Kız kardeşimin tartışmaya açık hayat tarzı, hamilelik testi alması

Ama bu olay istisna aynı kişi 27-28 yaşlarında maddi olarakta özgür bir insan olsaydı karışma derdim. Ki benim kızmaktan kastım yargılamak kısıtlamak değil zaten bu asla çözüm olmaz kendi baskıcı ailemden biliyorum. Ama tepki gösterilmeli.

Her şey para vermekle olmuyor.Manevi olarak yanında duruyor musun sen kardeşinin?Yanında bile istemiyor onu fazlalık olarak görüyorsun.Üstelik bunun için konu bile açıyorsun.
Öfff çok gereksiz ve ütopik konuşuyor bu arkadaş ya. Bu üyenin yorumlarından dolayı konuyu okumayı burada sonlandırıyorum. Konu sahibine Allah yardımcınız olsun diyorum, çok zor bir durum gerçekten.Allah her şeyin en hayırlısını versin

Aynen saçını sürükleyip getirmek hiç ütopik değil

yoluyla yordamıyla babanıza söylemelisiniz abla olarak yapabilecekleriniz kısıtlı -hele ki ikili ilişkiniz bu vaziyetteyken- ne de olsa annesi babası değilsiniz,anne baba aksiyon alacak bu durumda. Bugün susup halının altına ittirirseniz ileride bişey olduğunda çok üzülürsünüz.

Ben eski konulara bakmadım ama bencede kızda bi psikolojik sorun var, tatilde olan kişiye ilgi duyması falan. Bilerek dürtüsel tehlikeli şeylere yöneliyorda olabilir
Borderline kişilik örüntüsü/ bozukluğu olabilir. Çünkü tablo normal degil. Kuzenim borderline ve aynı onu okudum şuan da birebir aynı hatta. Korunmasız cinsellik durtusellik zarar verici davranışlar ailesine çok çektirdi ama ailesiyle kopuk ilişkisi vardı sevgisiz evde büyüdü bundan oldu yüksek ihtimal çok zor ama borderline kişilerin genelde elinde olmuyor durtusellik durumlari . Başka birşey de olabilir tabi ama bana o gibi geldi . Toplumumuz da borderline oranı çok yüksek. Kesinlikle kardeş acile işinin ehli bir klinik psikoloğa acilen goturulmeli hatta durtusellik için ilaç tedavisi de görmeli . Düzenli tedavi gerekn.bir vaka çünkü kendini koruma gibi bir bilinci yok tamamen dürtüsel

Neden konu sahibinin üstüne gidildiğini anlamadım. 2 ay gibi kısa bir sürede tanımadığı insanların evine gidip kalmak gibi tehlikeli bir huy edinmiş kardeşine sinirlenmesi normal değil mi? Bir kardeşten anne-baba kadar affedici ve şefkatli olmasını bekleyemez kimse. Türk aile yapısında büyük çocuğun genellikle diğer kardeşler ikinci bir ebeveyn rolü üstlendiğini, anne-babanın ilk çocuğa kendine ait sorumlulukları yüklediğini bilmeyen var mıdır? Özellikle kız çocukları için evin büyük kızı olma sendromu bile var yani. Konu sahibi, anne-babanız belki çok iyi insanlar olabilirler ama naif yapıdalar ve kardeşinizi biraz şımartmayla karışık göz ardı etmişler. Kardeşinizin mevcut durumu düşünüldüğünde İstanbul gibi her imkanın bulunduğu bir yere gönderilmemesi gerekirdi. Siz bir ebeveyn değil ablasınız, elinizden geleni yapıp kendi hayatınıza odaklanın.

Konunuzu iyice okudum ki kardesiniz çok yüksek ihtimalle Borderline. Kardesinize kızmayın. Çok zor biliyorum ama Bu tarz kişilerde dürtü kontrol mekanizması yoktur . Borderline kişiler yalnız kalmaya tahammül edemez. Başka şehir de birden tek başında kalınca Tipik borderline davranışı göstermiş. Birden çok erkekle korunmasız birliktelik yasamasi da bunu gösteriyor orada ailesi olmayınca birden boşluğa düşüp dayanılmaz yalnizlik hissine karşı kendini hazzın kollarına atıyor. Müdahil olunmazsa Uyuşturucu ve alkole de düşer. Borderline kişiler sürekli tedavi ve bilişsel davranışçı terapi görmeli klinik psikolog ile . Sizin bunun yanlış olduğunu anlayacak ve size dur diyecek bir mekanizmaniz var ama borderline kişiler de bu yok. Birkaç borderline tanısı alan kişiyi dinleyin gerekirse şantajla mutlaka doktora görünmeli ve asla ama asla yalnız bırakılmamalı. Çünkü kendine zarar verici davranışlar ve intihar eğilimleri de çok yüksek. Bence acilen ailenizin yanına alinmali. Ya da siz gidin bilemiyorum ama yardım almalı kesinlikle

Beklenmedik bir şey değil. O kızı tek başına İstanbul'a göndermek hataydı. Yani bazı şeyleri de göz göre göre yapıyor aileler.
Aile ilgisiz gibi küçük kardeşin sorumluluğu da hep konu sahibi olan kişiye atmışlar konu sahibi bu durumdan dolayi öfkeli ve bu öfke kız.kardesine yönelik bir nefret olarka ortaya çıkmış . şimdi de aile şehir dışına gönderip baslarindan atmışlar. Eminim ailesi çocukluk caglarinda da ilgisizlerdi . Küçük kardeşin neden bugun ki haline geldigi tablodan anlaşılıyor

Biri böyle bir konu açsa burda varya tefe koyarlardı çiğ çiğ yerlerdi
ama abla açınca kardeşe karşı pek bi empatik davranmış bazılarımız
Buradaki asıl sorun ne biliyor musunuz ablanın yazım biçiminden konuya öfke ve nefretle yaklaştığı izlenimei uyanıyor .yani problem ne kadar büyük olursa olsun sevgiyle yaklaşmak vardır bir de ters taraftan bakmak vardır.
Gece vakti annesini araması da doğru değil. mesela kız kardeşinden bahsediş şekli de doğru değil .orada birileriyle yatsın diye mi babam çalışıyor lafı bile bir çok yargılama ,aşağılama kıskanma, onun hiçbir şeyi hak ettiğini düşünmeme ifadeleri barındırıyor.
Konu sahibi deseydi ki kardeşimle ilgili çok endişeliyim doktoruma yönlendireyim ne yapayım farklı bakabilirdik ama dili çok sivri.
Kız kardeşin yaşı da küçük ve okula yeni gitmiş.
Onun perspektifinden dinlemedik.
Problemleri olabilir yönlendirilmeye ihtiyacı olabilir aile üyesinden gelen bir öfkeye ihtiyacı yok.
Ki her şeyi saklayadabilirdi ama testi bile ablasına sormuş.
Rahatsızlıkları olduğu kesin.

Cok polyannasiniz sanırım.boyle birine az bile yapmış ben olsam neler neler söylerdim.boyle bı durumda napsaydi ayy canım kardeşim çok iyi yapmışsın dikkat et bı dahakine cinayete kurban gitme yoksa çok üzülürüz mi deseydi.bu yaptığı resmen delilik adamlardan biri alsa öldürse kimin haberi olacak

Siz ablanin ilk mesajini birde konu cok dallanip budaklaninca araya sanki cooook onemsiz bir detaymis gibi aldigi yatakli psikiyatrik tedaviyi ekledigi mesajini okuyun bi.

Ondan sonra bu yorumunuzu bir daha dusunun, zira abla konumundaki arkadasimiz kardesinin hasta oldugunu degil aksine simarik pi**n onde gideni oldugu icin tamamen pisligine takiliyormus gibi anlatiyor ama durum bambaska oluyor, tedavi kismi eklenince.

Babanıza ne zaman söyleyeceksiniz kız durmayacak böyle devam edecek adam hamile kalınca mi öğrensin bunları?
Ayrıca evlilik dışı ilişkiyi tabu gören cahiller demişsiniz hiç girmek istemiyorum bu söze ama ölçüp tartıp yazın biraz

Böyle bir konu açıp da ben ne yapmalıyım yolum yol değil diyen vardı da biz mi anormal linçte bulunduk?
Kardeşin savunulur bir yanı yok ama ablanın da abla gibi olduğunu söylenemez. Açık bulmuş da sevinmiş gibi koştur koştur konu açmış. Zaten ben daha önceden doğdum diye neden ondan sorumluyum diye isyan ediyor. Ablalık yapmak istemiyorsa burada dedikodu yapmasının bir mantığı da yok.

Yakın zamanda benzerini yaşadım kız kardeşim gebelikten şüphe etti 2 aydır regl de olmuyormuş geldi anlattı gittim test aldım anneme ya da babasına söylemem benimki de 20 yaşında. Nasıl söyleyeyim bunu herkes kendi sorumluluğunda dikkat etmesi gerektiğini söyledim sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…