• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım ve bakıcısı

Asyacım çocuğunun yanında ağlıyorsa çocuk bundan ruhsal olarak etkilenir. Kötü ya da korkulacak bir durum var hissine kapılabilir. Hiçbir şey olmadı ortam zaten ağlamadan dolayı negatifleşecektir..
Sen çevrende başka iyi bir alternatif varsa değerlendirebilirsin. Ama dediğim gibi benim için önceliği olan çocukla diyaloğu sırasında ona iyi örnek olacak birinin olmasıdır. Hatta bazen derslerine bile destek olabilir. Nasıl olsa 1. Sınıf.
Çünkü bazı bakıcılar gerçekten yerel şive ile falan konuşuyorlar.. bu da çocuğu hiç iyi etkilemez. Ya da bazıları alır örgüyü oturur, tv yi açar karşısına.. bunları nasıl engelleriz ya da nasıl istediğimiz kalıpta birini buluruz bilemiyorum ama çocuğu birine emanet etmek çok zor. Benim annem bakıyor. Uyandıktan sonra saate bağımlı olmaksızın kreşe gidiyor. Aslında sabah 8 de başlıyor ama nasıl olsa annem var diye çok kasmıyorum. 3,5 yaşında daha.ama bakıcıya bırakacak olsaydım.. çok ince elerdim, daha da sık dokurdum..

İşte biz kendi kafamıza göre yorum yapıyoruz da bir de onları dinlesek:ssz:
örnek vereyim
Biz 1 ay senelik izinde olup da bakıcı bakmadığı zamanlarda bile para istiyorlar. Nedeni de: biz senelik izinde olup da çalışamayınca paramız kesiliyor mu? Ya da çok özel işleri olur hasta olur, biri hasta olur, kızı doğum yapacak olur en zor anlarımızda bırakırlar bizi hem de birkaç gün.. o zaman bile kesemezsin. Yani kesersin mantık olarak ama için el vermez çocuğa yansıtma olasılığından dolayı.

ipek senden gelen yorumları özellikle daha dikkatli okuyorum sanıyorum düşünce tarzın bana daha sıcak ve yakın geliyor . ve evet malesef kızımın yanındada ağlamış ve kızımda çok üzülmüş özür filan da dilemiş .ben asla ayrılmasını istemiycem ancak kararım şu:eğer birdaha bu konularda aşırı gördüğüm alınganlık ve davranışla bana şikayetçi olursa kalması için yada ikna edip gönlünü almak için ısrarcı olmuycam ve sömestr boyuncada bir alternatif oluşturmaya çalışıcam.kızım o akşam niçin o kadar üzdün bak eğer....teyzen giderse belki kötü bir ,nsan gelir dedim oda kafama takılan şu cümleyi söyledi ama anne ........(oğlu) onu çok üzmüş belki ona ağlamıştır.????????? ailesi ile ilgili sorunları kızımlamı paylaşıyor anlayamadım

ipek senden gelen yorumları özellikle daha dikkatli okuyorum sanıyorum düşünce tarzın bana daha sıcak ve yakın geliyor . ve evet malesef kızımın yanındada ağlamış ve kızımda çok üzülmüş özür filan da dilemiş .ben asla ayrılmasını istemiycem ancak kararım şu:eğer birdaha bu konularda aşırı gördüğüm alınganlık ve davranışla bana şikayetçi olursa kalması için yada ikna edip gönlünü almak için ısrarcı olmuycam ve sömestr boyuncada bir alternatif oluşturmaya çalışıcam.kızım o akşam niçin o kadar üzdün bak eğer....teyzen giderse belki kötü bir ,nsan gelir dedim oda kafama takılan şu cümleyi söyledi ama anne ........(oğlu) onu çok üzmüş belki ona ağlamıştır.????????? ailesi ile ilgili sorunları kızımlamı paylaşıyor anlayamadım

Teşekkür ederim canım ben de öyleyim sana karşı...
Zor bir karar çocuk olayı.ben bu konuda şizofren olabilirim…
Acitasyon bir yapısı varsa şansı verme derim. Senin kararın ama bazı insanlar vardır yanında rahatlarsın.. hani pamuk nene modunda olur.. her şeyi bilir kendince.. anlatacak bir şeyleri hep vardır. İnsanı rahatlatma bakımından… ama bazıları da vardır tez canlıdır, paniktir, kontrolsüz hareket eder… bu satıya kapıyı açma olayı hiç güzel olmamış. Allah korusun ya daha kötü bir şey olsaydı.. senin kızın büyük bakıcı değişikliğinden çok etkilenmez.. çevrenizde başka biri yok mu? Mesela şubat tatilinde kim bakacak kızına? Kadın tam zamanlı bakacak?
Anlattığın diğer şeyler de dahil ben ışık alamadım bu kadından… çocuk olayı tolere edilecek bir şey değil bence. Vidan yapıyorsan yapma derim.

haklısın aslında kızımıza öğüt vermiyor değiliz işin açıkcası hani öyle malının çok kıymetini bilen eli sıkı bir çocukda değildir.hatta okulda sürekli birşeyler kaybetmesinden dolayı şikayetçiyiz bile bu durumdan.niçin böyle davrandığına anlam veremiyoruz. onu ayrıca uyarıyoruz .
bugün bir başka gelişme oldu bakıcımız öğlen bana telefon etti eve bir bayan gelmiş çamaşır makinelerinde deterjan yerine kullanılan bir şey çıktı ya onu dağıtıyormuş tanıtım amaçlı ücretsiz demiş ancak seçtiğinin içinden hediye çıkarsa mecburen alınacakmış 50 tl bedeli olcakmış bu durumda.neyse başta ücretsiz anladığı için kızıma bir tane seçtirmiş ve içindende 350 tl lik saat :) hediyesi çıkmış.kadın para isteyincede beni aradı bakıcımız durumu anlattı bende o bayanı işyerime göndermesini istedim saatle birlikte. saate baktım ve gerçekten 5 para etmez birşey almayacağımı söyledim bunun üzerine bakıcıma durumu izah ettiğini ve hediye çıktığı için almaya mecbur olduğumuzu söyledi.İŞ ORTAMI olayı çokda büyütmemek adına açıkcası 50 tl yi sokağa attım. sonra bakıcımız arayarak ona kızıp kızmadığımı biranda boş bulunduğunu söyledi. aslına bakarsanız bundanda alınacağı için birşey söylemedim ama işin açıkçası biz bu tarz satıcılara kapı açılmaması gerektiği bilincini kızıma vermeye çalışırken bu hareket hiç hoş olmamış üstelik seçimi de kızımın şansına ona yaptırmış. pzrt kırmadan anlatmaya çalışcam inanın sorun para değil. ama olurya örnek alacak bir çocuk var yanında kapı satıcılarına kapı açılmaması gerektiğini öğrenmeli

Bence kapıdan ürün satma diye dolandıran insanlardan bahsedebilirsiniz. Deterjanlar üzerine anket yapıyoruz diyip deterjan koklatma bahanesi ile bayıltılan insanlardan falan bahsedin. Şehir efsanesi mi bilmiyorum ama çok olası şeyler bunlar.

valla 350 çok iyi çocuğunuza iyi davranıyorsa kötü bir huyu yoksa göndermeyin derim ben. bizde kadınız hepimizin saçmasapan alınganlık dönemi oluyor. evet teyze biraz abartmış küçük çocuğa alınarak ama olsun. demekki kendini ezik hissetti yazık.

Bence kapıdan ürün satma diye dolandıran insanlardan bahsedebilirsiniz. Deterjanlar üzerine anket yapıyoruz diyip deterjan koklatma bahanesi ile bayıltılan insanlardan falan bahsedin. Şehir efsanesi mi bilmiyorum ama çok olası şeyler bunlar.

Çocuk kadından daha çabuk öğrenir ve bir daha da asla unutmaz. İyi öğretilsin de..
İş kadının bunu bilmemesi…hem de yabancı bir evde emanet bir çocukla..
Artık kadın mı çocuğu korur, çocuk mu kadını korur…

Teşekkür ederim canım ben de öyleyim sana karşı...
Zor bir karar çocuk olayı.ben bu konuda şizofren olabilirim…
Acitasyon bir yapısı varsa şansı verme derim. Senin kararın ama bazı insanlar vardır yanında rahatlarsın.. hani pamuk nene modunda olur.. her şeyi bilir kendince.. anlatacak bir şeyleri hep vardır. İnsanı rahatlatma bakımından… ama bazıları da vardır tez canlıdır, paniktir, kontrolsüz hareket eder… bu satıya kapıyı açma olayı hiç güzel olmamış. Allah korusun ya daha kötü bir şey olsaydı.. senin kızın büyük bakıcı değişikliğinden çok etkilenmez.. çevrenizde başka biri yok mu? Mesela şubat tatilinde kim bakacak kızına? Kadın tam zamanlı bakacak?
Anlattığın diğer şeyler de dahil ben ışık alamadım bu kadından… çocuk olayı tolere edilecek bir şey değil bence. Vidan yapıyorsan yapma derim.

haklısın zaten konuyu eşime anlattım telefonda akşam bir kritikini yaparız bu kapı açma olayını o bana göre daha sert bir tutum sergileyecek diye düşünüyorum .eşim öğretmen sömestrda kızıma o bakıcak bakıcı hiç gelmiycek canım :) bende bu sırada yeni bir arayışa girerim .biz şehre yeni geldik(6 ay ) bu nedenle tanıdığımız filanda yoktu internete ilan vererek bakıcı aradım gelenlerin arasındanda bu bayanı gözüm tuttu hani giyim kuşamdır görgü adapdır filantabi bu kriterleri değerlendirebildim referans alabileceğimiz biride yoktu bu nedenle işe başlamadan önce kendisinden rica ettim ailesini ve evini görmek için eşimle bir çay içmeye gelmek istediğimizi saolsun kabuletti ve çokda iyi ağırladı aile düzenleride içimize sindi ve başladık ama bu alınganlık tamda senin dediğin gibi mizaç olarak insanı rahatlatan birini bulmak isterim.iş güç zaten istemiyorum.kızım uyanınca karşılayacak kahvaltısını yedirecek okul saatinde saçını toplayıp okula bırakacak bazı arkadaşlar parayı az bulduğunu söylemiş ama ben kendi çalışma saatim için aldığım saat ücretine baktığımda inanın benim saat ücretimin 3 katını veriyorum

ben kadıncağızın bu söylediğinden ayrılmayı düşündüğünü nasıl çıkardınız anlamadım valla...doğal olarak bakıcınız bana hiç dengesiz gelmedi..ayrıca kızınız küçük de olsa söylediği hiç hoş olmamış (tabiki söyleyebilir o çocuk yanlış anlamayın) bence bu durumda bakıcınız ı eleştireceğinize kızınıza güzel bir dille eve misafir geldiğinde ona evdeki yemeklerden ikram etmemiz gerektiğini vs söyleseniz daha mantıklı olurdu...

ayrıca 350 bana çok çok az geldi

Kesinlikle katılıyorum.Yukarıdada ben sizinle aynı fikirde düşüncelerimi paylaştım. Kızınızı yönlendirmek birazda sizin elinizde.Sonuçta bakıcıda bir insan ve olanları çocukluk diye görürseniz bakıcınız artık kızınıza iyi davranmaz ve evinizi artık benimsemez,bende bunları böyle gördüm böylede bilirim.Bence de bu zamanda 350 tl çoook az bakıcınıza yazık,hem para az hem o kadar laf!!!

ilk mesajları okurken bakıcı kadını anlamaya çalıştım çünkü bir laf çok bilindik hani deriz ya çocuktan al haberi kadın böyle düşünmüştür. kızı okula uğurlayıp o kadar saat boş kalınca o masum basit laf bir anda kafasında büyümüştür bu yüzden alınmıştır bir de hiç alışık olmadığı bir durumsa narindir ağlar ama o kapıda satış olayında biraz tedirgin oldum. zamanında ablamla bende böyle dolandırıldık 10 sene önceydi tabiii .
yine her olayın iyi yanınından düşünmeye çalışarak belki kızı oyalamak için gel bakalım sen çekiver hadi çocuğum moduna girmiş olabilir ama böylede olsa siz daha birbirinizi tam tanımıyosunuz. hadi birisi kapınızı çalıp ben yakın arkadaşıyım diye eve girse dünyanın türlü halleri var bu konuda biraz daha ciddi gerekirse alınsın çokta tın diyorum uyarmanız gerekiyor. kadın tamamiyle haklı demiyorum ama haklı görmek için bakabileceğiniz pencerelerde var diyorum ;)

sizde alınmayın lütfen ama keşke o saatin parasını ödemek yerine imzaladığım bir yer mi var göster bakayım dur polisi arıyorum seni dolandırıcı diyerek korkutsaydınız ya keşke

Arkadaşlara herkese merhaba
çalışan ebevynler olarak kızımız için haftada 4 gün 4 saat (sabah 8.30 öğlen 12.30) bir bakıcı ile anlaştık kızım ilkokul 1 e gidiyor yani bakıcısı sadece kahvaltısını yaptırıp başında duruyor ekstra hiçbir iş te beklemiyorum.bez derdi yok yaramaz bir çocuk değil.neyse öncelikle bu iş için 350 tl ödüyorum fiyat konusundada yorumlarınızı bekliyorum.gelelilim asıl sorunuma
dün bakıcı hanım bana kızımı şikayet etti iki gözü iki çeşme nedeni şu: Kızım normal kahvaltıda kaşar peynir ve bal yemiyor ama kadın sofraya bunlarıda koymuş kendisi yemek için kızımda aa ben bunları yemiyorum ama demiş kadında ben kendim için getirdim kızım demiş ve kızım çok ters bakmış kadında buna alınmış bir başka olaydada kahvaltı sonrasında masayı silerken deterjanı kullandığını gören kızım çok harcama annemin parası bitmesin :) demiş.
Eşim de bende her fırsatta bakıcı bayana demişizdir abla kendi evin gibi gör canın birşey ister bir şey çekerse kesinlikle çekinme.gerçekten de söylenmesi gereken bir konu olarak bile görmedik hiç ama bayan inanılmaz çekingen bu konularda o nedenle biz belirtme ihtiyacı hissettik
neyse
dün resmen koskoca kadın kızımın sözlerinden alındığını ağlaya ağlaya bana anlattığında -abla çocuk o bukadar takılma lütfen bazen beni bile uyarır anne bunu böyle yapma diye etrafına karşı ilgili ve değerlendirme yetenekleri yeni yeni gelişiyor.
Ancak bayan bana dediki ama böyle yapınca içimden bişey yapmak gelmiyor çok üzülüyorum
o günü bir şekilde geçtik sonra sonra düşündüm olanları ve sanırım işten ayrılmak için bahane arıyordu eşimlede konuştuk o da benimle aynı fikiri paylaşınca bugün bayanla ben konuştum.-abla biz senden memnunuz ama gördüğümüz kadarı ile sen mutlu değilsin sömestra kadar idare et bizi sonrasında seninde üzülmeni istemeyiz
ama bu sefer de olurmu.... Hanım bende sizden çok menunum hem ben kızımı bırakamam biz dün barıştık onunla bir sorun yok dedi
peki o zaman dedim
ama bu ne dengesizlik diyede düşünmeden edemedim açık söyliyim güvenim sarsıldı sizler ne düşünürsünüz

İlk önce şunu söyliyim kadına çok az para veriyorsunuz.part time parası bile etmez.2. Ciside kızınız çok küçük değil kadına davranışlarında daha dikkatli olmalı bizde kadın alıyoruz küçük yeğenim için 4 yaşında 9 430 çalışıyor 1750 tl alıyor.

Merhaba
Ben kadının davranışlarını biraz cahilce buldum, küçücük çocuğun lafına ağlamalar kızınızla hayatını paylaşmalar satıcıya kapı açmalar.
Altı üstü 4 buçuk saat içerisinde olmaması gereken herşey oluyor gibi.
Kızınızla ne konuşuyor ne yapıyor bihabersiniz. Belki daha önemli şeyler de geçiyordur aralarında ama size yansıtmıyolardır.
Ben bakıcınızı güvenilir bulmadım.
Umarım daha iyisini bulursunuz.

Cocuklar safca akillarina geleni filitre etmeden soylerler. Yetiskin bir bayan alinabilir elbette bu normal, ama sana salya sumuk aglamasi normal deyil. Hatta senin ona cikismasini beklemesi ki sen oyle hissetmissin, bana gore normal deyil ama belki bir eski jenerasyona gore dogal. Sonucta eskiden cocuk yanlis bir sey soylediginde genelde yiyordu patagi diye hatirliyorum, yada azari.

Benim bakicim da bana 1,5 yasindaki kizimi sikayet ederdi. Yok soyle aglamis, yok soyle oynamak istemis filan falan. Acayip sinir olurdum. Hergun aksam yarim saat sikayet dinlemekten. Zaten sonlara dogruda kizim hic gitmek istemedi bakiciya, cok mutsuz oldu. O yuzden pismanim o sikayete basladigi zaman keske baska birini bulup verseymisim diye. Kizin bu teyzeyi sevmezse bence bulabiliyorsan baska birini bulmani tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Sanırım bakıcının özgüven duygusu eksik

350 fena bir rakam deyil gibi sanki. Hangi sehirde olduguna gore deyismiyor mu boyle seyler?

önceki yorumlarda bakıcıya cahil diyenler olmuş ama 350 liraya da aklı başında sezgileri kuvvetli bilgili becerikli biri ne kadar bulunabilir bilmiyorum. Bu özelliklere sahip olsa bu şartlarda çalışacağını sanmıyorum.

önceki yorumlarda bakıcıya cahil diyenler olmuş ama 350 liraya da aklı başında sezgileri kuvvetli bilgili becerikli biri ne kadar bulunabilir bilmiyorum. Bu özelliklere sahip olsa bu şartlarda çalışacağını sanmıyorum.

oyle, verdigin paraya gore istedigin ozellikleri bulabiliyorsun :(

genelde böyle durumlarda bak bak çocuğun yanında konuşuyorlarda çocuk ondan öğrenmiş bana söyluyor dıye düşünülür böyle zannetmişte olabılır

genelde böyle durumlarda bak bak çocuğun yanında konuşuyorlarda çocuk ondan öğrenmiş bana söyluyor dıye düşünülür böyle zannetmişte olabılır

Evet arkadasa katılıyorum bende belki bayan öyle düşünmüş olabilir ya da kızınızın size söylemeden kendisi söyleme gereği duymuş olabilir.

350 tl ye bedava çalışıyor bence ortada abartacak bir şey yok belli ki ilk işi belkide o yüzden bu kadar saf ağlıyor ,benimde çalıştığım bir patronum böyle duygusaldı .herşeye ağlar herkesle ilişkisini sorun ederdi çok teselli etmişimdir hayata dair insan olan herkesin duygusal zamanları olabilir,bu kadar acımasız düşünmeyin ,çocuğunuza da bakıcıya dahi dikkatli davranmasını öğretmelisiniz bu terbiye aileye aittir.değiştir değiştir bakıcını 350 tlye daha iyisini bulursun.....

nedenki? sabah erken gelmiyor veya akşam geç çıkmıyor, kızına ödev yaptırmıyor herhangi birşey yaptırmıyor altı üstü 4 buçuk saati beraber geçiriyorlar hepsi bu. ne yemek ne de iş beklentisi var kadından. aslına bakarsanız içeriğini göz önüne aldığınızda bence bu rakam çok normal.

Back
X