• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KIZIM HERKESE ANNE DİYOR

Tabiki söylüyorum değişecekt

Aynen insanlar heleki bu devirde kimseye güven olmazken hemen herkesle bi bağ kurması beni şaşırtıyor ve sinirimi bozuyor.
İşle yavaş yavaş ben öyle yapıyorum tatlım gitme çagırdıklarında, alma verdiklerinde diye olur diyor fakat değişmiyor şimdilik, cok küçükler tam idrak edemiyorlar..

Bence bir uzmana sorun.
Uzmanların cevapladigi siteler var.

Yigenim de 13 aylik herkese meme diyor. Memeleri açmaya çalışıyor çok memeye düşkün olduğu için danistiklari doktor memeyi azaltmayı önerdi. Yani sizede kendinizi azaltmayı onermezler heralde :)

Canim benim kizimda herkese giderdi anne hemen diyemedigi icin herkede baba derdi bana bile oyle :) babasi evdeyken bana gelmezdi aglardi ben kucagima alinca .. Ama simdi yan odaya bile bensiz gitmiyor .. Merak etme degisir hatta ahh keske yine dursa diyebilirsin :) bende üzülüyordm gercekten hele sevmedigim insanlara gidince onlara gulunce deli olurdum :)
Bana evdeyken çok düşkün ayrılmaz yanımdam sürekli kucağıma gelmek ister ama 2 insan görünce benide satabiliyor..

Bence bir uzmana sorun.
Uzmanların cevapladigi siteler var.

Yigenim de 13 aylik herkese meme diyor. Memeleri açmaya çalışıyor çok memeye düşkün olduğu için danistiklari doktor memeyi azaltmayı önerdi. Yani sizede kendinizi azaltmayı onermezler heralde :)
Tşk ederim benimde aklıma geldi danışmak bi uzmandan yardım almak..

OM34Jn.jpg

Bak bende böyle bir şey var. Ara istersen bir sor psikolojik danışmanlık diyor

benim 18 aylık yeğenim de genç bayanlara aba diyor, sakallı olanlara dede diyor, genç erkeklere abi diyor,
o kafasında öyle oturtmuş, belki de bütün kadınlar ona anne gibi geliyordur, ayrımı öğretin bence.
biz hep bu kim şu kim diye soruyoruz, anne nerde baba nerde diyoruz gösteriyor :21:

benim 18 aylık yeğenim de genç bayanlara aba diyor, sakallı olanlara dede diyor, genç erkeklere abi diyor,
o kafasında öyle oturtmuş, belki de bütün kadınlar ona anne gibi geliyordur, ayrımı öğretin bence.
biz hep bu kim şu kim diye soruyoruz, anne nerde baba nerde diyoruz gösteriyor :21:
evet sürekli belirtiyoruz bizde hayır annecim yada babacım o anne değil abla yada teyze herkese anne denmez gibi... Tabiki zamanla geçicektir atlatılacak bir sorundur belki ama benim bebeğimden çok etraftaki insanların aaa anne diyo bana gibi konuşmaları sinir bozucu..

Benim için dert ama sizin için öyle olurmu bilmiyorum...19 aylık bir bebeğim var bebeğim bayanlara hiç tanımadığı insanlara anne diyor... ve onların kucaklarına gidip onlarla yakınlık kuruyo ve obkarın arkalarından ağlıyor hiç ayrı kalmadık beni ararmı bilmiyorum ama hiç tanımadığı daha önce görmediği bayanlara bile anne demesi onların arkasından bile ağlaması beni çok üzüyor..Böyle bi durum yaşayan arkadaşlar var mı bu durum düzelirmi bilmiyorum..

İşte bu durumu yaşayan ben varım....Kızım 18 aylık, resmen yabancıların arkasından ağlıyor, parkta karşıdan gelen insanlara kollarını açarak koşuyor, sanırsınız yıllardır tanıyor :) Kucağa aldırtıyor kendisini, öpüyor birde...Daha geçen gün bir parkta oturuyorduk. Gitti bir masada oturan çiftin yanına, kızda bunu kucağına aldı (ya da benim kız kendini zorla aldırttı)...Onlarla oturdu, sonra yanımıza geldi veeeee kız ve erkek arkadaşı hesabı ödeyip gitmek için kalktılar bizimki ağlıyor onlarla gidecekmiş...Delirme noktasındayım bende..

İşte bu durumu yaşayan ben varım....Kızım 18 aylık, resmen yabancıların arkasından ağlıyor, parkta karşıdan gelen insanlara kollarını açarak koşuyor, sanırsınız yıllardır tanıyor :) Kucağa aldırtıyor kendisini, öpüyor birde...Daha geçen gün bir parkta oturuyorduk. Gitti bir masada oturan çiftin yanına, kızda bunu kucağına aldı (ya da benim kız kendini zorla aldırttı)...Onlarla oturdu, sonra yanımıza geldi veeeee kız ve erkek arkadaşı hesabı ödeyip gitmek için kalktılar bizimki ağlıyor onlarla gidecekmiş...Delirme noktasındayım bende..
Aynı benim kız doğru söylüyorsunuz kendisini sevmeye gelen birisi olduğu anda başta tırsıyor sonra hemen anne moduna bağlıyor yada hoşuna giden birine kendini sevdirtmeye çalışıp onun arkasından ağlıyor değişik ha ben çok katı bir annemiyim değilim onunla ilgilenmeyen bir bireymiyim değilim oyun oynarım ağlamasın diye uğraşırım ağladığında sakinleştiği tek yer benimdir konuştuklarımı anlar ya sürekli cepteyim ona çok güveniyor yada beni sinir etmeye çalışıyor..

Arkadaşımın oğlu vardı hayatimda gördüğüm en güzel bebek diyebilirim dalin reklamlarindaki gibi öyle olduğu için herkes cok sever mıncıklardı o da herkese giderdi. Annesine ağlardi beni görünce gülücük saçardı. Tek bana da değil bütün kızlara gülücükler öpücükler. Çok sırnaşık bi cocuktu hala da öyledir asiri sıcakkanlıdır. Hiç yadırgamaz.
Bebekler kadın olan ya da onunla ilgilenen herkese anne sıfatı yükler. Çünkü diyebildiği tek kelime o başka bir şey demeyi bilmiyor.

Benim için dert ama sizin için öyle olurmu bilmiyorum...19 aylık bir bebeğim var bebeğim bayanlara hiç tanımadığı insanlara anne diyor... ve onların kucaklarına gidip onlarla yakınlık kuruyo ve obkarın arkalarından ağlıyor hiç ayrı kalmadık beni ararmı bilmiyorum ama hiç tanımadığı daha önce görmediği bayanlara bile anne demesi onların arkasından bile ağlaması beni çok üzüyor..Böyle bi durum yaşayan arkadaşlar var mı bu durum düzelirmi bilmiyorum..
Bir an konuyu ben mi actim dedim ayni sikinti bende de var suan kizim 19 aylik ama bayagi oncesinde basladi bu durum hala devam edio canim cok sikilio bu duruma cozum bulabildnizmi bana da yardimci olurmusunuz yorumlari okuyacagm

Bana çok tatlı geldi ☺️ Endişelenecek bir şey yok. Benim oğlum da dışa dönük bir çocuktu. Dışarı gidebilirdi rahatlıkla. Ve şu anda da bir yere gittiğinde haberleşiriz ama gayet rahat da olur başkalarının yanında.

kızınız daha kelimeleri oturtmamış. Muhtemelen kafasında kadına anne denildiğini düşünüyor. O sebeple herkese anne diye sesleniyor. Zaman içinde öğrenecektir. Çok yaşanan bir şeydir. Çocuklar anne babalarına isimleriyle hitap eder. Çünkü etraftakilerden öyle duyar.

oğluma küçükken bunu neden yaptın diye sorduğumuzda, “çünkü”der giderdi :) öyle deyince sebebini söylediğini zannediyordu. Böyle böyle öğreniyor çocuklar.

Anne demesi geçici bir durumdur, lütfen kendinizi üzmeyin. Çok küçük henüz, öyle sanıyordur.

Zamanla duzelir dicemde benim kizimda beni halam dogurdu diyor halamin kiziyim diyor isi düşüncede annem dogurdu annemin kiziyim diyor .3 yasinda bide :D yani bosver kendini uzme büyüyünce hatırlar gulersin:)

Ilk cocuk sanirim kafaya takmayin kucukken boyle seyler yapiyorlar.biraz buyusun yakaniza yapisacak bu ne diyeceksiniz.

Yazan oldu mu bilmiyorum. Bebekler doğunca her şeyi ilk defa gördüklerinden şema oluştururlar zihinlerinde. Anne şeması olusturur, sonra her kadının anne olduğunu sanır, büyüdükçe o şema değişir. Mesela gerçek annesi sarışın ve gözlüklü olan bebek, tüm sarı saçlı gözlüklüleri anne sanır. Ya da dayısı sakallı ise tüm sakallilara dayı der. Büyüdükçe yeni öğrenmelerle birlikte gerçegi de öğrenir
Y yokne
Birumuttur yasamak Birumuttur yasamak

Benim oglumda o aylar da gördüğü kadınlaea anne erkeklere baba diyordu tabiki büyüyüp herkesi tanıyınca demiyor sıkıntı edecsk birşey yok

Oğlum babasına anne diyor yardım istediğinde ona göre anne demek yardıma koşan demek galiba:) bahçeye inelim dediğimde kapıyı gösterip baba diyor ,dışarı çıkmanın adı baba demek oluyo sanırım ona göre :) yani sadece kodlama yapıyorlar aslında anne baba derken.ilk üyenin dediği gibi belkide bütün kadınları anne olarak kodlsdi

Back
X