Kız kardeşimin tartışmaya açık hayat tarzı, hamilelik testi alması

Ben orada yaş farkı meselesinden girdim ki benim arkadaşım evlendiğinde 27 yaşındaydı konuyu da hatırlıyorum engel
Ben orada yaş farkı meselesinden girdim ki benim arkadaşım evlendiğinde 27 yaşındaydı, konuyu da hatırlıyorum engellenemez ya da yadırgayamayız anlamında yazdım .kendi aldığı bir karar ya halen fikrimin arkasındayım .bu konuda da evet yetişkin resmi olarak reşit ,kendi kararı onun arkasında durmak isterse durur. Çelişki yok ki dediklerimde?
Ama benim şahsen tanıdığım ,olgunluğunu bildiğim biriyle konuda anlatıldığı gibi psikolojik rahatsızlıkları olan üniversiteye yeni gitmiş bir genç kızı aynı kefeye koyamayız.
Söylemek istediğim şey ;zorla getirilmesi, ailenin müdahalesi asla iyi sonuçlanmayacak

Ayrıca beyin gelişimi devam ediyor demek , müdahale gerekir anlamına değil tam tersi ; kendi tecrübeleriyle yoğururak gelişecek demektir.
Bu da hata yapmayı öğrenmeyi kapsıyor.

Zaten ailesi her şeyine müdahale edip, kararlarına karışıp, eve getirirse gelişim devam etmeyecek ki

en çok da bebeklere üzülüyorum . Ya daha doğmadan yaşama haklarını kaybediyorlar . Ya da daha fena doğuyorlar babasızlar ve dengesiz yetersiz bir annenin elinde büyümeye mahkum oluyorlar . Ya da esirgeme kurumuna terk ediliyorlar .

Haftanın 4 günü makarna yemek uğruna bir özel üniversitenin zattirizort bölümüne gönderenler birden kıza kürek mahkumu muamelesi yapacak yani, buna canı gönülden inanıyorsunuz şu an enteresan.
Dediğiniz gibi makarna yemek uğruna özel okula gönderdikleri kızlarının, 6 erkeğin evinde kalıp da gebelik testi aldığımı öğrendikten sonra eve zorla dönmesi sizce kucak açarak mı olacak?
Hem ablası burda anlattığı tonda anlatırsa daha da sert tepki verecekler . cezalandıracaklar hem duygusal anlamda hem ellerinden geldikçe.

Kusura bakmayında eski yorumlarınızla şimdiki yorumlarınız gayet çelişiyor ama anlaşılan siz kabul etmek istemiyorsunuz.
Ne kadar yaş farkı kimse yadıryamaz deseniz 17 yaşındaki kız yetişkin değildi. Konu evlilik olunca beyin gelişimi tamamlanıyor size göre herhalde.

Kaç yaşında olursa olsun, insan yeni tanıştığı birinin evine kalmaya gider mi? Neler okuyoruz haberlerde, biz aynı ülkede mi yaşıyoruz? Biri kardeşinizi öldürse kardeşinizde suç bulacak insanlarla dolu bir ülkedeyiz.
Daha 18 yaşında bir kız bu. Düzgün bir sevgilisi olur gezer tozar, siz bilirsiniz babanıza söylemezsiniz bu çok ayrı bir olay. Şu anda bu kızın yaşadığı çok başka bir olay.
Başına bir şey gelirse bu vicdan azabıyla yaşayamazsınız, üstünüze düşen ailenize haber vermek. Gerekirse saçından tutup getirsinler

Bunun çözümü besbelli psikiyatrik sorunu olan bir kızı iyice salmak değil. Sonu gelmeyecek. Bir yerde uslanmayacak. Daha temkinli yaşamayacak. Kendini mahvedene kadar böyle gidecek çünkü elinde değil.

Sizin için yorumumu buldum. Çünkü ne diyip demediğimi biliyorum.
aşağıya kopyalıyorum tarih

Konu Mesajı 'Sitedeki kullanıcıların haddini aşmasına anlam veremiyorum.'
Sitedeki kullanıcıların haddini aşmasına anlam veremiyorum.
Ne kız 17 yaşında ne ben bunu onaylamışım.
Kız üniversite öğrencisi, hocasından hoşlanmış . Ben de benzer durum olduğu içün örnek vermişüm.
Yani çelişki yok sizin yanlış hatırladığınız bir durum var.

17 yaşında daha reşit bile olmayan bir çocuğun konusuna sizin yaptığınız tarzda yorum yapmak onaylamak ve hoş görmek oluyor. Ha sizin bunu savunma olarak görmemeniz benim yada başka üyelerin bakış açısını değiştirmiyor.

Kardeşiniz salak yapacak bir şey yok. Ben olsam olanı biteni söylemezdim de bir boka yaramayan şu üniversitelere gitmeyi anlamlı bulmuyorum Koç'ta falan okumuyorsa, dönsün girsin bir işe çalışsın sonra cehennem olsun gitsin. Babamı bu yönde manipüle ederdim. Baya aile parasıyla bedava hiv kazanma yolunda kardeşiniz.

Ne eski yorum yaptığım konudaki kız ne de bu konudaki kızKız 17 yaşında değil bu birincisi. ikincisi siz sürekli benim söylediklerimi başka yerlere çekerek kendinizce anlamlar çıkarıp bunun üzerinden saldırmaya çalışıyorsunuz.
O yüzden sizinle daha fazla tartışmayacağım
Başka Üyeler açısına da karar verme yetkiniz hayırlı olsun

Allah korusun; bu şekilde başına herşey gelebilir. O zaman işte babanıza söylemediğinize pişman olursunuz. Kardeşiniz hayatını riske atacak şekilde hareket ediyor.

Siz mi yorumunuzu tercüme edersiniz yoksa biz bir yol bulalım mı?

Kimseye saldırdığım yok sadece gerçeklikten uzak o anki haklı olma isteğine göre yorum yapanlara bir çift lafda söylememiz de gerekiyor.

Bunlar iki kardeş konuyu abla açıyor.

Konuyu abla açtı diye ablanın üzerine bu yükümlülük niye? Kızda yurtdışında, oradan çırpınıyor, konu açıyor akıl akıldan üstündür diyor, belki üslubu sorunludur ama bu kadar da fazla.

Anne baba olarak çocuğumuz dünyaya geldi diye sorumluluklarımiz onsekizinden sonra bitiyor mu? İsterse kırk yaşında olsunlar peşinden koşmaz mıyız? Hangimiz ister kızımızin bu durumda olmasını?

Hastaysa doktoruna koşarız. Kötüyse dahi yine bizim kizimizdir. Atamayiz. Gerekirse okuldan alınıp tedavisi yapılır. Okulunu sağlıklı bitirsin isteriz.

Kaçıncı yüzyıl diye diye ahlakimizi da yok saymayalim. İki ayda altı farklı adamın üstelik tanımadığı insanların evlerinde yatıya kalması (!) ...

Kendi kızımız olsa aynısını bu kadar fütursuzca der miyiz?

Kimse kimseyi zorla eve kapatamaz ki.

Anne baba bu kadarını tahmin etmese de zaten uçarı bir çocuk olduğunun farkında elbette. Ona rağmen biraz ayaklarının üzerinde dursun diye göndermişler. Kimsenin kızdan akademik başarı beklentisi yok. Belli ki seviliyor. Eve kapatacak insanlar İstanbul’a dandik okulun dandik bölümüne böyle bir kız çocuğunu yollar mı?

Ayrıca bu kızda eve kapanacak kölelik yapacak yaşlı bakacak göz var mı? Bir işe gir çalış desen çalışmaz.

Yani üstüne kapıyı kitlesen yolunu bulur gider bu.

Ama bir şekilde boşuna o harcamalar yapılmasın diye konuluyoruz. Ailesinin tedavi ettirip bir işte çalışmaya teşvik etmesi lazım şu an.

dediklerinize katılıyorum. daha iyi ifade edilemezdi duru. kardeşine sahip çıkmak varken ailesi tarafından dövülmesini istiyor sadece. kardeşini seven zarar görmesini istemiyorsa kol kanat gerer sorunu çözmeye çalışır. umarım abla olduğunu fark edebilir

Bu yoruma katılıyorum bende bu üyeden hep böyle bir enerji aldım. Zararı faydasından çok!

Bence annenize soyleyin, basina cok buyuk is aliyor, videosunu cekip santaj yaparlar, uyusturucu, fuhus cetesinin,organ mafyasinin eline duser Allah korusun. Ortalik cok karisik.
Az önce kayınvalideme okudum konuyu, aynı şeyi söyledi:) hatta o kız uyuşturucuya bulaştı da acaba bu erkeklerin evine gitmesi madde temin etmek için olabilir mi dedi. Valla bu yaşlılar zehir gibi. Benim hiç aklıma gelmemişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…