Kızım sana diyorum gelinim sen anla

Evet kesinlikle. Söyleriyle insanları huzursuz edince nasıl mutlu olabiliyorlar anlayamıyorum
Mutsuz oluyorsan mutlu etme ..ne alırsan onu ver ki empati yetenekleri gelişsin.

Üç günlük dünyaya kimsenin kahrını çekmeye gelmedik ..esin de annişçi bir kuzuysa biraz başbaşa bırak ,kaybının farkına varsın ..sen de bir annenin evladisin ama eteğinin altına girip kocana sopa göstermiyorsundur eminim ..

Çok kolay aynısını sende ona yapacaksın. Yıllardır yaptığımız şey bizim kv ile. Ben ona söylemek istediğimi o bana söylemek istediğini bu yolla söyler bizde eğer hal veriyorsak ona göre kendimize çeki düzen verip yüz göz olmayız.
Mesela bir örnek vereyim. Ben mutfak dolaplarımın eşyalarının değişmesinden nefret ederim. Kv gelip gidip iş yapıp eşyaları değiştiriyordu farkında olmadan kendi düzeni gibi yapıyordu. Bende " ya sorma anne geçen gün annemle atıştık yine kırk kere diyorum eşyalarımı değiştirme diye dün en son patladım da artık yapmaz" derim o anlar

Bence alınganlık yapmamaya çalışın hele hele eşinize şakın o şekilde şikayete geçmeyin ister istemez savunmaya geçer ve aranız bozulur. Söyleseniz bile şikayet eder gibi değilde annen böyle söyledi çok üzüldüm acaba bana mı laf çarpıttı diyip konuyu kapatın, üstüne gitmeyin onun kafasının bir köşesinde kalır merak etmeyin. Ama böyle haklıyken haksız konuma düşersiniz söyleyim.

Kaynananız ne diyor mesela bir örnek verebilir misiniz? Belki ince düşündüğünüz için alınıyorsunuzdur.. Biraz bahsederseniz iyi olur.. Ev konusuna gelince de eğer istemiyorsanız açık açık söyleyin eşinize..

Evet savunmaya geçiyor yok bana öyle gelmişmiş. Haklısın suçlar gibi değil ama yine anlatayım aklında kalsın

Bende düşünüyorum bazen acaba gerçekten ben mı çok alınganlık yapıyorum diye ama inanın yok herkese oyleler zaten hele ben birde gelinim düşünün
Mesala bir gün öncesinde börek yapamadığımı söylemiştim hemen yarına görümce benim bir arkadaşım var börek yapamıyor hemen kv aaaaa börek yapamayan ev karısı mı olurmuş ondan hiçbir şey olmaz diyor. Ve bunun gibi binlercesi Sonradan yok ben arkadaşına dedim eşim yok sana dememiştir falan filan aynı saçma sapan şeyler işte

Susmak yerine anında versen cevabını gerilmeden? kaynana için gidip odada ağlanır mı ya?? Eşe de şikayet edilmez ana. Eşe şikayet edince gidip anasının kulağını mı çekecek? Kendin çözeceksin. Duymamazlığa ver yada anında cevap ver gerilmeden hatta mümkünse hafif gülerek sohbet havasında.

Yakına taşınma işini bir şekilde iptal et , ama bahanen annenle anlaşamıyorum gibi şikayet konuları olmasın

Ağlamayın, siz de laf çarpın. Başka kv lerden gelinlerden örnek vererek eşinize hiç yansıtmayın. Asla da yakın eve taşınmayın sonunuz olur.

Kendi iletişim probleminizi eşimize taşıyorsunuz, hakşoylen haksız olursunuz böyle böyle..
İkili ilişkide basıl davranacağınızı siz bileceksiniz.
Artık takmayarak mı oluyor, cevap vererek mi,alttan laf çarparak mı, duymamazlıktan gelerek mi deneye yanıla bulursunuz doğru yolu...
Öyle çocuk gibi odaya gidip ağlayıp ardından eşe şikayet etmekle olmuyor...

Kimseyi kırmak istemiyo diyosun ya yakına taşınırsanız elbet bir gün bir tarafı kırmak zorunda kalacak,soru şu: kırdığı taraf ben olmam diyebiliyor musun?

Bu arada odalara geçip ağlamak şikayet etmek çözüm değil, sen de ortaya konuş falancanın falancası diye de diyeceğini, bakalım seni şikayet edecekler mi eşine ve daha önemlisi eşin onlara da size demedi ki siz alındınız diyecek mi

Cok acik bir laf sokma varsa sizde karsiligini verin abartmadan. Emin olun hic kimse annesinden sikayet eden bir esi hakli bulmaz. Kendisinin gormesi lazim. Yakin bir yere tasinmakta orta yol bulmak degil, isleri iyice kizistirmak demek.

Niye eşiniz bi tarafı kırmak zorunda ?
Evlenmiş olduğunuza göre yetişkin bi bireysiniz. Haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsaniz kendi hakkınızı kendiniz savunun.
Şu kv-gelin sorunlarında niye hep top eşe atılıyor anlamiyorum. Yazık adamlar arada telef oluyor..

Susmak yerine cevabınızı verin.
Ve umursamaz tavırlarla davranın.
Zamanla herşey yoluna girer.
Eşinize de bu kadar yüklenmeyin.

Buna ağlanır mı

Beğenmeyen küçük oğluna almasın diyeceksin

Aaa benim kocam benim kadınlığımdan memnun diyeceksin

Bu arada geçen birisi yazdı börek bilmiyorum diye ona hepimiz amannnn ne var börek yapmakta, başka şeyi yapan böreği hayli hayli yapar dedik

Aynı benim kv ama ilk bende 1 ay ağladım.sonra esim dediki hayatın anlayana kadar cevap ver içinde tutma hasta olursun.sonra ben başladım o gün bu gündür bişey dese hemen cevap verim.artık oda bıraktı laf sokmayı bende hiç umursamaz gibi yokzlarms gibi davranıyorum.esimle birbirinize o ların yanında daha cok ilgi gösteriyoruz. Kv beni istemistide. Şimdi çok uzaktayız zaten yılda 2 görüşüyoruz belki 1 uzak olmak iyidir asla yakına taşınma bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…