KIZI değil Geliniyim sanki ....

Erkek kardesinize de davransnizi anlatinca daha iyi anladim sizi..

Maalesef ki bu erkekler hep haklidir zihniyetinden oluyor. Boyle tanidigim cok anne var ..

Eger ayni seyi esiniz size yapsa soylenseniz haksiz olursunuz.. erkek kardesiniz gelininize yapsa erkek kardesiniz hakli olur...

Evliligi bitirmeye yetmeyecek sorunlarda benim annem de boyle. Esimin ailesiyle evlendigim gunden beri bir iletisimim yok, cok sey yaptilar. Zaten o taraf benim yanimda degil annem de neden boyle diyordum. Ta ki gercek bir sorunda ailemin sonuna kadar arkamda oldugunu gorene kadar.

Yani annenin yaptigi sey aranizi duzeltmeye calismak, o sorunun sizin evliliginizi yipratmaya yetecek bir sorun olmadigini anlatmak. Bunu da anca bu sekilde yapabiliyorlar. Ama eminim ki ortada ciddi bir sorun oldugunda sizin arkanizda sapasaglam duracaklardir. Hic uzulmeyin.

Annem tam Ataerkil bir yapida zaten. Aman kizlarim bosanmasin, el ne der kafasinda.
El icin, millet icin yasiyor desem yeridir. Bu kadar da olmaz ya. Bende oyle bir tip degilim. Ondan anlasamiyoruz iste.
Babanin "sahis" demesi de uzucu ya. O konuda haklisin bak. insallah ilerde degisir..
Benim Annemde Babamda damatlarini benden daha cok seviyorlar inan bak. Ben artik bunu kabul ettim.
Bu da anormal inan ki.. Herseyin bir cizgisi olmali...Fazlasi zarar..
Benim babam birkez bana esim icin " sen damadimin bir tirnagi olamazsin, sen kurban ol ona" demisti..
Hala icimde yaradir.
Aman Allah buyuktur. Ben zaten ne anamdan,ne babamdan nede baskasindan sevgi beklemiyorum artik. Kabullendim
Beni,bizi Yuce Yaradan sevsin yeter. Onun sevgisi herseyden ustun benim icin.
Arkadas mi? aman aman canim.. uzak olsunlar benden.
sirtim bicak izleriyle dolu. (hani mecazi anlamda yazdim) o kadar yaralandim ki, o kadar cok sirtimdan vuruldum ki arkadas konusunda kimseye guvenmemeyi ogretti bana hayat.

Bu da cok dogru. Ben bir haksizliga ugradigimi dusundugumde kim olursa olsun uzuntumden bagirmaya basliyorum. Bu da beni haksiz yapiyor.

Canim biz bunu nasil degistirecegiz? Burda sorun nedir anlamiyorum ben inanki?
Ya biz niye sirt bulalim, niye yuz bulalim ailemizden? Neden boyle dusunuluyor ?
Oysaki tek istedigimiz bizi dinlemeleri, o an bizi rahatlatmalari. onlar boyle damada hak verdikce ben daha da soguyorum esimden. uzgunum ama boyle.
Onlar esime hak verip, onu el ustunde tutup benim ustume bastikca ben esimden sogur oldum.
psikolojimi bozdular resmen.

Senin annen dogrusunu yapıyor zaten, yanlışı yapan kocanın ailesi. Kızın ailesi damadı, erkegin ailesi de gelini savunmalı bence. Kızın annesi ''kızım tartışma çıkarma, şımarıklık yapma, alttan al'' falan diyecek ki mesele uzamasın. Erkegin annesi de aynı şekilde ''oglum karının canını sıkma, üzme, alttan al, az düşünceli ol'' falan demeli. Böyle olursa diyalog daha rahat kurulur bence.

Herkes kendi çocugunu savunursa o işin sonu yok. Erkegi kendi ailesi, kızı kendi ailesi dolduracak dolduracak... Herkes kendi çocuguyla fısır fısır kulis kuracak, digerini çekiştirecek... Böyle tartışma bitmez.

Evet aynen oyle oluyor.
iste ben buna cok cok uzuluyorum. Neden bu haksizlik ?
Niye kimse adaletli olmuyor? Bir anne babaya adalet yakisir. Adalet benim icin cok cok onemli bir durum.
Erkek kardesim ne haksizliklar yapmistir Gelinimize. Ama annem hep "gelin haksiz,hatali" diyor. Bende uzuluyorum zoruma gidiyor iste. Oysaki erkek kardesim haksiz. Ne diye kizin gunahini aliyorsun Anne ? deyincede ben kotu evlat oluyorum. cok konusan evlat oluyorum. Adim cikiyor 100 e inmiyor 90 `a ?
Esim hata yapinca ben suclu oluyorum.. Erkek kardesim hata yapinca da gelin suclu oluyor.
Neymis bu erkekler yaaaa boyle pes!! valla sasiriyorum.
"Erkekler herzaman haklidir" yikilsin artik bu dusunce.

Bir de şöyle düşün eşin her işlerini yapsın elinden geldiğince maddi manevi her zaman yanlarında olsun destek olsun ailenize ama aileniz her fırsatta onu size kötülesin tek damat başka damat olsaydı karar verirdik desin iyi mi kötü mü diye ufacık olayları büyütsünler seni doldursunlar boşanırsanız üzülmeyiz bile desinler ne düşünürdün merak ettim :)

Annemde sizin bu yazdiklarinizi dusunuyor bence.
Ama yinede tarafsiz kalmali. Bunu bana hissettirmeli. Ne benim yanimda olsun, nede esimin.
Ben karismam,susuyorum. sadece seni dinlerim kizim desin o zaman.
Ama bana inatla "sen haksizsin,amann!sus kizim! adami biktirirsin! ....vs" gibi bir dizi laf..

Hayirlisi artik. sagol canim.

Bu da cok dogru. Ben bir haksizliga ugradigimi dusundugumde kim olursa olsun uzuntumden bagirmaya basliyorum. Bu da beni haksiz yapiyor.

Aynen canim aynen,bende senin gibiyim.
Hakli iken haksiz duruma dusuyoruz.. uzuntuden iste.
Ama ben oyle kolay kolay patlamam.. sabirliyimdir.
Benim damarima cok basicaksin anca oyle patlarim mesela.
Birde su var. sabirli oldugum icin herseye susuyorum, alttan aliyorum icime atiyorum aaa bir an geliyor bir olay oluyor pat! diye patliyorum. Hani derler ya "sabirli insanin ofkesinden korkun" diye. onun gibi ..

seni cok iyi anliyorum,haklisinda dogru dediklerin.
Ama hangi kiz ailesi yada erkek ailesi kendi oz evladina ; damadi yada gelini icin "sen ona kurban ol,bir tirnagi etmezsin" der.. ? Hicbir kiz yada erkek annesi bunu demez kolay kolay. Ama benim babam dedi maalesef.
Vayy be dedim babama bak sen.. Beni damadina kurban etti. oz evladini,beni.

Resmen cehalet!.
kapattim konuyu ama icimde yaradir. Esimin ailesi kendi ogullarini hicbir zaman benden altta gormediler. sadece sen; oglumuzdan daha beceriklisin demislerdir o kadar.

Aynen, en son babam bana kizim, her konuda cok hakliydim, kimse kotuleyecek bir seyimi bulamadi ama haksizliga gelemedigim icin hakkimi bagira cagira aramaya calistigim icin sinirli dediler, baska bir sey bulamadilar, bunu dillerine doladilar. Sen de bana benziyorsun. Dediklerinde haklisin ama yanlis ifade ediyorsun dedi. Sakin kalmayi basarirsan herkesi yenersin dedi. Ben de dinlemeye calisiyorum ama biraz zor oluyor.

O Aileyi Nankorluk etmekle suclardim direk.
Ve Aileme hak ettikleri laflari birbir siralardim. Hak neyse o derdim.
Boyle aile mi olur ya? Pes. Bu nasil bir vefasizlik. Damatlari elinden geleni yapiyor,herzaman yanlarinda. Oyle sey mi olur? yazik gunah. Damat bunu hak etmiyor. O da damadin kadersizligi derim inanki ..

Allah yardimcisi olsun Damadin.. O kv ve kp e de merhamet,vicdan versin.

Bende senin Babanin sana dediklerini kulagima kupe edecegim..
Sakin kalmayi basarabilsek cok super olacak. Ama karsindakiler oyle tavirlar, oyle hareketler yapiyor ki seni cileden cikariyor be canim, inan ki.. Ama baban hakli..

bizdede tam tersi annem eşimi eleştirmek için bahane arar keza babam da öyledir.
ben savunduğum zaman bana kızar.
arada kalıyo insan böyle oluncada.
ne iyi ne kötü çok konuşmamaları lazım bence.

canim valla bende anlatmiyorum.
Kardesler arasinda onlari en az sikintilariyla bogmayan benim mesela.
Ama insanim bende arada bir patlayip bir derdimi de mi yanmiyayim yani ?
ben onlari dinliyorum ama onlar beni niye dinlemeye tahammul edemiyorlar ki. ?
zaten oyle yapicam bundan boyle hicbir sorunumu asla anlatmayacagim.
giderim taslara,kuslara anlatirim ama anneme babama anlatmayacagim.

Bende senin Babanin sana dediklerini kulagima kupe edecegim..
Sakin kalmayi basarabilsek cok super olacak. Ama karsindakiler oyle tavirlar, oyle hareketler yapiyor ki seni cileden cikariyor be canim, inan ki.. Ama baban hakli..
Evet canim, hakli. Aslinda bagirip cagirmamin sebebi sinirlenme degil, eminim senin de oyledir. Uzuldugum icin, aglamamak icin bagirip cagiriyorum. Sakin konustukca aglamaya basliyorum cunku. Bir tur kamufle etme yontemi bu. Ama gor, ne haksiz insanlar sirf sakinlikleriyle makul karsilaniyorlar. Biz de bunu basarirsak tadindan yenmez. Sahsen ben de yavas yavas yola geliyorum. :)

Canim tamam damatla aralarini iyi tutsunlarda bunu beni arada ezmeden yapsinlar bir zahmet.
Beni ezen,ezmeye calisan anam babamda olsa tavrim sertlesir.

Canim inan beni tutsun da ona kizsin diye beklemiyorum.
sadece ben daralmissam o anda, ki annemde hakli oldugumu biliyorsa bari esimi savunmasin karsimda.
sussun ve beni dinlesin. cok mu sey istiyorum ben ne ?

Sagol canim tsk.ederim. Yok valla aslinda Ego degil bu canim ya.
Benim istedigim bir kisiye yada bir seye koru korune baglanmamak. Yani o dogrudur, haklidir dememek.
onu 4/4`luk gormemek. Ya herkesin hatasi var kim dogru ki ? Annem bunu niye anlamiyor ben buna kiziyorum.
Esim ona gore super koca. Hayir oyle degil. Ne cektigimi ben bilirim.
Mesafeyi iyice arttiracagim zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…