- 12 Aralık 2013
- 2.837
- 1.306
- 198
Asyacım çocuğunun yanında ağlıyorsa çocuk bundan ruhsal olarak etkilenir. Kötü ya da korkulacak bir durum var hissine kapılabilir. Hiçbir şey olmadı ortam zaten ağlamadan dolayı negatifleşecektir..
Sen çevrende başka iyi bir alternatif varsa değerlendirebilirsin. Ama dediğim gibi benim için önceliği olan çocukla diyaloğu sırasında ona iyi örnek olacak birinin olmasıdır. Hatta bazen derslerine bile destek olabilir. Nasıl olsa 1. Sınıf.
Çünkü bazı bakıcılar gerçekten yerel şive ile falan konuşuyorlar.. bu da çocuğu hiç iyi etkilemez. Ya da bazıları alır örgüyü oturur, tv yi açar karşısına.. bunları nasıl engelleriz ya da nasıl istediğimiz kalıpta birini buluruz bilemiyorum ama çocuğu birine emanet etmek çok zor. Benim annem bakıyor. Uyandıktan sonra saate bağımlı olmaksızın kreşe gidiyor. Aslında sabah 8 de başlıyor ama nasıl olsa annem var diye çok kasmıyorum. 3,5 yaşında daha.ama bakıcıya bırakacak olsaydım.. çok ince elerdim, daha da sık dokurdum..
İşte biz kendi kafamıza göre yorum yapıyoruz da bir de onları dinlesek
örnek vereyim
Biz 1 ay senelik izinde olup da bakıcı bakmadığı zamanlarda bile para istiyorlar. Nedeni de: biz senelik izinde olup da çalışamayınca paramız kesiliyor mu? Ya da çok özel işleri olur hasta olur, biri hasta olur, kızı doğum yapacak olur en zor anlarımızda bırakırlar bizi hem de birkaç gün.. o zaman bile kesemezsin. Yani kesersin mantık olarak ama için el vermez çocuğa yansıtma olasılığından dolayı.
ipek senden gelen yorumları özellikle daha dikkatli okuyorum sanıyorum düşünce tarzın bana daha sıcak ve yakın geliyor . ve evet malesef kızımın yanındada ağlamış ve kızımda çok üzülmüş özür filan da dilemiş .ben asla ayrılmasını istemiycem ancak kararım şu:eğer birdaha bu konularda aşırı gördüğüm alınganlık ve davranışla bana şikayetçi olursa kalması için yada ikna edip gönlünü almak için ısrarcı olmuycam ve sömestr boyuncada bir alternatif oluşturmaya çalışıcam.kızım o akşam niçin o kadar üzdün bak eğer....teyzen giderse belki kötü bir ,nsan gelir dedim oda kafama takılan şu cümleyi söyledi ama anne ........(oğlu) onu çok üzmüş belki ona ağlamıştır.????????? ailesi ile ilgili sorunları kızımlamı paylaşıyor anlayamadım