Bende haksizliga gelemiyorum.. Beni sinirlendirebilecek tek nokta bu..
Haksizlik ve ikiyuzluluk.. Annem de beni sakinlestirmek yerine beni elestiriyor. sus!sus! deyip kapatiyor konuyu..
Benim zoruma gidiyor. ben dunku bebek degilim bana boyle muamele yapmasi beni daha cok deli ediyor..
Asla anlatmayacagim zaten bundan boyle.. Bana nasilsin diye bile sormasina izin vermeyecegim..
Ne halimi sorsun, ne hatirimi.. Yarim de,yardimcim da Allahim olsun yeter..
kimseden bir beklentim yok zaten..
Biz daha sevdiceğiz, ama annem "üzme çocuğu" deyip güler hep. Haklı olmama rağmen bu çok hoşuma gider. Babamsa ismini bile söylemez, muhatap olmaz "şahıs" der. O kadar sinir bozucu, kırıcı bir durum ki. Benim sevdiğim insana, beni mutlu eden insana benden çok özen göstermelerini beklerim her zaman. Annem bunu başarıyor, ama babam triplerde. :) Ama sanırım sizin durumlar biraz farklı. Anne ataerkil kafada, kızım üzülmesin değil aman boşanmasın diye bakıyor. Bunu da değiştiremezsin. Yakın arkadaşlarına anlat diyeceğim de, şu zamanda da kimseye güvenip dert anlatılacak durum yok. Bilemedim kötü bir durum.
Bu da cok dogru. Ben bir haksizliga ugradigimi dusundugumde kim olursa olsun uzuntumden bagirmaya basliyorum. Bu da beni haksiz yapiyor.yakamoz bişey soracağım
eğer ailenekarşı sinirini belli ediyosan çok sinirli tavrılar sergiliyorsan
eşine veya ailene karşı eşin de onların yanında politikli yapıp daha sakinse
seni direk suçluyorlardır
böyle misin acaba?
veya annen yüz vermemek ya da sen soğuma eşinden falan diye yapıyordur
bizim ailede de öyle çok yüz verilmez mesela...
bazen büyükler böyle benimde babam aynı aklınca arka çıkarsa ben daha destek bulurum ve eşim kendini yanlız hissetmesin diye hep ondan tarafa konuşup yorum yapar gerçekten sıkıcı bir durum ama değişmiyorlar ama uyarınca bir süre yapmadan duruyor babam :)
Erkek kardesinize de davransnizi anlatinca daha iyi anladim sizi..
Maalesef ki bu erkekler hep haklidir zihniyetinden oluyor. Boyle tanidigim cok anne var ..
Eger ayni seyi esiniz size yapsa soylenseniz haksiz olursunuz.. erkek kardesiniz gelininize yapsa erkek kardesiniz hakli olur...
Evliligi bitirmeye yetmeyecek sorunlarda benim annem de boyle. Esimin ailesiyle evlendigim gunden beri bir iletisimim yok, cok sey yaptilar. Zaten o taraf benim yanimda degil annem de neden boyle diyordum. Ta ki gercek bir sorunda ailemin sonuna kadar arkamda oldugunu gorene kadar.
Yani annenin yaptigi sey aranizi duzeltmeye calismak, o sorunun sizin evliliginizi yipratmaya yetecek bir sorun olmadigini anlatmak. Bunu da anca bu sekilde yapabiliyorlar. Ama eminim ki ortada ciddi bir sorun oldugunda sizin arkanizda sapasaglam duracaklardir. Hic uzulmeyin.
Bu da cok dogru. Ben bir haksizliga ugradigimi dusundugumde kim olursa olsun uzuntumden bagirmaya basliyorum. Bu da beni haksiz yapiyor.
Senin annen dogrusunu yapıyor zaten, yanlışı yapan kocanın ailesi. Kızın ailesi damadı, erkegin ailesi de gelini savunmalı bence. Kızın annesi ''kızım tartışma çıkarma, şımarıklık yapma, alttan al'' falan diyecek ki mesele uzamasın. Erkegin annesi de aynı şekilde ''oglum karının canını sıkma, üzme, alttan al, az düşünceli ol'' falan demeli. Böyle olursa diyalog daha rahat kurulur bence.
Herkes kendi çocugunu savunursa o işin sonu yok. Erkegi kendi ailesi, kızı kendi ailesi dolduracak dolduracak... Herkes kendi çocuguyla fısır fısır kulis kuracak, digerini çekiştirecek... Böyle tartışma bitmez.
Aynen, en son babam bana kizim, her konuda cok hakliydim, kimse kotuleyecek bir seyimi bulamadi ama haksizliga gelemedigim icin hakkimi bagira cagira aramaya calistigim icin sinirli dediler, baska bir sey bulamadilar, bunu dillerine doladilar. Sen de bana benziyorsun. Dediklerinde haklisin ama yanlis ifade ediyorsun dedi. Sakin kalmayi basarirsan herkesi yenersin dedi. Ben de dinlemeye calisiyorum ama biraz zor oluyor.Aynen canim aynen,bende senin gibiyim.
Hakli iken haksiz duruma dusuyoruz.. uzuntuden iste.
Ama ben oyle kolay kolay patlamam.. sabirliyimdir.
Benim damarima cok basicaksin anca oyle patlarim mesela.
Birde su var. sabirli oldugum icin herseye susuyorum, alttan aliyorum icime atiyorum aaa bir an geliyor bir olay oluyor pat! diye patliyorum. Hani derler ya "sabirli insanin ofkesinden korkun" diye. onun gibi ..
Bir de şöyle düşün eşin her işlerini yapsın elinden geldiğince maddi manevi her zaman yanlarında olsun destek olsun ailenize ama aileniz her fırsatta onu size kötülesin tek damat başka damat olsaydı karar verirdik desin iyi mi kötü mü diye ufacık olayları büyütsünler seni doldursunlar boşanırsanız üzülmeyiz bile desinler ne düşünürdün merak ettim :)
Aynen, en son babam bana kizim, her konuda cok hakliydim, kimse kotuleyecek bir seyimi bulamadi ama haksizliga gelemedigim icin hakkimi bagira cagira aramaya calistigim icin sinirli dediler, baska bir sey bulamadilar, bunu dillerine doladilar. Sen de bana benziyorsun. Dediklerinde haklisin ama yanlis ifade ediyorsun dedi. Sakin kalmayi basarirsan herkesi yenersin dedi. Ben de dinlemeye calisiyorum ama biraz zor oluyor.
Ben evlendigimden beri hic bir sorunumu asla Anneme veya ailemden birine anlatmadim.
Anlatmamda asla ..
Annemler esimi cok sever , ama asla esimin yaninda simaracagi veya hakli oldigu konuda bile haklisin demezler arkasindan bana soylerler ..
Senin annen ve baban isi iyice abartmis.
Bundan sonra daha dikkatli davran ve sorunlari annenin yaninda veya ailenin yaninda desifre etme .
Belkide annenler bosanacaksjniz diye herzaman esine hak veriyorlar..
Evet canim, hakli. Aslinda bagirip cagirmamin sebebi sinirlenme degil, eminim senin de oyledir. Uzuldugum icin, aglamamak icin bagirip cagiriyorum. Sakin konustukca aglamaya basliyorum cunku. Bir tur kamufle etme yontemi bu. Ama gor, ne haksiz insanlar sirf sakinlikleriyle makul karsilaniyorlar. Biz de bunu basarirsak tadindan yenmez. Sahsen ben de yavas yavas yola geliyorum. :)Bende senin Babanin sana dediklerini kulagima kupe edecegim..
Sakin kalmayi basarabilsek cok super olacak. Ama karsindakiler oyle tavirlar, oyle hareketler yapiyor ki seni cileden cikariyor be canim, inan ki.. Ama baban hakli..
benimki gibi olsa daha mı iyi?
ağzımın içine bakar eşimi bir şikayet edeyim de üzerine beş eklesin beni gazlasın diye. eşime olur olmaz yaptığı tripler tafralar da cabası, ortada hiçbişey yokken. keşke benim ailem de eşime böyle sahip çıkıp beni kenara atsaydı. hiçbir şekilde ne kavgamı ne tartışmamı anlatamam, paylaşamam çünkü sakinleştirmek yerine doldurmayı tercih eder.
bence ortada şikayet edecek birşey yok. siz zaten onların evladısınız bırakın damatla aralarını iyi tutmaya çalışsınlar. çok da rahatsız oluyorsanız anlatmayıverin ailenize her tartışmanızı.
seni tutsa aranız iyice açılıcak diye düşünüyor olabilir,
benim teyzemde geliniyle oğlu ne zaman tartışsa gelininin yanında olurdu oğlunu suçlardı
araları bozulmasın iyice diye
belki senin annende aranız bozulmasın diye yapıyordur
o sizin yanınızda olup damadını karşısına alsa
iyice gerilecek ortam.
tıpkı beni anlatmışsın tatlım annem hep damatlarını savunur söyler durur kimse çocuğunun eşiyle arasını kötü olmasını istemez biz kadınlar çingenelik vardır annelerimizin yaşı var bu yolu kaç defa geçtiler onun için bizim hatalarımızı söylüyorlar evet bende kabullenemediğim zamanlar var yok demiyorum ama annem dışardan izleyince daha iyi analiz ediyor farkına varıyor böyle düşünme kendini kahretme HİÇ BİR ANNE ÇOCUĞUNUN KÖTÜ OLMASINI KESİNLİKLE İSTEMEZ BENİM ANNEM ACAYİP RAHAT KADINDIR YERİ GELİNCE VETOYUDA YERSİN YANİ SANARSIN Kİ ANNEN SENLE İLGİLENMİYOR AMA ASLINDA ÖYLE DEĞİLDİR SENDEN HABERSİZ SESSİZ SAKİN SENİ İZLER HATALARINI SÖYLER BELKİ EŞİME DE SÖYLÜYORDUR ANNEM EŞİMLE BENDEN İYİ ANLAŞIYOR... BUNLAR ÇOK UFAK ŞEYLER TATLIM HİÇ KAFANA TAKMA DEĞMEZ EGON MU ÖNEMLİ ANNEN Mİ BİR DÜŞÜN BAKALIM
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?