Kızım büyüdüğünde beni ilgisiz anne olarak mı hatırlar?

Üzmeyin kendinizi. Bu duruma üzülüp dert edinmeniz bile sizin ne kadar ilgili bir anne olduğunuzu gösteriyor. Çocuğunuz bunu anlar hiç merak etmeyin. Siz genel davranışlarınıza bakın istisnalar olabilir .

bence çok iyi hatırlar.kızınızın yaşı büyük bence açıkça olayı konuşun.özür dileyin. çocuğun içinde yara kalmasın.

ne kadar hasta olsamda sıcakta olsa bana sarılan bi çocuğu itemem üstelik evde başka sarılan anne-çocuk varken.telafi edin.kendimden biliyorum küçükken kırıldığım ve ömür boyu mesafeli durmaya beni zorlayan anılarım var.

Bence acikca konusun gecen gun sana boyle davrandigim icin uzgunum cok bunalmistim seni incitebilegimi biran dusunemedim diye.anlayacaktir umarim unutur ...annemde beni pek sarilip opmezdi hatta hic opmezdi...fotograflarda bile sarilmazdi kolunu cekerdi ben kopek yavrusu gibi surtunurdum sevsin diye...siz cok duyarli bir annesiniz 3 cocuk ev isi misafir hastalik derken bunalmissiniz banada oluyor buyuk kizim beni sevmiyorsun artik diyor cok uzuluyorum anlatiyorum konusuyorum kardesin kucuk buyuyunce kizkiza takilip eglenecegiz sabret diye.duzelecek uzulmeyin

Ayyy çokk şekersin sana anne diyebilir miyim :anne:

Beni annem terlikle döver ağlayınca ağladım diye döver ama ben yine anneme sarılmak için eteğine yapışırdım.:KK61:
Merak etmeyin kızınızı öpmekten ve seni seviyorum demekten sıkılmayın yeter:KK52:

9 yas cocukluktan ergenlige dogru giden bir evre ,acikca konusup anlatin ,
Hasta oldugunuz icin boyle davrandiginizi ,
Herbirini ayri bir askla sevdiginizi ,
Bazen samimiyet en iyisidir

anne olmayı tek kelimeyle anlat deseler
"vicdan azabı" derim.
hep yapamadiklarimiz,
yanlış yaptiklarimiz,
eksik yaptiklarimiz için
vicdan azabı.
gecenin bir yarısı o uyudugunda başına gidip öpüp koklayip
gönlünü nasıl alsam diye ,
tanımadığınız insanlardan yardım isteyecek kadar vicdan azabı.
merak etmeyin iyi bir annesiniz.konuşun ve üzgün olduğunuzu söyleyin.anlayacaktır.
sadece çocuklar başkalarının yanındaki tavirlarımıza daha çok dikkat ediyor ve önem veriyor.
başkalarının yanında biraz daha hassas olmak lazım.
sağlıkla büyütün evlatlarinizi.
:anne:

Ohooo cocukken annemin yaptigi her seyi hatirlicak olsaydiiim:) eger siz hep boyle olsaydiniz neyse ki o ara oyle olmussunuz. Bence uzulecek hic bir sey yok.
Not. Benim annem yapi olarak askim bitanem sarilayim vs cok demez ona ramen hic beni sevmedigini dusunmedim. Sevgiyi gostermenin ve iyi anne olmanin bir cok yolu var ve ben annemin beni ne kadar cok sevdigini biliyorum.

gayet de iyi hatırlar
kızınız aynı benim durumumda ben de beş yaşındayken ikiz kardeşlerim oldu
annem hepimize yetişemezdi hatta bir gün benimle konuşup özür diledi bunun beni sevmediğini göstermediğini sadece bazen yorulduğunu yetişemediğini aslında içinden gelenin bu olmadığını söylemişti
ben de onu anladığımı söyledim öpüştük koklaştık şimdi de evin kadınları olarak müthiş iyi anlaşırız
sadece annem değil arkadaşımdır da

Arkadaşlar sağolun. Kızım 5 yaşındayken ikiz kardeşleri doğdu, 5 sene evin prensesiyken birden iki tane kardeş biraz hassaslaştı tabii... Endişem o yüzden birazda...:KK16:

kızınızla hayat hikayem aynı sayılır. 4 yaşındayken geldi ikizler . ondan sonra ben büyük oldum. hatta okula giderken sadece annemi uyandırıp saçımı bağlatırdım. onu da kestirdik o da kalmadı. hazırlanır çıkardım. 6 yaşında falan. ama hiç annemle bağ zedelenmedi. o bitanedir. rahat olun bence bir şey olmaz o bağa.

Alıntı yapamadım kusura bakmayın. Kiminiz hatırlamaz demiş, kiminiz hatırlar. Benim de buna benzer anılarım vardı annemle birazda o yüzden sordum.

Bir keresinde arkadaşlarla oyun oynarken arkadaşımın biri parmağımı kapıya şıkıştırdı.Hemen anneme koştum annem ne sarılıp öptü ne de teselli etti. Bi yara bandı sarıp gönderdi. Ben o an çok üzüldüm. Ama büyüyünce bazı şeyleri daha iyi anlayabiliyor insan çünkü ; o elimi kapıya sıkıştıran arkadaşımın annesi vefat etmişti. Birde çok korkmuştu, annem büyük ihtimal o üzülmesin diye beni başından savdı.

Benimde tek tesellim unutmasa bile annem hastaydı, yorgundu o gün diye düşünür belki.

Ayrıca dün konuştum özür diledim, sarılıp öptüm. Şimdi sorun yok gibi. Eski haline döndü, neşesi yerine geldi çok şükür.

simdi bol bol öpün koklayın oksayın ozman silinir gider birse anneciğim seni gecen hafta ihmal ettim deyip özür dileyin

Yaşına bağlı olarak hatırlamayabilir ancak çoğu uzman ruhun yararlanacağını ve unutmayacağını söylüyor anı olarak hatırlayamasa da. Bunu dert ettiğinize göre ilgili bir annesiniz. Çocgunuza güzel bir dille anlatın, bir daha dikkat edersiniz.

aman ne var bunda bende anneme yapışırdım.... öfff çekil biraz derdi dakka peşinden ayrılmazdım kuyruk bu kuyruk derdi şimdi gülerek hatırlıyorum :)) artı bensiz bir yere gitsin burnundan itinayla getirirdim :)) bende pek fenaymıştım canım :))

Alıntı yapamadım kusura bakmayın. Kiminiz hatırlamaz demiş, kiminiz hatırlar. Benim de buna benzer anılarım vardı annemle birazda o yüzden sordum.

Bir keresinde arkadaşlarla oyun oynarken arkadaşımın biri parmağımı kapıya şıkıştırdı.Hemen anneme koştum annem ne sarılıp öptü ne de teselli etti. Bi yara bandı sarıp gönderdi. Ben o an çok üzüldüm. Ama büyüyünce bazı şeyleri daha iyi anlayabiliyor insan çünkü ; o elimi kapıya sıkıştıran arkadaşımın annesi vefat etmişti. Birde çok korkmuştu, annem büyük ihtimal o üzülmesin diye beni başından savdı.

Benimde tek tesellim unutmasa bile annem hastaydı, yorgundu o gün diye düşünür belki.

Ayrıca dün konuştum özür diledim, sarılıp öptüm. Şimdi sorun yok gibi. Eski haline döndü, neşesi yerine geldi çok şükür.
Biz iyi anneleriz canım, senle benzer şeyler yaşıyorum, kızım 10 yaşında ve kardeşleri gelince haliyle o da neye uğradığını şaşırdı. Etrafta da hep ya 2 ya tek çocuk, anlam veremiyor. ben inanıyorum şimdi ve ergenlikte çatışmalarımız olsada ilerde akılları erdiğinde bilecekler onların bizim için ne kadar değerli olduğunu, ne kadar sevdiğimizi. Çünkü kendi annemle ne kadar sorunum olsa da ve bana yaptıkları (sadece ben değil çevrem de söylüyor) art niyetli olsa da ona kızmamak için yollar buluyorum, bulabiliyorum. Biz evlatlarımız için bu kadar uğraşıyorsak onlar da gerçek sevgimizi anlayacaklar inşallah

Arkadaşlar sağolun. Kızım 5 yaşındayken ikiz kardeşleri doğdu, 5 sene evin prensesiyken birden iki tane kardeş biraz hassaslaştı tabii... Endişem o yüzden birazda...:KK16:
sizinle durumum aynı kızım 4 yaşındayken ikiz kız kardeşleri oldu geçen gün dedi anne eskiden ne güzel ikimiz anlaşıyorduk tektim şimdi iki tane kardeşim var önceleri ne güzeldi diye bi tuhaf oldum ilgimi onun üzerinden çekmiyorum ama yinede azalıyo

Kafamda annemle ilgili hiç kötü anım Yok. Çok terlik yedik abimle ama annemizi çooooook seviyoruz 4 kardeşiz. 2 küçük terlik dönemine denk gelmedi. :)) üzme kendini sen annesin.

Siz gönül almayı bildiğiniz müddetçe kızınız sizi ilgisiz bir anne olarak değil, her insan gibi arada hata yapan ama hatasını telafi edebilen bi anne olarak hatırlar.

Back
X