Kizim neden aç geziyor??

Celik87

Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2016
447
417
18
38
Iyi geceler arkadaslar.
4.5 yasinda bir kizim var...bir kac ay oncesine kadar cok duzenli beslenen bir cocuktu.
Fakat son bir kaç aydir kahvalti hic yapmiyor...
Hic vermesem acikmiyor resmen...
Herseyi kokluyor midesi bulaniyor..ıçinde sogan maydanoz olan birsey yaptim mi mutfaga bile giremiyor mide bulantisindan...Sadece pilav yogurt karisimi olursa cok mutlu oluyor ...
Baskasi soylese inanmazdim bu cocuk nasil yasiyor derdim...
Simdiden tesekkur ederim...

Canım ilerde benim kızın halini görür gibiyim çünkü aynı şeyleri yapıyor 1 buçuk yaşında ama herşeyi kokluyor dilinin ucuyla dokundurup tadını beğenmezse asla yemiyor yoğurt misal bu gün düşün çay kasiginin ucuyla ağzına verdik de öğüre öğüre kusturacaktı kendini Allah kolaylık versin benim bebeğim de bu gün öğlen 13.00 dan akşam 19.00 a kadar 4 tatlı kaşığı çorbayla gezdi bende endişeliyim bu konuda inşaAllah derdine derman bulursun çok bilgili anneler var bu forumda yardımcı olurlar sana canım

Onlar dokuz canli yasarlar. Oglum hastalandiginda hic bir sey yemezdi. Aglardim bisi olacak diye. Doktor ustune dusme dokuz canli onlar derdi acikinca nasil olsa isteyecek derdi. Vitamin takviyesi yapin.

Yemeyen cocuk zor ya gelecekti halimi görür gibiyim şöyleki kizim 3 aylik sütüm yetmiyor bazen kizima mama vermeye calisiyorum bagira bagira agliyor reddediyor küçucuk haliyle mamayi

sizde yemedigi yemegi baskasinda gorsun, ev sahibide yemek bvitecek falan desin
bak gor nasil yiyor :)) tabi karni aç olacak :)

Benim oglumda aynisi tum yollari deniyorum surekli degisik tarifler yapiyorum ama sut yogurt harici bisey yemiyor sonsuza kadar boyle gitmez bir gun yiyecek.diye kendimi avutuyorum napalim :)

Ay ne zordur yemeyen çocuk
Benimki bir soğuk algınlığı geçirdi normal yediğinin hep yarısını yerdi her öğün
Onda bile ne biçim üzülmüştüm

yemediğinde zor biliyorum ama aç bıraksanız, hiç oralı olmasanız acaba daha iyi olabilir mi, yada yiyeceği şeyleri süsleyip püsleyerek vermeye çalışsanız,başka şeylerle oyalanırken vermeye çalışsanız belki bir çözüm olabilir.
4-5 ay önce bir sıkıntı yaşadı da bundan dolayı yemeyi reddediyor olabilir mi?

benim kizim 4 yas civari patates yemiycem tutturdu
bi kaç ay boyunca yediremedim artik pes etmistim
misafirlige gittik , patates yemegi vardi ben ev sahibine yemez bosuna koyma dedim , yakinimdi kadinda nasil yemezmis yenecek bu pattes dedi,ve kiizm ydi ben gozlerime inanamadim
o gun bugundur çok sevr patatesi 8.5 yasinda :))

Benimde 2,5 yasinda bir kizim var sadece corba cesitleri, pilav ve meyveli yogurtlar yiyor.. Daha kücükken herseyden yerdi ama artik yemiyor. Bu saydiklarimida sadece cizgi film izleterek yedirebiliyorum yoksa kesinlikle yemiyor ac duruyor

Hepinize çok tesekkur ederim cevaplariniz icin...aslinda onemsemezdim...aciktim diyene kadar vermem...ama işi abartinca endiselendim acikcasi...

Acaba kardes kiskancligi nüksetmis olabilir mi???kardesi 1.5 yasinda

Acaba kardes kiskancligi nüksetmis olabilir mi???kardesi 1.5 yasinda
Olabilir , kardeşi ne güzel yiyor vs gibi söz duyduysa yada kardeş iyiden iyiye hareketlenip dillenmeye başlayıp iyiden iyiye ilginin odağı olduysa dikkat çekmek için yapıyor olabilir.
Doktor kontrolünde şayet sağlığını olumsuz etkileyecek bir durum söz konusu değilse hiç zorlamayın ters tepebilir.
Ben kızım yemediğinde onun dikkatini başka şeyle dağıtıp öyle yediriyorum. Masaya oyun hamuru, yada sevdiği bir oyuncağı koyuyorum yada perdeleri açıp geçen kuşları varsa uçakları gösterip onun dikkati dağılmışken ağzına tıkıyorum:))
Mesela kızım haşlanmış yumurta yemeyi sevmez ama haşlanmış yumurtayı biraz soğan kabuğu ile haşkayınca kırmızı yumurtayı soymaya bayılır, oyun gibi. Ben de bu arada sahanda yumurtayı yediririm.
Sevdiği şeylerle oyalayın, yiyeceklerini biraz süsleyin belki yardımı olur,
Sağlıkla büyüsün çocuklarınız.

Cok tesekur ederim...deniycem hepsini

Gida uzmanligi okuyorum.
Cocugunzla beraber yapin yemekleri.
Mutfaga sokun ne yemek istersin ne yapalim diye secenekler sunun.
Babaya surpriz anneanneye surpriz diye kendsi yapsin yemekleri.
4 bcuk yasindaki bi cocuk bunu sever.

Bundan haric susleyin pusleyin yemekleri.

Bunun yani sira malzemeleri saklayin. Mesela mercimek corbasina ablam havuc atar mixerla ezer, yada brokkoli. Gormeyince tiksinmez. Insanin yapisinda var bu. Abim hala sarmisak yemedigini saniyor, ama bizim cok atmisligimiz oldu yemege. Gecen gun " sen sarmisak yemediginimi dusunuyosun?" Diye guldum. Oda cakti davayi.

Ben küçükken annem çalıştığı için ilgisini üzerimde tutmak için yemezdim. Bir şeyler yedirmek için peşimde dolaşması, oyunlar yaratması, asker bunlar diye zeytinleri dizmesi falan hoşuma giderdi.Başka yere gidince "bunu yerim ama anneme söylemeyin" derdim.
Psikolojik bir şey olabilir sizinki de.

Benimkide sogana aynisini yapiyor...odaya kacip kapilari ortuyor...deniycem tesekkurler

Cok sagol canim tesekkurler

Ödüllendirme sistemi olabilir. Mesela sofrada her yemekten az da olsa tadarsa dondurma verebilirsiniz ( ya da hangi yiyeceği seviyorsa) Bunun haricinde kıyaslama yapmayın bence. Kardeşiyle farketmeden fazla ilgileniyorsanız ilgiyi eşit bölmeye çalışabilirsiniz. Aklıma gelenler bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…