kızım ve erkek arkadaşı

bence herşeyi yazında ona göre daha iyi yardımcı olabilelim size
çünkü kızınızdan şüphelendiğinizden başka hiçbir bilgi vermediniz

abla ikisinide karşşına alıp konuşsan nasıl olur acaba yada çocugu çekip konuşsan madem her yolu denedin birde bunu denesen

şimdi öncelikle söylüyorum yapmak istedikten sonra kızınız gece 3 lere kadar msnde oturmasa bile, gündüz bi an gözünüzü sapıtıp dersane tuvaletinde bile o işi yapar istedikten sonra.

iç çamaşırı konusuna gelince bende iç çamaşırıma özen gösteririrm ama bunu sevgilim için yapmam kendim için giyinirim ama şöyle bir durum var 18 yaşındayken ben böyle dantelli şeylere merak sarmıştım gidip gidip öyle abartılı şeyler alırdım ama şu anda 21 yaşındayım ve iç çamaşırlarım renkli sütyen ve renkli çizgi film karakterli donlardan oluşuyor diyorum ki bu bir süreçtir. ve hemen bence cinselliğe bağlamayın konuyu.

şöyle bir öneri getirebilirim size, kızınız sevgilisiyle buluşmak istediğinde sinema bileti alın kızım size şu seansa sinema bileti aldım diyin yada şu kafede size yer ayırttım diyin hiç olmazsa bir nevi gözetimiznizde olur vve o bunu annem beni takip ediyo diye algılamaz annem benimle arkadaş diye algılar. yada tam tersi olur daha da asi olur. bu bir süreç sizin göreviniz onu yanlışlardan korumak.

bazı arkadaşlarım var annemle arkadaş gibiyiz derler ama ben açıkçası o kadar arkadaş gibi olmayı da tuhaf karşılıyorum mesela ben annemin yanında birine laf atabilirim yada oooyyy oğlana bak nası yakışıklı diyebilirim ama tutup da bugün sevgilimle elele tutuştu öpüştük filan diye anlatamam. sınırları olması lazım. sizin onunla yapacağınız konuşma ona sormak şeklinde olursa inkar eder.

gençlerin cinsel eğitime yönelik kitplar bulup onu okuması için yönlendirebilirsiniz. en sağlıklısı bu olur diye düşünüyorum.

çünkü evet çok tepki alıcam ama kızınız bunu yapmayı kafasına koyduysa yada yapıyosa inan ki sizin ona yasaklar koymanız onu engellemeyecektir. önemli olan ilerde pişmanlık duymayacağı şeyler yapması.

kızınıza destek olun nerde olduğundan haberiniz olsun ona süprizler yapın örneğin dershane çıkışına gidin hadi kızım yemek yiyelim falan diye.

evde sütyen takmaması filan kızınızın cinsellik yaşadığını göstermez. ve düşünün siz iç çamaşırlarını görseydiniz ama sevgilisi olduğunu bilmeseydiniz böyle birşeyden şüphelenmezdiniz. yani saklayabilirdi çok rahat bi şekilde. yada o iç çamaşırlarını saklayabilirdi sizden.

yani karşılıklı konuşmayla hiç bişey elde edemezsiniz yapmış olsa bile evet anne ben sevişiyorum mu diycek tabi ki inkar edicek.

Son düzenleme:
adet edindi evde sütyensiz gezio. neymiş daha rahatmış. e kardeşi de olsa evde erkek var ama olur mu böyle oof

ya evde sütyensiz gezmesi bişey değilki
eğer dışarıdan uçları belli olmuyorsa bence gezmesinde sakınca yok
evet sütyensiz gezmek çok daha rahat
sütyen sıkıyor rahatsızlık veriyor olabilir
bu süphelenmeniz için bir neden değil bence ablacım

adet edindi evde sütyensiz gezio. neymiş daha rahatmış. e kardeşi de olsa evde erkek var ama olur mu böyle oof

ya artık bu kadarda değil. kardeşi ablasına sütyen giymeyince kötü gözlemi bakacak. kız üstü ,çıplakmı geziyor.. hayır.eee,o zaman bunu neden bu kadar büyütüyorsunuz ki..

iç çamaşarı ve evde sütyensiz gezmesi konusunda yanlış düşünüyorsunuz bence,
çünkü kızlar o yaşta merak sararlar abartılı şeylere,
ayrıca çamaşır herkesin önem göstermesi gereken bişey,
eğer daha başka bildiğikleriniz varsaa,
güzel ama yargılayıcı ve kesin hüküm vermeden konuşmayı deneyin

ben babamı 7 yaşımda kaybettim birde erkek kardeşim vardı.

annem ben ve kardeşim beraber yaşadık.

lise döneminde farklı meraklar olabilir. çamaşır konusunda süphelenmeyin sanki artık düz beyaz çamaşır varmı? artık herşey daha bir janjanlı...
annem beni hiç sıkmadı
arkadaslarım bile anneme anlatırdı erkek arkadaslarını..

annem şakayla karışık sorardı. en yakışıklı hanginizin segilisi.. msj atıyormu ilgili mi kültürlü mü.. sürekli sorar onunla ilgili bilgi edinirdi..
ve her zaman daha iyileri de çıkar karşına gibi konuşmalar yapardı.

ve erkeklerin birşeyleri elde edince değişiceğini düzgün insanlar evlilğe saklar kendi mahremini gibi ortadan başka olaylar üzerinden msj yollardı.

ve inanın ben hiç yanlış yapmadım evlendim. annemde mutlu..
hiç üzmedi beni.. hiç sıkmadı..

sütyen konusunda bir şey demek istiyorum lise yıllarımda bir söylndi vardı malum daha çok arkadasların dinlendiği dönemler.. sütyen takmayınca göğüsler büyürmüş takınca sarkarmış gibi..
bu tür bişiy olabilir.
siz arkadas olmaya çalışın.

ablacım belki de biraz onunla beraber davranmalısınız.mesela bahsettiğiniz gibi çamaşırlar alırken onunla beraber çıkın gezin. zevklerini anlamaya çalışın. erkeklerden bahsedin.

şimdi ablacm bnde snn kızın yaşındayım.bizler bu dönemde çok bilinçsiz oluyoruz hata yapmadan anlamıorz doğruyu yanlışı.kızına karşı ne çok baskıcı olun ne de çok arkadaş gbi.mesela bnm annem babam çok baskıcıdır erkek arkadaşı bilmeyi bırak lafını bile söyletmezler.bn anneme sevgilim var desem ne sevgisli saçmalama der konuyu kapatır.ama ben allahtan bilinçliyim olgunum hiç annem babam baskıcı diye asi olmadm sevgili konusunda yanlış şeyler yapmadım.ama siz kızlarınız yanında olun sorun anlatsın size ama aynı zamanda otoriter de olun biras korksun sizden yoksa diyelm ki gelecek size sevgilimn elini tuttum öptüm diyecek sizde afern demiyeceksiniz öyle olunca kız çok matah bişi yaptığnı düşünür ve dewam eder. er_ca çok gzl anlatmış mesela.derya ablacım snde kızınla konuş anlatsın sana herşeyini sevgilisinin nası biri olduğunu snde anlat böle böle die sende için rahat olsn kzın da mutlu olsn snnle bişiler paylaşabildiği için.

bence ne kadar sıkarsanız o kadar kafasının dikine gider hanfendi en doğrusun bir anne olarak siz bilirsiniz ama arkadaş gibi olun ve aşırıya kaçmamak artıyla gençliğini yaşasın derim sonradan çıkmaz yollara gireceğine eminim inat uğruna

seni anlıyorumla başlamak istiyorum
ben de 20 yaşında bi genç kız annesiyim
zor dönemlerimiz oldu bizimde
dedektif gibi iz sürdüğüm zamanlar
ceplerine,attığı çöpe kadar karıştırırdım
defterlerinin arasını bile tek tek
çok şükür kazasız belasız atlattık o dönemeeri
öncelikle çocuğunla arkadaş olmanın ne demek olduğunu bilmek lazım
arkadaş ama nasıl arkadaş
birlikte gülmek,eğlenmek,sınırlar dahilinde herşeyden konuşmak
fakat saygıyı elden bırakmadan.çok laubali olmadan
kızım benim arkadaşım ama arkadaşım gibi davrandığım bi arkadaşım değil
onun için de ben öyleyim
endişelerini anlıyorum
ben küçükten işlemeye başlamıştım kızımı
onu yaparsan bu olur şunu yaparsan şu olur
seçim senin dedim hep
tabii blöftü
yanlışa gittiğini gördğüm her noktada bin türlü manevrayla döndürmeye çalıştım
şimdilik başarıyorum
direkt onun davranışını hedef alma
savunmaya ve seninle çatışmaya girmesin
kendınden,etraftan örnek ver
başkalarının tecrübelerini paylaş
kızım sana diyorum gelinim sen anla yap
bin tane yolu var işte
her yolu dene
çok net yazmadığın için ben de genel çözümler sunmaya çalıştım
sütyensiz gezmesini istemediğinin gerçek sebebini söylemeden daha başka gerekçeler sunmalısın
kardeş onlar sonuçta.aklına yanlış bi şey düşürme

ah güzel ablacim:1no2:,senin güzel kızın sadece yaşadığı etrafa uyum sağlamya çalışıyorbenneyaptımki,senin sedece eğer yakınlaşma olduysa nasıl kendini korunacağını anlatmaksenağlama,ve eğer kızın bir ihtiyacin vea fikrin ihtiyaci olursa siznle paylaşilmasını de istediğini soyleyin:teselli:,şiddete başvurmıyacağını anlatın,sinirlenmeyın,çok israr ederseniz kızn sizden uzaklaşabilirCADIARZU,ben daha iyi biliyorum,vea hepisini biliyorum demeyin:1no2:,biz 20-25 yaşlarındaki kızları çok inatçiyiz,benim annem çok sert birisi:1no2:,herşeye karışırdı,ben onunla hiç birşey paylaşmadım:çok üzgünüm:,ne mutluluğu ne de kalp kırıklığı,tek başindaydım,siz sadece ne olursa olsun onun yanındasınız -soyleyin:1hug:

Anlamıyorlar abla anlamıyorlar kafaları taş kulakları perde kesilmiş ne söylesen ne anlatsan ne söylesen hangi dili hangi yöntemi denesen anlamıyorlar.benimde erkek kardeşim var 90 lı babam vefat etti edeli başedemiyoruz bitek bende korkuyo annemi hiç saymıyor bende gurbetteyim ha deyince yetişemiyorum.aramızda 10 yaş olmasına rağmen zevleri düşünceleri hayalleri öyle saçma ve anlamsızki her dil çaresiz kalıyor.bağırsan anlamıyor dövsen eşşek kadar dövülmez güzel konuşsan yüz bulup tepene çıkıyolar ne yapılacağını kestiremedim ben.hiç bir hayat galeleri yok çil yavrusu gibi orda burda darmadağın geziyorlar.allah babasız çocuk yetiştiren herkeze sabır ve güç versin.sana bir tavsiye vereceğim saçma gelecek ama tekçare bu bence evlendir.bir an önce erkek arkadaşıyla evlensin en azından kocasının yanında bilirsin.çoluğa çocuğa karışınca akıllanır.bende erkek kardeşime adam ol sevdiğin kızı alacam dedim.bakalım askerden gelirgelmez bağlıcam başını.bizi dinlemiyo belki karısını dinler ev geçindirme derdine düşünce olgunlaşır diyorum.bakalım kader.allah sana kolaylık versin arkadaşım.

]Kızınız öss sınavına 2. defa hazırlanıyor demişsiniz yani vaktinin çoğunu evde geçiriyor.Belki monotonluktan sıkılmış olabilir,farklı şeyler yaşamak istiyor olabilir.Televizyon ve bilgisayara düşkün biriyse hayatını renklerdirmeyi oralardan arıyor olabilir.Ne bileyim sevgilisiyle gezip tozmak,beğenildiğini hissetmek,güzel olmak istiyordur.Gece 3lere kadar bilgisayar başında demişsiniz bence bunun sebebi kesinlikle boşluktan.
Bence onu başka şeylere yönlenlerimeye çalışın.Öss'ye girip üniversiteye gittiğinde,okumuş,insanlara yararlı bir kişi olduğunda hayatın ne kadar güzel anlamlı olacağını anlatın. Hayattaki en güzel şeyin bu olduğunu ona kavratın.Okumanın bir kadın için ne kadar önemli olduğunu ona kavratmak zorundasınız bence anlamayacak değildir.Şimdi yanlış şeylere yönelmesinin onun geleceğini nasıl etkileyeceğini anlatın.Okuyup üniversite bitirirse ne olacak,okumayıp ileride sürünürse ne olacak.Okumayıpta ileride evlendiğinde kocasıyla arasında bir sorun olduğunda kendini nasıl savunacak neye güvenecek.Ona yardım edecek insan yine kendisidir başkası değildir.Bunları ona iyice öğretmek zorundasınız.Ben 17 yaşındayım,bunların bilincindeyim.Derslerine yoğunlaşması gerektiğini öğretin bence bu en önemli şey.Bunu yapmasının sebebide kendi ayaklarının üstünde durmak ve insanlara yararlı olmak.Şimdiki geçici mutluluğumu yoksa ilerideki mutlu hayatı mı tercih eder ona sorun.
Amaaa sakın haa uzun uzun saatlerce nasihat etmeyin,başkaları ile kıyaslamayın.Onu dinlemeden kestirip atmayın,senden bir halt olmaz ne halin varsa gör demeyin.Onu destekleyin,ana güvenin.Derslerine atıldığında hemen bir başarı elde edemeyecektir,pes edip bırakırsa onu sürekli motive edin.Bu çok zor olacak biliyorum ama ileride onun mutlu olması için bunu yapacaksınız.Birde o sizinle birşey konuşmak istediğinde can kulağı ile dinleyin onun sözlerinin sizin için önemli olduğunu benimsetin.Kızınızda kendine güvenin oluşması gerek.
İnşallah yardımcı olabilmişimdir.Umraım kızınız bir an önce kendine gelir daha ortada kesin birşey yok ama söylemek istedim.a.sAllah sabır versin size:asigim:

ya artık bu kadarda değil. kardeşi ablasına sütyen giymeyince kötü gözlemi bakacak. kız üstü ,çıplakmı geziyor.. hayır.eee,o zaman bunu neden bu kadar büyütüyorsunuz ki..

Peki bunlar değilde mesela onunla buluşupda eve döndüğünde hep banyo yapar mı? böyle bi durum varsa yüzde doksan şüphenizde haklısınız

ah ablacım canım...bıırım bende babasız buyudum sayılır..ben 15 kardesımse 5 yasındaydı babamızı kaybettımızde...ne zorluklar olduunu neler neler yasadıınıızı azcok tahmın edebılıorum...suan kardeşim(erkek)annemı dınlemıor desem olcak,ne desek anlamıor,onu ole gordukce ben sıkılıor ben bunalıorum aynı TATLI_CADI senın gıbı..sabır dıorum..benımkı bendende korkmuor ama...
ablacım kızına gelınce arkadas gıbı yaklasmayı konusmayı dene,sadece dusunerek yada ol gorerek kalma.eger anlatmıor konusmuorsa senle ,musaıtsen eger ona hıssettırmeden tabi takip falan etsen yada nereye gırıp cıkıo bı ogrenmenın yolunu bulsan bırınden yakınından yardım alsan...
bende o yaslarda babasızdım...ewet zor oluo bıraz..benımde cok catıstıım annemle cok tartıstıım bana cok batan seyler oldu ,kustum konusmadım...anlatmadım...annem bana hep guvendı ama..yerı geldı kacamak yaptım yalan soledım,benı cok sıkardı cunku..yalana tesfık ederdı belkıde bıyerde,ozamankı dusuncemle...ama su var benım yasadıım yer ve benım yasadıım zamanla su zaman ve mekan aynı deıl ablacım...
şimdiki gencler cıdden aşmış bıyerde herseyi...aklı basına gelırde bırazdaha zamanı var sanki...işin zor gercekten ewlat yetıstırmek hele babasız cok daha bı zor..Allah kolaylık versin...

Bence anne olmalisiniz, ve arkadas degil. Hic inanmiyorum anne ve babalarin cocuklara karsi arkadas olabileceklerine. Bu imkansiz gibi birsey. Siz anne olun. Agirliginizi koyun.
Beraber disari cikip alis veris esnasinda fazla derinlere girmeden bu konuyu konusabilirsiniz.

bugun bunları dıyorsunuzanne olarak ıc camasır alıyor degısım var dıyor takıp etmıyor ya da nereye gıttıgını sormuyorsunuz ,
:1closedeyes:
yarın bı gun kız dıcek anne ben kız arkadasımda kalıcam
ve her haftasonu kız arkadasımda kalıcam dıyıcek

sızde ınanıcaksınız aslında ayda bır kızı arkadasında kalıcak
dıger 3 haftasonu erkek arkadasında kalıcak ama sız anlamıycaksınız

benım annem hıc boyle degıl wallahı bakkala gıtsem bılır
ne aldıgımı bılır ne yedıgımı neıctıgımı bılır
tabırı caızse. ne yesem bılır..

saflık etmeyın allaskına bıraz bılgı toplayın sorun sorusturun takıp edın
ben genc kızken ne zaman arkama baksam peşimde uzun ceketlı
koskocaman gunes gozluklu basında yuzu sacıyla ortulmus annemı gorurdum

böcü gıbı dolanırdı peşimde babamı da gördugum cok oldu hele
ne zaman gece cıksam tesaduf babam da abidik gubıdık yerlerden geçerdi
halbukı aksam evde oturması gereken saatte
en sosyetık mekanın cıkısında köşelerde pusu kuran tipler....
:1ninca:
babası yok zordur tabı ama
anne olun sahıp cıkın cocuklara daha cok ugrasın bence

Son düzenleyen: Moderatör:
bencede bir anne anne olmalı çocuk için.
onun zaten bir sürü arkadaşı var..sizin arkadaşlığınıza değil anneliğinize ihtiyacı var onun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…