KIZI değil Geliniyim sanki ....

bizdede tam tersi annem eşimi eleştirmek için bahane arar keza babam da öyledir.
ben savunduğum zaman bana kızar.
arada kalıyo insan böyle oluncada.
ne iyi ne kötü çok konuşmamaları lazım bence.

Valla senin durumda zor canim.
Allah yardimcin olsun insallah.

Ben sakin konusabiliyorum canim orda biraz farkliyiz senle, hani aglamayi kamufle etmek icin bagirmiyorum ben.
ben gayet sakin sakin de konusuyorum. Ama karsimdaki insanlar beni anlamayip, benim damarima basacak tavirlar yapiyorsa iste o anda deliriyorum .. Mesela "Annemin suratima telefonu kapatmasi" beni bir cocukmusum gibi terslemesi, saygi duymamasi halinde sinirlerim zipliyor. E buda normal degil mi ?

Ben karsimdaki insanlarin yuzune birgun telefonu kapatmis insan degilim ya.
Hele ki karsimda konusan insani gozlerinin icine baka baka dinlerim, onu onemsedigimi bilsin isterim.
isim gucum olsada sabirla dinlerim. usanmam.
E bende bunu beklerim karsimdakilerden. Ama yanilmisim beklememek lazimmis.

en başta hata sende canım. evinde sorununu ailene asla anlatma. yani böyle ufak tefek şeyleri.
tam tersi de olabilirdi. düşünsene sen sıkıntını anlattığında annen kocanı arayıp kızıma öyle yapma böyle yapma diyip sana da bırak gel deseydi. kocana düşman olsalardı ne olurdu. onlar yuvanı böyle küçük şeylerden dolayı bozmanı istemiyor. şahsen ben hiç bir tartışmamı aileme anlatmam çünkü bilirimki anneme dert olur içine atar eşime kinlenir sonra ben kocamla barışırım ama onun aklında hep ben sıkıntıdaymışım gibi düşünce kalır.
bence anlatma

sende bende doğrucu Mehmet iz ben bunu çıkardım burdan biz haklı olduğumuz halde çenelerimiz yüzünden haksıza çıkıyoruz şu çenelerimizi bir tutsak neler olacakta yok işte bende şahsen cilvenin c.si yoktur bana söylenmeye başladımı bende başlarım suratım mahkeme duvarına döner 2 3 4 gün sürer ben mesela burda hata yapıyorum yüzüne dahi bakmadığım olmuştur yani annem bana laf çakar çok kıskanç kadınım ben gibi neler neler daha canım ne diyeyim tabi ailemin daha bilmediği olaylarda var

Tartismalari ben anlatmiyorum canim benim.
Tam tersi daha 5 yil oncesinde kadar biz tartisinca annemi arayip anlatan beni kotuleyen KOCAMDIR.
ben hic aramadim ki. Asla ..
Bu en son olayda esimin beceriksizligi uzerine olan bir konuydu.
Biliyorlar beceriksiz oldugunu elinden bir is gelmiyor, yapamiyor. Anlatiyorum Anneme "e ne guzel bak kendi isini kendin yap, kocana muhtac olma. birak o yapmasin sen yap, becer" diyor bana.
yahu ben ne anlarim boru ve su isinden, ben erkek miyim?

deyincede sorun cikti.

hayat kısa üzülmeye değmez
boşver dediğin gibi :)

"Dogrucu Davut" diyorlar bana da.
Valla ya dogru konusanlari niye sevmiyorlar anlamam. Sinsi ve ikiyuzlu olmaktan daha iyi bence dogru olmak.
Bende de cilve yoktur, cok duzumdur. Neyse odur. Bana hata yapan Annemde olsa sen hatalisin derim.
Asla kayirmam "annemdir,babamdir,kardesimdir" diye. Hatali bende olsam ben hataliyim deyip kendime kizarim, . yanlis yaptin yakamoz derim.

Ah ah keske herkes boyle kendini elestirse. Dogru insanlari kimse sevmiyor ya.
Hani acik acik,dumduz konusan. Valla kim ne derse desin, kim kirilirsa kirilsiin ben dogruluktan vazgecmem.
Kimsenin hatiri icinde, kimseye EyvAllah demem...

Anneme eşimden veya ailesinden yakınsam hemen iyi düşün, bak onlar şöyle iyi böyle iyi diye başlar susmaz.
Beni haklı bulduğu çok nadirdir, yada bulsa da bana bir kulp bulur.

Sebebi açık, bize olumsuz yorum yapılsa etkileniriz mutlaka.
Annem olumlu yorum yaptığı zaman kesinlikle etkilerniyorum, bu da belki işlerin daha kötüye gitmesini engelliyor.

Sizinkiler de aynı şeyi düşünüyordur aslında tek fark sert şekilde nasıl yorum yapmak gerektiğini bilmiyorlar bence.
Mantıklı düşün seni hep destekleseler düşüncelerin daha da katılaşmaz mı?

eşine de pes yani arayı kızıştırıyor. annen eski kafada yapcak bişi yok. bunu eşinin bilip kullanması daha vahim. en iyisi sen kimseyi sallama boşver . annen de olsa demekki kafalar uyuşmuyor

sadece çok güldüm canım benim aman boşver canım gelmiyorsa gelmesin çağır tamirci versin parasını gitsin bundan önceki olaylarda vardı buda olunca tuzu biberi oldu anlaşılan boşver canım benim bunların hepsi olur geçer gider daha kötü değilsiniz buna şükret seni çok iyi anlıyorum aynı bende öyleyim sakin falan dinleyemem cır cır konuşurum ben eşinde fenaymış yani politakıcı ya böyle kabul edecen yada böyle sürüp gidecek

eşine de pes yani arayı kızıştırıyor. annen eski kafada yapcak bişi yok. bunu eşinin bilip kullanması daha vahim. en iyisi sen kimseyi sallama boşver . annen de olsa demekki kafalar uyuşmuyor

Ha canim aynen oyle dedim ya esim cok politikaci.
Ben hayatta guvenmem esime. Asla.. Erkek milleti degil mi? Ben zaten kimseyi sallamiyorum dedigin gibi.
canim nasil isterse oyle davraniyorum.
Suan Anneme de Esime de inanilmaz mesafeliyim. Esim etrafimda pirrr donuyor konusmak icin ama suratina bakmiyorum kusura bakmasin. Onun yuzunden annemle bile tartisiyorum.
zaten kendisi bir melek :) hic hatasi yok adamin ya..

Benim Annem ama kafalarimiz asla uyusmaz. Cani sagolsun ne diyeyim.

sagol canim.. politikaci olsaydi valla iyi basari elde ederdi esim.
Bende politika yok iste, kurnaz olabilseydik keske ah ah..
icimizde ne varsa disimizda valla. Ahh bir beceremedik sinsi olmayi dermisim ? Aman Allah korusun
sinsi olacagima dogru konustugum icin sevilmemeyi tercih ederim..

sagol canim guzel yorumun icin sende.

Evet iste, ben de sakin kalabiliyorum bir muddet. :) ama baktim israrla anlasilmamak isteniyorum o zaman deliriyorum. Bunu asmamiz lazim. Yine de anneni yanlis anlama. Aslinda esinin ailesinin de senin ailen gibi yapmasi lazim. Esine degil sana destek cikmasi lazim. Ama maalesef boyle olmuyor. Inan ki annen iyiligini istiyor. Sadece uslup sikintisi yasiyorlar. E bizim gibi olmamizi da bekleyemeyiz kimseden, ne yapalim. Sen kendini rahatlat canim. Ailem yuvamin yikilmasini istemiyor diye guzel dusunmeye calis.

boşver böyle iyiyiz aslında
ben şakayla karışık söylerim ama kondururum lafı :)

Zaten boyle daha iyiyiz.
Yagci,yalaka,sinsi,uckagitci,uyanik,dedikoducu,ikiyuzlu olmaktan iyidir bence dogrucu olmak. Ama anlayana tabi.
Valla keske benim karsima dogrucu insanlar ciksa pat pat yuregi,dusunceleri disinda olsaydi. severim oyle insanlari.
icleri temiz olur.
Bende sakayla da olsa lafi kondururum hic affetmem.
icimde kalacagina disari gitsin laf :)))))))))

ben yakamoza diyorum ama bende böyleyim canım
şimdi kendimi az az frenlemeye başladım :)
Evet, istisnalar kaide bozmaz tabii ama nerede sinirlerine hakim olamayan bir insan gorduysem haksizliga tahammul edemeyen duygusal insanlar olduklarina kanaat getirdim. Bizim de kaybimiz bu oluyor. Ben de senin gibi kendimi frenlemeye calisiyorum. Daha onceden %100 sinirliyken simdi %90'a dusurdum diyebilirim. :) daha onumde coook uzun bir yol var. :)

Hee canim :)
bende bakiyorum ki anlasilmak istenmiyorum israrla o zaman film bitmiyor da reklam arasi oynuyor o anda :))))
Sagol canim benim guzel yorumun dusuncelerin icin. Cok guzel morel oldunuz bana valla. Allah razi olsun.
suan guluyorum valla keyfim yerine geldi.
insallah bizler ilerde boyle olmayiz ya cocuklarimiza. Olmayalim da..

%10 ha :) valla helal canim farki daha da acman dilegimle.
Haksizliga tahammulu olmayan insanlar bagirip,cagirir iste. Ama kimse anlamiyor yav.
Ne yapalim biz bizi biliyoruz ya o yeter. Haksizlik karsisinda caki gibi duran insanlara selam olsun!..............
:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…