KIZIM HERKESE ANNE DİYOR

yokne

Guru
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2013
103
14
298
Benim için dert ama sizin için öyle olurmu bilmiyorum...19 aylık bir bebeğim var bebeğim bayanlara hiç tanımadığı insanlara anne diyor... ve onların kucaklarına gidip onlarla yakınlık kuruyo ve obkarın arkalarından ağlıyor hiç ayrı kalmadık beni ararmı bilmiyorum ama hiç tanımadığı daha önce görmediği bayanlara bile anne demesi onların arkasından bile ağlaması beni çok üzüyor..Böyle bi durum yaşayan arkadaşlar var mı bu durum düzelirmi bilmiyorum..

benim oğlumda 7 kat yabancıya gidebiliyor. bu normal bir durum bence.
hatta bir keresinde hiçbir neden yokken ağlayıp kendi kendini yerden yere attı. iş çıkışı çocuğu almış eve gidecektim durakta bekliyordum.
insnalar oğluma acıdı. annesi gezmiş gezmiş çocuğu bu saate kadar yormuş der gibiydiler.
sonra kadının biri kucağına almak istedi bana gelmeyen velet yerden kalktı gitti kucağa.
sonra geri geldi bana. gelen geçen elini tutup ayy buz gibi olmuş dedi. benim oğlumun eli ayağı genelde soğuktur halbuki!
anne demesi de normal. belki söyleyebildiği tek hitap odur ya da söylemeyi sevdiği kelime.
benim oğlumda herşeye hayıl (hayır) diyor.. çok seviyor söylemesini.

19 aylık daha

belki o kadınlara anne denir sanıyordur

çok ciddiyim

arkadaşımızın kızı var annesi evde kzıla hep İngilizce konuştu

anne baba değil de isimleriin kullanarak büyüdü

sonra oğlum bu kız birlikte bir yere gittik bir kaç kez 10-15 dakika

oğlum da sürekli anne anne dedi bu süreçt eben kızla ilgilendim diye

neys ebir baktım iki gün sonra kız bana anne demeye başladı

zira onun benim adım olduğnu ya da bana hitap edildiğini düşündü

yine benim oğlum da mesele arkadaşının annesindne söz ederken x in annesi derdi bana da adım ve anne karışımı garip bir şey derdi

esasen ne demesi gerektiğini kestiremiyordu zira herkes adımı diyordu

bu süreçler geçecek

bir de herkese gitmek kimi çocukta var kimisi kaçar kimisi gider

oğlum herkesten kaçardı bir kere dışarda bir adam çağırdı gitti kendini sevdirdi falan şok olduk

sonra bir daha baktım adam eniştesine benziyor o sanmış muhtemelen onun için gitmiş

çocuklar kodlar bazı şeyleri

oğlum iki yaşında kreşe giderken bir arkadaşının annesi kapalı idi gördüğü her kapalı kişiyi x in annesi sanar x i aradı etrafta

büyüyünce ayrımlar netleşir, bunun için üzülmeye değmez ama gözünüzün önünden ayırmayın tabii

yaşamadım canım,
ama benim oğlum da çok çekingen olmasına rağmen fiziksel olarak sevilmeyi çok sever, ben de bunun önünü kesmeye niyetliyim.

işte her çocuk farklı benimki sevmez mesela öyle öpülmek sarılmak vs zira anası da sevmez

kazık kadar oldu yavaş yavaş öğrendi

kızlar öpeceğiz diye yarışıyor

geçen çapkınlığa başlamış ama kızın omzuna elini atmış, saçları ile oynuyordu

bende küçükken teyzeme anne diyormuşum annem senin annen benim nazlı bak seni kıtır kıtır ısırım diyormuş. Teyzem anlatıyor aklıma geldi birden. Elbet kendini anlıcak yaşa gelince düzelir bu durum üzülmeyin

Cocuklar daha isim ve sifati ayirt edemiyorlardir. Benim yegenimde doger ablama anne diye gidiyor pesine yada bizlerede anne diyor. Bilmiyorki ama peslerine aglamasini bilemicem.
Yani onlara anne isim gibi geliyordur.
Baskalarinin pesinden gitmesi koru. Cok dikakt etmen gozunden ayirmaman gerek. ALLAH korusun birisi ali gidecek olsa anne diye peşinden gidebilir.
Cok tatli bir cocugunuz var galiba. Yakinlik kuran cocuklar col tatli olur. ALLAH bagislasin. 19 aylikm birazdaha buyudumu birazdaha ayirt edebilir. Uzulmeyin.

Çok tşk ederim içim biraz rahatladı anne kelimesi özel olduğu için taktım birazda hemen herkese güvenebilmesi beni bırakıp başkalarına gidebilmesi benim kucağımdan onlara atılıp beni bırakması nerde hata yapıyorumu düşündürdü benimki bebek ama anne diye hitap ettiği kişilerinde galiba aaa anne desi bana diye gülüşmeleri beni sinir etti

Belli bir yas vardir. Buyul gorunuyorsa anne denmeli kucuklere abla. Belki böyle bir durumdur.
Ortalik gercekten kötü, cocugunuzun bir baskasinin kucaginda rahatsiz hissetmesini ister olduk. Ola ki kötü bir swy olursa çığlık atsin ki farkedelim istiyoruz artik.
Aslinda o daha bebek fitrat üzere olduğu icin güven kavrami icinde hic bozulmadan durmus.
Kimi annede cocflgum bir baskasinda bes dakika bari dursa der. bu isler böyle maalesef zamanla büyüdükçe oturacak. Uzulmenizi anliyorum ben olsam bende üzülürüm ama dedigim gibi sizi annesi olarak hissetmediginden degil bu durum. Büyüklere böyle hitao edilir diye hissediyordur.

Bence kiziniz bilerek yapmiyordur benim yigenimde bana anne diyor benim lglumda ablama kardesime ya da anneme anne diyor bilerek yaptigini düsünmüyorun

Benim oğlumda bana abba diyor kardeşlerimden ötürü sanırım geçici bi dönemdir bence

benim ufaklık böyle idi yolda gördüğü her yaşlı adamın kucağına dede diye atlardı ve ayırmak cidden zor olurdu..
bir gün parktan dönerken kadının biri bunu sevince peşine takıldı kucağa aldırtıyordu birde kendini.. kadını evine kadar takip ettik resmen kadın apartmana girince ikna oldu eve döndük..

Evde hep ikiniz mi vakit geçiriyorsunuz?
Belki çok sık insan görmüyor ve görünce de ilgisini çekiyordur. Sıcakkanlı bir bebek demekki..

Ama geçici olduğundan emin olun, üzülmeyin, büyüdükçe dillendikçe size karşı öyle sıcak olacakki bayılacaksınız

Teyzemin kızı, iki yaş civarındayken teyzeme yenge, x yenge falan diyordu sürekli. Sebebi ise teyzemin eşinin yeğenleri hep yenge diyordu. Şu an dört yaşında ve anne diyor

Benim oglumda 23 aylik her yasli erkege dede,genclere abi diyor anneme ,anneanneme,teyzeme ve tabi ki bana anne diyor :) onun disinda anne dedigini duymadim..

İnsanlar bana iyi ki bir cocugun var diyorlar,desinler umrumda degil oyle demelerinin sebebi de oglumu kucaklarina vermemem ,dogdugundan beri buna dikkat etmeye calistim sadece yakin aile kucakta sevebilir onun disinda nadiren görüstügüm insanlarin kucagina vermiyorum, oglumda sanirim alisti yabanci kimse kucagina almak istediginde gitmiyor ,dogrumu yapiyorum bilmiyorum ama simdilik sicak kanli olmayiversin insanlara karsi temkinli olsun istiyorum

biraz daha büyúyünce anlatmaya calisirsin insanlarla bu kadar yakinlasmamasi gerektigini anlayabildigi kadar gerisi zamanla olur

anneme degil ama babamda ayni seyi yasamisiz.. gordugum tum resmi polislere gidip bacagina sarilip baba dermisim ayrilinca da ağlarmisim.. gerci biz pek gormedigimiz icin birbirimizi diye düşünüyorum o gece geldiginde ben uyuyor sabah kalktigimda o gitmis oluyormus...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…