ne kadar şanslısın sen de kızında
burdan bizimde yapabileceğimiz etkinlikleri paylaşırsan seviniriz walla
bir de doktor ne gibi becerilerini kontrol etti canım, biz de ona göre bir gözlemlesek bebişleri
cts günü kontrolümüz var ama o kadar ayrıntılı bakmazlar özel de olsa
ne kadar şanslısınız bizim çevremizde ne bi komşu çocuğu var nede kreşe gönderebilecek maddi durumumuz var(( evde dediğin gibi harala gürele günler geçiyo bende çok üzülüyorum ama elimden de bişey gelmiyo
Çok güzel söylemişsin füsfüs bari bizler forumda bu konuyla ilgili neler yapabiliriz diye düşünsek evleri birbirine yakın arkadaşlar çocukları arada beraber olsa onlar için çeşitli aktiviteler düzenlesek.Geçen çocukluk arkadaşımla görüştük biri altı biri dört yaşında iki tane kızı var ve inan saatlerce çocuklar nasıl oynadılar sanki altı yaşındaki Taylan kadar sanki Taylan altı yaşında gibi çok eğlendiler ve Taylan o gece deliksiz uyudu ama bir daha kolay kolay görüşemeyiz o oturuyor Kaynarcada ben Kadıköy Nuray beni çok dertlendirdi ben bunları kafama takıyorum bırak zekayı çok önemlide olsa böyle aktiviteler bebekleri nasıl mutlu ediyor.aslında kafa dengi birkaç arkadaş olsa bebeği olan biraraya gelip muhabbet etmek yerine haftada 1 bu aktiviteleri yapsak ne güzel olurdu
ama etrafımdaki anneler çoğu öğretmen de olsa sadece yeme içme ve hastalığıyla ilgileniyorlar gibi geliyor bana
zihinsel ve psikolojik gelişimleri 2. plana atılıyor hep
nurayın yazdıklarını okuyunca ülke olarak ne kadar geri olduğumuzu bir kere daha görüp üzüldüm
bırakın ücretsiz bu tip merkezlere götürmeyi, ücretsiz sağlık ve beslenmelerini bile karşılayamıyoruz bebeklerimizin
Evet ben yapıyorum neredeyse doğduğundan beri zaten klasik müzik dinlemeyi seviyorum bebeğimede dinliyorum klasik müziğe bir sürü insan olumsuz bakar sevmez o ama apayrı bir kültürdür bir kere dnlemeye alışınca içine giriyorsun ve beni dinlendiriyor rahatlatıyor Taylan'ıda rahatlatıyor dediğin gibi kitaba saldırıyor bende onu oyuncaklarının arasına koyuyorum o oyuncaklarla oynarken kitap okuyorum.Bizden ne kadar çok kelime duyarsa o kadar çok kelime kullanıyor ve erken konuşan bebekler kavrama algılama konusundada başarılı oluyorlar.şimdi biraz araştırma yaptımda önerilen aktiviteleri biz zaten yapıyoruz geriye kalan bebeklerimize sosyal olmayı,paylaşmayı insan ilişkilerini yönetebilmek için destek almak yani bebeklerin beraber olması ve beraber eğlenmesi,oyun oynaması.Nuray ın bahsettiği Asya'nın deliksiz uyuması çok doğru pazar günü bizde yaşadık.Biz kısıtlı şartlarda çocuk büyütüyoruz bu durumu önemsemeyenler için sorun yok ama benim için Taylan doğduğundan beri bu konuda çok sıkıntılıyım.ben bugün bir cd hazırlamaya karar verdim
bebek çocuk şarkıları ve klasik müzik karışık
oturduğumuz odadaki dvd de takılı duracak hep, eve gidince direk onu açıp yerde oyun oynicam kızımla, izin verirse masal kitabını okurum, kitaba saldırdığı için okuyamıyorum pek
sevhancım sen zaten yapıyorsun böyle birşey hatırladığım kadarıyla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?