kızım(kedim) ve eşim

Ne güzel dediniz doğa ! Hani nerede o doğa ?? Şehirlerde arabalar , apartmanlar arasında mı yoksa şehir dışında içinde hiç bir yaşam olmayan bir kaç ağaç ve çöplük olarak kullanılan alanlarda mı ?
Sizin gibi sevmeyen ya da korkan insanlara kızmıyorum ben tavrınız net mesela kedi ya da köpek bakan biri ile evlenmezsiniz beni kızdıran önce tamam deyip sonra sorun çıkarılması
Ayrıca aşılı hayvandan hiç bir bebeğe hastalık bulaşma ihtimali yok, bu yorumunuzu hayvan bakmayı bilmemenize bağlıyorum. Evde evcil hayvan bebek ve çocuk sağlığı için faydalıdır ilaveten, çocuğun bağışıklık sistemini güçlendirir ve alerjenlere karşı korur hayvanla büyümek. Ayrıca çocuk psikolojisi için de son derece faydalıdır. Evde hayvan çocuklara o kadar iyi geliyor ki özellikle zihinsel problemi olan çocukların tedavisi için kullanılıyor artık hayvanlar.

Kediler evcildir yalnız
Şehir caddelerinde çöp kutularında yaşam savaşı verirken gördükleriniz doğalarında yaşamıyorlar yani.

Yani mesajın neresine daha çok gülsem bilemedim :)
Emin olun o arkadaşınız da sizin gelmenize bayılmıyordur, hatta bir an evvel gitse de çocuğum rahat etse diyordur. Ha haa her yeri tüy oluyormuş :) bana gelecek olup da kediyi bi odaya kapatsana diyenlere ayar oluyorum. Asla yapmam, gelmezse gelmesin umrumda olmaz.

Doğalarından koparıp alıyormuşuz :) hangi doğa pardon? Altından ırmaklar geçen, üstü çimlerle kaplı şirinler köyünde mi yaşıyoruz da haberimiz yok? Heryer beton yığını, trafik felç.

İyi şartlarda evde beslenen bir kedi 15-20 yıl yaşayabilir. Dışarıda bir sürü görmeniz onların yaşadığı anlamına gelmiyor. Çoğu ilk yaşını görmeden ölüyor. Ya açlıktan, ya araba çarpmasında ya da iki ayaklı canavarların saldırısından. Acımasızca! Kısırlaştırma, annelik duygusunu elinden alma? Ömrünü uzatan yegane şey desem?

bebek ölümlerinin en büyük sebebi kedi demişsiniz, bakın en çok ona güldüm :)

Bizim buralarda anlatılan bir köroğlu efsanesi var, acaba siz de onu mu duydunuz? Kidi kili ciğiri yipişirsi ilir çicik
Bunu söyleyenlerin ağzının ortasına çakasım var

Son düzenleme:
ben mesela hayvanları beslemek olsun aç olduğunu bileyim kilometrelerce yürürüm yardım için gider yemeğini verir dönerim ama evde besleymem korkarım
ayrıca tüye sinir oluyorum evde hayvan besleyen birine ya ben ya o derdim açıkçası

petshopa verin ücretsiz
eşiniz alışamamasını normal karşılıyorum

Güya benim babam hayvansever
1,5 yıl önce kardeşim sokaktan eve bir yavru kedi getirdi
Ertesi gün annemizi kaybettik
O kedi hem kardeşime hem babama o kadar iyi geldi ki
Sonra babam tutturdu bu hayvanı doğasından kopartamam ben diye
Önce bahçeye salmaya başladı
Sonra aşılarını falan yaptırmamıza karşı geldi hayvan pirelendi öyle yaşadı uzun süre.
Kısırlaştıralım dediğimizde dünyanın en merhametsiz insanıyım gibi bana gaddar dedi.

En son kedi bi gün kayboldu eve dönmedi
Bu defa ağlaya ağlaya 1 ay kedi aradı
Öldü mü ezildi mi diye aramadığı yer kalmadı.

1 ay sonra kediyi berbat halde 3 yavruyla bulduk. Eve getirdi yine, bi baktık ki kedide iç parazit var Hayvan ölecekti nerdeyse zayıflıktan.

Şimdi de başka şehre taşınırken kediyi yavrularıyla beraber sahilde bi yere bırakmış.

Şimdi benim babam kediyi doğasından ayıramam, yok bi kere anneliği tatsın diye diye 4 tane canın günahına girmedi mi?
Affedemiyorum kendisini bu yaptığı için.
İki gün sonra o yavruların bi araba altında ezildiğini görünce kendini suçlamayacak mı...
Olmaz olsun böyle sevecekseniz sevmeyin zaten

Bebek kayıplarının en büyük sebebi kediler mi?
Yalan söylüyorsunuz demek istemiyorum fakat, doğru konuşmuyorsunuz.
Bunu kanıtlayabilir misiniz?

Bebek kayıplarının en büyük sebebi kediler mi?
Yalan söylüyorsunuz demek istemiyorum fakat, doğru konuşmuyorsunuz.
Bunu kanıtlayabilir misiniz?

Sanırım toksoplazma dan bahsetmeye çalışmış ama onunla ilgili bilgisi de yok =) kulaktan dolma söylemler =)

Cehalet diz boyu bu konuda.evcil adı üstünde evde yaşar yani insana ihtiyacı var.kedi-köpek evcil hayvanlardır.onların doğada yaşamaları söz konusu değildir.doğada yaşamaya adapte oldular diyelim,hangi doğa?sokaklar hayvanların doğal ortamı olamaz.eğer bu hayvanlar evcil hayvan olmasalardı ormana terk edilenler ölmezlerdi heralde.barınak ortamı görmemiş kişiler mümkünse barınağa bırak şeklinde yorum yapmasın.evcil hayvanlar için barınak-orman vs ölüme terk etmekten farksız.barınak sokaktan bile beter çoğu zaman.petshop cins olmayan bir kediyi ne yapsın?petshopların durumu da pek iyi değil burada en iyi çözüm kediyi güvenilir birine sahiplendirmek ama konu sahibinin eşinin yaptığı köylü kurnazlığı.

Geçen gün facebookta bir ilan gördüm .Arkadaşım vermişti. Hatırladığım kadarı ile şöyleydi
"Eşim kedim ile anlaşamıyor .Bu yüzden kendisini sahiplendiriyorum . Temiz ve bakımlıdır . 4 yıllık fakülte mezunudur. 30 yaşındadır, avukattır . Her türlü adli işinizi çözer....."
Şaka bir tarafa işin zor . Ben olsam vermezdim ...

Sanırım toksoplazma dan bahsetmeye çalışmış ama onunla ilgili bilgisi de yok =) kulaktan dolma söylemler =)
3 senedir bir kediyle yatıp kalkıyorum
bundan önce de sokakta bulduğum kedileri sevdim de besledim de
benim toksoplazma negatif çıktı
o kadar zor ki bulaşması

iyi yıkanmamış yeşilliklerden çok daha çabuk bulaşabilir
işte millet bilmeden atıyor bişeyler

3 senedir bir kediyle yatıp kalkıyorum
bundan önce de sokakta bulduğum kedileri sevdim de besledim de
benim toksoplazma negatif çıktı
o kadar zor ki bulaşması

iyi yıkanmamış yeşilliklerden çok daha çabuk bulaşabilir
işte millet bilmeden atıyor bişeyler

Su uslup ve cehalete ne cevap vereyim yahu? Hadi ucundan yazayim.. siz her gordugunuz yesillige yayildiginiz icin oralarin “doga” olduguna inaniyorsunuz ama degil iste.. kaldi ki Hindistan da yasamiyorsaniz hayvanlarin dogal ortamlarinin sokak olmadigini da bilirsiniz.. sokaklarda dogmalari onlarin sokak hayvani olmasini gerektirmiyor, keza siz de ciplak geldiniz dunyaya ama bu ciplak gezmenizi gerektirmiyor aynen bunun gibi :) hicbir medeni ulkede “sokak hayvani” diye bir kavram yoktur.. medeniyet onlara barinma yeri saglar zaten.. sokaklarda tecavuze ugramalari, arabayla ezilmeleri an meselesi cunku, bu yuzden sizin “doga” dediginiz onlara cehennem..

Kedilerimi hic tras ettirmedim zira neredeyse her ay asgari ucretin yarisi kadar harcama yapiyorum asilarina, vitaminlerine.. sokakta copten yedikleriyle zehirlenmeyi tercih ederlerdi gerci sizin mantiginiza gore.. hayir yani hayvanlarin yerinin sokak oldugunu iddia eden birinin bizlerin vicdanini sorgulamasi da biraz sey.. amacimiz da konu sahibinin kedisine ev bulmak degil, verilmemesini saglamak.. gerci kime ne anlatiyorum

İnsandan insana geçen mikrop zibilyon tane iken hayvanlarla uğraşmalarına gülüyorum artık ne diyeyim =)

Yazdığınız mesajlardan bilgisizlik akıyor ama sadece şunu demeden geçemeyeceğim. Norm kural olarak benimsenmiş demek, kurala uygunluk demek. Kedilerin, köpeklerin ya da diğer hayvanların ahlaki kuralları olmaz. Dolayısıyla da herhangi bir normları da normalleri de yoktur.

ay ben gidiyorum bu konudan okudukça sinirim zıpladı
gidip kısırlaştırıp doğasından kopardığım kedimi seveyim de tansiyonum düşsün :)

Ben bu mesaji yazarken burnumu gobusune gommus haldeyim, girrrr girrrr esliginde yaziyorum bu duyguyu tatmayan birine de hayvan sevgisini anlatmak gorme engelliye renkleri anlatmak gibi..

Sonuçta o da bir can sokağa atmak demek bile bile ölüne terketmek gibi. Vicdan sahibi bir insan böyle bir şey yapmaz , yapamaz. Eşiniz konusu da bu korkusunu yenmek için bir psikologtan destek alsa yenebilir mi acaba ? Adam da haklı korkuyorsa napsın yani ? Kendi evinde korkarak nereye kadar ? En iyisi sahiplendirmeniz bence. Çevrenizde, akrabalarınızda vardır belki sahiplenmek isteyen. Sırf bu yüzden boşanmak da saçmalık olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…