Bunu bugün ilk defa başka bir arkadaşımdan duydum. Doktoru söylememişti. Araştırıp yapacağım bunuda.
Beni en çok uyku hali endişelendiriyor. Gece uykusunu almış olmasına rağmen gündüz 6-7 saat uyuması normal mi şuan?
Ben hep 4. günün sonunda kendine gelecek diye düşünüyordum. Genelde bu sürede toparlanır demişti doktor. Oyüzden hayal kırıklığı yaşadım açıkçası. Eve dönerken heyecanlanacağını, köpek arayacağını, ayısını soracağını sanıyordum. Sonuç; her an her yerde uyku.oncelikle gecmis olsun.. benim oglumda 1 yasinda gecirdi 1 hafta ne yedi ne icti emdi sadece.. Cok halsizdi onu oyle gormek cok uzuyodu beni ama iyilesti 1 hafta sonunda yavas yavas toparlaniyorlar endise etmeyin yesin diye de zorlamayin..
Allah razı olsun, çok teşekkürler.Çok çok geçmiş olsun inşallah Allahın izniyle iyileşecek ama çok güçlü bir anneye ihtiyacı var lütfen güçlü ol dua edeceğim herşey imtihan üzülme...
çok normalBunu bugün ilk defa başka bir arkadaşımdan duydum. Doktoru söylememişti. Araştırıp yapacağım bunuda.
Beni en çok uyku hali endişelendiriyor. Gece uykusunu almış olmasına rağmen gündüz 6-7 saat uyuması normal mi şuan?
Yinede kendimi tedbir almamış ve bu hatada payım var olarak görüyorum. Olacakla öleceğe çare yok ama keşke kendimce önlem alsaydım dedim.aşı konusunda kendini suçlu hissetme.
kızım da aşısızdı çünkü doktoru önermemişti. çok fazla farklı virüs varmış ve yüzdeye vurunca koruması düşük demişti. yani aşılı olsa da rota kapmayacak diye bir kaidesi yoktu. birde o dönem yeşil kaka falan vardı, alerjikse tetiklesin istemedim. işin doğrusu rota günümüz şartlarında öyle ciddi bir hastalık da değil. rotanın ölümcül olmasının sebebi sıvı kaybı, hastanede serum taktırmışsın onun için de.
kızım mesela, hastaneye yatmadı rota kaptığında. serum de takılmadı hatta. tatilde probiyotik yoğurt ve kefir mayalamıştım, muzda eklenince üçü kafi gelmişti. erken dönmüştük bide tatilden hastaneye anında ulaşabilelim diye.
kesinlikle aşı karşıtı değilim. demek istediğim bi sıralama varsa aşıda rota aşırı şart değil. vicdan yapma.
Amiin inşallah.Aşı yaptırmadığınız için kendinizi suçlamayın.
Aşı yaptırsaydınız bile başınıza gelebilirdi.
(Aşıya karşı değilim, çocuklarım aşılı)
Kardeşim su an 13 yaşında, 26 aylıkken aşılı olmasına rağmen 10 gün hastanede yattı rota virüs yüzünden.
Geçecek merak etmeyin. Yemiyor olmasına da takılmayın. Hastayken hepimiz uyumak isteriz, yemek istemeyiz. Çocuklarda bizim gibi.
Probiyotik kullanabilirsiniz destek olarak, ama eczacınıza sorun, her probiyotik ishalde kullanılmaz.
İçeriklerine göre faydalı bakterilerin bazıları ishale bazıları kabızlığa iyi gelir. Bazen de sırf bagırsak florasını düzenlemek için kullanılır.
Ezberden kullanmamak doktordan onay almak en güzeli.
Meyve seviyorsa iyi yıkanmış meyve teklif edin. Normalde şekerden uzak tutmaya çalışırım oğlumu ama peynir, ekmek, şekerli çay veririm yemeden kesilecek kadar hasta olduğunda. En azından kan şekerini biraz yükseltir diye.
Yayla çorbası, hem yoğurt var probiyotik, hem naneli bulantısına iyi gelir, yağını yakmayın naneyi direkt ekleyin. Kıvamını biraz koyu yapın. Ve 3 yemek kaşığı kadar falan içsin. Miktarına takılmayın.
Allah şifa versin, bir an önce toparlar inşallah
Riya virüsü aşısı yaptırmışmıydınızMerhaba Kk.
Doluya koysam almıyor, boşa koysam dolmuyor vaziyetteyim. Çok kötüyüm. Geçen perşembe itibariyle kızımda rota virüsü teşhis edildi. 23 aylık şuan kızım. 4 gün hastanede kaldı. Sürekli 39 üzeri ateş, ishal, iştahsızlık, baygınlıkla geçirdik 2 günü. 3-4. Gün arasında ateş günde 1 kere çıkmaya başladı, ishal kesildi. Sonra evde tedaviye devam edilebilecek duruma geldi dedi doktor ve eve döndük.
Fakat hiçbir fark yok. Gündüzün çoğunu uyuyarak geçiriyor. İlaçlarını içiyor, çok nadir yemek yiyor, emiyor ve yine uyuyor. Ben artık bitik durumdayım. Sürekli ağlıyorum. Gülmesini, konuşmasını, oyun oynamasını çok özledim. İçimde bi düğüm var, hiç gitmeyecek gibi hissediyorum. Kusmadığı ve ateşi çok çıkmadığı sürece evde kalın diyor doktor. Ama ben kafayı yiyorum. O uyudukça yemedikçe umudum azalıyor.
Başta farkedildiğinde 1 haftada atlatılabilen bu hastalık, çocuklardaki ishalden ölümlerin 4te 1ini kapsıyor. Ölebilme ihtimalinin konuşulması bile çok acı değil mi? Yüzdesi isterse minnacık olsun ne farkeder, korkunç değil mi?
Hiçbir şey kafamı dağıtamadı. Sürekli ilaçlar için dakika sayıyorum. Yemesi için deli gibi çırpınıyorum. Hem teselliye hem yaşayan varsa bilgiye ihtiyacım var. Söyleyebileceğiniz en ufak bir moral cümlesine bile açım. Teşekkür ederim şimdiden.
Kaybettigi enerji ve mineralleri daha çabuk geri almasını sağlıyor. Eczanelerdeki şaselerle aynı mantık. 2 yaşın altındaki çocuklarda her tuvaletten sonra bir çay bardağı kadar diye anımsıyorum ama yine de bir doktorunuza sorun; söylemediyse mutlaka vardır bir bildiği.Hayır hiç öyle bir şeyden bahsetmedi. İlk defa duyuyorum. Ne için kullanılıyor?
Rabbim şifa versin canım anne duası evladının sağlığı için şifadır bol bol dua et u Rabbim ellerini boş çevirmiycektir inşMerhaba Kk.
Doluya koysam almıyor, boşa koysam dolmuyor vaziyetteyim. Çok kötüyüm. Geçen perşembe itibariyle kızımda rota virüsü teşhis edildi. 23 aylık şuan kızım. 4 gün hastanede kaldı. Sürekli 39 üzeri ateş, ishal, iştahsızlık, baygınlıkla geçirdik 2 günü. 3-4. Gün arasında ateş günde 1 kere çıkmaya başladı, ishal kesildi. Sonra evde tedaviye devam edilebilecek duruma geldi dedi doktor ve eve döndük.
Fakat hiçbir fark yok. Gündüzün çoğunu uyuyarak geçiriyor. İlaçlarını içiyor, çok nadir yemek yiyor, emiyor ve yine uyuyor. Ben artık bitik durumdayım. Sürekli ağlıyorum. Gülmesini, konuşmasını, oyun oynamasını çok özledim. İçimde bi düğüm var, hiç gitmeyecek gibi hissediyorum. Kusmadığı ve ateşi çok çıkmadığı sürece evde kalın diyor doktor. Ama ben kafayı yiyorum. O uyudukça yemedikçe umudum azalıyor.
Başta farkedildiğinde 1 haftada atlatılabilen bu hastalık, çocuklardaki ishalden ölümlerin 4te 1ini kapsıyor. Ölebilme ihtimalinin konuşulması bile çok acı değil mi? Yüzdesi isterse minnacık olsun ne farkeder, korkunç değil mi?
Hiçbir şey kafamı dağıtamadı. Sürekli ilaçlar için dakika sayıyorum. Yemesi için deli gibi çırpınıyorum. Hem teselliye hem yaşayan varsa bilgiye ihtiyacım var. Söyleyebileceğiniz en ufak bir moral cümlesine bile açım. Teşekkür ederim şimdiden.
Anlıyorum sizi az çok.biz dediğim çocuğu o halde görünce çok kötü olmuştuk.tontik çocuk baya zayiflamış,neşesi gitmişti.sizin kendi evladınız.güçlü olmak zorundasınızAmiin Allah razı olsun. Bu bakteriyi yaşayarak alacağı varmış vücuduna demekki. Hastalığun başında her şeyi biliyordum fakat o dirayetim gün geçtikçe yıkıldıkça yıkıldı. Son bir virajlık daha canım var duyduklarım sayesinde.
Bunu bugün ilk defa başka bir arkadaşımdan duydum. Doktoru söylememişti. Araştırıp yapacağım bunuda.
Ay beni bu hale ateşli ishal getirdi en başta zaten. Doktor olabilir rota da dedi. Bir arkadaşımda çocuğunu bu hastalıkla kaybetmişti. Onu hatırladım direk. Allah bebeğinizi bağışlamış size çok şükür. Uzun zaman sürmesine rağmen direnmiş yavrum.Oy kıyamam çok ama çok geçmiş olsun. Kızım tam ilk doğum gününe denk gelen haftada ishal kusma ve yüksek ateşe yakalandı. Biz idrar yolu enfeksiyonu sandık ki oluyordu arada. Her akşam acile koşturuyorduk. İşe de yeni başlamıştım konsantre olamıyordum devamlı evi arıyordum nasıl oldu nasıl oldu diye. Salgın var deyip eve yolluyorlardı devamlı. 4. Gün artık gözünü açamaz oldu. Ama ilaçlarını hiç ihmal etmiyorduk. Gözlerinin altı morardı inlemeler başladı. Af buyurun ishal hiç kesilmedi poposundan su akıyordu sıvı kaybından kaybedecektik yavrumu. En sonunda hastanede bağırıp çağırdım. Ölecek kızım hastaneye yatış yapın gitmeyeceğiz eve dedim. Hemen çocuk doktoru geldi gerekli ilaçlar verildi ve ishal anında kesildi iki biberon dolusu su içti meleğim.. meğer salgın dedikleri kanlı ishalmiş. Ve bebeklerde ölüm oranı çok yüksek4 gün boyunca kaldık 4 gün boyunca kanlı bez değiştirdim ağlamaktan helak oldum. Düzeldi şükür, sizin meleğinizde düzelecek inşallah. Yarın da hiç-bir düzelme olmazsa yine götürün ateş ishal beklemeyin.. evlât önemli... Rabbim bütün yavrulara şifa versin...
İnşallah düzelecek tez tez en tez zamanda düzelsin inşallah... meleğim benim.. çiçek gibiler zaten hemen soluveriyorlar hasta olunca.. kuzum benim cennet kokulum hemen iyileşsin de anneciğiyle koşturup oynasın...Ay beni bu hale ateşli ishal getirdi en başta zaten. Doktor olabilir rota da dedi. Bir arkadaşımda çocuğunu bu hastalıkla kaybetmişti. Onu hatırladım direk. Allah bebeğinizi bağışlamış size çok şükür. Uzun zaman sürmesine rağmen direnmiş yavrum.
Şuan düzelmeye başladı sanırım. 1-2 saattir uyanık. Yemek istiyor. Daha canlı. Düzelecek inşallah.
Meme hep ağızda zaten. 5 dakika mola veriyoruz uyanıkken. Dalınca kalkıyorum bir süre sonra. Çok ciddi yordu benide bu durum çünkü.Doktorundan emin değilseniz başka bir doktora tekrar götürün. Sıvı kaybı olmaması çok önemli. Ölümlerin sebebi ishal+istahsizlik kaynakli sıvı kaybi. Emiyorsa bol bol emzirmelisiniz. hatta memeniz agzinda uyusun. Siz de bu arada cok cok iyi beslenin vitamin kullanin ve bol su için. İyi uyuyun. Onu öpüp koklayın. Sütünün kalitesi artsın. Çok geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?