- 24 Ağustos 2018
- 4.372
- 11.209
- 208
Siz onu sacindan tutup tum istanbul turu atip eve goturmediniz abla olarak.buraya konumu actiniz?Herkes merhaba
Daha öncelerde burada kız kardeşimi özel üniye yolladığımızdan bahsetmiştim. Daha doğrusu annem ve babam bütün uyarılarıma rağmen 2 yıllık dandik bi bölüme istanbula yolladılar ve kendileri şu an memlekette zar zor geçiniyolar. Kardeşim gittiğinden beri çok tartışmalı bi hayat yaşıyor tam da ondan beklediğim gibi. Derslere gidiyor ödevlerini yapıyor şaşırtıcı bi şekilde (ya da bize yalan söylüyor) ama haftasonları yurttan çıkıp tinder gibi uygulamalardan tanıştığı farklı erkeklerin evinde kalıyor. Anneme evci çıktığında mesaj gidiyor annem başlarda bu durumu idare etti ve babamdan sakladı çünkü babam saçından tutarak eve getirtir parayı da yakar. Ama bu yurttan çıkmaların sayısı arttıkça numarayı babamın numarasına değiştirmesi gerektiğini evci çıktığıjda babama mesaj gitmesi gerektiğini artık onu idare etmeyeceğini söyledi. Annemi manipüle ediyordu oda arkadaşlarım bana kötü davranıyor beni dışlıyorlar psikolojim kötü burdan çıkmak istiyorum vs diye.
Az önce beni aradı eczaneden bir şey alsam kredi kartıyla babam içeriğini görür mü diye. Ben de ne alıcaksın diye zorladım hamilelik testi almış regl olmuş ama yine de içi rahat etmemiş. Ben de çıldırdım sen g.rizekalısın cinsel bilgin bile yok nasıl hamile kalınacağını bile bilmiyorsun senin neyine korunmasız seks yapmak dedim. Şu ana kadar 6 kişinin evinde kalmış. Dua et de hpv hiv kapmış olma aptalsın sen neden korunmasız yapıyorsun dedim bana cevabı “olur arada öyle ya”
Bu kızı bi kaşık suda boğmama o kadar az kaldı ki. Bakın ben cahil cühela evlilik dışı ilişkiyi tabu gören biri de değilim ama uygulamadan tanıştığın insanlarla yatmak nedir evlerinde uyumak nedir bu akılsızlığa tahammül edemiyorum. Bu kıza ne dicem napıcam annemi aradım sinirden söyleyecektim her şeyi uyumuş galiba açmadı
Kızla bir abla olarak nasıl konuştuğunuz ortada.Bu tabi burada yazdıklarınız daha.Kim bilir neler söylediniz.Kimse kusura bakmasın görünen köy kılavuz istemez.Abla olarak böyle davranıyorsanız bunun geçmişi de vardır ve siz ona böyle davranmayı ebeveynlerinizden öğrendiniz.Hiç kimse sağlıklı bir aileden böyle bir kız çıkacağını bana ispat edemez.
Dinlemez sanmıyorum. Bu dürtüsellik psikiyatrik bir vaka. Tek çaresi tedavi. O da ne kadar oluyorsa.Üslubunuz bana çok garip geldi. Kim bilir hem siz hem aileniz o kıza nasıl davrandınız da kız böyle ilgi açlığı yaşayan bir hale gelip farklı erkeklerden gördüğü ilgi kırıntısıyla kendini tatmin ediyor. Ailenize ispiyonlamayı düşüneceğinize kardeşinize insan gibi davranıp doğru düzgün saygılı bir biçimde bir şeyleri anlatmayı düşünseniz keşke. Gerçekten onu düşünüyor ve seviyor olsanız böyle yaklaşmazsınız. Sizin derdiniz ailenizin parasını Çar çur ettiğini düşünüyor olmanız gibi geldi bana.
En baştan belliydi .Kardeşinizin okumaya gönlü yoktu, içelim gezelim eğlenelim.Babanız okusun diye dünya borcun altına girmişti ama kardeşinizin umru değil ne vicdan var ne empati.... Okumaz okumayacak böyle günlük ilişkilerle eğlenmek istiyor.Anneniz saklamasın artık,yoksa tabutuna sarılıp ağlar......Herkes merhaba
Daha öncelerde burada kız kardeşimi özel üniye yolladığımızdan bahsetmiştim. Daha doğrusu annem ve babam bütün uyarılarıma rağmen 2 yıllık dandik bi bölüme istanbula yolladılar ve kendileri şu an memlekette zar zor geçiniyolar. Kardeşim gittiğinden beri çok tartışmalı bi hayat yaşıyor tam da ondan beklediğim gibi. Derslere gidiyor ödevlerini yapıyor şaşırtıcı bi şekilde (ya da bize yalan söylüyor) ama haftasonları yurttan çıkıp tinder gibi uygulamalardan tanıştığı farklı erkeklerin evinde kalıyor. Anneme evci çıktığında mesaj gidiyor annem başlarda bu durumu idare etti ve babamdan sakladı çünkü babam saçından tutarak eve getirtir parayı da yakar. Ama bu yurttan çıkmaların sayısı arttıkça numarayı babamın numarasına değiştirmesi gerektiğini evci çıktığıjda babama mesaj gitmesi gerektiğini artık onu idare etmeyeceğini söyledi. Annemi manipüle ediyordu oda arkadaşlarım bana kötü davranıyor beni dışlıyorlar psikolojim kötü burdan çıkmak istiyorum vs diye.
Az önce beni aradı eczaneden bir şey alsam kredi kartıyla babam içeriğini görür mü diye. Ben de ne alıcaksın diye zorladım hamilelik testi almış regl olmuş ama yine de içi rahat etmemiş. Ben de çıldırdım sen g.rizekalısın cinsel bilgin bile yok nasıl hamile kalınacağını bile bilmiyorsun senin neyine korunmasız seks yapmak dedim. Şu ana kadar 6 kişinin evinde kalmış. Dua et de hpv hiv kapmış olma aptalsın sen neden korunmasız yapıyorsun dedim bana cevabı “olur arada öyle ya”
Bu kızı bi kaşık suda boğmama o kadar az kaldı ki. Bakın ben cahil cühela evlilik dışı ilişkiyi tabu gören biri de değilim ama uygulamadan tanıştığın insanlarla yatmak nedir evlerinde uyumak nedir bu akılsızlığa tahammül edemiyorum. Bu kıza ne dicem napıcam annemi aradım sinirden söyleyecektim her şeyi uyumuş galiba açmadı
Evlilik disi iliskiyi tabu gorenler cahil cuhela olmuyor. Oldukca egitimli oldugu halde inanclarina ters oldugu icin, karakteri inancina aykiri gitmesine izin vermedigi icin bunu yapmayanlar var. Hic de cahil cuhela degillerHerkes merhaba
Bence sizin derdiniz onun güvenliği falan değil rahat yaşaması. hiç de öyle iyi bir abla izlenim almadım sizden.Yetişkin bir kadınsa kalksın çalışsın para kazanıp okusun bize de desin ki ben bu hayatı yaşicam sizi hayatımda istemiyorum benim doğrum bu. Benim babam 60 yaşında okusun diye gönderdiği kızı onla bunla yatıp kalksın diye mi eşek gibi çalışıyor.
Her kardeş aynı anne babadan olsa da farklı karakterde olur.Anne babanın;Maddi durumu,anlaşmazlıkları,moralleri,yaşadığı olaylar vs vs her dönem değişir çünkü.Hiçbir çocuğa aynı şekilde davranılmaz aynı şekilde şartlar sağlanmaz.Her biri farklı savunma mekanizmaları geliştirir.Sizde 2.kardeş daha fazla şımartılmış.
Mizaç olayı doğru.Karakter olayı ise tamamen yanlış.Çocuklar bize tertemiz bir sayfa olarak gelirler.Gerisini siz işlersiniz.
Özgürlüğünü kıskanıyormuş.İnsan sınanmadığı şeyin bülbülü, sınandığı şeyin dilsizi olurmuş. Kardeşinizin öncelikle empati duygusu gelişmemiş, bunlar klasik ergenlik hataları fakat aşırıya kaçma durumu söz konusu. Özentilikten bir ahlaki çöküntüye doğru evrilmiş kendisinde. İki yıllık bir bölüm için İstanbul'a özel üniversiteye göndermek çok bariz bir hata maalesef. Hak edilmemiş konforlar verilmiş kardeşinize. Bir şeyin bedelini ödemeden sahip olduğunuzda insanın çiğ süt emmişiyseniz böyle sağı solu dağıtıyorsunuz rahatlığı görünce. 2x2=4 maalesef. Kendinizi hırpalamayın, dediğinize çok büyük hak verdim. Aynı aileyle siz de büyümüşsünüz kendinizi bir şekilde yetiştirmişsiniz. Herhangi bir zeka geriliği yoksa kardeşinizin arkasını toplamak sizi duygusal bir enkaza dönüştürür. Babanız canına zarar vermeyecekse babanıza durumu anlatın.
Kıskanıyor diyenlere de ayrıca şaşkınlıkla bakıyorum. Kız zaten yurtdışında kendi hayatını kurmuş bir insan. Kıskanmaya ihtiyacı mı var? Nesini kıskanacak o kadar kişiyle ilişki yaşayıp hastalık kapmasını mı kıskansın? Bir saçmalamayın Allah aşkına, gezmekse herkes geziyor. İki özgürlük yaşayıp sapıtan tipler de herkes onları kıskanıyor sanıyor.
Maalesef şimdilerde bu tarz şeyleri özgürlük sanan insanlar var. O yüzden burada bile 10 başlıktan en az 2-3 tanesi HPV ile alakalı. Komik gerçekten.Özgürlüğünü kıskanıyormuş.
Özgürlük dediğimiz şey de 20 yaşında bir genç kızın tanımadığı bilmediği adamların evinde sabahlaması. Enteresan cidden.
Herkes de ben de özgürlükçüyüm ama buna kızardım diyor özgürlük öyle bir şey değil ki ,başkasının hayatına karışmamak tam olarak.Bende özgürlükçü bir insanım isteyen istediğiyle istediğini yaşasın ama kadın/erkek olmaktan bağımsız bende sürekli tindedlarda takılan özel ünide okuyan 20 yaşında birine kızardım. Ama bence babanıza söylemeyin ters teper.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?