Kızım kalbimi çok kırdı

Sen daha iyi bilirsin ama kızın ergen,böyle davranması doğal ama senin tavır yapman kırılman pek doğru gelmedi bana bence ergenliği tedavi edilebilir bi rahatsızlık olarak görüp öyle davranmalı çocukları anlamaya çalışmalı,tatlı tatlı yaklaşıp doğru yolu göstermeliyz benimde 11 yaşında bi kızım var zor bir çocuk ve ergenliğinde benide zor günler beklediği kesin hazırmıyım?Malesef hayır,ama en azından idare edebileceğimi düşünüyorum ne yapmamam gerektiğini biliyorum bende zor ve yıkıcı bir ergenlik geçirttim anneme şimdi şimdi görebiliyorum yaptıklarımı ozaman deli çağımdı ipimi koparmış gibiydimaz zararla atlattım şükür umarım sizde doğru yolunuzu bulursunuz ve kızınızla sakin bir dönem geçirirsiniz ama tavsiyem onu kendinizden uzaklaştırmayın bu dönemde sevgiyi anlayışı şımartılmayı dışardan görürse toplaması zor olur yalnız bırakmayın odasında kalıp düşünüp sizden bu yüzden nefret etmesine fırsat vermeyin onun yaşına inip anlayabileceği şekilde arkadaşça ama otoritenizi yıkmadan açıklama yapın.
Umarım düzelir ve sizi anlar...

Arkadaşlara katılıyorum bence de yaşının etkisi ben de zamanında ergenliğimde anneme çok kırıcı konuşmuştum şimdi hala pişmanım düşündükçe içim acıyor, ama o zamanlar böyle kırıcı konuştuğumun farkında değilmişim. Siz yapıcı olun zaten kızınızın aklı başına gelecektir yakında.

Allah sabir versin insallah hayirli evlatlarimiz olur kizinizin ustune gitmeyin belkide daha cok ilgi istiyordur ama ona bir anne olarak cok uzuldugunuzu soyleyin sariln ve beraber biseyler yapamk ister misjn yada konusmak istedigin bir konu varmi die kinusmaya calisabilrsnz belki bi derdi vardir icine atipta konusamadigi bu yaslarda ergnlik ten evlatlarimiz yanlia lar yapabiliyr ne yazikki bu devirde yavrunuzn her zmn yaninda olun ve onu korkutacak kizacak seyler soylemeyin saklayacagi birseyler olmasin

Yönlendirme yap/et gibi şeyler yapıyorsanız artık zoruna gidiyor olabilir. Biraz kendi haline bırakın.

o suan ergenlığın en zirve hallerinde.. bunlar cok normal..
ANNEM, hayattakı en onemlım. sırf öyle istiyor diye suan hıc sevmedıgım bı sehırde sırf onun yanında olmak ıcın yasayan ben o zamanlarda çok kırdım.. sürekli kurtulmak ıstedıgımı ımkanım olsa yanında durmayacagımı bırakıp gidecegımı fln söylerdim hatırlatır hala ara sıra :)
suan aşık oldugum çok özledıgım bır sehır var ve sırf annem burda dıye kocaman bogucu bır sehrın sıkıntısını yasıyorum. Bırakılmıyor yanı hepsı ergenlık blöflerıymıs ama gercekten bırakabılecegımı sanardım yanı ınanarak söylerdim hayaller kurardım tek basıma yasadıgım.. hepsı gececek cok utune gıtmeyınkı dik kafalılıgı asiliği ınada bınıpde tavan yapmasın.. kırıldıgınızı, tepkınızı gormezden gelerek vermek daha ıyı bence tabıkı sorunlarıyla ılgılenın sıze ıhtıyaç duyduğunda yakın hissetsin.. görmezden gelmek şöyle ki.. hanı bır cocuk bırseylerı fırlatarak dıkkat cekmeye calısır da anne baba yapmasın dıye ılgı alaka gostercıkce daha da artar.. bazen gormezden gelmek guzel bı yontem onla dıkkat cekemedıgını gorunce vazgecebılır..
bol sabırlı huzurlu gunler dılıyorum sıze ana kız.. :)

15 yaşımda bende öyleydim..sürekli anneme bağırırdım
biraz büyüyünce geçiyor herkesin geçtiği normal evreler bunlar..
çok takılmayın ergenlerin bi zamanı bi zamanına uymaz..
bazen çok sever bazen dersin ki benden nefret ediyor..:)
duygu ve fiziksel değişim yaşıyor oda ne olduğunun çok farkında değil..
üzerine gitmeyin görmezden gelin bazı aksiliklerini

ergenlik
beden gelişiyor ama psikolojik yapı henüz küçük
fiziksel gelişim ve ruhsal gelişim birbirine ayak uyduramayınca aşırı gergin ergen yapısı...
doğaldır, geçicidir, onun için daha zor inanın
alttan alın lütfen, suçlamayın
birkaç yıl sonra geçecek inşallah
tabii siz anlayış gösterirseniz
yok göstermezseniz kalıcı yaralar kalmasın çocukta
bu arada çocuklarla dertleşmeyi doğru bulmuyorum, onlar büyüklerin dengi değil
onlara ağır yükler yüklüyorsunuz dertleşerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…