bizdede tam tersi annem eşimi eleştirmek için bahane arar keza babam da öyledir.
ben savunduğum zaman bana kızar.
arada kalıyo insan böyle oluncada.
ne iyi ne kötü çok konuşmamaları lazım bence.
Evet canim, hakli. Aslinda bagirip cagirmamin sebebi sinirlenme degil, eminim senin de oyledir. Uzuldugum icin, aglamamak icin bagirip cagiriyorum. Sakin konustukca aglamaya basliyorum cunku. Bir tur kamufle etme yontemi bu. Ama gor, ne haksiz insanlar sirf sakinlikleriyle makul karsilaniyorlar. Biz de bunu basarirsak tadindan yenmez. Sahsen ben de yavas yavas yola geliyorum. :)
Selam Arkadaşlar
Annemin her konuda,her sorunda eşimi haklı görmesinden,ona toz kondurmamasından çok sıkıldım. Sanki eşim onun öz oğlu,ben geliniyim..Bazen kendimi annemin evladı,kızı değilse Gelini gibi hissediyorum..Beni el gibi görüyor..
..Eşimle aramda tartışma yaşarız o an canım sıkkındır sorar bana ne oldu diye? Anlatırım kızgınımdır eşime diyelim..Annem hemen ne kızıyorsun? Ne sinirlisin sen böyle? Napsın adam!....vs. Gibi eşimi haklı bulacak onu savunacak bir durum buluyor..Annem benim o konuda haklı olduğumu bildiği halde,eşime karşı hep susmamı,alttan almam gerektiğini söylemeye çalışıyor. Ona göre kadınlar susacakmış,erkek karşısında çok konuşmayacak..Eşimin ailesi zaten beni öz kızı gibi görmez bunu biliyorum,onlar oğullarına çok değer verir ama benim annem babam niye bana değer vermiyor? En ufak sorunda kocan haklıdır sen de sorun diyebiliyorlar..Beni o kadar değersiz hissettiriyorlar..
O tarafta zaten Gelinim,elim onlara göre bari ailem bana, böyle elmişim hissini yaşatmasalardı..
böyle iken,hem yaşadığım sorunlara mı üzüleyim yoksa annemins,babamın bu taraf tutmasına mı üzüleyim şaşırıyorum..İnsan Annesinede anlatamıyorsa derdini daha ne yapayım? Gidip dağlara,taşlara anlatıcam artık...
çok kırılıyorum çok...
sizin Anneleriniz de damatlarını bu kadar yukarda tutup,sizi bir köşeye atıyor mu? Onların eşim haksız olduğu halde ona toz kondurmayıp,bu kadar el üstünde tutmaları beni hep hatalı,suçlu görmeleri eşime karşı bende olumsuz ve negatif duygular oluşmasına sebep oluyor...Eşime karşı iyice doluyorum..Onun ayrıcalık görmesi (çoğu zaman hatalı old.halde) zoruma gidiyor...
umarım anlatabilmişimdir durumumu..
Sagol canim tsk.ederim. Yok valla aslinda Ego degil bu canim ya.
Benim istedigim bir kisiye yada bir seye koru korune baglanmamak. Yani o dogrudur, haklidir dememek.
onu 4/4`luk gormemek. Ya herkesin hatasi var kim dogru ki ? Annem bunu niye anlamiyor ben buna kiziyorum.
Esim ona gore super koca. Hayir oyle degil. Ne cektigimi ben bilirim.
Mesafeyi iyice arttiracagim zaten.
en başta hata sende canım. evinde sorununu ailene asla anlatma. yani böyle ufak tefek şeyleri.
tam tersi de olabilirdi. düşünsene sen sıkıntını anlattığında annen kocanı arayıp kızıma öyle yapma böyle yapma diyip sana da bırak gel deseydi. kocana düşman olsalardı ne olurdu. onlar yuvanı böyle küçük şeylerden dolayı bozmanı istemiyor. şahsen ben hiç bir tartışmamı aileme anlatmam çünkü bilirimki anneme dert olur içine atar eşime kinlenir sonra ben kocamla barışırım ama onun aklında hep ben sıkıntıdaymışım gibi düşünce kalır.
bence anlatma
ben yakamoza diyorum ama bende böyleyim canımBu da cok dogru. Ben bir haksizliga ugradigimi dusundugumde kim olursa olsun uzuntumden bagirmaya basliyorum. Bu da beni haksiz yapiyor.
hayat kısa üzülmeye değmezAmin Sagol canim, cani sagolsun insallah Tum Annelerimizin.
Bende severim burcumu..
Annem kafada sabitlemis beni demek ki.. Ne yapsak bos..
o zaman kendimizi fazla yormaya gerek yok.. Kendi haline birakilim biz anneyi..
dedigin gibide anlatmayalim bisey.. Valla bisey anlatmiyorum zaten ya..inanki soslu makarna.
yilda 1 2 kez anlatirim. O da boyle oluyor.
EvelAllah kendi sorunlarimi kendim cozuyorum. Herseyimi oyle anlatan bir tip degilim alsinda.
Demek ki, o 1 2 yi de anlatmayacakmisiz. Peki anlatmayacagim bende zaten. Bosver.
sagol canim
sende bende doğrucu Mehmet iz ben bunu çıkardım burdan biz haklı olduğumuz halde çenelerimiz yüzünden haksıza çıkıyoruz şu çenelerimizi bir tutsak neler olacakta yok işte bende şahsen cilvenin c.si yoktur bana söylenmeye başladımı bende başlarım suratım mahkeme duvarına döner 2 3 4 gün sürer ben mesela burda hata yapıyorum yüzüne dahi bakmadığım olmuştur yani annem bana laf çakar çok kıskanç kadınım ben gibi neler neler daha canım ne diyeyim tabi ailemin daha bilmediği olaylarda var
eşine de pes yani arayı kızıştırıyor. annen eski kafada yapcak bişi yok. bunu eşinin bilip kullanması daha vahim. en iyisi sen kimseyi sallama boşver . annen de olsa demekki kafalar uyuşmuyorTartismalari ben anlatmiyorum canim benim.
Tam tersi daha 5 yil oncesinde kadar biz tartisinca annemi arayip anlatan beni kotuleyen KOCAMDIR.
ben hic aramadim ki. Asla ..
Bu en son olayda esimin beceriksizligi uzerine olan bir konuydu.
Biliyorlar beceriksiz oldugunu elinden bir is gelmiyor, yapamiyor. Anlatiyorum Anneme "e ne guzel bak kendi isini kendin yap, kocana muhtac olma. birak o yapmasin sen yap, becer" diyor bana.
yahu ben ne anlarim boru ve su isinden, ben erkek miyim?
deyincede sorun cikti.
Tartismalari ben anlatmiyorum canim benim.
Tam tersi daha 5 yil oncesinde kadar biz tartisinca annemi arayip anlatan beni kotuleyen KOCAMDIR.
ben hic aramadim ki. Asla ..
Bu en son olayda esimin beceriksizligi uzerine olan bir konuydu.
Biliyorlar beceriksiz oldugunu elinden bir is gelmiyor, yapamiyor. Anlatiyorum Anneme "e ne guzel bak kendi isini kendin yap, kocana muhtac olma. birak o yapmasin sen yap, becer" diyor bana.
yahu ben ne anlarim boru ve su isinden, ben erkek miyim?
deyincede sorun cikti.
ben yakamoza diyorum ama bende böyleyim canım
şimdi kendimi az az frenlemeye başladım :)
hayat kısa üzülmeye değmez
boşver dediğin gibi :)
boşver böyle iyiyiz aslındaHaklisin herzaman oldugu gibi sineye cekelim, bosver diyelim :)
kuduzfare, soslu_makarna sizde benim gibi dogrucu davutsunuz demek ha ..
Kardes ne cektik be dogrucu olmaktan ah ahhh...
eşine de pes yani arayı kızıştırıyor. annen eski kafada yapcak bişi yok. bunu eşinin bilip kullanması daha vahim. en iyisi sen kimseyi sallama boşver . annen de olsa demekki kafalar uyuşmuyor
sadece çok güldüm canım benim aman boşver canım gelmiyorsa gelmesin çağır tamirci versin parasını gitsin bundan önceki olaylarda vardı buda olunca tuzu biberi oldu anlaşılan boşver canım benim bunların hepsi olur geçer gider daha kötü değilsiniz buna şükret seni çok iyi anlıyorum aynı bende öyleyim sakin falan dinleyemem cır cır konuşurum ben eşinde fenaymış yani politakıcı ya böyle kabul edecen yada böyle sürüp gidecek
Evet iste, ben de sakin kalabiliyorum bir muddet. :) ama baktim israrla anlasilmamak isteniyorum o zaman deliriyorum. Bunu asmamiz lazim. Yine de anneni yanlis anlama. Aslinda esinin ailesinin de senin ailen gibi yapmasi lazim. Esine degil sana destek cikmasi lazim. Ama maalesef boyle olmuyor. Inan ki annen iyiligini istiyor. Sadece uslup sikintisi yasiyorlar. E bizim gibi olmamizi da bekleyemeyiz kimseden, ne yapalim. Sen kendini rahatlat canim. Ailem yuvamin yikilmasini istemiyor diye guzel dusunmeye calis.Ben sakin konusabiliyorum canim orda biraz farkliyiz senle, hani aglamayi kamufle etmek icin bagirmiyorum ben.
ben gayet sakin sakin de konusuyorum. Ama karsimdaki insanlar beni anlamayip, benim damarima basacak tavirlar yapiyorsa iste o anda deliriyorum .. Mesela "Annemin suratima telefonu kapatmasi" beni bir cocukmusum gibi terslemesi, saygi duymamasi halinde sinirlerim zipliyor. E buda normal degil mi ?
Ben karsimdaki insanlarin yuzune birgun telefonu kapatmis insan degilim ya.
Hele ki karsimda konusan insani gozlerinin icine baka baka dinlerim, onu onemsedigimi bilsin isterim.
isim gucum olsada sabirla dinlerim. usanmam.
E bende bunu beklerim karsimdakilerden. Ama yanilmisim beklememek lazimmis.
boşver böyle iyiyiz aslında
ben şakayla karışık söylerim ama kondururum lafı :)
Evet, istisnalar kaide bozmaz tabii ama nerede sinirlerine hakim olamayan bir insan gorduysem haksizliga tahammul edemeyen duygusal insanlar olduklarina kanaat getirdim. Bizim de kaybimiz bu oluyor. Ben de senin gibi kendimi frenlemeye calisiyorum. Daha onceden %100 sinirliyken simdi %90'a dusurdum diyebilirim. :) daha onumde coook uzun bir yol var. :)ben yakamoza diyorum ama bende böyleyim canım
şimdi kendimi az az frenlemeye başladım :)
Evet iste, ben de sakin kalabiliyorum bir muddet. :) ama baktim israrla anlasilmamak isteniyorum o zaman deliriyorum. Bunu asmamiz lazim. Yine de anneni yanlis anlama. Aslinda esinin ailesinin de senin ailen gibi yapmasi lazim. Esine degil sana destek cikmasi lazim. Ama maalesef boyle olmuyor. Inan ki annen iyiligini istiyor. Sadece uslup sikintisi yasiyorlar. E bizim gibi olmamizi da bekleyemeyiz kimseden, ne yapalim. Sen kendini rahatlat canim. Ailem yuvamin yikilmasini istemiyor diye guzel dusunmeye calis.
Evet, istisnalar kaide bozmaz tabii ama nerede sinirlerine hakim olamayan bir insan gorduysem haksizliga tahammul edemeyen duygusal insanlar olduklarina kanaat getirdim. Bizim de kaybimiz bu oluyor. Ben de senin gibi kendimi frenlemeye calisiyorum. Daha onceden %100 sinirliyken simdi %90'a dusurdum diyebilirim. :) daha onumde coook uzun bir yol var. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?