KIZI değil Geliniyim sanki ....

Evet beni dinlemiyor. yuzume kapatiyor telefonu.
oysa ben annemin her sorunu oldugunda dinliyorum.. iki elim kanda da olsa deger veriyorum sabirla sorunlarini dinliyorum, yardimci olmaya calisiyorum.. Benim annem nicin bana en ufak sorunumda kapiyi yuzume carpiyor?
Bu adalet olamaz.. Ama cani sagolsun..

Ben aptalim.. Ben herkesi dinlerim. Ama ben sorunum oldugunda anlatacak kimse bulamam.
Herkez kacacak delik arar..

Bizde de benimkiler esimin tarafini esiminkiler de benim tarafimi tutar, dengeyi oyle sagliyoruz :)
Annenizin kotu niyetli yaptigini sanmam, yontemi ve tarzi farkli olabilir. Iyi yanindan bakin, anneniz surekli sizin tarafinizi tutsa, esiniz de buna karsilik size ve ailenize karsi tavir alsa daha nahos olurdu. Neticede anne, onlarin da kendilerince dogrulari var.

Belki aranızın açılmasından korkuyordur.
Benim annemde onun deyimi ile oğluşunu (damadını) çok korur.
Ay birşey söylerim anlatırım o haksız olsun olsun kızım çocuk sinirlidir o an şöyledir böyledir diye hemen onu korur :)

Ben annemle esim kavga etsin istemiyorum canim..
Ben bir konuda esime kizmis isem, annem beni dinlesin istiyorum.
Bana hak da vermesin, sadece sussun dinlesin.. icimi dokeyim istiyorum.. cunku burda yalnizim.
derdimi yanacak bir dostum bile yok.. karsilikli konusacagim biri olmasini yurekten isterdim ama yok..
Kesinlikle ikisi kavga etsin istemiyorum ki.. yanlis bir anlasilma oldu sanirim..
Tartisma cikan seyler basit ve kucuk degil bunu annemde biliyor..
Evin erkegi benim adeta.. Esimin elinden pek birsey gelmiyor. Evdeki borular artik su damlata damlata kapilar,duvarlar yemyesil olmus,yosun baglamis 3 yildir.. Esim ne yapabiliyor nede tamirci cagirmayi akil ediyor.
Herseyi benden bekliyor. Ben yapmaliymisim.
Annemde onunla ayni fikirde.. Ben yapacakmisim..

Ben erkek miyim > deyincede sorun cikaran oluyorum..

Şimdi anneniz telefonda sizi doldursa kızım sen haklısın, neden böyle yapıyor, şöyle böyle dese siz daha çok kızı gidip kavga eder, bak ailemde bana hak veriyor dersiniz diye olabilir ya da gerçekten sinirli birisinizdir sinirlenire hakim l kavga çıkarma demek istiyorlardır yoksa eşiniz size hakaret etse, ağza alınmayacak şeyler söylese, onurunuzu kırsa ve siz bunu ailenize söyleseniz hiçbir anne baba tutup damadını haklı görmez biraz alttan al sessiz kalıp ortamın yumuşamasını bekle diyorlardır. Ayrıca anlatmayın boşverin ben şehir dışındayım illa bizim de eşimle tartışmalarımız oluyor ana bir şekilde barışıyoruz hallediyoruz annemi anlatıp üzmenin alemi yok belli etmeseler de onlarda üzülüyordur.

Evet sinirli bir durusum var.. yuz olarak ciddi ifadem vardir.
Ama normalde sakin bir insanimdir.. sabirliyimdir..
Dinlerim,sabrederim,susarim,alttan alirim.. Ama benimde sabrimin bittigi bir nokta oluyor iste insanim..
Ama durus olarak ciddi bir yuz ifadem var ama icim cok merhametli ve olaylara karsi yapici bir yaklasimim vardir.

Bende haksizliga gelemiyorum.. Beni sinirlendirebilecek tek nokta bu..
Haksizlik ve ikiyuzluluk.. Annem de beni sakinlestirmek yerine beni elestiriyor. sus!sus! deyip kapatiyor konuyu..
Benim zoruma gidiyor. ben dunku bebek degilim bana boyle muamele yapmasi beni daha cok deli ediyor..
Asla anlatmayacagim zaten bundan boyle.. Bana nasilsin diye bile sormasina izin vermeyecegim..
Ne halimi sorsun, ne hatirimi.. Yarim de,yardimcim da Allahim olsun yeter..
kimseden bir beklentim yok zaten..

Cok Tsk.ederim ..
suan dusunmem gerekeni yazmissiniz.. En iyisi bu evet..
ikinci paragrafta yazmis oldugun cumlelere aynen katiliyorum.. Bundan sonra asla anlatmayacagim..
ne derdimi, ne sikintimi.. kendisine de dedim zaten..

Rica ederim,
Sert mi yazdim acaba diye dusunmustum ama anlamaniza sevindim :)

Yazdiklarim tecrube edildi,
Ne kadar dogru bir davranis , bilmiyorum.

Henuz resmi olarak damadi olmadan yuzumun asikligni farkedip el oglunu ovmustu,
Uyardim,
Tanistiktan sonra daha cok sevip tekrarladi...
Bir gun de benim bos bogazligim yuzunden ayni seyi yapinca kapattim bu konuyu.

Ilki dusuncesizlik, ikincisi iyi nyet desek bile izin vermek artik benim aptalligim olur, hata karsiliklidir diye dusunmustum...
Su an rahatim.

tamam işte bak kontrol edemiyosun kendini
son paragrafından belli
bundan sonra kimsenin yanında sorunlarını sinirini belli etmemeye çalış
bak bakalım sen sakin olunca onlar nasıl olacak
bide öyle dene

Canim inanki kontrol ediyorum sinirimi.
Ben ne kadar sinirlenmis olsamda kendimi frenlerim. Ama ben cok hazircevap biriyim.
icimde asla laf tutmam, pat pat vururum icimdekileri.. Hele bir de haksizlik varsa ortada asla susmam..
Birde yapi olarak ben sinirli iken, kizgin iken biri beni bastirmaya calisiyorsa sacma sapan konusup hemde? iyice cileden cikarim.. Ama akillica mantiklica sakince yorum yapsa, seni anliyorum dese bile bir cumle aninda yumasirim.. sakinlesirim..

(Boga burcuyum bu arada,bogalar cok sabirlidir aslinda..)

Neden böyle peki?
annenle konuştun mu hiç?

Benipek,

canim annem herzaman erkekler hakli diyen bir insan..
kadinlar hep cile ceken, ezilmesi gereken kisilermis gibi goruyor oyle bir algisi var.
kiz kardesimde derdini anlatsa, anne dayanamiyorum dese esi icin.. hemen cekeceksin,sus,otur! diyor..
Ama bak erkek kardesime ise sonsuz ozgurluk taniyor. Erkek kardesim yanlis bile yapsa "o erkektir" diyor..
Gelinimizi hep haksiz bulur. inanilmaz kiziyorum.
Anne kiz hakli diyorum, yok kadin kabul etmiyor. Gelin hatali ! diyor..
ogluna toz kondurmaz.. sen olsan sende kizarsin..

Nedir diyorum Anne? Nedir bu kadinlara olan kinin?
Ya sende kadinsin.. Offff offff... ne diyecegimi bilemiyorum inan.

Benim biricik,sevgili Annem...

Gelinini bile haksiz bulur hep..
Mesela, erkek kardesim hatali biliyoruz.. "yok hayir o hatali degil! gelin hatali" diyor..
Ya anne kizin gunahini alma, kiza laf etme diyorum.. Yok Annem bildiginden sasmiyor..
Ya birkerede de ki, oglumda da hata var.. Ama asla demez.
Ona gore gelin suclu.. Bende diyorum ki, hayir gelin de suc yok. Olaya farkli bakmaya calis diyorum ama dinleyen kim beni..

Bende diyorum ki, sen ne dersen de Gelin hakli. Kizi suclama,valla gelinimizin arkasinda duruyorum gelinimiz icin annemle tartisiyorum.. Niye? cunku haksizlik yapiyor.

Haksizliga gelemiyorum..

Hala keşke benim annem de öyle olsaydı diyorum. En azından eşime karşı beni doldurmaz, kendisi de kinlenmezdi.

Benim annem de benim eşimin ailesine karşı falan acaip gıcık biridir, bu durum bana da yansıyor tabi. Senin durumunu yaşamadığım için bilemiyorum ama bu şekilde olması daha kötü emin ol. Arkadaşlar hangisini tercih eder, sor bakalım istersen. En azından he he deyip geçersin annene. Ama tam tersi olsa bir iki üç beyin etkilenebiliyor.

evet hem sabırlı hem güvenilir
severim ben boğaları :)
annen kafaya öyle çizmiş seni demek fikri sabitleşmiş
benim kız aksi damat iyi :)
boşver canı sağolsun sende anlatma bişey..

Yok canim Estagfrullah ne serti gayet guzel yazmissin, cok iyi anladim seni..
Cok haklisin, dediklerini kendimde uygulayacagim..

Ayy canim yaa.. Valla senin isinde zor ipek.
Empati yapiyorum da simdi, Annem boyle doldursa o tarafi bana karsi o daha cekilmez olurdu haklisin.
Allah yardimcin olsun canim. Cumlemizin.
ya inanki herkesin yuku kendine agir geliyor canim be....valla bak.

benimkide sizin anneniz gibiydi. bi gün bi olay oldu patladım artık anneme kızdım. eşimlede tartışmıştık kendince arayı yapmaya geldi annem ve tartışmamıza şahit oldu. çok şaşırdı. o günden beri bana hak verir.

Biz daha sevdiceğiz, ama annem "üzme çocuğu" deyip güler hep. Haklı olmama rağmen bu çok hoşuma gider. Babamsa ismini bile söylemez, muhatap olmaz "şahıs" der. O kadar sinir bozucu, kırıcı bir durum ki. Benim sevdiğim insana, beni mutlu eden insana benden çok özen göstermelerini beklerim her zaman. Annem bunu başarıyor, ama babam triplerde. :) Ama sanırım sizin durumlar biraz farklı. Anne ataerkil kafada, kızım üzülmesin değil aman boşanmasın diye bakıyor. Bunu da değiştiremezsin. Yakın arkadaşlarına anlat diyeceğim de, şu zamanda da kimseye güvenip dert anlatılacak durum yok. Bilemedim kötü bir durum.

evet hem sabırlı hem güvenilir
severim ben boğaları :)
annen kafaya öyle çizmiş seni demek fikri sabitleşmiş
benim kız aksi damat iyi :)
boşver canı sağolsun sende anlatma bişey..

Amin Sagol canim, cani sagolsun insallah Tum Annelerimizin.

Bende severim burcumu..
Annem kafada sabitlemis beni demek ki.. Ne yapsak bos..
o zaman kendimizi fazla yormaya gerek yok.. Kendi haline birakilim biz anneyi..
dedigin gibide anlatmayalim bisey.. Valla bisey anlatmiyorum zaten ya..inanki soslu makarna.
yilda 1 2 kez anlatirim. O da boyle oluyor.
EvelAllah kendi sorunlarimi kendim cozuyorum. Herseyimi oyle anlatan bir tip degilim alsinda.
Demek ki, o 1 2 yi de anlatmayacakmisiz. Peki anlatmayacagim bende zaten. Bosver.

sagol canim

bazen büyükler böyle benimde babam aynı aklınca arka çıkarsa ben daha destek bulurum ve eşim kendini yanlız hissetmesin diye hep ondan tarafa konuşup yorum yapar gerçekten sıkıcı bir durum ama değişmiyorlar ama uyarınca bir süre yapmadan duruyor babam :)

Aslinda annemde bilir,gorur tartismalarimiza denk geldi 1,2 kez.. Bana hak vermisti.
Esim benden cok cok cok sinirli bir insandir.. Annem bilir. Ama bazen boyle bir damari tutuyor annemin..
ne yapalim saglik olsun.
en guzeli anlatmamak. Asla da anlatmayacagim, hayir yani devamli derdini yanip da aglayan anlatan biri de degilim ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…