Kız kardeşimin kv adayı

Benim teyzelerimde 60 yaşında bir artı birde oturuyor birisi yerde minderleri var oğlun öyle evlendirdi
Diğer Teyzemin eşyaları çok eski onlara kıyasen söyledim ben insan ister istemez karşılaştırma yapıyor
Herkes sizin akrabalar gibi olmak zorundamı???
Burda yokluk tartışılmıyor sizin zihniyetini tartışıyorum.
Benim anneannem 80 küsur yaşında.
Evinde ipek halilari mermerden şömine ve inanılmaz zevkli eşya alır döşer.
O zaman benim anneanneme yakışmaz dimi beklesin köşesinde vadenin dolmasını.
Çok kötü yaklaşımınız.
Kimi insan evini güzel ister en en doğal hakkıdır.
Kimi önemsemez oda en en doğal hakkıdır.

Kız kardeşim bir yıldır birisiyle konuşuyor
Oğlanın maddi durumu iyi değildi
Çalıştı aileside verdi baya bir para biriktirdi olayı ciddiyete bindirmek için
Kız kardeşim de çalıştı belli miktar para biriktirdi evlenirken harcamak için
Oğlanın annesinin yaşı 60 evinde 2 koltuk takımı var
Bir tanesi yeni diğeri eski
Oğlan işte para birikti artık istemeye gidelim demiş
Annesi de ben koltuk takımı alcam evin perdelerini mobilyalarını değiştircem düğünden önce para ver diye söylemiş
Oğluda 1 tane koltuk takımı var yeter 2. Ye ne gerek var evlencem ben sen eşya almak istiyorsun falan demiş annesi de salon takımım var oturma odasını takımı da alcam demiş tartışmışlar biraz
ben evlerini gördüm fotoğrafta gösterdi kardeşim gerçekten kadının yaşına göre mobilyaları çok eski değil kırık dökük yok
Evlenme şeyinden önce böyle yapması kızzkardeşimin ve benim garibime gitti açıkçası hatta kendi oğlununda biz mi yanlış düşünüyoruz sonuçta oğlunu düşünmesi lazım evlenmek için uğraşıyor
Evladi evkenme karari almışken teyzemizin bunu soykemesi biraz garip tabi ben olsam olan bana yeter simdilik yavrum bi yuvasini kursun sag salimde geisi cokta muhim degil. Daha sonrada hal olur kafasindayim. Ama bazi bayanlar eve misafir gelecek iste temiz olsun hersey olsun isterler ki cevremizdede buna örnekler illaki vardir. Hayirlisi diyelim.

Annesi de ben koltuk takımı alcam evin perdelerini mobilyalarını değiştircem düğünden önce para ver diye söylemiş
Oğluda 1 tane koltuk takımı var yeter 2. Ye ne gerek var evlencem ben sen eşya almak istiyorsun falan demiş annesi de salon takımım var oturma odasını takımı da alcam demiş tartışmışlar biraz
ben evlerini gördüm fotoğrafta gösterdi kardeşim gerçekten kadının yaşına göre mobilyaları çok eski değil kırık dökük yok
Evlenme şeyinden önce böyle yapması kızzkardeşimin ve benim garibime gitti açıkçası hatta kendi oğlununda biz mi yanlış düşünüyoruz sonuçta oğlunu düşünmesi lazım evlenmek için uğraşıyor
Gelip bide bunu sizemi anlatmış... Bak canm o çocuktan hayır gelmez balık baştan kokar kız kardeşin sevinmesin sevgilim annesini dinlemedi diye daha çok üzülsun böyle mevzuları dillendirip anlatıyor bana diye. sizin yorum yapacak hakkınız olduğunu düşünmüyorum ayrıca evliliğe adım atılsın ondan snra düşünur annesi düşünmez ise sonrasina kardesiniz ve sevgilisi bakar duruma

A

Bak şimdi birde bu var hep aynı laf kv bız nişanlıylen evını yeniledi, yok düğün öncesi kendine eşyalar aldı, biz borç öderken düğünden sonra eşyalarını yeniledi diyorlar. Yahu sanane sen mi kazandın parayı kendi paraları istediklerini yaparlar hesap mı verecekler izin mi alacaklar :olamaz:
bunu taşıyan evlada da diyecek bir şey bulamıyorum. muhtemelen daha toy. evlendikten sonrasında da gelinin aklında kötü izlenim yarattığı için her problem çıktığında annesini savunmaya geçecek, hiç şaşmaz. benim annem ne yapmak isterse istesin, nişanlıma gelip söylemem. kendim konuşarak hallederim problem görüyorsam. bu konu dışında konuşuyorum çünkü burada kadının isteğinde bir gariplik yok Hoppa aileler zaten kendi doğrultusunda yapılacak şeyleri yapar ama evlenme kararı alındıysa iki yetişkin olunmuştur zaten, yetişkin olan insanların da evlendikten öncesini ve sonrasını kendileri düşünmeleri gerekir. bu sefer evlendikten sonra geçinemese de aileden bekleyecek, çocuk yapınca da. herkes evladına elinden geleni yapmak ister ama bir yere kadar

Herkes sizin akrabalar gibi olmak zorundamı???
Burda yokluk tartışılmıyor sizin zihniyetini tartışıyorum.
Benim anneannem 80 küsur yaşında.
Evinde ipek halilari mermerden şömine ve inanılmaz zevkli eşya alır döşer.
O zaman benim anneanneme yakışmaz dimi beklesin köşesinde vadenin dolmasını.
Çok kötü yaklaşımınız.
Kimi insan evini güzel ister en en doğal hakkıdır.
Kimi önemsemez oda en en doğal hakkıdır.
Ben anneden babadan çevremden öyle gördüğüm için bana farklı geldi açıkçası annemler biz evlencez diye bişey alıp etmezler çocuklarımıçocuklarımın eksiği olmasın biz kaç yaşına geldik olmasa da olur onlar genç daha diye düşünür
O yüzdende garip geldi

Gelip bide bunu sizemi anlatmış... Bak canm o çocuktan hayır gelmez balık baştan kokar kız kardeşin sevinmesin sevgilim annesini dinlemedi diye daha çok üzülsun böyle mevzuları dillendirip anlatıyor bana diye. sizin yorum yapacak hakkınız olduğunu düşünmüyorum ayrıca evliliğe adım atılsın ondan snra düşünur annesi düşünmez ise sonrasina kardesiniz ve sevgilisi bakar duruma
Ben karışmam zaten erkek tarafına bişey demem kız kardeşimle açtık konuyu onun için yani

Evladi evkenme karari almışken teyzemizin bunu soykemesi biraz garip tabi ben olsam olan bana yeter simdilik yavrum bi yuvasini kursun sag salimde geisi cokta muhim degil. Daha sonrada hal olur kafasindayim. Ama bazi bayanlar eve misafir gelecek iste temiz olsun hersey olsun isterler ki cevremizdede buna örnekler illaki vardir. Hayirlisi diyelim.
Bizim ailemizde böyle düşüncede olduğu için bizde öyle düşündük öyle görüp büyümüşüz çünkü evlat her zaman ön planda olarak

• Beğen
Reactions: shr
Ben anneden babadan çevremden öyle gördüğüm için bana farklı geldi açıkçası annemler biz evlencez diye bişey alıp etmezler çocuklarımıçocuklarımın eksiği olmasın biz kaç yaşına geldik olmasa da olur onlar genç daha diye düşünür
O yüzdende garip geldi
Garip gelmesin herkesin hayata bakışı, dünya, görüşü, hayat görüşü, zevkleri vs farklıdır.

He surda ok yim size, oğlu para biriktiriyor evlilik için o paradan kendine eşya için para harcatamaz. Çünkü damat adayinin durumu yokmuş.
Burda haklısınız.

Çok değiştirmek isterse gider kendi alır öder.
Oğlumda para yokken ve yuva kurmaya çalışırken bunu yapmasın tabi ki.

Garip gelmesin herkesin hayata bakışı, dünya, görüşü, hayat görüşü, zevkleri vs farklıdır.

He surda ok yim size, oğlu para biriktiriyor evlilik için o paradan kendine eşya için para harcatamaz. Çünkü damat adayinin durumu yokmuş.
Burda haklısınız.

Çok değiştirmek isterse gider kendi alır öder.
Oğlumda para yokken ve yuva kurmaya çalışırken bunu yapmasın tabi ki.

Oğluna kendisi vermiş ama o parayı. Babasından kalan arsasını satmış, 50 bin vermiş oğluna. Şimdi koltuk için 10 bini geri istiyor.

“Kim Kardaşyanın Kv adayı” diye okudum, benim yatma vaktim gelmiş. O nişanlıya da ayrıca uyuz oldum. Hakkınızda hayırlısı

Damat adayının gelip annesinin dedikodusunu yapmasi cok cirkin. Kv adayi belki dugun oncesi ele karisacak mahcup olmasin diye evini duzeltmeye calisiyor. Damat adayi henuz ailesi icin olan sorumluluklarini yerine getirmeden evlenmeye kalkmis. Her seyin bir sirasi var. Daha evlenmenden kardeşinizin maddi sıkıntıları dusunmesi, sorumluluğunu ustlenmesi onu nasil bir gelecek bekledigini gösteriyor. Bence sorun kv adayinda degil damat adayinda. Ama iste kimse yogurdum eksi demek istemiyor.

Kendi parası istediği an yaptırır. Ha düğün öncesi ha sonrası ne farkediyor? Haaa dişlere harcadığı parayı kendinize düşündüyseniz ağzına sağlık :halay: Evlenen sizsiniz ya hani 70 yaşındaki insanın parasına göz dikmişsiniz
Kimsenin parasına göz diktiğim yok çok şükür ,yanlış ithamlarda bulunmayın !bu platformda herkesin kendi düşüncesi yazmaya hakkı var diye biliyorum yanılıyormuyum. anlatmak istediğim çok başka birşey iken siz çok farklı bir yere çekmeye çalışıyorsunuz sırf gerginlik yaratmak için

Oğluna kendisi vermiş ama o parayı. Babasından kalan arsasını satmış, 50 bin vermiş oğluna. Şimdi koltuk için 10 bini geri istiyor.
E öyleyse ister sorun yok.
Konu sahibine ve kardeşine laf düşmez.
Kadın 50 bin vermiş 10 bini ile koltuk alıcam diyor. Alır.
Daha evlenmeden bırakın gelini gelinin kız kardeşi bile kv için neler düşünüyor.

Evladına evlenirken kesinlikle yardım etmicen, şurda okuduğum konulardan sonra. Çalışıp yapsınlar ikisi.

Adam bı de annesiyle kavgami ediyor.

Agresif değilim ki. Gayet normal yazıyorum.
Düğün sizin düğününüz, para da kendi parasıysa sizi ilgilendiren bir şey yok.

Yani şunu nasıl oturtuyorsunuz kafanızda anlamıyorum. Ben gelmişim 70 yaşına. Çalışmışım, didinmişim, paramı biriktirmişim. Hatta belki ancak o zamana denk düşürmüşüm, fırsat bulmuşum. Ya da sorunlarım o yaşta başlamış. Sanki 10 sene önceki diş röntgenini gördünüz kadının.
70 yaşında tanıdığım kadının teki ve minimum 30 yaşındaki oğlum evlenecek diye niye kendi rahatımdan feragat edeyim?
Evlenmek isteyen kendi düşünsün eşyasını çeyizini. Yardım etmek gibi bir mecburiyeti yok ki.
Burda sizinle tartışıcak değilim ne siz benim kayınvaldeyi tanırsınız ne de ben bizi ,herkes çolugunu çocuğunu evlendirirkenyaptığından sorumludur aile olarak biz böyle gördük. benim burda anlatmaya çalıştığım bu.kendi fikrimi söyleyemezmiyim .türk kültüründe çocugunu colugunu evlendirirken aileler ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalışırlar genelde hani demişsiniz ya “ evlenmek isteyen kendi düşünsün esyasını ceyizini.yardım etmek gibi bir mecburiyeti yok ki “ bizim ülkemizde coğrafyamızda bu böyledir siz sanırım isveçte falan yaşıyorsunuz ?:)

O yüzdende garip geldi

Herkesin istediği gibi yaşama hakkı var.
Doğan güneş hepimize doğuruyor.

Bir üye demin , kadın 50 bin TL vermiş oğluna 10 bin tlsini istiyor kaltuk takımı almak için.

60 yaşındasın alamazsın denemez.

Bugün annesinin bir koltuk takimi isteğini dallandirip budaklandiran yarin karısının isteklerini de bu şekilde dillendirir. Kadin belli ki borca harca girmeden önce evini toparlamak istiyor... Basta böyle arayi kızıştırıp daha sonra karısına geçimsiz damgasi vuran adamların vizyonsuzluğuna diyecek söz bulamıyorum.

Back
X