• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım ve bakıcısı

ASYA30

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2013
2.837
1.306
198
Arkadaşlara herkese merhaba
çalışan ebevynler olarak kızımız için haftada 4 gün 4 saat (sabah 8.30 öğlen 12.30) bir bakıcı ile anlaştık kızım ilkokul 1 e gidiyor yani bakıcısı sadece kahvaltısını yaptırıp başında duruyor ekstra hiçbir iş te beklemiyorum.bez derdi yok yaramaz bir çocuk değil.neyse öncelikle bu iş için 350 tl ödüyorum fiyat konusundada yorumlarınızı bekliyorum.gelelilim asıl sorunuma
dün bakıcı hanım bana kızımı şikayet etti iki gözü iki çeşme nedeni şu: Kızım normal kahvaltıda kaşar peynir ve bal yemiyor ama kadın sofraya bunlarıda koymuş kendisi yemek için kızımda aa ben bunları yemiyorum ama demiş kadında ben kendim için getirdim kızım demiş ve kızım çok ters bakmış kadında buna alınmış bir başka olaydada kahvaltı sonrasında masayı silerken deterjanı kullandığını gören kızım çok harcama annemin parası bitmesin :) demiş.
Eşim de bende her fırsatta bakıcı bayana demişizdir abla kendi evin gibi gör canın birşey ister bir şey çekerse kesinlikle çekinme.gerçekten de söylenmesi gereken bir konu olarak bile görmedik hiç ama bayan inanılmaz çekingen bu konularda o nedenle biz belirtme ihtiyacı hissettik
neyse
dün resmen koskoca kadın kızımın sözlerinden alındığını ağlaya ağlaya bana anlattığında -abla çocuk o bukadar takılma lütfen bazen beni bile uyarır anne bunu böyle yapma diye etrafına karşı ilgili ve değerlendirme yetenekleri yeni yeni gelişiyor.
Ancak bayan bana dediki ama böyle yapınca içimden bişey yapmak gelmiyor çok üzülüyorum
o günü bir şekilde geçtik sonra sonra düşündüm olanları ve sanırım işten ayrılmak için bahane arıyordu eşimlede konuştuk o da benimle aynı fikiri paylaşınca bugün bayanla ben konuştum.-abla biz senden memnunuz ama gördüğümüz kadarı ile sen mutlu değilsin sömestra kadar idare et bizi sonrasında seninde üzülmeni istemeyiz
ama bu sefer de olurmu.... Hanım bende sizden çok menunum hem ben kızımı bırakamam biz dün barıştık onunla bir sorun yok dedi
peki o zaman dedim
ama bu ne dengesizlik diyede düşünmeden edemedim açık söyliyim güvenim sarsıldı sizler ne düşünürsünüz

siz böyle yapınca aklıma bir olay geldi 6 yaş civarıydım yeni yeni saatleri öğrenmiştim,annemin çok sevdiği bir arkadaşı vardı kadın hergün bize gelirdi bizim evde ev telefonu vardı kadının evinde yoktu ha kadın istese bağlatabilirdi maddi imkanı iyi bir boyandı bu kadın hergün bizde günde en az 2-3 saat telefonla koşturdu annemle babam birşey demezdi belkide kırılır diye demiyorlardı ama en sonunda ben çocuk halimle dedim günde 2-3 saat telefonla konuşuyorsun dünyanın parası geliyor babam ödüyor diye kadına iyi bir çıkışmışım annem anlatır ara sıra,tabi kadın ve annem şok oldu kadında anneme çıkılıyor neymiş ben o kelimeyi dediğim anda annem beni dövecekmiş annemde ben kıZımı niye döveyim dedi o daha çocuk dedi tabi kadın bizimle küstü heryerden benim yaptıgım olayı anlatmış ama kadının eşi bile bana hak vermişti:9:aklımda kalan kısımlarını anlattım.

siz böyle yapınca aklıma bir olay geldi 6 yaş civarıydım yeni yeni saatleri öğrenmiştim,annemin çok sevdiği bir arkadaşı vardı kadın hergün bize gelirdi bizim evde ev telefonu vardı kadının evinde yoktu ha kadın istese bağlatabilirdi maddi imkanı iyi bir boyandı bu kadın hergün bizde günde en az 2-3 saat telefonla koşturdu annemle babam birşey demezdi belkide kırılır diye demiyorlardı ama en sonunda ben çocuk halimle dedim günde 2-3 saat telefonla konuşuyorsun dünyanın parası geliyor babam ödüyor diye kadına iyi bir çıkışmışım annem anlatır ara sıra,tabi kadın ve annem şok oldu kadında anneme çıkılıyor neymiş ben o kelimeyi dediğim anda annem beni dövecekmiş annemde ben kıZımı niye döveyim dedi o daha çocuk dedi tabi kadın bizimle küstü heryerden benim yaptıgım olayı anlatmış ama kadının eşi bile bana hak vermişti:9:aklımda kalan kısımlarını anlattım.

siz yanıca aklıma geldi bnmde bir yengem vardı aynn onlarda isterse bağlatabilirdi tabii 90 lı yılar ev tlf yeni
yengem her sabah hiç unutmam sarı bir kitap içinde tüm türkiyenin il il kişi ki şi yazılı olduğu ansiklopediyle gelirdi:9:

bende çocuk aklı cnm sıkılmış dememki giitim birgün telefoun fişini çekmiştim
yeter konuştun demiştim o gün oldu bi daha olmadı iyi olduydu:9::9::9::1:

Bana pek onemli bisey yok gibi geldi.bakici konusunda ne olaylar oluyor.bakicinin ilk calistigi yer sizin evinizse belki garipsemistir.fiyat da iyi.fazla buyutmeye gerek yok derim

Fiyat olarak 350 tl bence az.Bizim buralarsa yarım gün en az 400 tl.Bende çocuğumu bakıcı ile büyüttüm,devamlı kızınıza bakıcına iyi davran,ikiniz ayrı şeyler yiyebilirsiniz gibi tavsiyelerse devamlı bulunun.Çünkü bakıcı kızınızın ağzından çıkanların siz tarafından kendisine söylendiğini her zaman düşünür.İyi bir bakıcı ise onu kaçırmamak ya da bakıcınızın davranışlarının değişmemesi için kızınıza özellikle küçük çocukların beyninde daha iyi yer edinebilmesi için bakıcını üzme felan diye telkinlerde bulunun.

benim bakıcımda çok alıngandır, bakıcım kapıdan içeri gireceğinde benim çikolata kızım kapıyı kadının yüzüne kapatıyor git sen evine annem kalacak diye bakıcımızda buna alınıyor, bu güne kadar ben sana baktım sen beni kabul etmiyorsun diye sitem ediyor bozuluyor. bende o çocuk abla benim gitmemi istemiyor onun için böyle yapıyor diyorum neşesi yerine geliyor..

bence sizde fazla takılmayın zaman zaman böyle şeyler olabiliyor..

kadın duygusalmıs hrhalde ama kucuk bı cocugun dedıklerine alınmamalıydı sonucta o bir cocuk.. burda bakıcınızın dengeszlıgını gormedm ustelık kızınıza yememesıne ragmen belki yer dıye kaşar ve bal koymus .. cunku benımde yegenım var annesıne naz yapıyor bazen yemıor ama bızımleyken yıor bakıcınız bunu dusunmus de koymus olabilir masaya.. sadece kadın cok duygusalmıs ..dengesiz diil.

Arkadaşlara herkese merhaba
çalışan ebevynler olarak kızımız için haftada 4 gün 4 saat (sabah 8.30 öğlen 12.30) bir bakıcı ile anlaştık kızım ilkokul 1 e gidiyor yani bakıcısı sadece kahvaltısını yaptırıp başında duruyor ekstra hiçbir iş te beklemiyorum.bez derdi yok yaramaz bir çocuk değil.neyse öncelikle bu iş için 350 tl ödüyorum fiyat konusundada yorumlarınızı bekliyorum.gelelilim asıl sorunuma
dün bakıcı hanım bana kızımı şikayet etti iki gözü iki çeşme nedeni şu: Kızım normal kahvaltıda kaşar peynir ve bal yemiyor ama kadın sofraya bunlarıda koymuş kendisi yemek için kızımda aa ben bunları yemiyorum ama demiş kadında ben kendim için getirdim kızım demiş ve kızım çok ters bakmış kadında buna alınmış bir başka olaydada kahvaltı sonrasında masayı silerken deterjanı kullandığını gören kızım çok harcama annemin parası bitmesin :) demiş.
Eşim de bende her fırsatta bakıcı bayana demişizdir abla kendi evin gibi gör canın birşey ister bir şey çekerse kesinlikle çekinme.gerçekten de söylenmesi gereken bir konu olarak bile görmedik hiç ama bayan inanılmaz çekingen bu konularda o nedenle biz belirtme ihtiyacı hissettik
neyse
dün resmen koskoca kadın kızımın sözlerinden alındığını ağlaya ağlaya bana anlattığında -abla çocuk o bukadar takılma lütfen bazen beni bile uyarır anne bunu böyle yapma diye etrafına karşı ilgili ve değerlendirme yetenekleri yeni yeni gelişiyor.
Ancak bayan bana dediki ama böyle yapınca içimden bişey yapmak gelmiyor çok üzülüyorum
o günü bir şekilde geçtik sonra sonra düşündüm olanları ve sanırım işten ayrılmak için bahane arıyordu eşimlede konuştuk o da benimle aynı fikiri paylaşınca bugün bayanla ben konuştum.-abla biz senden memnunuz ama gördüğümüz kadarı ile sen mutlu değilsin sömestra kadar idare et bizi sonrasında seninde üzülmeni istemeyiz
ama bu sefer de olurmu.... Hanım bende sizden çok menunum hem ben kızımı bırakamam biz dün barıştık onunla bir sorun yok dedi
peki o zaman dedim
ama bu ne dengesizlik diyede düşünmeden edemedim açık söyliyim güvenim sarsıldı sizler ne düşünürsünüz

benim bakıcımda çok alıngandır, bakıcım kapıdan içeri gireceğinde benim çikolata kızım kapıyı kadının yüzüne kapatıyor git sen evine annem kalacak diye bakıcımızda buna alınıyor, bu güne kadar ben sana baktım sen beni kabul etmiyorsun diye sitem ediyor bozuluyor. Bende o çocuk abla benim gitmemi istemiyor onun için böyle yapıyor diyorum neşesi yerine geliyor..

Bence sizde fazla takılmayın zaman zaman böyle şeyler olabiliyor..

kesinlikle bence de bunlar basit ve olağan sorunlar benim garipsediğim koskaca kadının salya sümük ağlaması oldu sanki amacı kızımı azarlamam gibi hissettim :( alınganlık gösterilmesini anlarım ama verdiği tepki beni hem şaşırttı hemde tedirgin etti.

o kadın cok durmaz söyleyim bence psikolojik sorunları olan biri :) kızınızda cimcime çok açık sözlüymüş maşallah :9:

[sıze=3]kadın duygusalmıs hrhalde ama kucuk bı cocugun dedıklerine alınmamalıydı sonucta o bir cocuk.. Burda bakıcınızın dengeszlıgını gormedm ustelık kızınıza yememesıne ragmen belki yer dıye kaşar ve bal koymus .. Cunku benımde yegenım var annesıne naz yapıyor bazen yemıor ama bızımleyken yıor bakıcınız bunu dusunmus de koymus olabilir masaya.. Sadece kadın cok duygusalmıs ..dengesiz diil.[/sıze]

evet duygusal ve alıngan bir insan zaten bizde bildiğimiz için kırmamamk için özen gösteriyoruz.ancak ben kendimi düşündüm de o şekilde ağlamak için allah göstermesin ailemin başına kötü birşey filan gelmesi lazım.kendimi nasıl kötü hissettim anlatamam. Bu olaydan sonra ben kızıma da tembihde bulundum zaten. Kızımda dediki ama anne ..... Teyze de herşeye ağlıyor. Kızımda olumsuz etkileniyor bu durumdan çocuk sürekli kendisinin büyük bir hata yaptığını düşünüyor.

bence kadın masumca ıcını dokmus sıze ısten ayrılmak ıstedıgını zannetmıyorum
benımde oglum 4 yasıan gırecek 1 ay sonra dun annem oglumu bızım evden alıp kendı evıne gotururken demıskı xxx suradan sana bır tane muz alayımda ye evde demıs , oda hayır demıs bız onunla muzlu pasta yapıcaz pazardan alın kendınzıe demıs annemde senın ıcın dıyorum oglum sen yıceksın demıs oda cabuk o muzu oraya bırak almıcaksın muzumuz bıter demıs
annemınde cok zoruna gıtmıs :9:

o kadın cok durmaz söyleyim bence psikolojik sorunları olan biri :) kızınızda cimcime çok açık sözlüymüş maşallah :9:

bahanemi aradı diye düşündüğümden ertesi gün ben önerdim çalışmayabileceğini ama bu seferde kızımın özür dilediğini barıştıklarını söyledi.

bence kadın masumca ıcını dokmus sıze ısten ayrılmak ıstedıgını zannetmıyorum
benımde oglum 4 yasıan gırecek 1 ay sonra dun annem oglumu bızım evden alıp kendı evıne gotururken demıskı xxx suradan sana bır tane muz alayımda ye evde demıs , oda hayır demıs bız onunla muzlu pasta yapıcaz pazardan alın kendınzıe demıs annemde senın ıcın dıyorum oglum sen yıceksın demıs oda cabuk o muzu oraya bırak almıcaksın muzumuz bıter demıs
annemınde cok zoruna gıtmıs :9:

evet ben zaten alınmış olduğunu yadırgayamam herkesin yapısı farklı.ben çocuk der geçer üzerinde durmam bir başkası alınır kırılır üzülür.ama ağlamak aşırı bir tepki değilmi sizce de

ben kadıncağızın bu söylediğinden ayrılmayı düşündüğünü nasıl çıkardınız anlamadım valla...doğal olarak bakıcınız bana hiç dengesiz gelmedi..ayrıca kızınız küçük de olsa söylediği hiç hoş olmamış (tabiki söyleyebilir o çocuk yanlış anlamayın) bence bu durumda bakıcınız ı eleştireceğinize kızınıza güzel bir dille eve misafir geldiğinde ona evdeki yemeklerden ikram etmemiz gerektiğini vs söyleseniz daha mantıklı olurdu...

ayrıca 350 bana çok çok az geldi

bence işten çıkmak felan değil niyeti ama aklıma şu geldi, ben her lafa söze gelemem alınırım gibi yarın birgün daha fazla göze batıcak şey yaparsa bunun da mevzusunu etmeyin diye yapmış olabilir, benim evime gelen temizlikçi annemi istememişti evde düşünebiliyormusun annem başında bekliyor gibiymiş rahat edemiyormuş evde tek kalmak istiyormuş bende bir daha gelme demiştim, bir arkadaşımda iki çocuğuna baktırmak için bakıcısı vardı biri bebek biri okula gidiyor ayda 1000tl veriyordu kadın bebek beni yoruyor kızım evlenicek çıkıcam dedi kız işe yeni dönmüş iki çocuk resmen ortada kaldı neyse hemen iyi birini buldu hem de daha ucuza sonra işten çıkan bakıcı bana 200tl daha versen çıkmazdım hemen başkasını buldun demiş. yani dikkatli ol ucuz hesap peşinde olan insanlarda var.

Banada niyeti işten çıkmakmış gibi gelmedi açıkcası.
Bakıcı bayan biraz fazla duygusal sanırım.
Zamanla birbirlerine alışırlar diye düşünüyorum.

Çocuklar boyle acik sözlü iste .
Benim yeğenimde çok fena :)
Birgünmisafir geldi bize cçocukları 12-13 yasinda falan .
Dedik masaya gel diye yok dedi gidiyor masadan aliyor böreği pogacayi koltukta yiyor .
Çok itici bir çocuktu tabaga koyduk her yere bulastura bulastira yedi elinde de bizim tablet .
Yeğenim durdu çocuğun annesine dondu sen ne biçim annesini çok pis bir çocuğun var kizsana ona evinizi kirletti halam burayi temizlemek için çok ugrasti dedi .:1:
Biz tabi kaldik .d
Çocuğun sözüne alinmasi saçma olmuş bakicinizin ama çok umirsamayin derim.

Çocuklar boyle acik sözlü iste .
Benim yeğenimde çok fena :)
Birgünmisafir geldi bize cçocukları 12-13 yasinda falan .
Dedik masaya gel diye yok dedi gidiyor masadan aliyor böreği pogacayi koltukta yiyor .
Çok itici bir çocuktu tabaga koyduk her yere bulastura bulastira yedi elinde de bizim tablet .
Yeğenim durdu çocuğun annesine dondu sen ne biçim annesini çok pis bir çocuğun var kizsana ona evinizi kirletti halam burayi temizlemek için çok ugrasti dedi .:1:
Biz tabi kaldik .d
Çocuğun sözüne alinmasi saçma olmuş bakicinizin ama çok umirsamayin derim.

ağzına sağlık öperimmm yeğenini

Back
X