- 19 Temmuz 2008
- 258
- 83
- 318
- Konu Sahibi Nilay_guzel
-
Ben boşanmadım. Benimki sadece tavsiye.Anladim.esimle konusmak mumkunsuz.hic anlamaz,anlamak da istemez.siz de mi bosanmisiniz? Bu durum duzelirmi zamanla acaba?
evet baba evinde cok fazla kisi var,babaannesi,amcasi,onun cocugu,babasi,babasinin halasi.belki kalabaligi sevdigi icin oyle yapiyor ola bilir.kizimla surekli oyunlar uretiriz,hep arastiririm ne yapsak birlikte diye.evcil hayvan almayi da dusunmustum,yaparim onu da.benim asil sorunum,bir yil sonra cok cok gec gorucek babasini,ozaman nasil olucak hic bilmiyorum,cook korkuyorum kizim icin.Kıyamam yaa...
Bence sizi sevmemesinden ziyade iki yaş sendromunda. O yaşta çocuklar tam bir küçük ergen oluyorlar. Size karşı böyle ama baba evinde de çok farklı değildir. Sadece size yansıtmadiklari icin kendinize özel saniyorsunuzdur bu tepkileri.
Benim yorumum bu yönde...
Öte yandan evde onu çeken birşey olsa belki sizin eve de koşa koşa gelir. Bir kedi , bir köpek gibi...
Çocuklar kalabalığı severler. Baba evinde bir cümbüş varken anne evi sessiz olunca ister istemez gözü kalabalık evde kalıyordur belki.
Ya da odasını beraber susleseniz...ona özel olsa.
Kumaş ve çubuklardan oyun cadiri-karton ve renkli folyodan mutfak dolabı falan yapsaniz-beraber . Belki evde onu bağlayan birşey olur
Ihmal etmeyinInsallah oyledir.gecici bir seydir.dayanmak cok zor.yok olaylar daha yeni,henuz o asamaya gelmediyimiz icin yardim almadim.anlasilan almam lazim ama
Hep Mutlu olsun Insallah evet degistirmek zorundayim,onceki konumda da yazmistim,uzmanlik icin Turkiyeye tasinmam lazim,4yil orda olucam.bu asamada kizim cok gec gec gore bilecek babasini.ya insallah buyuyunce de boyle yapmaz,yoksa ben dayanamam bu duruma.onceleri simartiliyor diye orani istiyor dusunurdum,ben de simartmaya calistim ama yine orani istemesi beni cok uzuyor.hem de onlarin yaninda yapiyor,sanacaklar cocuga kotu davraniyorum diye.zaten planlari ben uzmanligi kazaninca kizimi benden almakti,boyle yapinca daha bir hevese duserler.Ben boşanmadım. Benimki sadece tavsiye.
Ben çalıştığım İçin kızıma babaannesi baktı kreşe başlayana kadar. Bazı akşamlar ağlardı gelmeyeceğim diye. Büyüdükçe bize düşkünleşti. Kızınızın da birkaç sene sonra böyle sıkıntı çıkarmayacağını düşünüyorum ama babanın tavrı da önemli. Umarın anlaşabilirsiniz.
Siz ülke değiştirecektiniz sanki. Hala öyle mi düşünüyorsunuz?
Yok aksine kizginlikla bosanalim dedigim anda bosanmaya hazir biri.her defasinda ben barismak icin adim atmisimdir.onun icin boylesi daha iyi.nasil dayaniyor anlamiyorum her defasinda kizi onun icin aglarken.kizim da boyle yapinca ben hep kendimi suclar olurum.kizimi sanki babasindan ben ayiriyormusum gibi hiss ediyorum.ben bosanalim dedigim icin ben sucluyum dusunuyorum.Eşiniz boşanmak istemiyor mu? O ögretiyor olabilir..
Bir de şu var ki çocuklar koşulsuz davranmak ister. Orada her istediğini yapıyordur. Siz anne olarak kural olması gerektiğini düşünürsünüz.
Kız çocuk olması da babasını istemesinde etken tabi..
Eşinizle konuşup ağız birliği etmeniz gerektiğini anlatın..
Yok aksine kizginlikla bosanalim dedigim anda bosanmaya hazir biri.her defasinda ben barismak icin adim atmisimdir.onun icin boylesi daha iyi.nasil dayaniyor anlamiyorum her defasinda kizi onun icin aglarken.kizim da boyle yapinca ben hep kendimi suclar olurum.kizimi sanki babasindan ben ayiriyormusum gibi hiss ediyorum.ben bosanalim dedigim icin ben sucluyum dusunuyorum.Eşiniz boşanmak istemiyor mu? O ögretiyor olabilir..
Bir de şu var ki çocuklar koşulsuz davranmak ister. Orada her istediğini yapıyordur. Siz anne olarak kural olması gerektiğini düşünürsünüz.
Kız çocuk olması da babasını istemesinde etken tabi..
Eşinizle konuşup ağız birliği etmeniz gerektiğini anlatın..
Yok burda da yalniz degiliz aslinda,annem babam var.ordaki cocuk daha yeni dogmus bir bebek.babasına kıyamıyordur..biraz fazla kalsa bu kezde sizi özler..daha çok küçük yavrum..birde sizinleyken yanlızmı..orada çocuklar falan varmış,daha çok eğlendiği için olabilir..
Ilk basta kalmaya izin vermiyordum,esimle annesi israr etdiler,her kes de babasi o onda da kalmali degince bir de ustune bir defasinda kizimin babami istiyorum diye durmadan agladigi icin ben de kalmasina izin vermeli oldum.kural burda da yok aslinda,aksine babasi cok kuralci biridir.2.5 yaşında ki çocuğu neden tüm haftasonu gönderiyorsunuz? Sizin kurduğunuz düzen devam ettirilmiyor ve fazla şımartılıyor olabilir. Çok fazla özgür kaldığı ortamdan dönmek istemeyebilir. Bence hafta içi bir akşam, haftasonu da 1 gün babayla görüştürün. Kalmayı da çok nadir yapın.
Benim kizim giderken coook seviniyor,gelirken de agliyor gelmek istemiyor.bazen ben babami istiyorum,orda kalicam diyor.4,5 yaşında kardeşim var, hafta sonları babaanneye gidiyor ve giderken babaanneye gitmek istemediği için, dönerken de annemlerin evine gitmek istemediği için ağlıyor
Belki orada başka çocuklar falan da varsa oyun oynadığı için size gelmek istemiyordur
Daha kucuk oldugu icin oyle kural koymam.tatli bir seyler vermem sadece,onu da orda da yapmazlar.Çocuk tutarlılık sever. Biri oldukça serbest bırakır biri de kurallar koyarsa tutarsızlık olur. Ve tabiki de serbest olduğu yere gitmek ister. Babaanne ve babayla konuşun durumu izah edin. Koydugunuz kuralların aynısı mümkün mertebe orada da uygulansın.
Bu durum gecer dimi?her hafta sonu gondermiyorum,bir haftadan bir.2.5 yaşındaki çocuk bir şekere sevdığı bır oyuncaga bu sozlerı soyler ama hıçbirşey onu annesınden vazgeçiremez... tum haftasonu çok geldı bana...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?