Kızım büyüdüğünde beni ilgisiz anne olarak mı hatırlar?

reyhan 2004

...Men Dakka Dukka...
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2015
936
1.306
113
Ankara
Arkadaşlar merhaba. Başlıkta bahsettiğim gibi, konu kızımla ilgili.
Bir hafta önce şehir dışından kuzenim yatılı misafir olarak geldi. Kızımla yaşıt kızı var( 9 yaşındalar). Onun tek çocuğu, benim iki tane daha var.
Bi kaç gündür benim kızım çok durgun ve mutsuzdu. Annemler filan da farketmişler niye böyle diye sorup durdular.
Şimdi kuzenim çocuğunu sürekli ''gel seni bir öpeyim, aşkım, bi tanem vs. vs. " diyerek seven birisi. Ben de çocuklarıma sık sık sarılır öperim, onları çok sevdiğimi her fırsatta söylerim ama geçtiğimiz hafta bisürü rahatsızlık geçirdim ( faranjitim var, sesim kısıldı, üç gün boyunca baş ağrısı çektim artı panik atağım var... bir de sıcaklar... vs..)
Bu gün kızkardeşimle kızımın durgunluğunu konuşurken dedi ki ; abla kuzenin kızı annesine sarıldıkça, Cemre de sana sarılmak istedi ama sen " of zaten hava çok sıcak birde sen yapışma Cemre lütfen" dedin ..:KK42::KK42: dedi. Kızlar o söyleyince hatırladım evet bi kaç defa geldi kızım ama ben o kadar kötüydüm, o kadar bunalmıştım ki kızımı geri çevirdim.( kardeşim söyleyince gözlerim dolmuştu, şimdi yine ağlamak üzereyim).

Arkadaşlar kızım ilerde bu anıyı hatırlayıp üzülür mü, annem beni sevmiyor diye düşünür mü?
Bir de bunu nasıl telafi edebilirim.Ara sıra anne-kız günü yapardık yine bir gün beraber, başbaşa gezmeye çıkmayı planladık, o ne isterse onu yapacağız. Peki sizin başka önerileriniz var mı?
Şimdiden teşekkür ederim sık cevap yazamazsam affola :KK39:

Gecenin bu saatinde bununla dertleniyorsanız merak etmeyin, kızınız sizi ilgisiz anne olarak hatırlamaz :)
Çocuklarımıza tümden kendimizi veremediğimiz zamanlar olur, olacaktır. Hayatın bu yönünü de bilmeleri bence iyi... tabiki bu sürekli hale asla gelmemeli..
Anne-kız kek, kurabiye,makyaj yapıp bol fotoğraf çekilirsiniz komik ve eğlenceli olanlarından bastırıp odasına aşabilirsiniz.
9 yaş çok küçük bir yas değil, bol sohbet edin.
Onun ilgi alanlarını merak ettiğinizi, hayallerini dinlediğinizi görse yeter ona :)

Gecenin bu saatinde bununla dertleniyorsanız merak etmeyin, kızınız sizi ilgisiz anne olarak hatırlamaz :)
Çocuklarımıza tümden kendimizi veremediğimiz zamanlar olur, olacaktır. Hayatın bu yönünü de bilmeleri bence iyi... tabiki bu sürekli hale asla gelmemeli..
Anne-kız kek, kurabiye,makyaj yapıp bol fotoğraf çekilirsiniz komik ve eğlenceli olanlarından bastırıp odasına aşabilirsiniz.
9 yaş çok küçük bir yas değil, bol sohbet edin.
Onun ilgi alanlarını merak ettiğinizi, hayallerini dinlediğinizi görse yeter ona :)
Güzel fikirler.... kek kurabiye yapıyorduk ama fotoğraf fikri de orjinalmiş. Yapabiliriz ... Teşekkürler ...

Sarılınca yapışmak diye algılıyorsanız sizin de bir kafa dinlemeye ihtiyacınız varmış demek ki.3 çocuk hiç kolay değil birine verilen dikkat özen ilgi 3 üne de bölünüyor. Ama özellikle kıyaslamanın olabileceği durumlarda siz de tedbir almalısınız. Çocuk tabiki de kıyas yapacak sonrada bir kavga anında saydırır keşke annem o olsaydı diye bu sefer daha çok canınız sıkılır. Bir de ben kötü bir anne olduğunuzu falan düşünmüyorum ama yorgun ve enerjisiz bir annesiniz gibi geldi. Takviye edici vitamin haplarını tavsiye edeyim.

Arkadaşlar merhaba. Başlıkta bahsettiğim gibi, konu kızımla ilgili.
Bir hafta önce şehir dışından kuzenim yatılı misafir olarak geldi. Kızımla yaşıt kızı var( 9 yaşındalar). Onun tek çocuğu, benim iki tane daha var.
Bi kaç gündür benim kızım çok durgun ve mutsuzdu. Annemler filan da farketmişler niye böyle diye sorup durdular.
Şimdi kuzenim çocuğunu sürekli ''gel seni bir öpeyim, aşkım, bi tanem vs. vs. " diyerek seven birisi. Ben de çocuklarıma sık sık sarılır öperim, onları çok sevdiğimi her fırsatta söylerim ama geçtiğimiz hafta bisürü rahatsızlık geçirdim ( faranjitim var, sesim kısıldı, üç gün boyunca baş ağrısı çektim artı panik atağım var... bir de sıcaklar... vs..)
Bu gün kızkardeşimle kızımın durgunluğunu konuşurken dedi ki ; abla kuzenin kızı annesine sarıldıkça, Cemre de sana sarılmak istedi ama sen " of zaten hava çok sıcak birde sen yapışma Cemre lütfen" dedin ..:KK42::KK42: dedi. Kızlar o söyleyince hatırladım evet bi kaç defa geldi kızım ama ben o kadar kötüydüm, o kadar bunalmıştım ki kızımı geri çevirdim.( kardeşim söyleyince gözlerim dolmuştu, şimdi yine ağlamak üzereyim).

Arkadaşlar kızım ilerde bu anıyı hatırlayıp üzülür mü, annem beni sevmiyor diye düşünür mü?
Bir de bunu nasıl telafi edebilirim.Ara sıra anne-kız günü yapardık yine bir gün beraber, başbaşa gezmeye çıkmayı planladık, o ne isterse onu yapacağız. Peki sizin başka önerileriniz var mı?
Şimdiden teşekkür ederim sık cevap yazamazsam affola :KK39:
hatırlamaz hepımız ınsanız sabır tası degıl benımde kızım var hemde daha 15 aylık ama bazen o kadar yoruluyorum kı hele kı sıcaklar gercekten ınsanın sınırını oynatıyor ıstemeden de olsa sert davrandıgım sesımı yukselttıgım oluyor ama sonra ıkı opusuyoruz gecıyor hersey anneler bagırır da kızarda arada ılgılenmezde bunlar olagan seyler sonucta sızınde bır canınız var takmayın kafanıza...
hem bır cocukla ugrasmakla uc tane ıle ugrasmak aynı mı ben ıkıncıyı asla dusunmuyorum hem kendım hazır degılım hıcbır anlamda hemde bır kez acaba mı yasadım resmen cıldırdım kızımın yanına bır ıkıncı ıstemıyorum herseyımı ona odaklamak ıstıyorum ben... kendımde tek cocugum ve ıyıkı de tekım ;) kardese gerek yok dıyenlerdenım...

Hatırlamaz canım merak etme. Anlık duygusalliktir onun ki. Güzel bi anne kız günü yaşayın görün bakın eser kalacak mı o halden. Ama bence yapmayın bi daha böyle. Ölsem bile bana sarılmaya gelen cocugumu hava sıcak diye itmem

Önceki gece eşim yoktu, oğlum benimle yattı, gece dibime girdi sırnaşmak için, ayy yapışma nolur çok sıcak dedim aynı sizin gibi, bir de ittim :KK70: Genelde sarılan öpen bir anne değilimdir ama çocuklarım ikide bir anne sen çok iyisin, anne seni seviyorum diye gelirler yanıma. Merak etmeyin onları sevdiğinizi ne kadar sarıldığınız göstermiyor, çocuklar her şeyi hissediyor.​

Hatirlamaz diyenler olmus ama ben kendi cocuklugumdan yola cikiyorum ben neleri hatirliyorum ve anneme anlattigimda cok sasiriyor. Bence siz ilgisiz anne degilsiniz ama bu gibi durumlarda dikkatli olmalisiniz ufak tefek gorunse de kizinizda yaralar acabilir.

Sizi kotu anne olarak hatirlamaz neden hatirlasin ayrica kiziniz artik kucuk degil onunla konusabilirsiniz.mesela aman cok sicak diyeceginize simdi hastayim kizim yorgun hissediyorum diyebilirsiniz.ayrica eve arkadaslarini cagirip.ufak bi parti verebilirsiniz o yas grubunun cok hosuna gider.ayrica kucuk bi hediye hos olabilir.onemli olan kendini ozel hissetmesi ayrica bu kadar hisli bir anne benim gozumde asla kotu olamaz

İlgisiz değil ama ona karşı soğuk bir anbe olarak hatırlayabilir.bence sarılmaya gelen çocuğu itmek çok kırıcı.büyük ihtimal heveslendi arkadaşının anne kız ilişkisini görünce size geldi.benim annemde sizin gibi yapardı hiç unutmadım.onun için bence daha dikkatli olun.

Burada yazılan tek bir örnekle ilgisiz annesiniz diyemeyiz ama kırıcı olduğunuz kesin. Size sarılan bi cocuğua "yapışma cok sıcak" diyebiliyorsanız biraz rahatsınız galiba.

Bütün cocuklar annelerini bunaltırlar. Benim kızım da bunaltıyor ama dişimi sıkıp onun gönlünü yapıyorum sonra bi sekilde sıyrılıyorum.

9 yas kücük bir yas değil, biraz daha dikkat etmenizde fayda var.

Benim annemde sevmezdi öpüp sarılmayı. Küçükken geri çevirdi beni kırıldım bi dahada yanaşmadım. Yani ben unutmadım ama ilgisiz anne olarak değil de mesafeli anne olarak gördüm. Ergenlikde çok takmıştım ama şimdi sorun etmiyorum huyu öyle diyorum annemi de çok seviyorum. Unutmaz ama telafi etmeye bak derim. hatta anlayacak yaşta madem açık açık konuşup Özür dile. Seni çok seviyorum ama sıcaklar vs. Kendimi kötü hissettim seni kırmış olabilirim diyip kocaman öpmekle başla bence

Benim annemde sevmezdi öpüp sarılmayı. Küçükken geri çevirdi beni kırıldım bi dahada yanaşmadım. Yani ben unutmadım ama ilgisiz anne olarak değil de mesafeli anne olarak gördüm. Ergenlikde çok takmıştım ama şimdi sorun etmiyorum huyu öyle diyorum annemi de çok seviyorum. Unutmaz ama telafi etmeye bak derim. hatta anlayacak yaşta madem açık açık konuşup Özür dile. Seni çok seviyorum ama sıcaklar vs. Kendimi kötü hissettim seni kırmış olabilirim diyip kocaman öpmekle başla bence
Aynı aşamalardan geçmişiz.bence çok etkiliyor özellikle ergenlikte ben çocuk depresyonu geçirmiştim.annemin soğuk biri olmasınında etkisi olduğunu düşünüyorum.kesinlikle ilgisiz biri değil hatta çok ilgilenir eder ama soğuk işte...

hatirlayabilir. cocuklukta zaten bizi en cok etkileyen seyleri hatirlariz. bu sizin icin onemsiz bi detay olabilir ama kiziniz icin belki cok onemli hayat boyu hatrlayacagi bi detay olcak belki. belki de olmayacak bilemeyiz. ama cocuklariniza davranslarnza dkkat edin. onlar icin kotu ani olmayin.

Back
X