Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Tepe Nautilus'te hafta içi çocuklar için masal anlatılıyor çocuklar için yer yapmışlar zaten evde canımız sıkılıyor Taylan'ı oraya götürücem bugün tek sorun taylan oradaki çocuklara göre çok küçük kalıyor altlarında eziliyor onlarla oynacam diye çırpınıp duruyor olsun yinede bügün evde kalmayalım.
çok güzel örnek olmuşsun canım ya harika burada bu tip yerler ücretli ve epey de pahalı ama bizler kendimiz bu ortamın benzerini oluşturabiliriz bulunduğumuz şehrin şartlarına göre tabiiii
örneğin ben bunu şu şekilde düzenledim (zaten montessori eğitimiyle yakından ilgileniyorum aylık gelişim bilgileri sayfasında var)
evde hep baby einsteinin müzikleri çalıyor
hava güzel olduğunda yakında içinde top havuzu da bulunan oyun salonuna götürüyorum gerçekten çok eğleniyor ve diğer çocuklarla kaynaşıyor ki burası aslında 2 yaşından büyük çocuklar için ama ben sahibiyle konuştum
haftada bir kere kuzenleriyle 2-3 saat vakit geçiriyor
hemen hemen hergün dışarıda yarım saat geziyoruz
evde de zaten hep onunla oynuyorum beraber dans ediyoruz , ben ona flüt çalıyorum o da melodika çalıyor (tabi ben üflüyorum)
bir de bizim kediyle çok oynuyoruz belki de onun için benim oğlum durmadan konuşuyor hem de vıdı vıdı diye çok komik
akşam da babasıyla daha çok sportif aktiviteler yapıyorlar ellerine 2 yastık alıp odadan odaya taşımak gibi
tabi tüm bunlar olurken evi .....götürüyor ama olsun napalım keşke herkes bizler gibi çocuğuyla ilgilenebilse di mi...
bizde de var bunlar,çok da ucuz hem.nuray tavsyene uyup diğer oyuncakları kaldırayım bari.şimdilik kemiriyor ve biz kule yaparsak yıkıyor,alkışlıyoruz.
bu küplerden derhal ben de alıyorum
ben de ipeğe hamileyken bebek müzikleri yapan Raymond Lapin cdlerini almıştım
vals cdleri dinletiyordum
ama dogdugundan beri dinletmedim
artık başlayalım bari
kizlar activiteleri sizede yazarim mesela bir gun sadece masaja ayiriyorlar alt degistirme masalarina herkez cocuklarini soyup yatiriyor bir uzmanda karsiniza geciyor o plastik bir bebege yapiyor sizde cocugunuzda tekrar ediyorsunuz sonra giydirip size dagitilan meyvali muhallebileri yediriyorsunuz oyun kosesine birakiyorsunuz rahatca oynasin diye bu genelde sali ginleri saat 1-3 arasi............kocaman tahta bir kukla var burnu gozleri kollari cikiyor bebekleri onun etrafina topluyorlar uzuvlarini cikardiklari kuklaya annelerinin yardimiyla cikan parca ekleniyor dogru yerlestimi bebeginizi alkisliyor kuklanin icinden gelen ses ilk gun anlamiyor ama gun gectikce alkis sesini duymak icin bekliyor ..............havuz gunu sinirsiz her gun arkada bebek havuzu var havuz bezini bagliyorsunuz sizde mayonuzu giyip 1saat muzik esliginde sudaki toplari yakalatiyorsunuz ama bir cansimidi gibi korumali bir seye oturtuyorsunuz guvenli yani zaten yanindasiniz isi onun icin ideal her seferinde agliyor kizim cikmak istemiyor ...............babalar eglencesi var ona sadece esim goturuyor tunel gibi buyuk borulardan babakiz emekliyorlar top havuzunda oynayip muzik dinliyorlarmis babalar meyvali yogurt yediriyormus o gun ...............bu tarz seyler elimde aylik plan var kendim gordukcede burdan size yazarim en azindan evde muzigi acip bebislerle dansedip onun gibi emekleyip ona eslik edebilirsiniz haftada birde buyuk ekrandan egitici dvd ler gosteriyorlar ve en guzeli hersey havuzda dahil ucretsiz bu devletin cocuk egitim programi size kalmis ama dr kesinlikle goturun diyor ben 1haftada cok sey degistigini farkettim kizim ben giyinmeye baslayinca yada babasi heyecandan duramiyor anliyor disari cikacagimizi
Ayy ne kadar güzel bir topic açılmış ben yokken. Sağol arkadaşım. Çınar'a uzun zamandır ayına uygun oyun grubu arayışı içindeydim. Sonunda hastaneye yatmadan önce ayına yakın bir aktivite merkezi buldum. İzmirde çoğunluğu 18 aydan başlıyor çünki..Alsancakta The Tiny Tots'a 2 haftadır Çınar'ı annem götürüyor. Önümüzdeki Salı ben götüreceğim oğlumu ve öğrendiklerimi zevkle yazar sizlerle paylaşırım. Çınar'a önce bir test yapmışlar. 12 aylık bebeklerin grubunda Çınar ve başladıklarında 10,5 aylıktı. O testi geçmiş bende ona çok sevindim. Oyun grubu bütçeme uydu. Aylık olarak almıyorlar bu yaş bebekleri ne zaman uyuyacak, ne zaman hastalanacak belli değil diye. Gittikçe veriyorsun. Çınar'a böyle bir yer ararken İstanbul'da 2 merkez bulmuştum. Sevhan ve İnciboncuk arkadaşlarımın İstanbul'da yaşadıklarını bildiğim için merkezlerin web adreslerini kayıtladım. İstanbul'da yaşayan arkadaşlarım sizlerde ilgili linkleri inceleyin isterseniz. Belki biri bütçenize uyar..Index of /PLAYORENA
Ayy ne kadar güzel bir topic açılmış ben yokken. Sağol arkadaşım. Çınar'a uzun zamandır ayına uygun oyun grubu arayışı içindeydim. Sonunda hastaneye yatmadan önce ayına yakın bir aktivite merkezi buldum. İzmirde çoğunluğu 18 aydan başlıyor çünki..Alsancakta The Tiny Tots'a 2 haftadır Çınar'ı annem götürüyor. Önümüzdeki Salı ben götüreceğim oğlumu ve öğrendiklerimi zevkle yazar sizlerle paylaşırım. Çınar'a önce bir test yapmışlar. 12 aylık bebeklerin grubunda Çınar ve başladıklarında 10,5 aylıktı. O testi geçmiş bende ona çok sevindim. Oyun grubu bütçeme uydu. Aylık olarak almıyorlar bu yaş bebekleri ne zaman uyuyacak, ne zaman hastalanacak belli değil diye. Gittikçe veriyorsun. Çınar'a böyle bir yer ararken İstanbul'da 2 merkez bulmuştum. Sevhan ve İnciboncuk arkadaşlarımın İstanbul'da yaşadıklarını bildiğim için merkezlerin web adreslerini kayıtladım. İstanbul'da yaşayan arkadaşlarım sizlerde ilgili linkleri inceleyin isterseniz. Belki biri bütçenize uyar..Index of /PLAYORENA
bende şuan yine r
aşatırmaktaydım.Ben önemsiyorum çünkü bebeğimle oyunda oynuyorum,geziyorum,konuşuyorum,şarkılar söyleyip dans edip müzk dinliyoruz ancak bu sefer bana çok bağımlı oluyor hep benimle olmak istiyor tuvalete gitsem kapısında oturup ağlıyor ne yapsın çocuk bütün gün benimle birlikte o açıdan kendi yaşına yakın çocuklarla beraber olmasını vakit geçirmesini ben olmadanda yanında mutlu olmasını çok istiyorum bu onun sağlam ve güçlü kişiliği için şart gibime geliyor.Teşekür ederim ve belirmek isterimki seni çook merak ettim neyse bunu konuşuruz.
nuray cım bende çok özendim vallahi
megilara cım var mıdır adana da böyle yerler ela yaşına girince orada olacağız eğer varsa ve sende duyarsan birşeyler haberim olsun..
o küplerden bende alayım mutlaka.çok sevdim bu topici...
eminim hepiniz ilgili annelersiniz hemen hemen hepinizi hamileykenden taniyorum ilgileneceginizi biliyordum cocuklarimizin sosyal yonude sagliklari kadar onemli dr muzun soyledigine gore artik oyuncak secimini buna gore yapmaliymisiz evden gereksiz oyuncaklari kaldirip yerlerine kupler,renkli toplar,sekilli legolar,el becerisine uygun iri parcali yapbozlar,muzik aletleri,isikli cisimler almaliymisiz yaarin size dr tavsiye ettigi aldigim oyuncaklarin resimlerini eklerim incelersiniz
megilara cım var mıdır adana da böyle yerler ela yaşına girince orada olacağız eğer varsa ve sende duyarsan birşeyler haberim olsun..
nnurayy çok teşekkürler ben tam gün çalışan bir anneyim inanılmaz rahatsızım bebeğimin gelişimi konusunda bana çok güzel bir fikir verdin bende araştırmaya başladım..Veee buldum bu Pazar deneme dersi için kayıt yaptırdım Ankara'da ciddi bulabildiğim 2 grup var evime yakın olana bu pazar gideceğiz bakalım neler yapacağız pazartesi anlatırım.....
Canım her şehirde özel okullar ve anaokulları dernekleri var. Ben Çınar'ın aktivite merkezini öyle buldum. Resmi olarak oraya kayıtlı oluyorlar. Sizlerde o şekilde şehirlerinizde bulabilirsiniz.
bende ayni sekilde izin gunlerimde kizimi oyun gunlerine goturuyorum bu yuzden cocuklarimiz cok sansli bir hekim olarakta cocuklarin zeka ve sosyal yonlerinin bu sekilde cok farkedecegini soyliyebilirim kinu icin tesekkurler
bende bursada biryer buldum
randevu aldım yarın gidiyoruz bakalım nasıl olacak
programı aşağıda
yanlız koca bursada başka yer yok
ben mi açsam ne yapsam:)
Hafta Sonu Anne-Çocuk Programı
--------------------------------------------------------------------------------
Joyfull House ile Hafta Sonları Artık Daha Eğlenceli!
Neş’e Erberk Joyfull House Yetenek Geliştirme Merkezi’nde her Cumartesi saat 10:00 ile 12:00 arası yapılan Anne-Çocuk Programı başlamıştır.
Artık 9 – 18 aylık ve 18 – 36 aylık çocuklar ve anneleri Joyfull House’da çok keyifli saatler geçiriyorlar.
Neler mi yapıyorlar?..
Joyfull House öğretmenleri eşliğinde hem çocuğunuzla bir arada eğlenceli ve kaliteli zaman geçirebileceğiniz, hem de oyun, sanat etkinlikleri ve hareketli oyunlardan oluşan etkinliklerimize katılabileceğiniz Haftasonu Programlarımıza sizleri de bekleriz.
Program Akışımız:
10:00 Joyfull House’a Geliş
10:00 – 10:15 Fiziksel Etkinlikler - Yoga
10:15 – 10:30 Hareketli Oyunlar
10:30 – 10:45 Hikaye Zamanı
10:45 – 11:00 Sanat Etkinlikleri
11:00 – 11:15 Kuşluk Vakti Kahvaltı
11:15 – 11:30 Müzik
11:30 – 11:45 Dans – Hareketli Oyunlar
kızlar oyun grupları oturduğum semte çok uzak ben de bir kreşle anlaştım haftada 1 saat götüreceğim oradaki çocukların yanında oyun oynayacak ve aylık 100 tl istediler sizce çok mu? daha araştırayım mı?
bi de anlamadım siz de yanında olursunuz dediler başka okullarda ise anneler kesinlikle olmuyor yanlarında çünkü diğer çocuklar da annelerini istiyor dediler kafam karıştı???