kızım çok huysuz

• Konu Sahibi Konu Sahibi ey18
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ey18

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2017
59
26
3
33
kızlar yardım edin kızım 1.5 yaşında bu ara çık huysuz huy değiştirdi resmen delicem gece hiç uyanmayan çoçuk her gece ağlıyor gün içinde hep sinirli kendi kendine sinirlenip kendini yerden yere atıyor ne oldu bi anda anlamadım 3 4 haftadır böle özellikle gece uyanma sorununu nasıl çözcem yardım edin

Cocuk bu. Büyüyene kadar kaç kez huy değiştirir daha. Uyutmadan önce enerjisini atacak aktiviteler yapmayı deneyebilirsiniz

kızlar yardım edin kızım 1.5 yaşında bu ara çık huysuz huy değiştirdi resmen delicem gece hiç uyanmayan çoçuk her gece ağlıyor gün içinde hep sinirli kendi kendine sinirlenip kendini yerden yere atıyor ne oldu bi anda anlamadım 3 4 haftadır böle özellikle gece uyanma sorununu nasıl çözcem yardım edin

canım 2 yaş sendromuna girmiştir. benim oğlum da 2 yaşında sakin sakin oynuyor mesela bir anda sinirlenip fırlatıp atıyor kırıp döküyor bağırıyor felan. çok üzerine gitme geçecek.
geceleri de yanımıza gelmeyi adet edindi. 3-4 gibi kalkıp yatağından pıtır pıtır geliyor ben burda yatcam diyor bazen güzelce uyuyor bazen babası ile kavga ediyor git burdan die bazen de benimle didişiyor yastığıma göz koyuyor benim bu ben yatcam die.
sakin kalmaya çalışıyoruz.

canım 2 yaş sendromuna girmiştir. benim oğlum da 2 yaşında sakin sakin oynuyor mesela bir anda sinirlenip fırlatıp atıyor kırıp döküyor bağırıyor felan. çok üzerine gitme geçecek.
geceleri de yanımıza gelmeyi adet edindi. 3-4 gibi kalkıp yatağından pıtır pıtır geliyor ben burda yatcam diyor bazen güzelce uyuyor bazen babası ile kavga ediyor git burdan die bazen de benimle didişiyor yastığıma göz koyuyor benim bu ben yatcam die.
valla sanırım dediğin gibi 2 taş sendromu ama bişeyleri huy edinmesinden korkuyorum

büyüme atakları döneminde bu tür bozukluklar yaşanıyor.
ikizlerimde tecrübe ettim halen ediyorum:))
diş çıkarma dönemlerinde de haliyle yaşanabiliyor.

çalışmıyorsanız gün içinde geçirebildiğiniz kadar dışarda vakit geçirin, salın parka bahçeye koşsun yorulsun enerjisini atsın, eve gelince ılık bir banyo yaptırıp karnını da doyurursanız mışıl mışıl uyur.

azı dişleri geliyor olmasın

3-3.5 yaşa kadar çocukların davranışında mantık aramamak gerekiyormuş öğrendim :) o nedenle sabırlı olmaya çalış ,inatlaşmamaya çalış, o sana bağırarak tepki veriyorsa sen sessizce konuş şu an bunları yapıyorum 3 yaşında olacak yakında

Güldüm :KK48:

çalışmıyorsanız gün içinde geçirebildiğiniz kadar dışarda vakit geçirin, salın parka bahçeye koşsun yorulsun enerjisini atsın, eve gelince ılık bir banyo yaptırıp karnını da doyurursanız mışıl mışıl uyur.
havalar yeni yeni düzeldi bunu da yapıcam inşallah

3-3.5 yaşa kadar çocukların davranışında mantık aramamak gerekiyormuş öğrendim :) o nedenle sabırlı olmaya çalış ,inatlaşmamaya çalış, o sana bağırarak tepki veriyorsa sen sessizce konuş şu an bunları yapıyorum 3 yaşında olacak yakında
sabrediyorum valla ama çook yoruldum

Benim kizimda dun dedigini yapmadigim icin elindeki bardagi yere atti iki kere kiziyor birde bicirik.hicbir tepki vermedim.. sunu gozlemledim elindekine dikkat et kizim dokulmesin derkeenn dokuveriyor sonra guluyor dikkat ilgi cekmeye calisiyor.ben boyle durumlarda hatamiz nerde diye bize ceviriyorum oklari.esimle bu aralar biraz sesimiz yukselerek tartisiyoruz.dunde esimle konustum kizin boyle boyle yapiyor bizden etkileniyor gercekten etkileniyor tartisma esnasinda anne anne diye kosuyor bana babasina da oyle susturmaya calisiyor..o yuzden boyle sorunlar var mi sizde..

Benim kizimda dun dedigini yapmadigim icin elindeki bardagi yere atti iki kere kiziyor birde bicirik.hicbir tepki vermedim.. sunu gozlemledim elindekine dikkat et kizim dokulmesin derkeenn dokuveriyor sonra guluyor dikkat ilgi cekmeye calisiyor.ben boyle durumlarda hatamiz nerde diye bize ceviriyorum oklari.esimle bu aralar biraz sesimiz yukselerek tartisiyoruz.dunde esimle konustum kizin boyle boyle yapiyor bizden etkileniyor gercekten etkileniyor tartisma esnasinda anne anne diye kosuyor bana babasina da oyle susturmaya calisiyor..o yuzden boyle sorunlar var mi sizde..
yok tatlım allaha çok şükür yok... ama babasını çok seviyor ve dediğin gibi bizimki de yapma dediğimiz şeyleri yapıyor ve gülüyor dediğin gibi ilgi çekmek istiyor özellikle babası varken

valla sanırım dediğin gibi 2 taş sendromu ama bişeyleri huy edinmesinden korkuyorum

sen çok kızarsan yaptığı olayı pekiştirmiş olursun. sakin kalmaya çalış çok sinirlenirsen odası varsa odasına koy onun siniri geçene kadar çıkmamasını söyle.
huysuzluk yaptığı zaman ilk yapman gereken ilgisini dağıtmak. pencereden bakalım mı?dan tut bi çubuk krakere ne dersin veya sana yeni bi oyun öğretmemi ister misin gibi gibi..
bi de inatlaşcak. mesela topla dediğin yeri toplamazsa toplayamaz ki gazı veya ben senden daha çabuk toplarım kim daha çok toplayacak hadi bakalım vs. şeklinde taktik değiştirmelerle, yemek yemediği zaman tamam bunu ben yiyeyim veya şu yesin gibi taktiklerle ilerleyebilirsin.
bizde işe yarıyor. tabi yaramadığında dediğim gibi odasına götürüyorum ağlaman bitmeden sakın gelme diyorum bi 5 dk sonra susup geliyor bitti diye.
gülsem gülemiyorum bi acaipler yeminle..
bu süreci kendin için de onun için de bi oyun gibi yaşarsan sana da daha kolay gelir.

Doktora götürmeyi denediniz mi?

Idrar yolu enfeksiyonu, barsak kurtlari boyle gece huzursuzluklari yapiyor.

Duzensiz uyku ve beslenme de huzursuzluk yapıyor.

Ayrica siz o uyumadikca sinirlenip bunu belli ediyorsunuz, o da bunu benimsiyor ve boyle davranıyor olabilir.

Back
X