- 19 Eylül 2012
- 3.878
- 1.546
- 133
- Konu Sahibi sosyalbilimci
-
Keşke ben de senin gibi katı durabilsemBen de sinirliyken öyle bir kati oluyorum ki kesseniz kanım akmaz.Ama ağlamak da kötü değil duygu his şekli.Ben ağlamam sert dururum ama kendimi siktigim için sonradan iliklerime kadar ağrır malesef.
Aglayınca bana bi rahatlama geliyo ama o an ağlamamayı tercih ederdimbende aynıyım hemde salya sumuk aglıyorum sonrada basım agrıyor ağlamaktan
Napcaz peki böyle cocuk gibi eşim de bazen dalga geçiyoDeğişmez canım. Bende kendimi bildim bileli öyleyim ne yaparsan yap değişmiyor.
Bu böyle devam mı edicek ya çocuk gibi oluyoDÜZELMEZ
ben de böyleyim malesef
Ben de öyleyim aslında ben odun değilim hassasım ama kızdığımda aglamaya başlıyorumAha ben. Aslında çok odun ruhlu bir insanımdır öyle pek duygulanmam, ama sinirlendiğimde, azıcık haksızlığa uğradığımı düşündüğümde direk hırsımdan ağlamaya başlıyorum. Sonra istediğim gibi kavga edemiyorum. Çok mantıklı argümanların da olsa öyle hülya koçyiğit gibi sesin titreye titreye anlattığında olmuyor. Bir de temelde normal bir insanı üzmeyecek aslında seni de üzmeyen bir şeye ağladığın için çok hassas kırılgan insan muamelesi görüyorsun.
bilmemBu böyle devam mı edicek ya çocuk gibi oluyo
Evet malesef ben bişeye çok sinirlendiğimde ağlamaya başlıyorum
elimde değil ki bu durum çok rahatsız edici karşındakine güçsüz gibi gözüküyorsun keşke gözlerim hemen dolmasa..
Misal duygusal bir durum oldugunda ya da film izlerken ağlayanlardan değilim ama sinirlenirsem başlıyorum ağlamaya..bu durumum düzelir mi sizce?
evet değiştirmeyi istediğim tek huyum buBende ağlarım ama ben herşeyde ağlarım heryerde ağlarım kavga eder ağlarım şarkı çalar ağlarım annemle konuşur ağlarım canım yanar ağlarım içim daralır ağlarım . Biraz ağlak bi yapım var ama annemle ablalarımda öyle.Ben çok denedim ama değiştiremedim.
Bu senin mizacın , değiştirmesi kolay değil zannımca.
Bana da çocuk gibi aglıyosun diyobilmem
benim eşim de bebeksin sen der
Küçükken çok aglarmışım herşeye aglıyormuşum istediğim şeyleri aglayarak yaptırıyormuşum sebebi bu olabilir mi acabaYabancı biriyle tartışırken de benzer bi durum oluyor mu yoksa sadece aileniz, eşiniz ve arkadaşlarınızla sınırlı mı merak ettim.
Zira sadece sevgi, ilgi, kabul görme, onaylanma beklediğiniz insanlara karşı bu şekilde bi tepki veriyosanız bunlardan birinin eksikliğini hissediyor olabilirsiniz.
Yani bilinçli ya da bilinçsiz herhangi bi nedenden dolayı sevgiye, kabul görmeye, onaylanmaya aç hissediyorsanız bunu olaysız bi günde bastırırsınız ama tartışma anında aynı soğukkanlılığı gösteremeyince öfkeyle beraber başka şeyleri dışarı vuruyor olabilirsiniz fark etmeden.
Geçmişinizde tartışma esnasında yakınlarınızdan şiddet gördüyseniz ya da birinin gördüğüne tanık olduysanız onun travmasını taşıyor olabilirsiniz hiç farkında olmadan. (Bu illa evde olmak zorunda değil, okuldan kalma olabilir mesela çocukluğunuzdan. Ögretmenlerinizi falan düşünün mesela)
Öğrenilmiş bi davranış olabilir yine geçmişe dayanan.
Aslında bi sürü sebebi olabilir özetle. Sebebini bulursanız çözüme de yaklaşmış olursunuz.
Küçükken çok aglarmışım herşeye aglıyormuşum istediğim şeyleri aglayarak yaptırıyormuşum sebebi bu olabilir mi acaba
Benim eşimde ağlayan insanlara uyuz oluyor. Ben ağladığımda gelsin sarılsın filan istiyorum. Ama odayı terk ediyor. O zaman daha çok ağlıyorum.Napcaz peki böyle cocuk gibi eşim de bazen dalga geçiyo
Bende oyleyim. Duzelmedi duzelmez.Evet malesef ben bişeye çok sinirlendiğimde ağlamaya başlıyorum
elimde değil ki bu durum çok rahatsız edici karşındakine güçsüz gibi gözüküyorsun keşke gözlerim hemen dolmasa..
Misal duygusal bir durum oldugunda ya da film izlerken ağlayanlardan değilim ama sinirlenirsem başlıyorum ağlamaya..bu durumum düzelir mi sizce?
Bende böyleyim birinin kalbini kırmaktansa kendi kendine ağla açılırsın bence kötü değilEvet malesef ben bişeye çok sinirlendiğimde ağlamaya başlıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?