Kızım kalbimi çok kırdı

Bilmez miyim tabiiki biliyorum benim de ikinci ergenim,gerçekten çok zor.Ama bilmek yetmiyor bazen insan kendini çaresiz hissediyor.

Büyüğü üniversiteye hazırlanıyor çok stresli,küçüğü ergen o ayrı stresli.Elimizden geleni yapıyoruz ama yeterli mi bilemiyorum

O ergen, siz kızına aşırı düşkün ne yapıp edeceğini planlayan programlayan takip eden anne' sniz galiba.

Hepsi çok normal bence. Üzmeyin kendinizi.

ergenlikte kızınız bu davranışlarından büyüyünce o kadar çooook pişman olacak ki emin olun
üzmeyin kendinizi bu yaşlarda asi oluyorlar
biraz süre verin illa ki yanınıza gelecek ilk adımı bırakın o atsın çünkü sizin tartışma konusu gerçekten bebek gibi yemek için tartışmak çok saçma... kızınız ergenlikte üzülmeyin... ve maalesef 1-2 yıl sürüyor bu durum

Ergenlik dönemi ,,,çok yüz verilmemesi gereken bir dönem aynı zamanda üstüne çokta gidilmemesi gereken dönem.ince çizgiyi tutturmak gerekir. Valla bizde geçtik o dönemden asiydik ama asla terbiyesiz de değildik .şimdikiler bu durumu çok kullanıyor yahu.

konuş tabi annesi, ergen o, büyüyünce "annemi nedne o kadar üzdüm" diyecek hayıflanacak... sakin anınızda ettiği kötü laflara çok kırıldığını, hep kulağınızda yankılandığını anlatın ona... inşallah çabuk atlatırsınız bu süreci.

ergenlik başlamış
artık üç maymunun kulaklarını kpatanı olmaya hazır olun
maalesef bu bir dönem ve sağlıklı geçirmek için size söylediği hakaretleri duymamnız lazım gerçek değil çünkü nefretle söylenmiş şeyler
ama bu demek değil saygı mesafesi bozulsun
aslında uzman desteği alsanız ya da ergen psikolojisine nasıl yaklaşabilirimi öğrenmek için kitap araştırsanız fena olmaz
özellikle Doğan Cüceloğlu öneririm..

ergenlikte saçmalamak normaldir evlat sonuçta napıcan büyümesini beklicen :) ayyy bende çok saçmalardım :)) annem iyi katlanmış yaa :))

Bence hiç üzerine gitmeyin annesi,
15 yaşında tam da deli ergen çağları,
Sakin olun onun dünyasına inmeye çalışın,anlattıklarını dinleyin çok tasvip etmeseniz de kendi kararınızı yumuşak bir dille söyleyin,gözünüz tabi ki hep üstünde olsun çaktırmayın bakalım,zıtlaşmak size fayda değil zarar sağlar .
Artık onunla konuşamaz hale gelirsiniz sizinle hiç bir şeyini paylaşmak istemez,yapıcı davranmakta fayda var,kolaylıklar,

Hayati konular harici müdahaleci olmayın seçimlerine. Mesela dışarı çıkarken kırmızı pantolon üzerine mor kazak mı giymek istiyor, hiç yorum yapmayın bile bırakın giyinsin. Aç değilim yemek yemeyeceğim mi diyor, bırakın yemesin. 15 yaşında çocuk aç olup olmadığını sizden daha iyi biliyordur. Devamlı müdahaleci bir konumda olmanız ters teper. Hayati meseleler hariç karışmayın kısaca....

ergen o çok normal
hayatın hep üstüne geldiğini falan düşünüyo şu an
kendi haline bırakın üstüne gitmeyin ama uzaktan takipte olun
belki aşık falan olmuştur
arkadaş çevresini falan tanıyın, ama bunları onu kontrol ediyomuş gibi yapmayın

böyle yaşta tipi eşşek kadar kafası ilkokul çağında gibi nasıl geçinilir.terslemeye kalkarsa sallamayın sadece ağzını topla saygılı ol deyin ergenlikten enerji konusunda zıvanadan çıkmışlardır genel olarak.voleybol basketbol onun bu patlayan enerjisini tüketecek hobi vb yerlere gönderin.size höö bile diyecek hali kalmasın onun harici manyaklaşıp üstüne benle alışverişe gidiyordun ilgilenmiyon filan derse benle iyi geçinir saygılı olursan gideriz.yoksa gitmek istemiyorum deyin.ona tersledikçe daha çok sevdiğinizi hissettirmişsiniz daha çok sevgi için tersleyip ukalalaşıyor.üstüne filan düşmeyin bi süre mecbur bişeyler istemek için ayağınıza gelecek.

Sürekli kızınıza karışır mısınız. Örneğin dünkü yemeği yemek istediğinde bırakın yesin. Ben kızınızın hayatına çok müdahale ettiğinizi ve kızınızın da artık buna tepki gösterdiğini düşündüm. Yemek bahane yani kız ona patlamış. Bir de kızınızın bir sorunu olabilir. Ne bileyin arkadaşıyla kavga etmiştir, ya da beğendiği bir çocuk ona yüz vermemiştir falan filan. insan nazını çekene kızıyor. Bence siz bu dönemde kızınızı biraz rahat bırakın. Karışmayın. hele onun tepkilerine karşılık tepki asla vermeyin.

Aynı yaşta oğlum var. Yaşadıklarınızı zaman zaman bende yaşıyorum.
Çok sabırlı olmak gerekiyor. Şimdi onlar her şeyi biliyorum sanıyor.
Hep şöyle diyor; tamam.. yaparım... hallederim... anne sen bilmiyorsun... bi akşamda huzur ver...
derslerim iyi karışma.... senin demene gerek yok ben yapıyorum.. (ama yapmıyor)
Yani ben uyarmasam karışmasam darmadağın olacak haberi yok..
Anahtarını unutma atma şuraya buraya demesem unutacak (denedim al demedim kapıda kaldı)
Bazen melek gibi oluyor, bazen isyaaaann, artık bizim dışımızda bir dünyaları var. Her şeyi anlatmıyorlar
O yüzden hep ya sabır çekiyorum. Çoğu zaman inanın sadece izliyorum karışmıyorum.
O karışmadığım konu neyse ondan zarar görüyor. Burnu sürtünüyor. Bunu gözlemliyorum.

Bilmez miyim tabiiki biliyorum benim de ikinci ergenim,gerçekten çok zor.Ama bilmek yetmiyor bazen insan kendini çaresiz hissediyor.

Hep derim zaten.. her şeyin altından kalktım da bi sende çaresiz kalıyorum ah bu ergenuslar

Ben o yastayken annemle cok tartisirdik. 3 sene sonra hepsi geçiyor merak etme. Birak istedigini yesin, istedigi saatte uyusun, gezsin. Annem hic karismazdi bana guvendigini hep soylerdi. Bende bunun bilinciyle davrandim hep.

hiç kendinizi üzmeyin
tam ergen oldun diyin yeri gelince bi araştırsın da öğrensin

22 yasindayim kendimi övmek için demiyorum bi kez olsun anneme bana bisey almadin istedigim olmadi diye karsi çikmadim. annemin hem annesi hem babasi hem bacisi hem kardesi herseyi oldum yaninda. ama tek biseyde bana karsi çiktilar babamla birlikte, oda sevdigim kisiyle evlenmek istedim onlar istemediler ve ondada hakli çiktilar ben haksiz çiktim.
benimde erkek kardesim sizin kiziniz gibi. bide evin en kucugu. cok simartmadik ama yinede istedigi olmayinca anneme konusmaz bagirir kendi basina dolasir evin icinde sanki biz yokmusuz gibi. bunun çozumunu bilen varsa bende yardim isterim. ki kardesime nasil davranalim onu bilmek isterim.

arkadaşlar da yazmışlar biz de kısaca ERGEN diyoruz.. ben o yaşlardayken annemle saç saça yoluştuğumu bilirim.. 2 gün sonra it kuyruğunu bırakmaz misali gidip yapıştığımı da olur öyle şeyler geçecek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…