Kızım eve gelmek istemiyor

O zaman sosyal çevre için istiyor. Alışmış uzun süre orda olduğu için kaç lira veriyorsunuz yengeye?

OYun gruna gidiyoruz yani alerjik olmasina ragmen onun icin vegan hamburger yapan yerlere gidiyoruz hic bir seyden mahrum birakmiyoruz maddi olarak da manevi olarak da daha bu dabah dogal tarım ciftligine gittik kostuk eglendik mahalleye girdik ciciye gidecegim demeye basladi her seyi yapiyorum su an koynumda uyuyakaldi gece uyumayacagini bile bile sirf ten temasi olsun diye uyandirmiyorum birakamiyorum kucagimdan

Kalacagim diye tutturdugunda da izin vermeli miyim yani ? Hic ayri kalmadık geceleri nasil icinden cikarim bilmiyorum cici diye aglıyor yengeye cici diyor
Hayır hayır sınırları siz çizeceksiniz.
Acaba siz evden almasanız da yenge Mi size bıraksa ya da parka çıkarsa sizin geliş saatinizde parkta buluşsanız yenge evine siz evinize mi dönseniz. Yani çocuk yetiştirmek zor, hep böyle çözümler bulup biraz çocukların isteği biraz bizim isteğimiz bir yol yaratıyoruz. Sabah burakırken ısrarla şimdi yengenle güzel güzel oyna, akşam olup işten çıkınca ben geleceğim evimize gideceğiz diyin hergün, kodlayın çocugu.

Biz anlamıyoruz onları kendilerini ifade edemedikleri için ama ben bebeklerin bile bizi anladıklarına inanıyorum. Ben 8 aylık yiğenime bile büyük insan muamelesi yapıp konuşarak istediğimi yaptırmıştım.

Gecen gün onu da denedik parkin ortasinda yerlere atti kendini gittigini görünce aglaya aglaya geldi eve gören cocugu dövdüm zanneder.Ya gebelikte omegasından folik asitine icmedigim ilac kalmadi cocuk simdi benden akıllı kendimi salak gibi hissediyorum o öyle yapınca

O zaman sosyal çevre için istiyor. Alışmış uzun süre orda olduğu için kaç lira veriyorsunuz yengeye?
5 bin veriyoruz temmuzdan sonra arttiracagım tuvalet egitimi icin vaktim yok onu da hesaba katip arttiracagim kresler 7 8 den basliyor servisi yemegi falan artik neyse ne maasimin yarisini veririm yeter ki cocuk boyle yapmasin bilmiyorum kres de yanlis olabilir dedi arkadaslar kafam karisti

Yengenizin çocuğunuza sizin evde bakma ihtimali var mı? Bir de öyle deneseniz? Belki bu şekilde en azından kendi evine de ısınır, her zaman yengesinin evine gidemeyeceğini idrak eder.

geriye tek bisey kalıyor sizin cocugunuz sizin yerinize yengenizi koymus . Bazı cocuklar daha hassas olabiliyor ve alısamıyor bu duruma

Merhabalar,aynı problemi bende yaşamıştım kızım annemin evinden gelmek istemiyordu ,ben çalışırken annem ilgileniyordu normelde ama aşırı bir bağlanma durumu oluşmuştu, çözümü kreşte buldum, en azından sağlıklı bir ilişkiye döndü anneme olan sevgisi, sizede kreş öneririm

O kadar zor bir süreç ki bunu sadece yaşayan bilir bence. Anne olarak elinden bişey gelmemesi daha yıpratıcı. Benim kuzum da babaannesine daha düşkün doğumdan sonra bazı sağlık sorunları eşimle boşanma eşiğinden dönmek falan derken babaannesi ile daha çok vakit geçirdi. Yaklaşık 6 aydır beraberiz sürekli park onun istekleri her zaman önceliğim o. Sonuç; yaklaşık 6 ayda 2. Kez bugün gördü babaannesini be herşeyi onunla yapmak istedi. Saçı mı taranacak o yapsın, yemek mi yedirilecek o yedirsin. O kadar üzüldüm ki kimseye belli etmemeye çalışıyorum ama içten içe düşünmeden de edemiyorum ne yapacağım diye.

Annem babam çalıştığı için bende kreşlerde, anneannem ve teyzemlerle büyüdüm bana da aşırı iyi bakıldı ama annem ziyarete geldiğinde ve sonrasında onların yanına alındığımda alışamadım benimseyemedim... Asla anneannemin ve teyzemlerin yerini tutamadılar.

Annem de babam da gözümün içine bakarlar hala, benim içim ölüp biterler ama olmuyor.. Birlikte büyüyen insanlarla kurulan bağ kurulmuyor ne yazık ki... Anneannemi teyzemleri sarılır öperim, sataşırım, ellerini tutarım ne bileyim içgüdüsel yakınlaşırım ama annem ve babama sarılamam, onlar sarılıp öptüklerinde yadırgarım falan...

Büyüme çağında kiminle olunuyorsa o benimseniyor maalesef..

Bence bir yıl daha yenge baksın.
Sonraki sene 4 yaşına girer biraz büyümüş olur.

Benim oğlum da öyleydi ağlar dururdum kapıyı yüzüme örter git derdi anne diye bakıcıya giderdi üç yasina geldi bitti bana döndü kim olursa olsun beni istiyordu biraz daha büyüsün öyle kreşe gider o bağ öyle hemen bozulmaz biraz izin iyi gelir o senin ne olursa olsun oda bunu anlayacak

Ben de çalışan anne çocuğuyum. Bakıcı annemden kendi annemlere gitmek istemezmişim hatta annem beni alırken size mi gidiyoruz diye sorarmışım. Sizin kızınızla aynı davranırmışım. Anne diye hitap edermişim. Bana çok iyi bakmış sizin yengeniz gibi. Şu an annem benim her şeyim. Asla aramızda kopukluk olmadı. Kreşe filan vermeyin geçici bir dönem.Annem beni sosyalleşeyim diye kreşe vermiş sonradan hala çok pişman

Ama o uzun süre bırakınca öyle her gün görüyor hafta sonu görüyor aynı değil

Onu deneyecegiz bir onu yapmadik zaten o ise yarar umarim
O da ise yaramayabilir. Benim kızımda bakıcısına çok düşkündür. 1 buçuk 2bucuk yaş arasindaki zamanda bakıcısi giderken kıyameti kopartiyordu. Pandemi zamanıydı bende evden yarım gün çalışıyordum o dönem. Sürekli beni de görüyordu. Ama odamdan ciktigimda beni içeri itiyordu. İsim bitince gidiyor teyzesi diye. Hele onlara biraktiysak mahalleyi inletiyordu gelmemek için. Sağolsun teyzemiz gidişini uyku saatine denk getiriyordu. Ağlamasın diye. 3 yasa yakın yaz tatili dönüşü bıraktı ağlamayı. Güzelce yarın tekrar geleceğini anlatın her defasında. İlgisini çekecek şeylerle dikkatini dağıtmaya çalışın.
Birde bu kadar üzülecek bir durum değil bu. Çocuğunuzla aranızdaki bag etkilenmiyor emin olun. Benim kızın aglayisini gören herkes üzülüyorsundur demi diyordu. Ama bende mi problem var bilmiyorum ben hiç üzülmedim. Bakıcısı geldi diye aglayacagina gitti diye ağlaması daha iyi. En azından siz yanında yokken mutlu olduğunu biliyorsunuz. Biraz zaman verin. Durumu anlayacak mutlaka.

Bence şu an onu yengenin yanından alıp kreşe vermek çocukta daha büyük tepkiye yol açabilir. Önce bir pedagogla görüşüp onun fikrini alın.

Ben
Hani yenge de anlatiyor evine gitmen lazim anne baba özledi seni diye ama duymuyor her akşam bir rezillik inanın.Ben alerjik cocuk bünyesi zayif sık hastalanir diye istemedim ama su an krese vermek istiyorum
Bence kurulu düzenini bozmayın çocuğun. Evet zor bir durum ama belli ki yenge güven içınde bakıyor.. Yemesi, içmesi, uykusu bu düzen küçük çocuk için önemlidir..

O çocuk sizin çocuğunuz siz doğurdunuz elinizden geldiğince ilgileniyorsunuz. Ben zamanla toparlayacağını düşünüyorum.

O an onunla inatlaşmayın biraz sizde orda kalıp yengenin müdehalesi olmadan onunla konuşun oyun oynayın sonra sizinle gelir belki çok dram olmadan çözersiniz.

Alerjik bir bebekse kreş ortamları ne kadar hijyenik görünsede toz yumağıdır aslında, bütün düzeni bozulur üstüne üstelik sık sık hasta olur. Bildiğim birçok çocuk senenin yarısını hasta evde başkasının bakımı altında geçirdi.

Sizi anlıyorum Benim bebeğimin de bağışıklık sorunu var kendi okuluma 1 gün bile götüremedim annem bakıyor sağolsun. Oğlumunda huyu çok değişti ama sabrediyorum

Okuldaki 5 - 6 yaş grubu bile bu yıl hep hastaydı.

Keisnlikle yengenç e katılıyorum, kreşe vermek çözüm değil bu davranışın sebebini bulmanız lazım. Çevrenüzde iyi bir çocuk psikoloğu yoksa online danışmanlık da alabilirsiniz. Ben tuvalet eğitimi sırasında almıştım çok işe yaradı.
İstersen özelden isim veririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…