Kızım bakıcı ablam bana vurdu diyor

yok hiç öyle şeyler yaşamadık.Kızınıza çok üzüldüm.Allah korusun birdaha

Hayir hiç sormazdık ama gün içinde neler yaptigini tabiki sorardik.Hep mutluydu hiç sorun yaşamadık bu konu ile ilgili

Benim 26 aylık kız kaka yapınca ayrılmak istemiyor. Altını değişiyorum anneanneye gidip anne ben bam bam uf diye ağlıyor. Babası değişiyor,bana gelip bana ben uf uf diye ağlıyor, eliyle kafasına vurup. 26 aylık daha konuşma yok, isteği doğrultusunda yalan söylüyor. Bence sizin kızında aileyle kalmak için yalan söylediği çooooook belli

Geçen gün kızım anne amcam beni ittirdi düştüm dedi elim acıdı yüzüldü felan anlattı olayın aslı da şöyle hortumla amcasını ıslatmış oda kovalaca oynamaya başlamış gülerek koşarken kızım düşmüş amcası da arkasından gelirken düşünce onu ittirdi diye anlatmış babası görmüş olayı açıkca konuşsanız mı

"3 yaşında çocuk yalan kavramını bilmez tabii"
Bu cümleyi kuran formasyon almış biri mi?
Çok ilginç. O yaştaki çocuğun hayal dünyası çok gelişmiştir. Hayali gerçeği, söyleneni yasanani ,filmi kitabı ayırt edemez. Daha önce de yazmıştım. Bizim bir tanıdığın çocuğu kreş hocasına demiş ki: benim bir abim vardi, öldü. Annem hep mezara gidiyor ağlıyor
Tabii öğretmen anneyi çağırmış , demiş 'aciniz büyük ama yapmayın lütfen onun yaninda böyle şeyler. Cok etkileniyor' anne tabii şok,olayın ne olduğunu bile anlayamıyor çünkü öyle bir şey yok:) kadının düşük geçmişi de yok ki çocuk bunu duysun böyle zannetsin. Artık nerede mezarlık gördüyse böyle bir fantezi kurmuş kendine :))
Bazi sebeplerle bizim baktığımız bir çocuk vardı küçükken. Onun da hayali arkadaşı vardı hem de neredeyse ete kemiğe bürünmüş halde. Koltukta bile otururdu:) psikologa götürdük,normal dedi.
Yıllar önce ablam da ev telefonundan numaraları çevirir , arkadaşı gibi konusurmus. Anlatirmis 'o benim arkadasim' diye..
Ve daha nice örnek.. ben de anaokullariyla çalışmıştım bir dönem -bir proje için. Kesinlikle bambaşka bir yerden bakıyorlar dünyaya.
Yani cocuk gayet hayaller dünyasında böyle bir sey kurmuş olabilir. Ama çocuğu ne kadar sevse de bakicinin da böyle bir şey yapma ihtimali var. Sonuçta anneler de çocuğuna şaplatiyor(!) bazen,sevmelerine rağmen. Yani çok iyi,yapmaz demek yanlış olur.
Sorsanız da inkar eder...
O yüzden madem tayin isteyeceksiniz,bu olayı unutun. Yok gibi davranın, kızınızla da başbaşa -yaninda bir yetişkin olmadan birakmayin.
Yapacak başka bir şey yok gibi görünüyor

Cocuklar bu yaslarda boyle seyler yapabiliyorlar mesela benim oglum asagi komsuma babam bana hic bisey almiyor diyor babasi da asiri duskun akulu arabasina kadar aldi niye oyle diyor onlar alsinlar diye neden sonucu biliyorlar simdi kiziniz bakici bana vurdu diyor ki anannesi baksin diye.tabiki sıkı takipte olun ama hemen yargilamayin

Benim kızım da anneme bırakmayayım onu diye “anneannem bana vuruyor, onu sevmiyorum” diye bir türkü tutturmuştu bi ara:)

Olmamış bir şeyi olmuş gibi gosterebilirler o yastakiler. Ornegin yegenim 3 yasindayken teyzem tokat atti demisti ki asla söz konusu bile degil

Yapıyolar. Benim yegenim de aynısını yapıyordu. Ananesi ve ben vurmayı geç bağırmadığımız halde bile bana gelip ananem bana vurdu, anamesine gidip teyzem bana vurdu diyordu. O yaştaki cocuklar ilgi cekmek icin bu tarz yalanlara baş vurabiliyorlar. Bakıcınızla konuşmayı bir deneyin derim. Artık herkes evine kamera taktiriyor siz de taktirin bence. En azindan icinizde şuphe kalmaz.

Ay bu süpermiş gerçekten

Başlarda söylemeyip şimdi söylemesi bana anneanneden ayrılmak istemediği için geldi nedense. Kıza güveniyor musunuz? Hiç böyle bir şeyden şüphelendiniz mi daha önce? Yine de iyice düşünüp tartmak lazım. Ya da devam ederseniz takip etmeniz lazım kamera vs.

O yaşlarda soranlara kardeşim olduğunu ve kardeşimin de annemin karnında olduğunu söylüyordum. Not: tek çocuğum ve annem hiç hamile kalmadı.
Benim oglum da sizin gibi anneme gitmis ananne benim kardesim olacak demis annem gelmis hamilesin de bize mi soylemiyorsun diyor

Ay burda mı okumuştum birinden mi duymuştum bilmiyorum ama o yaşlardaki bi çocuk annesine kızmıştı ve babasına sen işe gittiğinde eve hep adamlar geliyor demişti. O geldi aklıma.
Yalan söyleyebiliyorlarmış. Bizde çocuk yalan söylemez diye bilirdik, ama yanlış.

Öğretmenim, sinifimin yarısı haliflexti o zamanlar. Bir gun öğrencilerimden biri serbest zamanda koştururken dustu, yüzü haliflexe surtundu ve hafiften yara gibi oldu. Hemen yanina gittim konustuk sakinlestirdim vs. Neyse annesi almaya geldiginde anlatıyorum böyle böyle oldu diye, birden cocuk beni gosterip bu yapti buuu, dedi ben boyle kaldım ... Tatlım neden böyle soyluyorsun, oynarken dusmedin mi ben burdaydim yanina geldim vs. Hayir sen yaptın sen.. Dedi tekrar. Kaynar sular dokuldu tabii. Annesine döndüm, hocam sorun yok evde bize de öyle diyor deyince rahatladım tabii ancak neticede bunu bizzat yaşamış oldum. Baska bir zamanda baska bir çocuk ogretmenim kulagimi çekti, kapiya dokunma dedi dokundum kulagimi cekti diye şikayet etmis, babasi gelip biz asiretiz bi toplanirsak vs tehdit etti. Ayni gün çocuğun aile katiliminda annesi geldi, çocuk annesine ogretmenim bana kagit vermedi deyince, annesi önünde ya kagidin dedi. Olay çözülmüş oldu
Ve birçok ornek yasadim bu gibi.
Velhasil, çocuklar yalanı yalan olduğunu bilip ayirt ederek soylemez ancak o an durumu kurtarmak, dikkat çekmek, istediklerini elde edebilmek, hedef sasirtmak icin uydurabilirler, hayal dunyalarini kullanabilirler. Konuda farkli bir durum olabilir elbette ama paylasmak istedim

Okulöncesi öğretmeniyim. Yine okulöncesi öğretmeni olan bir velim bardı. Bi akşam aradı bişey sormak istiyorum ama biliyorum yapmamışsındır, yine de içime kurt düştü arama gereği hissettim dedi. Bu arada Kıştı. Hava o biçim soğuk. 15 gündür kalorifer bozuk evimiz çok soğuk 10 gündür çocuğu yıkamıyordum. Bu gün oğlum seni yıkayayım artık dedim oğlum;” aa evet anne zaten öğretmenim de bu gün dedi ki mert lağım kokuyor “ dedi. İnanın günlerce düşündüm ben ne dedim de çocuk yanlış anladı. Ayrıca ben lağım kelimesini kullanmam foseptik derim. Ayrıca çocuk beni aşırı seviyor. Ve sonunda buldum. Çocuğu kontrol etmiştim. aşırı terlerdi. Yardımcı bayanınçağırdım mertin üstünü değiştir çok terlemiş vs. O ara ayyy bu ne koku dedim o da hocam lağım kokuyor vidanjör gelmiş dedi. Sonra taşlar yerine oturdu. Çocuk bu. Bu arada düzenli yalan söyleyen bir öğrencim vardı. Kardeşi öğrencim oldu o da aynısı. Misal sonbaharda kısa kollu tişört giyer oğlum neden böyle giyindin? Annem giydirdi vs. İlk zamanlar inanırdım sonra anladım. Önlemini aldım huyundan vazgeçti. İlkokul öğretmenini de uyardım bu konuda. Şu an mükemmel bir çocuk. Çok şükür. Siz çocuğunuza söyleyin ben ablanı arayayım sen neden kızıma vurdun diyeyim. Kızayım ona vs. Bakın bakalım tepkisi e olacak?

Son düzenleme:
Kızmıştır belki o dayak olarak kuruyordur. Evet yalan söyler ama yalan olduğunu bilmez.ananesınde kalmak için soyler.
Siz kızınıza ablan senı dovuyor mu diye soru sordunuz mu ara ara

Çocuklar yalan söylemez sözüne inanmayın sakin. Tam tersi çok ustaca yalan söyleyebilirler. Genellikle de inandirırlar çünkü yalan soylemeyecekleri düşünülur. Öğretmenim çok şahit oldum.
Cook katılıyorum benim oglum o yaşlarda mutfakta tezgaha çıkıp damla çikolatayı yere dökmüş ve suç üstü yakaladigimda da annebak baba dökmüş demişti ve bunu çok şaşırarak yapmıştı sanki gercekten kendisi yapmamış gibi. . Çok ustaca yalan söyleyebiliyorlar

Soruyorum,böyle vurdu diyor,vuruş şeklini gösteriyor
Gerçek yaptı şaka yapmadı diyor

Nedenini veya sonrasını sorunca susuyor
Yani tabiki tedbirli olmakta fayda var ..fakat bencede rüya görmüş yada uyduruyor olabilir ..cunku 30 aylık bir oglum var ve aksam babası eve gelince koşup ona babaaa anne beni dövdü diyor kiiii aslâaaa böle birşey yok ..eşim bile gerçek sanıyordu kucucuk cocuk nie uydursun diye aklina suphe düşüyordu ..tabii bizim oglan onun hakkinda da ayni seyi yapinca anladi uydurdugunu ..babasina kizinca da yada dediğini yaptiramiyinca bana gelip anne baba benimle oynamıyor
diyor vaya oyuncaklarını vermiyor arabami kırdi vs..diye kendince biseyler uyduruyor hala

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…