Kızım kalbimi çok kırdı

şimdi üstüne gitmeyin yaşının doğal sonuçları bunlar onun da iyi olduğu bir zamanda karşınıza alıp güzelce konuşmayı deneyin çok anlamayacaktır ama en azından size güvenebileceğini bilmesi gerek bu onu daha sakin yapacaktır

Rahmetli anneannem anneme derdi. Kız evlat annesini anlar ama annesinin yaşına gelince anlar diye. Yani otuz yaşındayken otuz yaşındakii halini anlar diye. Doğruymuş.
Ben de ergenlikte çok ağır şeyler dedim, terbiyesizliğin dibine vurdum. Benim ergenlik zor geçti. Ama şimdi annemi anlıyorum ve iyi ki bana kurallar koymuş, sert önemler almış, nefret ediyorum desem bile inatla terbiye etmiş diyorum. Ama işte bu yaşımda yeni yeni anlıyorum.
Sabredin biraz. Büyüyoruz işte kıra döke ne yazık ki. Ben de çok kırdım anneciğimi ama biliyordu benim ergenlikten isyankar olduğumu. Çok üzülmeyin ondan o hep en çok sizi sevecek sadece şu an sizi anlayamıyor. Anlayacak ama. Sabredin ve üzülmeyin nolur. Ben şimdi üzdüğüm her ana üzülüyorum
Umarım en kısa zamanda o ergenlik belasından çıkar da anne kız gül gibi geçinirsin.

Hangimiz o yasta oyle degildik ki 15 yaş çok fena bi yaş bende boyleydim anca 19 dan sonra yavaş yavas biseylerin farkına varır gibi oldum üzerine gitmeyin bence

Kapısı kilitli,karnı aç,beni bu kadar kırmasına rağmen haklı olduğunu düşünüyor,off ben çok üzgünüm
Annelerin kırılabilecek bir kalbi varsa evlatların da var.
''Kalbim kırıldı'' sözü ile annelerin evlatlarına duygusal şantaj yaptığını düşünüyorum.
Kendinizi haklı buluyorsunuz değil mi? Kızınız da kendini haklı bulabilir elbette.

Benim annem siyah dese ben de siyahi duşünüyosam bile sirf o dedi diye beyaz derdim neyin kafasiysa güya kendi kararlarimi kendim veriyomus gibi gozukucem ya

Zor süreç ve önünüzde bir 5-6 yıl ergenlik süresi var genelde erkek arkadaş edindikten sonra asileşiyorlar epey sabırlı olmanız gerekecek tabi bu arada onu takipte tutun ,yalan söylemelerde olacak , dik durun geçecek ,ama sinirleriniz çelik gibi sağlam olması şart birde arkadaş çevresini bir gözden geçirin gidip öğretmeni ile konuşun ama ona haber vermeden ,geçecek ama sanki hep öyle kalacak gibi his insanı üzüyor tabi bunlar hep hormonal etki

Konuma yorum yapan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.Hepsini dikkate alacağım.Yorumlarınız benin için çok değerli.Kızımla biraz konuştuk,babasının da benim de ona çok fazla müdahale ettiğimizi ve benim çok alıngan olduğumu söyledi.Ben de bana karşı kırıcı sözler kullanmasının beni çok üzdüğünü söyledim,barıştık anlaştık.Bakalım kaç gün sürecek.Benim için önemli olan çocuklarımın mutluluğu

ergenlik, anlayisli olun biraz anlamaya calisin istemiyorsa bazi seyler icin israr etmeyin ma herzaman onla birseyler yapmaya onu yargisiz dinlemeye ve hep yaninda olmaya devam ettiginizi acikca gosterin ve soyleyin. cocugunuz ergenlikte zaten onun icin dertli bir surec annesi olarak sizde sirt cevirirseniz cocuk kaybolur. Kendini hayati degisen vucudunu birsuru seyin anlamaya kesfetmeye basliyor yaninda olun yardim edin,her konuda sorularini cevaplayin. Sabirli olun siz annesiniz oda yavrunuz. Ve kirildiginizi da gosterin.

Ergenlik iste uzatmayin bence hepimiz kırmadık mi birilerini o yaslarda

"Üfff snne be slk.. " Döneminde şu an, geçer elbet bu yaşlar sonra anasının yoluna kurban olur.

Geçen ay evden kaçmış bir kız bize denk geldi 15 yaşındaydı annem babam arkadaşlarımı sevmiyor istemiyor görüştürmüyor telefonumu elimden aldılar bu yüzden sonra bende onlara kızdım evden kaçtım demişti . Hiç belli olmuyor sağları sollar teee anadolu yakasından avrupa yakasına gelmiş düşünün

Bir eğitimci olarak sizi bilgilendirmek isterim. Kızınız şu an ergenliğini doruklarda yaşıyor. Kızınız bu yaşlarda çok asi olur ailem beni hiç anlamıyo der odasına çekilir ve tüm vaktini kendine ayırır. Müzik dinler tüm gününü ayna karşısında geçirir ve karşı cinse ilgi duymayı yoğun yaşar. Sizin yaptığınız ve dediğiniz herşeyi kızınız yanlış anlar tabiri caizse ağzınızda kuş tutsanız yaranamazsınız. Bu süreç azalarak devam eder ve 19 20yaşlarında son bulur. Bu kriz dönemleridir sabredin ama asla kızınızı değiştirmeye kalkmayın. Yapacağınız tek şey kızınıza model olun giyiminizle davranışınızla. Gayet anlayışlı olun. Daha fazla ve ayrıntılı bilgilenmek için internetten ergenlik sendromu diye aratırsanız çok faydalı olur

Bu dönem böyle davranması çok normal fazla üstüne gitmeyin fakat gözünüzüde üstünden ayırmayın kritik dönemler çok fazla yanlış yapabilir allah yardım etsin

Bu donemde yardimci olmaya calismayin sadece biraz kendi haline birakin.Obur yemegi mi yemek istedi eger bir engel yoksa yesin birakin hic duzeltme yapmayin.yada onun iyiligine dusundum demeyin cunku o bunu yanlis anliyor ergen psikolojisinden bu boyle.Biraz idare etmeye calisin.gizli kontrolunuzu elden birakmayin ama oyle basit seylerde kizin ustune baska laf etmeyin.Tamam annecim sen bilirsin afiyet olsun falan deyin ve kapatin konuyu.ozellikle cok ufak tefek seylerde parlarlar o nedenle isiniz cok zor degil.Sizi anlayabiliyorum.Sadece sakin olun.Kiziniz bu donemi atlatinca cok daha baska olacak.Merak etmeyin hic.

Barisip anlastiginiza gore gayet akilli, mantikli bir kiziniz var. Sadece benlik arayisinda. Allah daha buyuk sorun vermesin, muhabbetinizi artirsin.

Sakin olun,müdahale eder gibi söylemeyin yapmasını istediği şeyi,yada emir kipiyle söylemeyin. Tatlılıkla böyle yapsan daha iyi olmazmı vb cümleler kurun. Eski yemegi mi yemek istiyor,koyun önüne yesin,pişiyor bekle demeye bile gerek yok ,inanın ne söyleseniz tersini yapacak potansiyelde kızınız şu an. Çok absürt olmadığı sürece istekleri müsade edin.
Ergenlik kadar korktuğum birşey yok. Erken ergenlik beni çileden çıkarıyor zaman zaman (kızım 3 yaşında )büyüdüğü halindeki ergenlik dönemini düşündükce korkuyorum ama sabırla,sevgiyle yaklaşmak ikinize de iyi gelir. Lütfen kendinizi üzmeyin,bu bir dönem geçecek emin olun.

eger kızınızla gider ilk once konusmayı baslatan siz olursanız tabiki de hatasını anlamayacak.
eger buraya yazmaktan utandıgınız seyler yazmıssa haddini asmıs ve ilk adım atan gercekten siz olmayın dediginiz gibi yaptıgı hareketin dogru oldugunu dusunup nasıl olsa agzıma geleni soylesem de gelip yine benimle konusuyor diye dusunecektir
sorularına kısa cvplar verin evet hayır gibi ama derin muhabbet etmeyin ta ki ozur dileyene kadar.
kızınız sizin denginiz degil siz annesiniz..arkadası gibi onunla vakit geciriyor olabilirsiniz bu cok guzel ama korumanız gereken bi iliski dengeniz var.
bunun gibi patlamaları oldugu zaman tartısmayın onunla,
yapabileceginiz en guzel sey size bagırmaya basladıgında haddini bil annenle konusuyorsun diyip yanından uzaklasmak olur.hem is kavgaya donmeyecektir hemde sonrasında sakince konusabilirsiniz.
kapısına sakın gitmeyin bırakın kendi haline bi sure

Ben de öyle miydim o yaşlarda acaba Kuvvetle muhtemel evet.Anneme en olmadık laflar söylerdim.Şimdi düşünüyorum da ya gerçekten çok sabretti ya da hiç takmamış beni Ne yapmışsa iyi yapmış üstelemedi sadece,şimdi aklıma geldikçe bile içim sızlıyor hemen arayıp tatlı tatlı konuşuyorum.Derdini vs sorun,sevgilisi varsa size anlatmasını sağlayın,dedektif gibi değil de arkadaş gibi.Bilmenizde fayda var.

Kapısı kilitli,karnı aç,beni bu kadar kırmasına rağmen haklı olduğunu düşünüyor,off ben çok üzgünüm

yavrucum hiç ergenlik nedir bilmez misin? aç kitap oku onla ilgili. valla biz ailede 3. ergenimizi yetiştiryoruz ailecek mahvolduk:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…