kizim babasina vajinan varmi diye soruyor

sultannazik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2014
615
140
73
51
slm kizlar. 3 yas 9 aylik bir kizim var. babasina iki oldu senin vajinan ( minimini) varmi diye sordu. sizce nasil cevap vermeliyiz.?

Benim de oğlum "anne senin Pipin var mı? " diye soruyor ve "Hayır annecim sadece erkeklerin pipisi olur" diyip kapatıyorum. Kısa ve net. Çünkü onlar şuanda bunları anlayacak yaşta değiller. İlerleyen zamanlarda bunları gerçekten öğrenmek için sorduklarinda ise daha detaylı bjr biçim de anlatacağız.

karşınıza alın.ses tonunuz her zamankinden hızlı yada yavaş olmasın.ona kızlarla erkekleri ayıran bir fark olduğunu söyleyin.ileride kızların anne olacağını bu yüzden olduğunu söyleyin.

ben biraz arastirdim fakat edindigim bilgiye gire bet cevap ve aciklayici cevap vermeliyiz diyorlar heo ama babasi basik cevap vwrebilir. ilk sordugunda esim; vabalarin vajinasi olmazdedi. ikinci soruyu sirdu. demekki hala merak ediyor. digru cevap vermek cik onemli

ben degil babasina sordugu icin babasindan bu yaniti almaliymis.. esim nasil cevaplamali? benim vajinam oldugunu biliyor. kadin oldugumuzun farkinda. ama babasini merak ediyor

Yazdığım her şey eşiniz içinde geçerli. Aynı şekilde cevap vermeli. Hem eşiniz ne kadar çok bu konuda sorularını yanıtlarsa o kadar kendini güvende hisseder kızınız.

slm kizlar. 3 yas 9 aylik bir kizim var. babasina iki oldu senin vajinan ( minimini) varmi diye sordu. sizce nasil cevap vermeliyiz.?
Yaşıyla orantılı tepkiler veren normal bi çocuğunuz var, sakin olun. Bıcırığı da benim yerime bi öpün

Alıntıdır:

CİNSELLİĞİN GELİŞMESİ (3 yaş ve sonrası)
Bu dönemde çocuk;

1.Cinsel kimliğinin farkına varır, cinsiyet ayrımı yapar; “ben kızım”, “sen erkeksin”.
2.Çocuğun dikkati, ilgisi ve haz duygusu cinsel organlara yönelir.
3.Cinsel kimlik rolüyle özdeşleşir: Kızlar oje sürer, erkekler traş olur.
4.Kendi cinsel organlarıyla, karşı cinsin cinsel organlarının farklı olduklarını keşfedip, bununla ilgili sorular sormaya başlayabilir. Kızların ve erkeklerin cinsel organlarının farklı olduğunu ve değişmeyeceğini söyleyebilirsiniz.
5.Doktorculuk gibi tensel temas içeren oyunlar oynamayı sever.
6.Cinsellikle ilgili sorular sorabilir ; “Anne? Babamla öpüşüyor musunuz?”
7.Erkek çocuk anneye daha fazla ilgi duyar, babayı rakip olarak algılayabilir. Kız çocuk ise babaya ilgi duyar, anneyle rekabete girebilir.
8.Süreç içerisinde kız çocuğu anneyi, erkek çocuğu da babayı model alarak benzemeye çalışır (özdeşim).
9.Çocuğunuz size cinsellikle ilgili soru sorabilir. Çocuğunuz size soru sormadan bilgi vermeyin.
10.Çocuğunuz mastürbasyon gibi kendi kendini tatmin etme davranışları gösterebilir; onu ayıplamayın, azarlamayın. Çocuğunuza kendini suçlu hissettirmeyecek şekilde sevgi- şefkat gösterin.
11.Çocuğunuza kendi bedenini koruması için özel bölgelerinin neresi olduğunu anlatabilirsiniz : “bak meme, popo ve kuku/pipi bizim özel bölgelerimiz. Buraya, ben dâhil, biri dokunduğunda ‘dokunma, rahatsız oluyorum’ deme hakkın var”.
12.Çocuk 3 yaşından sonra anne ve/veya babayla aynı yatakta yatmamalıdır; “burası anne babanın yatağı, burası senin yatağın, sen uyuduktan sonra ben yerime geçeceğim ama gece bana ihtiyacın olursa seslen, yanına gelirim” diyebilirsiniz.

4. ve 9. madde özellikle sizin durumunuzla ilgili.

Sorduğu zaman eşiniz doğal bir şekilde erkeklerin vajinası olmadığını, penisleri olduğunu söylemesi gerekir. Çocuğunuzun sorularını lütfen cevapsız bırakmayın.
bende oyuzden onem verdigim icin ve ilk cocugumuz tecburbesiz oldugumuz icin nasil cevsplayacagimizi bilemedik. once ssdece babasi hayir yok dedi. beden diye sormadi kapattik. sinra tekrsr bugun sordu

bende oyuzden onem verdigim icin ve ilk cocugumuz tecburbesiz oldugumuz icin nasil cevsplayacagimizi bilemedik. once ssdece babasi hayir yok dedi. beden diye sormadi ar mı diye kapattik. sinra tekrsr bugun sordu

Tabii ki ilk çocukta hazırlıksız yakalanabilir insan. Özellikle babalar bu konuda daha endişeli olup cevap veremiyor.
Kızınızın yaşı küçük, o sordukça gereken açıklamayı yapın. Uzun uzun açıklamalar yapmaya gerek yok.

Eşiniz benim yok dedikten sonra yine mi sordu? Yoksa vajinan yoksa neyin var gibi mi?

Bu yaş çocuklarında her konuda böyledir, bir şeye odaklandılar mı aynı cevabı almak için bile defalarca sorabiliyorlar.

Bir daha sorduğunda 'Sanırım sen bu soruyu daha önce de sormuştun?' diye soruyu ona yöneltin. Belli ki kafasında bir şeyler var da soramıyor, ondan bu soruyu tekrarlıyor.

3 yaş için bu kadar detaya gerek var mı sizce?
Çocuklar zaten bu dönemde bu soruları soruyor. Direk kestirip atmak çocuğu tatmin etmez.tekrar tekrar sorar.Başka zaman gelir babam neden ayakta tuvaletini yapıyor diye sorar.Güzel bir şekilde anlayacağı dilden detay verip konuyu kapatmak en güzel.hem bu şekilde kendi cinsiyeti hakkında özdeşim kurar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…