Ben orada yaş farkı meselesinden girdim ki benim arkadaşım evlendiğinde 27 yaşındaydı, konuyu da hatırlıyorum engellenemez ya da yadırgayamayız anlamında yazdım .kendi aldığı bir karar ya halen fikrimin arkasındayım .bu konuda da evet yetişkin resmi olarak reşit ,kendi kararı onun arkasında durmak isterse durur. Çelişki yok ki dediklerimde?25 yaşına kadar yavaşta olsa beyin gelişiminin devam ettiği doğru fakat bunu sizin bunu söylemeniz ilginç. Madem 25 yaşına kadar beyin gelişmi devam ediyor neden daha önce açılmış bazı konularda farklı yorumlar yaptınız?
Konuların birinde 20 yaşında,40 yaşındaki adamla evlenmesine ikide yetişkin dediniz birinde de daha 17 yaşında 33 yaşındaki adamla görüşmesine, benimde arkadaşim bilemem kaç yaş büyük biri ile evlendi gibi birşey söyleyerek savundunuz. İnsanların yetişkin olma durumu sizin haklı olmak istediğiniz konulara göre değişiyor mu? Konuları iyi hatırlıyorum hatırlasam yorumlari direkt akıntılardım.
Ayrıca 25 yaşına kadar beyin gelişimi devam ediyorsa ,20 yaşındaki birini güvenliği için tanımadığı adamları evlerine gitmemesi ailesi engel olmalıdır. Ne de olsa beyin gelişimi henüz tamamlanmamış.
Dediğiniz gibi makarna yemek uğruna özel okula gönderdikleri kızlarının, 6 erkeğin evinde kalıp da gebelik testi aldığımı öğrendikten sonra eve zorla dönmesi sizce kucak açarak mı olacak?Haftanın 4 günü makarna yemek uğruna bir özel üniversitenin zattirizort bölümüne gönderenler birden kıza kürek mahkumu muamelesi yapacak yani, buna canı gönülden inanıyorsunuz şu an enteresan.
Ben orada yaş farkı meselesinden girdim ki benim arkadaşım evlendiğinde 27 yaşındaydı konuyu da hatırlıyorum engel
Ben orada yaş farkı meselesinden girdim ki benim arkadaşım evlendiğinde 27 yaşındaydı, konuyu da hatırlıyorum engellenemez ya da yadırgayamayız anlamında yazdım .kendi aldığı bir karar ya halen fikrimin arkasındayım .bu konuda da evet yetişkin resmi olarak reşit ,kendi kararı onun arkasında durmak isterse durur. Çelişki yok ki dediklerimde?
Ama benim şahsen tanıdığım ,olgunluğunu bildiğim biriyle konuda anlatıldığı gibi psikolojik rahatsızlıkları olan üniversiteye yeni gitmiş bir genç kızı aynı kefeye koyamayız.
Söylemek istediğim şey ;zorla getirilmesi, ailenin müdahalesi asla iyi sonuçlanmayacak
Kaç yaşında olursa olsun, insan yeni tanıştığı birinin evine kalmaya gider mi? Neler okuyoruz haberlerde, biz aynı ülkede mi yaşıyoruz? Biri kardeşinizi öldürse kardeşinizde suç bulacak insanlarla dolu bir ülkedeyiz.Herkes merhaba
Daha öncelerde burada kız kardeşimi özel üniye yolladığımızdan bahsetmiştim. Daha doğrusu annem ve babam bütün uyarılarıma rağmen 2 yıllık dandik bi bölüme istanbula yolladılar ve kendileri şu an memlekette zar zor geçiniyolar. Kardeşim gittiğinden beri çok tartışmalı bi hayat yaşıyor tam da ondan beklediğim gibi. Derslere gidiyor ödevlerini yapıyor şaşırtıcı bi şekilde (ya da bize yalan söylüyor) ama haftasonları yurttan çıkıp tinder gibi uygulamalardan tanıştığı farklı erkeklerin evinde kalıyor. Anneme evci çıktığında mesaj gidiyor annem başlarda bu durumu idare etti ve babamdan sakladı çünkü babam saçından tutarak eve getirtir parayı da yakar. Ama bu yurttan çıkmaların sayısı arttıkça numarayı babamın numarasına değiştirmesi gerektiğini evci çıktığıjda babama mesaj gitmesi gerektiğini artık onu idare etmeyeceğini söyledi. Annemi manipüle ediyordu oda arkadaşlarım bana kötü davranıyor beni dışlıyorlar psikolojim kötü burdan çıkmak istiyorum vs diye.
Az önce beni aradı eczaneden bir şey alsam kredi kartıyla babam içeriğini görür mü diye. Ben de ne alıcaksın diye zorladım hamilelik testi almış regl olmuş ama yine de içi rahat etmemiş. Ben de çıldırdım sen g.rizekalısın cinsel bilgin bile yok nasıl hamile kalınacağını bile bilmiyorsun senin neyine korunmasız seks yapmak dedim. Şu ana kadar 6 kişinin evinde kalmış. Dua et de hpv hiv kapmış olma aptalsın sen neden korunmasız yapıyorsun dedim bana cevabı “olur arada öyle ya”
Bu kızı bi kaşık suda boğmama o kadar az kaldı ki. Bakın ben cahil cühela evlilik dışı ilişkiyi tabu gören biri de değilim ama uygulamadan tanıştığın insanlarla yatmak nedir evlerinde uyumak nedir bu akılsızlığa tahammül edemiyorum. Bu kıza ne dicem napıcam annemi aradım sinirden söyleyecektim her şeyi uyumuş galiba açmadı
Bunun çözümü besbelli psikiyatrik sorunu olan bir kızı iyice salmak değil. Sonu gelmeyecek. Bir yerde uslanmayacak. Daha temkinli yaşamayacak. Kendini mahvedene kadar böyle gidecek çünkü elinde değil.Dediğiniz gibi makarna yemek uğruna özel okula gönderdikleri kızlarının, 6 erkeğin evinde kalıp da gebelik testi aldığımı öğrendikten sonra eve zorla dönmesi sizce kucak açarak mı olacak?
Hem ablası burda anlattığı tonda anlatırsa daha da sert tepki verecekler . cezalandıracaklar hem duygusal anlamda hem ellerinden geldikçe.
Sizin için yorumumu buldum. Çünkü ne diyip demediğimi biliyorum.Kusura bakmayında eski yorumlarınızla şimdiki yorumlarınız gayet çelişiyor ama anlaşılan siz kabul etmek istemiyorsunuz.
Ne kadar yaş farkı kimse yadıryamaz deseniz 17 yaşındaki kız yetişkin değildi. Konu evlilik olunca beyin gelişimi tamamlanıyor size göre herhalde.
Sizin için yorumumu buldum. Çünkü ne diyip demediğimi biliyorum.
aşağıya kopyalıyorum tarih
“
Konu Mesajı 'Sitedeki kullanıcıların haddini aşmasına anlam veremiyorum.'
Sitedeki kullanıcıların haddini aşmasına anlam veremiyorum.”
Ne kız 17 yaşında ne ben bunu onaylamışım.
Kız üniversite öğrencisi, hocasından hoşlanmış . Ben de benzer durum olduğu içün örnek vermişüm.
Yani çelişki yok sizin yanlış hatırladığınız bir durum var.
Ne eski yorum yaptığım konudaki kız ne de bu konudaki kızKız 17 yaşında değil bu birincisi. ikincisi siz sürekli benim söylediklerimi başka yerlere çekerek kendinizce anlamlar çıkarıp bunun üzerinden saldırmaya çalışıyorsunuz.17 yaşında daha reşit bile olmayan bir çocuğun konusuna sizin yaptığınız tarzda yorum yapmak onaylamak ve hoş görmek oluyor. Ha sizin bunu savunma olarak görmemeniz benim yada başka üyelerin bakış açısını değiştirmiyor.
Allah korusun; bu şekilde başına herşey gelebilir. O zaman işte babanıza söylemediğinize pişman olursunuz. Kardeşiniz hayatını riske atacak şekilde hareket ediyor.Herkes merhaba
Daha öncelerde burada kız kardeşimi özel üniye yolladığımızdan bahsetmiştim. Daha doğrusu annem ve babam bütün uyarılarıma rağmen 2 yıllık dandik bi bölüme istanbula yolladılar ve kendileri şu an memlekette zar zor geçiniyolar. Kardeşim gittiğinden beri çok tartışmalı bi hayat yaşıyor tam da ondan beklediğim gibi. Derslere gidiyor ödevlerini yapıyor şaşırtıcı bi şekilde (ya da bize yalan söylüyor) ama haftasonları yurttan çıkıp tinder gibi uygulamalardan tanıştığı farklı erkeklerin evinde kalıyor. Anneme evci çıktığında mesaj gidiyor annem başlarda bu durumu idare etti ve babamdan sakladı çünkü babam saçından tutarak eve getirtir parayı da yakar. Ama bu yurttan çıkmaların sayısı arttıkça numarayı babamın numarasına değiştirmesi gerektiğini evci çıktığıjda babama mesaj gitmesi gerektiğini artık onu idare etmeyeceğini söyledi. Annemi manipüle ediyordu oda arkadaşlarım bana kötü davranıyor beni dışlıyorlar psikolojim kötü burdan çıkmak istiyorum vs diye.
Az önce beni aradı eczaneden bir şey alsam kredi kartıyla babam içeriğini görür mü diye. Ben de ne alıcaksın diye zorladım hamilelik testi almış regl olmuş ama yine de içi rahat etmemiş. Ben de çıldırdım sen g.rizekalısın cinsel bilgin bile yok nasıl hamile kalınacağını bile bilmiyorsun senin neyine korunmasız seks yapmak dedim. Şu ana kadar 6 kişinin evinde kalmış. Dua et de hpv hiv kapmış olma aptalsın sen neden korunmasız yapıyorsun dedim bana cevabı “olur arada öyle ya”
Bu kızı bi kaşık suda boğmama o kadar az kaldı ki. Bakın ben cahil cühela evlilik dışı ilişkiyi tabu gören biri de değilim ama uygulamadan tanıştığın insanlarla yatmak nedir evlerinde uyumak nedir bu akılsızlığa tahammül edemiyorum. Bu kıza ne dicem napıcam annemi aradım sinirden söyleyecektim her şeyi uyumuş galiba açmadı
Siz mi yorumunuzu tercüme edersiniz yoksa biz bir yol bulalım mı?Kızla bir abla olarak nasıl konuştuğunuz ortada.Bu tabi burada yazdıklarınız daha.Kim bilir neler söylediniz.Kimse kusura bakmasın görünen köy kılavuz istemez.Abla olarak böyle davranıyorsanız bunun geçmişi de vardır ve siz ona böyle davranmayı ebeveynlerinizden öğrendiniz.Hiç kimse sağlıklı bir aileden böyle bir kız çıkacağını bana ispat edemez.
Ne eski yorum yaptığım konudaki kız ne de bu konudaki kızKız 17 yaşında değil bu birincisi. ikincisi siz sürekli benim söylediklerimi başka yerlere çekerek kendinizce anlamlar çıkarıp bunun üzerinden saldırmaya çalışıyorsunuz.
O yüzden sizinle daha fazla tartışmayacağım
Başka Üyeler açısına da karar verme yetkiniz hayırlı olsun
Ne bu nefret tanımadığınız bir kıza?
Siz çok objektif bakıyorsunuz aynen anlıyorum. saçından çekip alsınlar odaya kapatıp ev işi yaptırıp yaşlı baktırsınlar köle gibi di mi?
Eve bile götüremezler isterse kaçar daha kötüsünü yapar.
dediklerinize katılıyorum. daha iyi ifade edilemezdi duru. kardeşine sahip çıkmak varken ailesi tarafından dövülmesini istiyor sadece. kardeşini seven zarar görmesini istemiyorsa kol kanat gerer sorunu çözmeye çalışır. umarım abla olduğunu fark edebilirÜslubunuz bana çok garip geldi. Kim bilir hem siz hem aileniz o kıza nasıl davrandınız da kız böyle ilgi açlığı yaşayan bir hale gelip farklı erkeklerden gördüğü ilgi kırıntısıyla kendini tatmin ediyor. Ailenize ispiyonlamayı düşüneceğinize kardeşinize insan gibi davranıp doğru düzgün saygılı bir biçimde bir şeyleri anlatmayı düşünseniz keşke. Gerçekten onu düşünüyor ve seviyor olsanız böyle yaklaşmazsınız. Sizin derdiniz ailenizin parasını Çar çur ettiğini düşünüyor olmanız gibi geldi bana.
Bu yoruma katılıyorum bende bu üyeden hep böyle bir enerji aldım. Zararı faydasından çok!Geçmiş konularını da okudum.Kız seninle paylaşımda bulunmak istemiş ama sen onu hep reddetmişsin seni kıskandığını söylemişsin.Kızı yalnız bırakın, sen ailenin gözde kızı ol ama o dışlansın.Ne güzel dünya.Banlanırsın tabi ki normal konuşamıyorsun çünkü.Ayrıca çok egoistsin.Arkadaşının bile nişanını sadece kendin için ertelemesini isteyen bir tipsin.Burada bile kardeşini linçlemeye çalışıyorsun.Kim bilir etrafa nasıl anlatıyor aileni nasıl dolduruyorsun.Zaten ailen de okul konusunda bundan bir şey olmaz demiş kız için.Ve kız ablama yaptıysanız bana da yapın demiş.Bu işin çocukluk kısmını çok güzel gösteriyor.Sen altın çocuksun o ezilen çocuk.
Az önce kayınvalideme okudum konuyu, aynı şeyi söyledi:) hatta o kız uyuşturucuya bulaştı da acaba bu erkeklerin evine gitmesi madde temin etmek için olabilir mi dedi. Valla bu yaşlılar zehir gibi. Benim hiç aklıma gelmemişti.Bence annenize soyleyin, basina cok buyuk is aliyor, videosunu cekip santaj yaparlar, uyusturucu, fuhus cetesinin,organ mafyasinin eline duser Allah korusun. Ortalik cok karisik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?