Kızım yüzünden sinir krizlerine giriyorum :(

Donemseldir benim de oglum 2 yasinda 3 aydir sadece yayla corbasi iciyor. Baska hicbirseyin tadina bile bakmiyor. Doktorumuz sorun olmadigini soyledi azi disleri ve 2 yas sendromu etkiliyor malesef. Bende bazen cok kizsamda kizmak ters tepiyor hic yemiyor

2 yaş sendromu büyük ihtimalle

Yemediği için çocuğunuzun zarar gördüğünü düşünüyorsunuz belki ama ona kızarak aslında ruhuna daha çok zarar veriyorsunuz.

Her gün makarna yese ne olur? Hiç bir şey. Bir süre dengeli beslenmemiş olur, onu da sizin inatlaşmanız ve bu dönem bitince toparlar düzeltirsiniz.

Kişiliği gelişiyor şu anda. Kendini ispat evresinde. İnatlaşmak veya kızmak çok daha büyük zararlara neden olur.

Tum gun ac biraktigim oldu abur cuburu tv telefon herseyi uzak tuttugum oldu.ama yok banamisin demedi. Ac kaldi yinede agzina birsey surmedi.
Bence tam o pes edecekken siz pes etmissiniz mutlaka yiyecektir acliktan kendini öldüremez :)

Yeğenimde tam aynıydı.Sadece sade makarna yerdi ablam doktora götürmüştü yeğeninimin tat alma duygusunda sorun varmis dedi doktor..üstüne gitmeyin geçici bir durum zamanla düzelecek demişti ve gerçekten de büyüdükçe düzeldi şimdi ne verseler yiyor ))

Benim kızım 12 yaşında ve hâlâ yemek yemiyor.sadece 1 lokma okadar.ve inanın bir çaresi yok.gitmedigim doktor alamadığım vitamin kalmadi.suan 30 kilo ve 10 kilo alması gerekiyormus.sizinki en azından makarna yiyor.ben 12 yıldır ağlıyorum inanın sinir hastası oldum.Allah yardımcınız olsun.Fazla ustelemeyin bence.benim en büyük hatam bu oldu çünkü.

1 kaşığın azıcığına yedirmek istediğin yemeği alsan. Üstünede makarnalarla kamuflaj yapsan fark etmez bence

Benim yeğenim 2 yaşındayken ağlayarak kafasını buzdolabına sokuyordu

Makarnanin yanina birseyde daha koyun .Köfte yada yoğurt gibi.
...
Yemek istermisin deyin .Istemem dedigi anda hic zorlamayın hapur hupur siz yiyin .Bitti hepsini yedim deyip o öğünde ona vermeyin .
Diger öğun yine aynı yapın..
Sakin sakin .Taktikli devam edin .

Buna 2 yaş sendromumu diyorlar. Ac birakin bakalim mecbur yiyecek

Sakin olun, kendinizi yipratmayin demesi kolay biliyorum ama, zorlanınca daha da inada biner iş. Bir doktorla görüşebilirsiniz ya da bir süre kendi haline birakabilirsiniz. Çocukken bana zorla yedirmeye çalıştıkları şeyi düşman gibi görürdüm, kendimi yırtar ama yemezdim, yüzüm gözüm düşerdi aglamaktan. Bir keresinde komşular gelmişti yirtinmamaSonra masada kendileri yemeye ve bana vermemeye hatta teklif etmemeye başladılar. Bu sefer de ben merak Edip istedim oluyor böyle şeyler

Kendi kendine yiyebiliyo mu
Kendi kendine yemesini sağlayın eline meyve vs verin kendi yemeyi belki daha çok sever

Merhaba benim de 22 aylık oğlum var 6 ayı doldurduktan sonra brokoliden pırasaya etlerden pilavlara aklınıza ne gelirse herseyden yiyordu koyuyordum önüne elleriyle minciklaya minciklaya yerdi. Son zamanlarda cok sevdiği şeyleri tamamen bıraktı muz yoğurt peynir sulu yemekler... Su an sadece patates köfte dolma mücver ızgara et balık un helvası çilek elma domates salatalik üzerine düşkün evet sürekli aynı şeyleri yediği için bende kendimi kötü hissediyorum üzülüyorum ama zorladigimda da onun gözünde canavara dönüşmek istemiyorum bu yüzden ne seviyorsa onu yapmya devam ediyorum. Zamanla düzelir diye umut ediyorum

"çocuğum yemek yemiyor" carlos gonzalez
bu kitabı mutlaka okuyun.
lütfen inatlasmayin. kendinize vuracak kadar büyütmeyin konuyu. inanın çoğu çocuk boyle. ve lütfen unutmayın çocukların midesi yumrukları kadar.

Benımkı de öyle canım ıkı yaşını gectı ama hala aynı. Bende çok sınır krizlerine girdim çıktım ama faydasız. Sayısız doktor gezdim zorlamayın acıkınca yer dediler hepsi. İştah şurubu falan hepsi hıkaye hepsi masal. Artık bu yıl krese göndereceğim sırf belkı orada baska çocukları görüp yer diye.

Yemeyen cocuk hastalik sahibi yapar allahim bol sabir versin basina gelmeyenler kendi cocugu yiyenlerde amann bosver dedikce girtlakliyasim geliyor

Ben de yemeyen bir çocukmuşum. Annem öyle yıpranmış ki kardeşime hamile kaldığında sevinememiş ikinci çocuğa da nasıl bakacağım diye. Çocukluk resimlerimde iskelet gibiyim resmen. 10 yaşına kadar falan yemekle savaşım sürdü sonra yüzmeye yazdırdılar beni. Enerji ihtiyacından mıdır bilmem iştahım inanılmaz açıldı. Bi daha hiç yemek sorunu yaşamadım. Sizin çocuğunuz küçükmüş ama yıpratmayın kendinizi. Sağlıksız da olmaz , küçük de kalmaz .1.78 boyundayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…