- 25 Eylül 2011
- 7.558
- 11.449
- 498
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
yok hiç öyle şeyler yaşamadık.Kızınıza çok üzüldüm.Allah korusun birdahaBenm kızım bakıcı dan şiddet gördü hemen ikinci gün anladım tavırlarından sürekli bana sarılıyor lavaboya bile benmlr geliyor gece çığlık atarak uyanıyor... Eğer bakıcınz vursaydı o gün anlardınz kıznzn tavırlarından uzun süre sonra söylemezdi.. O gün gitmek istemz ağlardı.. Ama yine de kıznz istemiyorsa yolunuzu ayırın
Hayir hiç sormazdık ama gün içinde neler yaptigini tabiki sorardik.Hep mutluydu hiç sorun yaşamadık bu konu ile ilgiliŞimdi ben şöyle düşündüm.
Kızınızın nenesi ve dedesinde kalmak için yalan söylediğini varsayarsak ; böyle bir olumsuz durumun bu sonuca varabileceğini akıl edebilecek yaşta değil.
Ya sürekli bakıcı abla ile ilgili olumsuz durum varlığını/yokluğunu öğrenebilmek adına çocuğa baskı yapıp soru soruyorsunuz ya da gerçekten böyle birşey oldu
Geçen gün kızım anne amcam beni ittirdi düştüm dedi elim acıdı yüzüldü felan anlattı olayın aslı da şöyle hortumla amcasını ıslatmış oda kovalaca oynamaya başlamış gülerek koşarken kızım düşmüş amcası da arkasından gelirken düşünce onu ittirdi diye anlatmış babası görmüş olayı açıkca konuşsanız mıSon üç gündür öyle daraldım ki düşünmekten.
Bilenler bilir bakıcı ablamız ile olan geçimimizi.Evimizin kızı gibiydi.Oda kızıma çok düşkündür.
Hiç bir sorun yaşamadık.
Kızım onu çok seviyordu.
Korornadan sonra okul kapanmasına rağmen işinden etmedim.(öğretmenim)
Hep gözümün önünde bakıyordu son 3 aydır.Bazen aşagı parka indirirdi.
Şimdi biz yasaklar kalkınca ailemin yanına geldik.
Anane dede görünce yanlarından ayrılmak istemiyor.
Ve şuan nerdeyse 3 yaşına girecek.
Son 3 gündür "anne abla artık gelmesin,onu sevmiyorum,böyle bacağıma vurdu o"diyor.
Şakamı yaptı kızım diyorum hayır gerçekten vurdu diyor.
Ve 3 gündür hergün bunu söylüyor.
Ama işin garip yanı;
biz 1 aydır annemlerdeyiz.
Neden son 3 gündür söylüyor.
Bana,anne sen okula gidince anaannem baksın bana diyor.
Şimdi bakıcıma tekrar güvenip yola devam edemeyeceğim(zaten tayin isteyeceğiz) ama bunca emekten sonra ciddi anlamda ona manevi anne olmuştum,böyle bişey yaptıysa ne yapacağim.
geldiğimden beri arar sorar,kizimi çok özler.
Ama içimden gelmiyor artik onunla gorusmek.
Sizce kizim ruyasinda gormus olabilirmi,yada nenesi baksin diye yalan soyluyor olabilir mi?
yalan kavramini bu yasta bilemez tabi ama kaf çok karısık.
fikirlerinize ihtiyacin var
Olmamış bir şeyi olmuş gibi gosterebilirler o yastakiler. Ornegin yegenim 3 yasindayken teyzem tokat atti demisti ki asla söz konusu bile degil
Benim oğlum 4 yaşındayken, eşim, ben ve oğlum gözlükcüye girdik, eşime gözlük almaya. Orda çalışan kadın bize biraz asık suratlı davrandı, o sırada oğlum kadına dedi ki, ben annemle buraya gelmeden önce, babamı hapishaneden aldık, kötü bir adamı babam dövdüğü için hapishanedeydi, dedi.. Biz hepimiz bir şaşırdık. Dışarı çıkınca sorduk, niye öyle birşey dedin diye, kadının yüzü aşıktı ve korktum bize kötü davranicak veya döver diye dedi. Onun için yalan söylemiş. Sade kadını korkutmak için.
Benim oglum da sizin gibi anneme gitmis ananne benim kardesim olacak demis annem gelmis hamilesin de bize mi soylemiyorsun diyorO yaşlarda soranlara kardeşim olduğunu ve kardeşimin de annemin karnında olduğunu söylüyordum. Not: tek çocuğum ve annem hiç hamile kalmadı.
Cook katılıyorum benim oglum o yaşlarda mutfakta tezgaha çıkıp damla çikolatayı yere dökmüş ve suç üstü yakaladigimda da annebak baba dökmüş demişti ve bunu çok şaşırarak yapmıştı sanki gercekten kendisi yapmamış gibi.Çocuklar yalan söylemez sözüne inanmayın sakin. Tam tersi çok ustaca yalan söyleyebilirler. Genellikle de inandirırlar çünkü yalan soylemeyecekleri düşünülur. Öğretmenim çok şahit oldum.
Yani tabiki tedbirli olmakta fayda var ..fakat bencede rüya görmüş yada uyduruyor olabilir ..cunku 30 aylık bir oglum var ve aksam babası eve gelince koşup ona babaaa anne beni dövdü diyor kiiii aslâaaa böle birşey yok ..eşim bile gerçek sanıyordu kucucuk cocuk nie uydursun diye aklina suphe düşüyordu ..tabii bizim oglan onun hakkinda da ayni seyi yapinca anladi uydurdugunu ..babasina kizinca da yada dediğini yaptiramiyinca bana gelip anne baba benimle oynamıyorSoruyorum,böyle vurdu diyor,vuruş şeklini gösteriyor
Gerçek yaptı şaka yapmadı diyor
Nedenini veya sonrasını sorunca susuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?