Allah allah cok ilginc ya. Telefonuda kapatiyor yuzune ha.sasirdim acikcasi. Annen damada kendini sirin gostermek icin kiziyla arayi bozuyor haberi yok. Annenin bu davranislari esinn yaninda kucuk dusurtür seni de,anneni al karsina konus,bak anne sen boyle davraninca iyi yapmiyorsun,sadece beni onun gözünde vasifsiz duruma sokuyorsun de. Bir yerden sonra da kocanin karisiyla mutlu olmasi lazim,kaynanasiyla degil yani.once ev icindeki karikoca mutlulugudur onemli olan.
Selam Arkadaşlar
Annemin her konuda,her sorunda eşimi haklı görmesinden,ona toz kondurmamasından çok sıkıldım. Sanki eşim onun öz oğlu,ben geliniyim..Bazen kendimi annemin evladı,kızı değilse Gelini gibi hissediyorum..Beni el gibi görüyor..
..Eşimle aramda tartışma yaşarız o an canım sıkkındır sorar bana ne oldu diye? Anlatırım kızgınımdır eşime diyelim..Annem hemen ne kızıyorsun? Ne sinirlisin sen böyle? Napsın adam!....vs. Gibi eşimi haklı bulacak onu savunacak bir durum buluyor..Annem benim o konuda haklı olduğumu bildiği halde,eşime karşı hep susmamı,alttan almam gerektiğini söylemeye çalışıyor. Ona göre kadınlar susacakmış,erkek karşısında çok konuşmayacak..Eşimin ailesi zaten beni öz kızı gibi görmez bunu biliyorum,onlar oğullarına çok değer verir ama benim annem babam niye bana değer vermiyor? En ufak sorunda kocan haklıdır sen de sorun diyebiliyorlar..Beni o kadar değersiz hissettiriyorlar..
O tarafta zaten Gelinim,elim onlara göre bari ailem bana, böyle elmişim hissini yaşatmasalardı..
böyle iken,hem yaşadığım sorunlara mı üzüleyim yoksa annemins,babamın bu taraf tutmasına mı üzüleyim şaşırıyorum..İnsan Annesinede anlatamıyorsa derdini daha ne yapayım? Gidip dağlara,taşlara anlatıcam artık...
çok kırılıyorum çok...
sizin Anneleriniz de damatlarını bu kadar yukarda tutup,sizi bir köşeye atıyor mu? Onların eşim haksız olduğu halde ona toz kondurmayıp,bu kadar el üstünde tutmaları beni hep hatalı,suçlu görmeleri eşime karşı bende olumsuz ve negatif duygular oluşmasına sebep oluyor...Eşime karşı iyice doluyorum..Onun ayrıcalık görmesi (çoğu zaman hatalı old.halde) zoruma gidiyor...
umarım anlatabilmişimdir durumumu..
Kuşlara, ağaçlara anlatıyorum diyorsunuz eşiniz size ağır eziyetler falan mı yapıyor ? Ne bilyim şiddet, aldatma, kumar vs. Gibi taşıyamayacağınız şeyler var da anneniz buna karşılık böyle davranıyorsa durumunuz zor
Ama ne bileyim mesela sabah çayın rengi açıktı diye kavga edip annenize eşinizi şikayet ediyorsanız bu konularda yangına körükle gitmesinden iyidir, sizin iyiliğinizi düşünüyor, kendi kendinizi doldurmanıza izin vermiyor ne güzel.
Hem karı koca arasına girilmez yarın birgün siz eşinizle iyi olursunuz anneniz söylediği bir laf yüzünden kötü olur. İsteğiniz nedir anneniz çata çat eşinizle kavgaya mı tutuşsun araları mı bozulsun ? Çok dinliyorsunuz kendi kendinizi ( ağır travmatik durumlar yaşamadığınızı varsayarak yazıyorum ) ve çok dolduruyorsunuz kendinizi
Çok mu sinirlisiniz ?
Annemle sevgilim birbirlerini bir kez gördüler şimdiye kadar ama annem 23 yıldır bilir beni.Çok sinirliyim,öfke kontrolünde zorluk yaşıyorum bazen.Biz de ne zaman tartışşak ''Yine ne yaptın ?'' der.Biraz kendinizi dinleyin bence,sizde de böyle bir durum olabilir.
Benim de annem ayni... ne zaman birine sinirden kudursam "aman kizim, deme öyle kizim, bosver ne var oyle yaptiysa dediyse kizim" ...
Nedeni haksizliga ugradigimda resmen gozum donuyor cok sinirleniyorum o da bu sekilde guya sakinlestrmeye calisiyor ama sonunda ona da "zaten sana anlatanda kabahat",diye bagrinip daha cok kuduruyorum:)))
Siz de anlatmayin en basiti.. Sorarsa da soyleyin zaten esim hakli senin gozunde ne anlatacagim sana derdimi bosver diyin
Cok Tsk.ederim ..
suan dusunmem gerekeni yazmissiniz.. En iyisi bu evet..
ikinci paragrafta yazmis oldugun cumlelere aynen katiliyorum.. Bundan sonra asla anlatmayacagim..
ne derdimi, ne sikintimi.. kendisine de dedim zaten..
tamam işte bak kontrol edemiyosun kendini
son paragrafından belli
bundan sonra kimsenin yanında sorunlarını sinirini belli etmemeye çalış
bak bakalım sen sakin olunca onlar nasıl olacak
bide öyle dene
Neden böyle peki?
annenle konuştun mu hiç?
Hala keşke benim annem de öyle olsaydı diyorum. En azından eşime karşı beni doldurmaz, kendisi de kinlenmezdi.Benipek,
canim annem herzaman erkekler hakli diyen bir insan..
kadinlar hep cile ceken, ezilmesi gereken kisilermis gibi goruyor oyle bir algisi var.
kiz kardesimde derdini anlatsa, anne dayanamiyorum dese esi icin.. hemen cekeceksin,sus,otur! diyor..
Ama bak erkek kardesime ise sonsuz ozgurluk taniyor. Erkek kardesim yanlis bile yapsa "o erkektir" diyor..
Gelinimizi hep haksiz bulur. inanilmaz kiziyorum.
Anne kiz hakli diyorum, yok kadin kabul etmiyor. Gelin hatali ! diyor..
ogluna toz kondurmaz.. sen olsan sende kizarsin..
Nedir diyorum Anne? Nedir bu kadinlara olan kinin?
Ya sende kadinsin.. Offff offff... ne diyecegimi bilemiyorum inan.
evet hem sabırlı hem güvenilirCanim inanki kontrol ediyorum sinirimi.
Ben ne kadar sinirlenmis olsamda kendimi frenlerim. Ama ben cok hazircevap biriyim.
icimde asla laf tutmam, pat pat vururum icimdekileri.. Hele bir de haksizlik varsa ortada asla susmam..
Birde yapi olarak ben sinirli iken, kizgin iken biri beni bastirmaya calisiyorsa sacma sapan konusup hemde? iyice cileden cikarim.. Ama akillica mantiklica sakince yorum yapsa, seni anliyorum dese bile bir cumle aninda yumasirim.. sakinlesirim..
(Boga burcuyum bu arada,bogalar cok sabirlidir aslinda..)
Rica ederim,
Sert mi yazdim acaba diye dusunmustum ama anlamaniza sevindim :)
Yazdiklarim tecrube edildi,
Ne kadar dogru bir davranis , bilmiyorum.
Henuz resmi olarak damadi olmadan yuzumun asikligni farkedip el oglunu ovmustu,
Uyardim,
Tanistiktan sonra daha cok sevip tekrarladi...
Bir gun de benim bos bogazligim yuzunden ayni seyi yapinca kapattim bu konuyu.
Ilki dusuncesizlik, ikincisi iyi nyet desek bile izin vermek artik benim aptalligim olur, hata karsiliklidir diye dusunmustum...
Su an rahatim.
Hala keşke benim annem de öyle olsaydı diyorum. En azından eşime karşı beni doldurmaz, kendisi de kinlenmezdi.
Benim annem de benim eşimin ailesine karşı falan acaip gıcık biridir, bu durum bana da yansıyor tabi. Senin durumunu yaşamadığım için bilemiyorum ama bu şekilde olması daha kötü emin ol. Arkadaşlar hangisini tercih eder, sor bakalım istersen. En azından he he deyip geçersin annene. Ama tam tersi olsa bir iki üç beyin etkilenebiliyor.
evet hem sabırlı hem güvenilir
severim ben boğaları :)
annen kafaya öyle çizmiş seni demek fikri sabitleşmiş
benim kız aksi damat iyi :)
boşver canı sağolsun sende anlatma bişey..
benimkide sizin anneniz gibiydi. bi gün bi olay oldu patladım artık anneme kızdım. eşimlede tartışmıştık kendince arayı yapmaya geldi annem ve tartışmamıza şahit oldu. çok şaşırdı. o günden beri bana hak verir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?