Kız kardeşimin tartışmaya açık hayat tarzı, hamilelik testi alması

Siz onu sacindan tutup tum istanbul turu atip eve goturmediniz abla olarak.buraya konumu actiniz?

Valla 2 tane kız kardeşim var az bile tepki vermiş
Ben İstanbul'a bu geceden gitmiştim.

-Uyuşturucu bağımlısı yapabilirler

-Öldürülebilir.

O yüzden;

- Aile evinde olmalı ki eğer uyuşturucuya alışırsa gece hayatından belli olur ve çareler hızlıca denenebilir

- Yine gece kalmalarında ani öldürülme riski yüksek olacağı için yine aile evinde olması daha iyi olur

Üslubunuz bana çok garip geldi. Kim bilir hem siz hem aileniz o kıza nasıl davrandınız da kız böyle ilgi açlığı yaşayan bir hale gelip farklı erkeklerden gördüğü ilgi kırıntısıyla kendini tatmin ediyor. Ailenize ispiyonlamayı düşüneceğinize kardeşinize insan gibi davranıp doğru düzgün saygılı bir biçimde bir şeyleri anlatmayı düşünseniz keşke. Gerçekten onu düşünüyor ve seviyor olsanız böyle yaklaşmazsınız. Sizin derdiniz ailenizin parasını Çar çur ettiğini düşünüyor olmanız gibi geldi bana.

Dinlemez sanmıyorum. Bu dürtüsellik psikiyatrik bir vaka. Tek çaresi tedavi. O da ne kadar oluyorsa.

En baştan belliydi .Kardeşinizin okumaya gönlü yoktu, içelim gezelim eğlenelim.Babanız okusun diye dünya borcun altına girmişti ama kardeşinizin umru değil ne vicdan var ne empati.... Okumaz okumayacak böyle günlük ilişkilerle eğlenmek istiyor.Anneniz saklamasın artık,yoksa tabutuna sarılıp ağlar......

Konuya ara ara baktim, eski konularinizin bazilarini hatirliyorum.

Birkac sey yazacağım, kardesinizin bir noktada EKT tedavisi gordugunu, psikolojik sorunlari oldugunu yazmissiniz, bugune dek hicbir basliginizda bundan bahsetmediginizi hatirliyorum.

Uzgunum ama kardesinizin yardim cigligini ailece goremediginizi dusunuyorum, bu uçari hareketler sizi sinir etmek icin degil dikkatinizi cekmek icin yapılıyor. Sorunlari olmayan kotu huylu simarik genc bir kiz, yapay zeka vb secenekler varken gelip ablasina gebelik testi danismaz, bu dikkat cekmeye ihtiyacim var, benle ilgilenin, yok oluyorum benim elimden tut deme çabasi bence.

Evlilik disi iliskiyi tabu gorenler cahil cuhela olmuyor. Oldukca egitimli oldugu halde inanclarina ters oldugu icin, karakteri inancina aykiri gitmesine izin vermedigi icin bunu yapmayanlar var. Hic de cahil cuhela degiller

Bence sizin derdiniz onun güvenliği falan değil rahat yaşaması. hiç de öyle iyi bir abla izlenim almadım sizden.
Kıskanıyor gibisiniz.
Yani babanızın çalıştığı sizi ne ilgilendirir ?babama soyleyecegim falan diyorsunuz. Kardeşinin iyiliğini düşünen insan konuyu çözmeye, yardımcı olmaya çalışır

İnsan sınanmadığı şeyin bülbülü, sınandığı şeyin dilsizi olurmuş. Kardeşinizin öncelikle empati duygusu gelişmemiş, bunlar klasik ergenlik hataları fakat aşırıya kaçma durumu söz konusu. Özentilikten bir ahlaki çöküntüye doğru evrilmiş kendisinde. İki yıllık bir bölüm için İstanbul'a özel üniversiteye göndermek çok bariz bir hata maalesef. Hak edilmemiş konforlar verilmiş kardeşinize. Bir şeyin bedelini ödemeden sahip olduğunuzda insanın çiğ süt emmişiyseniz böyle sağı solu dağıtıyorsunuz rahatlığı görünce. 2x2=4 maalesef. Kendinizi hırpalamayın, dediğinize çok büyük hak verdim. Aynı aileyle siz de büyümüşsünüz kendinizi bir şekilde yetiştirmişsiniz. Herhangi bir zeka geriliği yoksa kardeşinizin arkasını toplamak sizi duygusal bir enkaza dönüştürür. Babanız canına zarar vermeyecekse babanıza durumu anlatın.

Kıskanıyor diyenlere de ayrıca şaşkınlıkla bakıyorum. Kız zaten yurtdışında kendi hayatını kurmuş bir insan. Kıskanmaya ihtiyacı mı var? Nesini kıskanacak o kadar kişiyle ilişki yaşayıp hastalık kapmasını mı kıskansın? Bir saçmalamayın Allah aşkına, gezmekse herkes geziyor. İki özgürlük yaşayıp sapıtan tipler de herkes onları kıskanıyor sanıyor.

Elbette öyle lakin aynı anne baba kıskanmak dizisindeki gibi aşırı farklı bir yetiştirme tarzı uygulayamazlar ki. Sınırlar biraz daha esner genelde ikinci çocukta. Fazla şımartılmadı. Sadece bazı konularda daha rahat davranıldı. Ki babam fazla şımartacak bir adam değil. Ama benden daha sevgi dolu büyüdüğünü söyleyebilirim. farklı karakterleriz. Aynı davranışlara farklı tepkiler veriyoruz.
Yaşamadığınız için bilmiyorsunuz. Konu sahibini empatiye çağırıyorsunuz ama siz de empati kuramıyorsunuz.
Kardeş dertleriyle uğraşmak kadar da sinir bozucu bir şey yok.
Anne babayı mutsuz görmek ayrı üzücü. Onlarla normal sohbet edememek artık sürekli kardeş sorunlarını dinlemek ayrı eziyet.
HELLO BEN DE VARIM BENİM DE DERTLERİM VAR dendiğinde duyulmuyorsunuz ve çözüm bulmanız bekleniyor.

Özgürlüğünü kıskanıyormuş.
Özgürlük dediğimiz şey de 20 yaşında bir genç kızın tanımadığı bilmediği adamların evinde sabahlaması. Enteresan cidden.

Özgürlüğünü kıskanıyormuş.
Özgürlük dediğimiz şey de 20 yaşında bir genç kızın tanımadığı bilmediği adamların evinde sabahlaması. Enteresan cidden.
Maalesef şimdilerde bu tarz şeyleri özgürlük sanan insanlar var. O yüzden burada bile 10 başlıktan en az 2-3 tanesi HPV ile alakalı. Komik gerçekten.

bence kendisiyle ahlak merkezli degil, guvenlik odakli bir konusma yaparsaniz daha kolay anlasabilirsiniz kiz kardesinizle, anlamasi veya kabullenmesi daha kolay olur. genc kadin istekleri vardir, korunup istedigiyle beraber olur, ama hicbir erkege de maalesef guvenilmediginden anliyorum cekincenizi de. onerim babaniz despotsa ona iletmemeniz galiba.

Bende özgürlükçü bir insanım isteyen istediğiyle istediğini yaşasın ama kadın/erkek olmaktan bağımsız bende sürekli tindedlarda takılan özel ünide okuyan 20 yaşında birine kızardım. Ama bence babanıza söylemeyin ters teper.

Herkes de ben de özgürlükçüyüm ama buna kızardım diyor özgürlük öyle bir şey değil ki ,başkasının hayatına karışmamak tam olarak.
O zaman da başka açıdan bakalım, birine hiç takılmıyor diye kızmak doğru olur mu? Ya da kimseyle yatmıyor diye ,aynı mantık.
Endişen dile getirirsin kendince bilgilendirip uyarırsın.
Ama 20 yaşta bir yetişkinin hayatını kontrol edip yargılamak doğru değil, hele hele babaya söyleyip saçından sürükleyerek getirme fikri zaten beni benden aldı.
Polise verdiği an çıkar o evden.
Bu daha mı iyi? zorla baskıyla hiçbir şey düzelmez

Yahu kadının kıskandığı şey kardeşinin birilerinin evinde kalması değil zaten, kardeşinin umursamazlığı. Belli ki ailesi ondan çok şey beklemiş emeklerinin karşılığında ama kardeşi aynı baskıyı görmüyor, hiçbir şeyi umursamıyor onun gözünde. Ben ailemin gözüne girmek için bu kadar çabalarken bu kız neden bu kadar umursamaz diye düşünüyor belki de. Ne kadar düz bakıyor bazıları başkasının evinde kalmasını mı kıskanacak diye. Yoksa normal bir insan bu durumda ailemin emeğini hak etmiyor şikayet edeyim de okuldan alsınlar diye düşünmek yerine bu kızın psikolojisi nasıl böyle bozuldu diye düşünür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…