Kızım kalbimi çok kırdı

Diana

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2008
153
105
303
51
Ne yapacağımı,nasıl davranacağını şaşırdım artık.15 yaşında Bi kızım var,ben ona çok düşkünüm.Kızımla vakit geçirmeyi,onunla dertleşmeyi,birlikte alışverişe gitmeyi çok severim.O da bana düşkündü ama son zamanlarda iyice zıvanadan çıktı.Ne söylesem,ne yapsam beni tersler oldu.Çok ağır kelimeler kullanıyor çok kalbimi kırıyor.Bugün çok kötü bir kavga ettik.O kadar üzüldüm ki ağlamaktan nefesim kesildi.Ben de ona çok kötü konuştum.Yemek yemedi,kendini odasına kapattı.Ne yapmalıyım,nasıl davranmalıyım.Tavır mı yapayım,yoksa yanına gidip konuşayım mı bilmiyorum.Ama çook kırgın ve üzgünüm

Ergenlikten dolayi boyle dawranmaya basladi heralde.. hepimiz bir donem oyle olmadik mi aileyi begenmeme ust baş begenmeme ilk aşk vs falan... belki bir derdi wardir soyleyemiyordur bu yuzden ters tepkiler veriyordur.. konu neydi peki ne hakkında tartistiniz..

Yaşı gereği o kadar normal ki bu davranışları.. Siz bir anne olarak bu zor dönemlerinde ona destek olun ve onun arkasında olduğunuzu hissettirin. Sert çıkışlar yapmayın. "Beni üzmek istemediğini biliyorum ama senin yaşında ben de böyleydim, yaşının gereği böyle olman çok normal.. Ben seni anlıyorum." deyin. Yapıcı konuşun. Siz de sert çıkarsanız hepten asi olur.

Muhtemelen bir derdi var, ergenligin de etkisi var tabi.. Empati kurmaya çalışın, üzerine ne kadar cok giderseniz o kadar geri tepecektir..

15 yaş tam ergenliğin zirvesi...
Bence tavır yapma, ama rahatsız olduğun şeyleri açıkça konuş.
Sonuçta anne olan sensin, bunu hatırlaması lazım. Çok da baskı kurmadan ipleri eline alman lazım.
Bi evlat anne babasına kötü bişey söylerken beş kere düşünmeli.
Anne ile çocuk arasındaki o saygı korunmalı. Arkadaş olmak değil marifet işte, her yol saygıdan geçiyor ilişkilerde.

Ortada hiç bişey yok.Dünden kalan yemeği yemek istedi.Ben de yemek pişmek üzere,onu ye bence dedim.Bana sinirlendi ters konuştu.Bunu artık alışkanlık haline getirdi.Ben de sinirlendim ama ağzına geleni söyledi.Yani ben buraya yazmaya utanıyorum söylediklerini,o kadar ağır yani

ergenle ergen olmayın

bir de ağır konuştu demişsiniz ne dedi

belki o kadar da ağır değildir ergen jargonunda

benim yaşım geçti ama burda yaşları kızınıza yakın olanlar var onlar bize tercüme eder

yani heves etmiş ya da acıkmış

yesin dünden kalan yemeği

bu kadar büyütmeyin

onlar artık kendi kararlarını vermek istiyor ve siz yiyeceği yemekte bile tercih hakkı tanımıyorsunuz

ters konuşması da "sana ne onu yiyeceğim" ile mi başladı

16 yaşında bir ķızım var bunlar cok olagan olarak görüyorum fazla gözünüzde büyütmeyin o şuan büyük ihtmalle sizi beğenmiyor buna aldırış etmeyin mesala bunu ben begenmedim derse ben çok begeniyorum deyip zevklerinizin uyuşmasada birlikte vakkit gecirebiliriz mesajını verin bence kızınız gitmek istemesede bir piskoloğdan yardım alırsanız nasil davranmanız gerektiğini anlatır en azından kendinizi yıpratmayın bu bir süreç geçecek diye bakın

Ergenliğinden bu davranışları. Bazen ben bile annemle tartışır o gün yemeği yemem konuşmam ama sonrasında kendiliğinden düzelir. Tabii ağır konuşmasına özellikle küfür etmesine izin vermeyin.

Çok normal sakın üzmeyin kendinizi.Ergenlikten kaynaklanıyor bu isyankar tavırlar.
Üstüne gitmeyin,yemek isterse yer,istemezse yemez,acıkınca nasıl olsa yiyecektir
Kurallar,yasaklar,hesap sormalar bu dönemde onu sizden daha çok uzaklaştırır.

Ergenlikten bunlar.
Bi dahakine " neden bunu boyle yaptin, cok yanlis yaptigin" demeyin.
Onun yerine " aferim kzim nasil guzel yapmissin sunu sunu" diyn.
Artilarini dillendirin eksilerini degil.
Ama cok asiriya gittigindede cumleye " canim kzim' diye baslayin ilk once olumlu bisy soyleyin herhangi bisy olabilir.
Sonrada " ama keske sunu yapmasaydin" diyin. Ne yaptigini soyle bogmadan;Bunu yaptiginda sen kendini nasil hissettin anlat; bidahakine soyle yapmani istiyorum diye dillendir uygun bi dille; egerki dedigim seyi yaparsan kendimi soyle hissedicem diye anlat son olarak.
Uzun cumleler kurma.
Ergenler uff modundadir hemen. Uzun dinlemezler.

Her şeyine karışıyosun,herçeyi sorun haline getiriyosun diyo bana ama haksızlık ediyor.Çünkü ben elimden geldiği kadar her konuda ona yardımcı olmaya çalışırım.Bunu zaman zaman o da dile getirir ama işte ergenleri anlamak zor

Size anlatamadigi, anlatsa da belki kizacaginizi ve anlamayacaginizi dusundugu bir durum olabilir. Kizinizin yasina inerek onun dunyasina girmeyi deneyebilirsiniz. Soylenmemesi gereken cumleler belki arkadas cevresinden kaynakli olabilir. Arkadaslarinin anneleriyle olan konusma tarzlari gibi.. Yanlisi dogru gibi algilarlar. Bu yaslardaki kizlar marjinal tavirlar sergilemeye, uygulamaya cok yatkindir.

Zor bir dönemden geçiyor. Bazı gençlerde ergenlik dönemi şiddetli geçiyor ne yazık ki. Anne baba da idare etmek zorunda kalıyor.
O asilik hali arladaşları arasında da yaygın olduğundan birbirlerine gaz verip duruyorlardır muhtemelen.
Ben ne zaman annemle kavga etsem 10 dk sonra pişman olurdum. Yanına gitmek isterdim ama ne gururumu yenebilirdim ne de haksız olduğumu kabul ederdim.
Ama ne zaman anneee desem yavrum derdi olur biterdi.
Hala öyle. Biliyorum ki her ne yaparsam yapayım annee dediğim de yine canımmm diyecek.
Bence tavır yapmayın. Bir anneyle kızının arasomdaki bağ öyle iki kötü sözle kopmaz. İmkansız.
O da pişmandır kesin ama aşamıyor kendini.
Belki paylaşamadığı bir sıkıntısı vardır. Belki birine aşık olmuştur kendince.
Benim annem aynı zamanda abla oldu bana her şeyimi bilir.
Kızınıza kızmayacağınıza dair güven verirseniz patır patır dökülür.

Yardimci olmanizi, baski olarak algiliyorsa bunu ona hissettirmeden uygulamaya calisiniz. Kendi evinde ozgur oldugunu, ozgurce hareket edebilecegini, kisitlanmayacagini bilmeli. Baskiyi ev icerisinden cok disarida kullanmayi deneyiniz.

Ergenlikte çatışma yaşanması normal ve olumlu görülür. Sus pus her şeye tamam diyen ergen sorunlu kabul edilir. Ergenlik çatışma dönemidir. Kızınıza bu döneminde yardımcı olmuyorsunuz. Ayrıca bırakın biraz dışarı açılsın. Düşkünlükle alakalı sozlerinizden onu bogduğunuzu çıkardım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…