Kız kardeşimin kv adayı

Biz onları ziyareti gitceğimizde salonda oturcaz ordaki koltukları yeni
Diğer odadaki koltukları eski biraz onlr değiştirmek istiyormuş
Oğlanında almasını istememe sebebi işi çok iyi olmadığı için nolur nolmaz diye köşede para olsun birikmiş diye

Yahu öyle olmuyor o işler Siz gidip bir akşam oturacaksınız bitecek mi? Düğün işi baslayinca o eve gelen gidenin haddi hesabı olmayacak Ömründe o eve hiç girmeyenler bile gelip uğrayacak vs vs
Yukarıda da bir arkadaş yazmış bu iş insan içine çıkma işi Biz nasıl kendi düğünümüzde her şey iyi olsun bir kere evleniyorum diyorsak anne babalar da çocuğuna düğün yaparken o kadar özeniyor ve etraflı düşünüyor
Ayrıca kadının kendi parası yani asıl bu devirde oğluna nakit para veren kaç aile var? Çoğu erkek çalışıp birikim yapıp öyle evleniyor Madem oğlan kendine bu kadar güvensiz beklesin evlenmek için

Son düzenleme:
Merhabalar
Şuan 80 bin birikmiş parası var nişanlımın düğün yapcaz nasip olursa ama nişanlımın ailesinin arabası olmadığı için farklı şehirlerde olduğumuz için araba almak istiyorlar 30 bine yani düğüne 50 bin kalcak. Bende 50 binlira yetmez diye düşünüyorum herşey çok pahalı olduğu için. Araba almayın diyorum o yüzden onlarda gelip gitmesi zor diye alcaz diyorlar ne desem bilmiyorum ailesinin durumu iyi değil 50 binden başka gelir yok yetermi sizce?.............................
buda sizin konunuz dertleriniz birbirine çok benziyor o zaman..

Evet ya kadın 50 bin biriktirmiş vermiş yazık ya şimdi kendi parasından 10 bin alamıyor. Yazık oğluda çalışırken bir koltuk takımı almamış birde sıvayıp tüy dikmiş. Bu adamdan bir halt olmaz
Katılıyorum.. Bağ vermiş de oğlu bir üzüm vermemiş olayi. Ben takınılan tavra ayar oldum. Kırık dokuk değil, yaşına göre iyi ne demek? İsterse 80 olsun evine almak isterse alır.

Tarlayı vefat eden babadan kalmadır diye düşündüm. Aylık iki bin filan demiş, adam vefat edince oradan maaş kalmıştır, kadın analık-babalık ediyordur tek çocuktur filan. Hiç baba lafı geçmiyor konuda, kardeş lafı da geçmiyor.

Evet mantıklı.
Eğer öyleyse çocuğun da mirasta payı var ama annesinin payına da bir koltuk takımı parasından fazlası düşer sonuçta :110:

Katılıyorum.. Bağ vermiş de oğlu bir üzüm vermemiş olayi. Ben takınılan tavra ayar oldum. Kırık dokuk değil, yaşına göre iyi ne demek? İsterse 80 olsun evine almak isterse alır.
Kendi parasına icazetname alıyor kadın birde şaka gibi oğlana burdan sövecemde olmuyor. Ulan bu adamların 2 bın maaşı var utanmıyor musun kadının babasından kalma tarla satılıp parasını almaya:kızgın: İnsan der ki bu insanların bi 2 bin geliri var yarın bir gün lazım olur bu para onlara ama nerde :KK43:Bekle birikim yap evlen tabi durumu olmayan ailesıne yaslanmak kolay nasılsa kendi bir tarafları yetmiyor birde kırık değil diyiıp utanmadan aılesının evini etiket ediyor ona buna:sinirli:

ben kadının düşüncesini bir gram bile garipsemedim. bırakın evinin eşyasına da yeni alınıp alınmayacağına da o karar versin
yaşını bir kenara bırakın, insanların ruhu yaşlanmıyor. isterse o yaştan sonra ev istesin araba istesin. can neler istiyor
sadece siz gidip bir koltuğa oturmayacaksınız, bu insanların düğün zamanı bir çok kişi evine girecek
kaç yaşında olursam olayım, çocuğum evlenirken istersem evimi değiştiririm, istersem gözüme kötü gelen şeyleri güzelleştirmeye çalışırım. buna karışacak gelin ailesinin de alnını karışlarım
herkes işine baksın öncelikle. eğer durum el vermiyorsa da ailelere güvenip evlenilmesin
zaten kadın birikim anlamında elinden geleni yapmış, bir koltuk gözlerine batıyorsa ne diyeyim

A
ben kadının düşüncesini bir gram bile garipsemedim. bırakın evinin eşyasına da yeni alınıp alınmayacağına da o karar versin
yaşını bir kenara bırakın, insanların ruhu yaşlanmıyor. isterse o yaştan sonra ev istesin araba istesin. can neler istiyor
sadece siz gidip bir koltuğa oturmayacaksınız, bu insanların düğün zamanı bir çok kişi evine girecek
kaç yaşında olursam olayım, çocuğum evlenirken istersem evimi değiştiririm, istersem gözüme kötü gelen şeyleri güzelleştirmeye çalışırım. buna karışacak gelin ailesinin de alnını karışlarım
herkes işine baksın öncelikle. eğer durum el vermiyorsa da ailelere güvenip evlenilmesin
zaten kadın birikim anlamında elinden geleni yapmış, bir koltuk gözlerine batıyorsa ne diyeyim
Bak şimdi birde bu var hep aynı laf kv bız nişanlıylen evını yeniledi, yok düğün öncesi kendine eşyalar aldı, biz borç öderken düğünden sonra eşyalarını yeniledi diyorlar. Yahu sanane sen mi kazandın parayı kendi paraları istediklerini yaparlar hesap mı verecekler izin mi alacaklar :olamaz:

Canım bunu illa kadının lüksü olarak düşünmeyin. Kadın düğün yapacak ele karışacak. Uzak yakın akrabaları, dünürleri gelecek. Belki eskidir kirlidir. Ele güne karşı utanıyor da olabilir. Bir de böyle düşünün.
Aynen

A

Bak şimdi birde bu var hep aynı laf kv bız nişanlıylen evını yeniledi, yok düğün öncesi kendine eşyalar aldı, biz borç öderken düğünden sonra eşyalarını yeniledi diyorlar. Yahu sanane sen mi kazandın parayı kendi paraları istediklerini yaparlar hesap mı verecekler izin mi alacaklar :olamaz:
Ailelerden çok beklenti var o yüzden oglanda zaten bekliyor ailesinden

Kendi parasına icazetname alıyor kadın birde şaka gibi oğlana burdan sövecemde olmuyor. Ulan bu adamların 2 bın maaşı var utanmıyor musun kadının babasından kalma tarla satılıp parasını almaya:kızgın: İnsan der ki bu insanların bi 2 bin geliri var yarın bir gün lazım olur bu para onlara ama nerde :KK43:Bekle birikim yap evlen tabi durumu olmayan ailesıne yaslanmak kolay nasılsa kendi bir tarafları yetmiyor birde kırık değil diyiıp utanmadan aılesının evini etiket ediyor ona buna:sinirli:
Oğlu anlatmasaydı konu dillenmezdi

Ailelerden çok beklenti var o yüzden oglanda zaten bekliyor ailesinden
İşte adam kendi birikimini yapamıyor durumu olmayan aılesıne bıle acımıyor. Bu size fikir verse bu adamdan cacık çıkmaz kardeşin nişanı uzatsın hatta annesının parasını almamasını kendısının birikim yapmasını bence söyle canım. Zira yarın bir gün dara düşseler bu vicdansız ben geçinemiyorum diyip sırtını döner.

Evet mantıklı.
Eğer öyleyse çocuğun da mirasta payı var ama annesinin payına da bir koltuk takımı parasından fazlası düşer sonuçta :110:

Yazık kadın çalışmıyor etmiyor, babadan bir tarla kalmış onu da evlada vermiş.
Bakacak olursan, çalışmayan kadının kenarda kıyıda bir malı olması güven de verir, kadın ona kadar vermiş de evlat bir koltuk takımını düdük etmiş.

Son düzenleme:
İşte adam kendi birikimini yapamıyor durumu olmayan aılesıne bıle acımıyor. Bu size fikir verse bu adamdan cacık çıkmaz kardeşin nişanı uzatsın hatta annesının parasını almamasını kendısının birikim yapmasını bence söyle canım. Zira yarın bir gün dara düşseler bu vicdansız ben geçinemiyorum diyip sırtını döner.
Söylicem kardeşime düşünsün biraz daha yorumları görünce kadına üzüldüm hak verdim yani sizlere

Ay ne yapsaydı kadın? "Parasız olman sorun değil, al diş paramı bir an önce evlen. Ben şuraya uzanıp açlıktan ölmeyi beklerim oğlum." mu deseydi?
Diş sahibi olmanın yaşı mı var? Belli bir yaştan sonra fotosentezle mi besleniyoruz biz?
İnsanların ağzının içine de karışmayın ya bir zahmet.
Ben ağzının içine karışmıyorum isterse 32 dişini yaptırsında !tam düğün üzeri zaten 70 sene beklemiş şart mıydı demek istemiştim ,ayrıca çok agresif siniz biraz sakinleşin bence burası bir platform laf yetiştirme platformu değil bildiğim kadarıyla

Ben ağzının içine karışmıyorum isterse 32 dişini yaptırsında !tam düğün üzeri zaten 70 sene beklemiş şart mıydı demek istemiştim ,ayrıca çok agresif siniz biraz sakinleşin bence burası bir platform laf yetiştirme platformu değil bildiğim kadarıyla
Kendi parası istediği an yaptırır. Ha düğün öncesi ha sonrası ne farkediyor? Haaa dişlere harcadığı parayı kendinize düşündüyseniz ağzına sağlık :halay: Evlenen sizsiniz ya hani 70 yaşındaki insanın parasına göz dikmişsiniz

Kv haklı demiyorum fakat sizin çok kara buldum hatta kapkara.
60 yaşında kadının evinin dökülüyor mu olması gerekiyor. Yaşına göre eşyaları iyiymiş.

Agresif değilim ki. Gayet normal yazıyorum.
Düğün sizin düğününüz, para da kendi parasıysa sizi ilgilendiren bir şey yok.

Yani şunu nasıl oturtuyorsunuz kafanızda anlamıyorum. Ben gelmişim 70 yaşına. Çalışmışım, didinmişim, paramı biriktirmişim. Hatta belki ancak o zamana denk düşürmüşüm, fırsat bulmuşum. Ya da sorunlarım o yaşta başlamış. Sanki 10 sene önceki diş röntgenini gördünüz kadının.
70 yaşında tanıdığım kadının teki ve minimum 30 yaşındaki oğlum evlenecek diye niye kendi rahatımdan feragat edeyim?
Evlenmek isteyen kendi düşünsün eşyasını çeyizini. Yardım etmek gibi bir mecburiyeti yok ki.

Kv haklı demiyorum fakat sizin çok kara buldum hatta kapkara.
60 yaşında kadının evinin dökülüyor mu olması gerekiyor. Yaşına göre eşyaları iyiymiş.
Benim teyzelerimde 60 yaşında bir artı birde oturuyor birisi yerde minderleri var oğlun öyle evlendirdi
Diğer Teyzemin eşyaları çok eski onlara kıyasen söyledim ben insan ister istemez karşılaştırma yapıyor

Back
X