KIZIM HERKESE ANNE DİYOR

Büyük oğlum tahmini 3 yaşlarındayken parka gitmiştik bi çocuk anne diye bağiriyodu benimki bana döndu anne seni çağıriyo demişti çok gülmüştüm sonra açıklamıştım 19 aylık çok küçük ben hitap şekli olarak kullandigını düşündüm açıkçasi bir kaç ay sonra söylemeyebilir ama bende olsam benimde hoşuma gitmezdi anlıyorum sizi

Benim oğlum toyzshoptaki abilerime bile anne diyordu bakicisini bana babasına teyzesine yani herkese anne derdi ama geçiyor normal yani endişe edecek bişey yok

Ayırt edemiyordur. Her kadına anne dendiğini sanıyordur. Zamanla düzelir bence daha küçük

O yaştaki. kucuk cocuklar en iyi bildikleri hitap seklini kullanirlar bence (anne degilim)
Gozlemledigim bu sekilde. Kadinlara anne erkeklere baba/dede gibi bildikleri sözcükleri kullaniyorlar. Benim.kardesim de küçükken öyleydi (simdi üniversiteli )
Bir de çocuklar saf sevgi enerjisindeler, bizim gibi insanlara şüpheyle yaklasmazlar. Kendisine azicik yakinlik gosterene sevgisinin karşılığını vermek isterler. Bunda üzülecek bir sey yok bence çocuğunuza simdiden güvensizlik hissini öğretmeyin, bu insanlar kadar kendine güvenmesini de engeller. Bir de güvenli baglanma olayi geldi aklima bildiğim kadarıyla ilk iki yil.icinde gelişiyordu bu durum.cocuklarda. Tabii ki cocugunuzu koruyun kollayin, gözünüzden ayirmayin ama insanlara karsi gösterdiği sevgiye ve yakınlığa da ket vurmayin.
Anne demesini kıskanıyor musunuz mesela?

Ayy yavrum demekki içten bir bebek kıyamam olsun biraz daha toparlansın demez bence her bebek bir değildir ve anne demesi kötü bisey degil üzülmeyin bebeginiz sadeece çok içten bir bebek

Benim kızımda anne diyordu.. Amcasına bile anne diyordu.. Belirli aydan sonra anlayıp demedi. Kızımda cok sıcak kanlı.. Şimdi de öyle. Şimdi 10 yaşında bazen fazla temas etmek istiyor onu azaltmaya öğretiyoruz babasıyla.

Bu yine iyiymiş yeğenim tüm kadın erkek ne görürse bir dönem abla diyordu. Bazen işin içinden çıkılmaz bir hal alabiliyordu.
Geçecektir. Fazla takılıp, üzmeyin kendinizi

Bir an konuyu ben mi actim dedim ayni sikinti bende de var suan kizim 19 aylik ama bayagi oncesinde basladi bu durum hala devam edio canim cok sikilio bu duruma cozum bulabildnizmi bana da yardimci olurmusunuz yorumlari okuyacagm

Dilbilimsel olarak konuşursam çocuğunuzun o dönemlerde bir genelleştirme, kelimelerin anlamını genişleterek kullanması söz konusudur. Mesela dört bacaklı gördüğü her hayvana kedi, köpek, inek, ne olursa olsun ona “hav hav ya da köpek” diyebilir. Onun yakından bildiği tek kadın sizsiniz ve onun algılayışında bütün kadınlar “anne”dir. Bu, miniğinizin dünyayı ve hayatı algılayışında dil gelişiminin normal bir aşamasıdır. Genelde de 2-3 yaş aralığında kendiliğinden kaybolur.

Tek korkunuz, ayırt edemeyip yabancı insanlarla birlikte gitmesi olabilir böyle bir durumda. Dikkatli olmanızda ve güvendiğiniz yetişkinlerle dahi yalnız bırakmamanızda fayda var. Onun bu herkese yakın davranışını kötüye kullanabilecek insanlar olabilir. Ebeveynler olarak onları bu tehlikelerden korumak en büyük görevimiz

Bu iyi olmuş bazen internetten aratıldığında düşüyor sayfa en azından durumun açıklamasını yapmışsınız.İlerde böyle bir sıkıntısı olan çıkabilir. Elinize sağlık

Bu iyi olmuş bazen internetten aratıldığında düşüyor sayfa en azından durumun açıklamasını yapmışsınız.İlerde böyle bir sıkıntısı olan çıkabilir. Elinize sağlık
Teşekkür ederim hortladıktan sonra bir üye daha yazmış benzer bir sorun olduğunu. Konu sahibinden geçmiş ama o üyeye yazdım ben de

Daha cok kucuk annesi. Yerim onu ben.
Merak etmeyin. Annem hep aziz anasini, inek danasini bilir der. Merak etmeyin sizin annesi oldugunuzu bilir.

Kızım kopegin hav kedinin miyav inegin mo koyunun me oldugunu ayirt edip soyleyebiliyor bu mo bu hav bu me diye ama herkese anne diyor. Biri ona gulsun iki dk oyun oynasin ilgi kesilsin hemen anne anne die seslenio benimle oyuna devam et oyna diyor babannesine ananesine herkese anne diyor biz duzeltiyoruz hayir annecim anane o die insallah duzelir zamanla tesekkur ederim bilgilendirmeniz icin

Benim çocuğum yok ama şöyle bişey geldi aklıma. Bebiş çok sıcak kanlı bi kere o belli maşallah. Anne dediğinde siz güzel bir tepki veriyorsanız, ne biliyim mesela gülümseyerek cevap veriyorsanız, oda bunu başkalarınada yapıyor olabilir mi? Mesela ufak çocuğa küfür öğretiliyor çocuk küfür ediyor herkes yerlere yatıyor gülmekten çocuk bunu bu sefer başka ortamda da yapıyor gülsünler diye. Bunun gibi.

Benim kızda herkese baba diyordu daha vahim bir durum kadınların adı anne sanıyor. Söyleyin,ben anneyim o x teyze, y abla, babaanne, anneanne falan diye. Siz 5-6 kez söyleyin hemen kapar.

Amaaaan eski konuymuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…