kizim babasina vajinan varmi diye soruyor

Dün bu sorunu cevaplamıştık " diyeceksiniz. Aynı soruyu bir daha sormaz. Kafasında başka birşey varsa onu sorar.

Aynı soruyu bir daha sorar

Okul öncesi çocuk hep tekrar sever kitabı ezbere bilir ama tekrar tekrar okutur cevabı bilir ama yine sorar

Aynı oyunu defalarca oynar

Dün anlattım derseniz bir daha anlat der :)

Aynı soruyu bir daha sorar

Okul öncesi çocuk hep tekrar sever kitabı ezbere bilir ama tekrar tekrar okutur cevabı bilir ama yine sorar

Aynı oyunu defalarca oynar

Dün anlattım derseniz bir daha anlat der :)

:) Bakalım benimki daha o zamana gelmedi. Bende sen dün anlattığımı bana söyle derim. Topu hep ona atarım herhalde :)

Benim oglum da anne senin pipin yok mu dediginde olmadigini anlattim. Ciddi bir konusmaydi. O masumca sordu. Ben de cevapladim. Sonra o yaz halasinin kizi ile birlikte cis yapmislar babaannesinin bahcesinde ve olayi kesfetmis.

Sonra gelip bana anneeeeee kizlarin cis yapma yerinin nasil oldugunu ogrendim dedi. Nasilmis deyince de anlatti.

Bu yil da am ne demek demis babasina. Babasi once sok olmus. Sana sorduguna gore sen onunla konusacaksin anlatacaksin dedim. Babasi vajina demek oldugunu ama asla kullanmadigimiz bir kufur oldugunu anlatti. Tabi ben olaylarin disindayim. Hic baberim yok gibi takiliyorum. Konusmanin hemen ardindan anneeeeee am ne demek ogrendkm diye bagirdi. Bu kelimeyi nereden ogrendigini sorduk. Once soylemek istemedi sonra okulda bir arkadasindan duymus ismini soyledi.

Daha neler ogrenecekler. Bep bizden ogrenirler insallah. 3. Yaslarinda da babasina ac pipini bakayim. Seninki buyuk mu gormek istiyorum diyordu.

Çocukların sorularını havada bırakır, onları aydınlatmazsanız defalarca tekrar tekrar sorar. yok minimini yok bülübülü ne kadar saçma, adına minimini deyince öğreniyor da vajina deyince mi öğrenemiyor yapmayın allahasen, o halde bu bakış açısına göre çocuğa hiçbir şeyin doğru adını öğretmeyelim. oldu otomobile dütdüt desin o zaman nasılsa ehliyet alacağı zaman doğrusunu öğrenir "vakti gelince"

Çocukların sorularını havada bırakır, onları aydınlatmazsanız defalarca tekrar tekrar sorar. yok minimini yok bülübülü ne kadar saçma, adına minimini deyince öğreniyor da vajina deyince mi öğrenemiyor yapmayın allahasen, o halde bu bakış açısına göre çocuğa hiçbir şeyin doğru adını öğretmeyelim. oldu otomobile dütdüt desin o zaman nasılsa ehliyet alacağı zaman doğrusunu öğrenir "vakti gelince"
ama baskasinin yanindada vajina der
o zaman napicaz?

Evet cocuklar bebekliklerini dinlemeyi cok seviyor. Benim oglumda karnıma nasıl girdigini sorardı. halende aydınlanmış degil bu konuda :KK70: iyide anne oraya nasıl girdim nasıl sıgdım sorular bitmiyor vesselam. nasıl beslenmiş onu bile sordu. o gene kolay bir konuydu açıklamak zor olmadı benim için tabi. oturdum göbek kordonunu anlattım. ikna oldu. durup durup farklı şeyler soruyor genede. dikkatini çekmemek ilgiyi oraya kaydırmadan anlatıyorum. bazende sormuştun anlatmıştım sana bir daha mı anlatayım diyorum susuyor o zaman.

ama bana göre cinsel bölgeleri anlatırken bunlara memede dahil farklı isimler takılmamalı. özel bölgemiz demek kafidir diyorum. bazı aileler işe sevimlilik kattıklarını düşünüp oralara farklı isimler söylüyorlar. ha kalkıpta gercek isimleride anlayamayacagı yaşlar bu yaşlar.
Nasıl sığdım sorularına karşı eskiden çok çok daha küçük olduğunu söyleyin.

Biz kuzenime kuru fasulye tanesiyle anlatmıştık. İşte sen eskiden bu kadarcıktın diye. Pek hoşuna gitmişti. Bütün gün elinde o fasulyeyle kosturdu durdu.:KK48:

Oraya nasıl girdim, ben nasıl oldun sorularına ise " Bak şimdi anneyle baba birbirini çok sever ve çocuk isterler. Sonra anneden bi tane babadan bi tane hücre gelir, o hücreler annenin karnında büyür büyür, zamanı gelince de bebek dışarı çıkar." tarzı bi açıklama getirmişti annesi.

Tabi hücre ne, nasıl çıkılıyo tarzı sorular geldi. Hücre: insanın en küçük parçası (bizimki hani benim dizim kanadı ya o mu diye sordu, hücreyi kan zannetti yani. onun gibi ama çok daha küçük vs. seklinde anlattık)

Nasıl çıkılıyo konusu için yaşının küçük olduğunu, ama çok merak ediyorsa bunun bi kaç yolu olduğunu, hangi yolla çıkılacağına doktorların karar verdiğini ve yardım ettiğini söyledi.

Bi de bunları deneyebilirsiniz.:KK52:

Mini mini ya da bülü bülü deyince ayıp olmuyor da vajina deyince mi oluyor
bilmemki ben ne mini mini dedim ne vajina dedim
mini miniyi anlamayan çikar ama vajinadfan bahsettigini herkes bilmezmi
iyide ben mini mini demedimki bana niye soruyonuz :)

Heryerde vajina desin. Emin olun yetiskin olup da vajinayi bilmeyen cok guzel ulkemde. Ogretmen arkadasimin oglu 7 yasinda cok rahat vajina ve penis kelimesini kullaniyor bizim yanimizda. Hic yadirgamadim da.

ama baskasinin yanindada vajina der
o zaman napicaz?
iyi de çocuğunuz başkalarının yanında minimini bülübülü diye bağırarak mı dolaşıyor? Bunun hakkında konuşmaması gerektiğini öğretmeniz gerek zaten. konuşmaması gerek derken şöyle , birisi dokunduğunda vs. kesinlikle size yada babasına haber vermesi gerektiğini söylemelisiniz bunun yanlış olduğunu anlatmalısınız ama kalkıp da wolaaaa bak bende bundan var diye dolaşıyorsa başkalarının yanında bir şeyleri yanlış öğretmişsin demektir zaten

iyi de çocuğunuz başkalarının yanında minimini bülübülü diye bağırarak mı dolaşıyor? Bunun hakkında konuşmaması gerektiğini öğretmeniz gerek zaten. konuşmaması gerek derken şöyle , birisi dokunduğunda vs. kesinlikle size yada babasına haber vermesi gerektiğini söylemelisiniz bunun yanlış olduğunu anlatmalısınız ama kalkıp da wolaaaa bak bende bundan var diye dolaşıyorsa başkalarının yanında bir şeyleri yanlış öğretmişsin demektir zaten
haklisiniz tabi oyle bakincada dogru
ama çocuk iste ne kadar ogretsekde bazen çocuklugu tutabilir
vajina neysede penis kelimesini bi çocugun agzindan duyunca baya garipserim he"rhalde,belkide yetistirilme tarzindan geliyodur yani benim yetistirilmemden .. benim annemle babam bilmemistirki bu kelimeleri bana soyleyip ogrtesinler :)
dediigm gibi oglan pipi kiz "çis yaptigim yer " diye biliyor bizim evde
bu kelime birligi yetti herhalde bize ki baskaisna aramamisim bende :)

Back
X