Evet öyle yapıcam. Eşime bile anlatmayacağım..Zoruma giden haklı olduğum halde bana sorun çıkaran insanmışım muamalemesi yapılması..
Allah allah cok ilginc ya. Telefonuda kapatiyor yuzune ha.sasirdim acikcasi. Annen damada kendini sirin gostermek icin kiziyla arayi bozuyor haberi yok. Annenin bu davranislari esinn yaninda kucuk dusurtür seni de,anneni al karsina konus,bak anne sen boyle davraninca iyi yapmiyorsun,sadece beni onun gözünde vasifsiz duruma sokuyorsun de. Bir yerden sonra da kocanin karisiyla mutlu olmasi lazim,kaynanasiyla degil yani.once ev icindeki karikoca mutlulugudur onemli olan.Eşimin yanında da aynı..Eşimin yanında beni çok küçük duşurmemeye çalışır ama kaş ve gözleriyle susturmaya çalışır sen sus,ona karşı gelme diye..
ben anlarım o anda..Eşimin yüzüne de yanında da hep böyle şirin şirindir,muhabbet eder asla münakaşa etmemeye çalışır. İyi anlaşıyorlar maşallah ama ben??? Ben sanki işe yaramaz,sorun çıkaran,kavgacı.problemli bir insanım yaftası ile dolanıyorum ortada..
şuanda da annemle tartışmalıyız.
ben derdimi anlatıyorum hemen telefonu kapatıyor suratıma..oysaki fazla da dert yanmam..nadiren yanarım sıkıntımı..
şansım..
.
hakli olabilirsin kirilmakta ama annen de sen iyice alevlenme, araniz bozulmasin diye yapiyodur bence..Selam Arkadaşlar
Annemin her konuda,her sorunda eşimi haklı görmesinden,ona toz kondurmamasından çok sıkıldım. Sanki eşim onun öz oğlu,ben geliniyim..Bazen kendimi annemin evladı,kızı değilse Gelini gibi hissediyorum..Beni el gibi görüyor..
..Eşimle aramda tartışma yaşarız o an canım sıkkındır sorar bana ne oldu diye? Anlatırım kızgınımdır eşime diyelim..Annem hemen ne kızıyorsun? Ne sinirlisin sen böyle? Napsın adam!....vs. Gibi eşimi haklı bulacak onu savunacak bir durum buluyor..Annem benim o konuda haklı olduğumu bildiği halde,eşime karşı hep susmamı,alttan almam gerektiğini söylemeye çalışıyor. Ona göre kadınlar susacakmış,erkek karşısında çok konuşmayacak..Eşimin ailesi zaten beni öz kızı gibi görmez bunu biliyorum,onlar oğullarına çok değer verir ama benim annem babam niye bana değer vermiyor? En ufak sorunda kocan haklıdır sen de sorun diyebiliyorlar..Beni o kadar değersiz hissettiriyorlar..
O tarafta zaten Gelinim,elim onlara göre bari ailem bana, böyle elmişim hissini yaşatmasalardı..
böyle iken,hem yaşadığım sorunlara mı üzüleyim yoksa annemins,babamın bu taraf tutmasına mı üzüleyim şaşırıyorum..İnsan Annesinede anlatamıyorsa derdini daha ne yapayım? Gidip dağlara,taşlara anlatıcam artık...
çok kırılıyorum çok...
sizin Anneleriniz de damatlarını bu kadar yukarda tutup,sizi bir köşeye atıyor mu? Onların eşim haksız olduğu halde ona toz kondurmayıp,bu kadar el üstünde tutmaları beni hep hatalı,suçlu görmeleri eşime karşı bende olumsuz ve negatif duygular oluşmasına sebep oluyor...Eşime karşı iyice doluyorum..Onun ayrıcalık görmesi (çoğu zaman hatalı old.halde) zoruma gidiyor...
umarım anlatabilmişimdir durumumu..
Eşinizin ilerde kendilerine yapacağı bir yanlış harekete kadar bu böyle devam ederSelam Arkadaşlar
Annemin her konuda,her sorunda eşimi haklı görmesinden,ona toz kondurmamasından çok sıkıldım. Sanki eşim onun öz oğlu,ben geliniyim..Bazen kendimi annemin evladı,kızı değilse Gelini gibi hissediyorum..Beni el gibi görüyor..
..Eşimle aramda tartışma yaşarız o an canım sıkkındır sorar bana ne oldu diye? Anlatırım kızgınımdır eşime diyelim..Annem hemen ne kızıyorsun? Ne sinirlisin sen böyle? Napsın adam!....vs. Gibi eşimi haklı bulacak onu savunacak bir durum buluyor..Annem benim o konuda haklı olduğumu bildiği halde,eşime karşı hep susmamı,alttan almam gerektiğini söylemeye çalışıyor. Ona göre kadınlar susacakmış,erkek karşısında çok konuşmayacak..Eşimin ailesi zaten beni öz kızı gibi görmez bunu biliyorum,onlar oğullarına çok değer verir ama benim annem babam niye bana değer vermiyor? En ufak sorunda kocan haklıdır sen de sorun diyebiliyorlar..Beni o kadar değersiz hissettiriyorlar..
O tarafta zaten Gelinim,elim onlara göre bari ailem bana, böyle elmişim hissini yaşatmasalardı..
böyle iken,hem yaşadığım sorunlara mı üzüleyim yoksa annemins,babamın bu taraf tutmasına mı üzüleyim şaşırıyorum..İnsan Annesinede anlatamıyorsa derdini daha ne yapayım? Gidip dağlara,taşlara anlatıcam artık...
çok kırılıyorum çok...
sizin Anneleriniz de damatlarını bu kadar yukarda tutup,sizi bir köşeye atıyor mu? Onların eşim haksız olduğu halde ona toz kondurmayıp,bu kadar el üstünde tutmaları beni hep hatalı,suçlu görmeleri eşime karşı bende olumsuz ve negatif duygular oluşmasına sebep oluyor...Eşime karşı iyice doluyorum..Onun ayrıcalık görmesi (çoğu zaman hatalı old.halde) zoruma gidiyor...
Ne güzel keşke benim annem de eşimi bu kadar savunsa.Selam Arkadaşlar
çok kırılıyorum çok...
Ne güzel keşke benim annem de eşimi bu kadar savunsa.
Neden rahatsız oluyorsun ki? Annen denge kurmaya çalışıyor bence.
yakamoz bişey soracağım
eğer ailenekarşı sinirini belli ediyosan çok sinirli tavrılar sergiliyorsan
eşine veya ailene karşı eşin de onların yanında politikli yapıp daha sakinse
seni direk suçluyorlardır
böyle misin acaba?
veya annen yüz vermemek ya da sen soğuma eşinden falan diye yapıyordur
bizim ailede de öyle çok yüz verilmez mesela...
anneniz esinize karsi doldursa daha mi iyi?
"kendince" sizin iyilignizi mutlulugunuzu dusunuyor...
Ayrica siz neden israrla bilerek isteyerek anlatiyorsunuz?
Beklentinizi karsilamiyor ve mantigniz kabul etmiyorsa bosuna anlatip caninizi ikinci kez sıkmayin,
yorgunlugu da cabasi.
tamam işte bak kontrol edemiyosun kendiniust paragraftaki gibi ayni soslu makarna..
Aynen boyle oluyor. Esim politik davraniyor.. Aslinda o benden kat kat daha sinirli biri.
Ama oyle bir politik davraniyor ki.. Beni masa gibi one atiyor bu durumda. kullanmis oluyor.
Benim adim sinirliye, gergine cikiyor otomatik.. Beni sirtimdan vuruyor esim resmen..
Ailemin arkasindan veya kendi ailesinin arkasindan ben onlara bunu bunu dicem bak gor deyip, yanlarina gidince kuzu oluyor. Bu da beni sinirlendiriyor .. Haksizliga, iki yuzluluge gelemiyorum..
Artik vazgectim zaten canim..
Beni biR Allahim sevsin,bilsin yeter.. Gerisini istemiyorum zaten.. Bitti..
Yillardir da bu fikirdeyim artik.
Neden böyle peki?BenIpek
Annem denge kurmaya calismiyor. Resmen beni yok sayiyor..
ben hakliyim bildigi halde ben sinirlendim diye "aman sus",konusma" adamin karsisinda dir dir etme diyor..
Bu denge kurmak oyle mi ? Beni anlamasini isterdim.. Ben agzimi acmaya korkar oldum artik.. Esim herzaman hakli, herzaman dogru.. 4/4`luk gibiymis davraniyor.. usandim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?