim alsın seni alanda geri getirir .diye ağlattılar beni acitasyon değil aile baskısı siddet assalanma yaşayan biri neden onu dışlayan birini Kıskansın ki .
Ailenizden yana bu kadar dertliysenız, dışlanıp, ayrımcılığa uğradıysanız, toptan kesin görüşmeyi. Bu şekilde zaten sağlıklı bir ilişki içinde olamıyorsunuz.

Aile içinde yaşadığınız şeylerden ötürü sanırım,eşinizi koyduğunu yer sıkıntılı. Kimse evliliği durduk yere bitsin istemez ama o eşime baktı, bu süzdü diyerek sürekli tetikte bir şekilde yaşanmaz. Hayat eşlerimizden ibaret değil. Arkadaşınız yokmuş, aile ile sıkıntılarınız var, geriye eşiniz kalıyor, onda da sağlıksız şekilde bir sahiplenme durumundasınız. Hayatta herşey olabilir, olumsuz bir şey yaşarsanız kaldıramazsınız bu düşüncelerle. Kendiniz için bir adım atıp terapi alın derim.

bakın eşimi değere bindiğim yok tabikide yuvamin bozulmasını istemem 1 çocuğum var boynu bükülsün istemem.fakat yanlış bi hareket yada davranış gördüğüm zaman kardeşim yada çok yakınım yapmaz diye bi kaide varmidir.ben boşanma aşamasından beri destek oluyorum yardımcı olmaya çalışıyorum.uzuluyorum fakat benimde düzenim var.su zamanda neler neler oluyor insan ister istemez korkuyor.ben bu düşüncemi zaten tasvip etmiyorum ama enerjisi bana böyle yansıdı çünkü bazı şeyler dengede güzeldir fazlası zarardır.benim burda anlatmaya çalıştığım kardeşimi karalamak değil anlamaya çalışmak.

bakın çok samimi söylüyorum abartı falan değil gerçek neyse o yani ben onun eşine evli olduğu süre zarfında hiç yanına otirmamisimdir .o içeri girdiğinde ben yalnızsam bile o odada çıkarım sıkıntı çıkmasın birbirini kıskanmasın diye böyle düşünürüm.ince düşünüyorum belki ama böyle kendimi nasıl anlatmalıyim ne dusunmeliyim bilemiyorum
Neden , siz de mi eniştemi kazara kaparım diye korktunuz?

Diyelim kardeşinizin niyeti kötü, neden yuvanız bozulsun ? Yoksa eşinizden mi emin değilsiniz? Az ilgi görse dağıtır diye mi korkuyorsunuz? O zaman tek tetikleneceğiniz kişi kardeşiniz değil.

Iyi de size ne yazmış tekrar okuyun sen kötüsün ondan dolayı kimse seni sevmiyor yazmamis bu durumdan dolayı bir destek almalisin yazmış . Destek almayı niye kendi suçun ya da bir eksiklik olarak görüyorsun . Şu zamana kadar bak doğru tespit yapmışiz . Bir yerde bir sıkıntı var bu sıkıntının kaynağı da ailen . Kendin anlatıyorsun değersizlik hissediyorsun madem öyle kendi hayat kaliteni arttırmak için geçmişte yaşanılan şeylerle barışmak için destek almalisin . Bu hayat senin . Eşin bugün var yarın olmayabilir . Insan en çok kendine şevkat duymalı ,kendini sevmeli . Korkun sadece yuvanın yıkılmaması bu senin suçun değil . Bak ülkenin birinde şimdi ismini unuttum bebekler küçükken alınmış ve devlet yetiştirmiş şu an bu ülkede intihar oranları en yüksekmiş . Bir insan için en önemli şey ailesidir . Ailede sevgiyi ve değeri görüruz . Sen yeteri kadar görmediğini anlatıyorsun bu onların cahilliklerinden kaynaklı malesef bazı aileler evlat kıyaslamaya bayilir. Tüm bunlardan sıyrılıp seni seven biriyle evlenmişsin . Şimdi kendini sevip kendine değer verme zamanı bence
ailesinden değer görmemiş tek üye kendisi değil tonla var reel hayatta da sitede de.ama hepsi komşusuna kızkardeşine iftira atmıyor kocamda gözleri var diye.kendini masumlaştırmasın üye.masum kişi dövmekle yolmakla tehdit eder mi komşuyu.eski konusunda var.

Kardeşinizde huyunu suyunu bildiği eniştesini seçti yani öyle mi?
Bu kadar kolay mı kardeşe bu etiketi yapıştırmak?
Komşu bitmiş, sıra kardeşe gelmiş.
Herkes kocanıza göz koyuyor sırayla, işiniz zor tabi. Aman kimseye göstermeyin, işe falan gidiyorsa o da sorun, kadınlar her yerde malum. Gözünüzü dört açın siz yine. Devir kötü.
Ne diyordu bir arkadaş, Silver Fox. Aynen ondan. 🥴

evet komşu bitti müsadere etseydim devam ederdi bende yerini ve haddini bilmesi için uzaklaştım görüşmüyoruz.sonucta o el görmezsin bidaha ama kardeşim sürekli görüştüğümüz uzaklastiramiyorum.ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim. eşimin ablası bile zamanında kendi yuvası yikildigi için kendi öz kardeşini sahip çıkmadı diyerek suçlayıp onunda yuvası yıkılır oda çocuklarıyla kalır diye konuşan bir insan .kardeş kardeşi bile çekemez hale gelmişken.bnmi kusurluyum. yani
Eşiniz de size benziyorsa demek.. Karı koca var bir hayırsız tarafınız.

Neden , siz de mi eniştemi kazara kaparım diye korktunuz?

Diyelim kardeşinizin niyeti kötü, neden yuvanız bozulsun ? Yoksa eşinizden mi emin değilsiniz? Az ilgi görse dağıtır diye mi korkuyorsunuz? O zaman tek tetikleneceğiniz kişi kardeşiniz değil.
düşünce tarzına bak katip ya.eniştemize kuzenimize yakın otursak aynı odada tek kalsak aramızda bir şey olma ihtimali varmış.konu sahibinin hastalıklı düşünceleri gene ortaya çıkmış.işyerlerinde yanyana çalışılıyor sahaya çıkılıyor kadın erkek.bazen nöbete kalınıyor.o zaman herkes birbirine hallensin tövbe tövbe.daha çocukken öğretilmeli kadın erkek aynıdır hepsiyle medeni arkadaşlıklar kurabiliriz.her tanıştığımız konuştuğumuz adamla sevgili olunmaz.kızım yaşıyor bunu.ta 1. sınıftan beri beraber okuduğu erkek arkadaşıyla konuşuyor devamlı diye sevgilimisiniz yok aşk kuşları vs diye arkadaşları baskı yapıyor.halbuki kardeş gibiler.işte bunlar büyüyünce de iftira atma potansiyelinde olan konu sahibi gibi insanlar olacaklar

Back
X