Kızım yüzünden sinir krizlerine giriyorum :(

Bu yaş grubu çocuğunuzla asla inatlaşmayın.

Mutfakta birlikte bişeyler hazırlamayı denediniz mi? Bizde çok iyi sonuç verdi
Muffin kalıplarında kabak mücver yapardık oğlumla çok severdi sebzelerin hepsini bu şekilde yedirdim.
Kendi kendine yiyebileceği şeyler hazırladım.
Kendi becerisiyle makarna yemek kolay geliyordur belki.
Pedagog önerisinde bulunmuşlar zaten!

Bugün çocuklar aynı bence çok nadir herşeyi yiyen çocuklar var. Benim kızım 3 yaşında yediği şeyler sınırlı. Senin yaptıklarının aynısını yaptım yinede yemedi zorlamıyorum artik kendisine soruyorum ne yiyeceksin diye keyfine göre yapıyorum doktorada götürdüm zorlama dedi yapacak birşey yok .

Gayet normal canim ne yiyorsa onu ver

Ha bu arda ben boyle yemek videlari Cip cocuklari yemege tesfik ettim iki tanwdi suan cepte bakjalum diger kizim ne olcak

22 aylık oğlunuz bunların hepsini yiyor mu gerçekten
Benim kızım 5 yaşında et yemeye bu sene alıştı o da kavga dövüş, dolma mücver balık helva bunların tadını bilmez kessen de yemez

Canım benim oğlumda bir ara nutellali ekmeğe takmisti ondan başka bişey yemiyodu bende sinirleniyorum ama veriyorum sonra bir tiksinti geldi herhalde kaç senedir kahvaltidan eksik olmaz ama ağzına sürmez asla yemiyo artık istediği kadar makarna yesin usteleme zamanla sıkılacaktir

Önce bir uzmana götürün.
Sonrasında ise (oğlum devamlı domates yemek isterdi oradan tecrübe ile söylüyorum) makarna yapmayın. Siz gündelik yemeklerinizi yapın. Yerse yer, yemezse aç kalksın sofradan. Merak etmeyin bir şey olmaz.
Diğer öğünde de aynını yapın.
Acıkacak ve acıkınca mutlaka yiyecektir.

Biraz fazla abartmissiniz. Kimse sutekli makarna yedi diye olmez. Ama makarnayi pisirirken ssbze suyu et suyu ile pisirirseniz vitaminde almasini saglarsiniz. Zaten bir sutr sonra sikilacaktir. Kendinizi ve cocugu yipratmayin lutfen.

Kahvaltı da mı yapmıyor, yumurta, peynir, zeytin, süt, meyve, kuru yemiş, ceviz, bal..
Hadi sebze yemiyor, et balık da mı yemiyor..
Cidden sadece makarnaysa mutlaka destek alın, bu şekilde sağlıklı bir gelişim olmaz..
Sizin yerinizde olsam çözüm getirene kadar, makarnasini kendim yapardım, yumurtalı, sütlü, ev eriştesi gibi.
Yada tam buğday makarnalar var, onlardan alıyorum ben, en azından daha sağlıklı..

Krizlere girip kendinize vuracak bişey yok sakin olun. En fazla biraz dengesiz beslenir. Ama her defasında yemiyor diye pes edip makarna veriyorsanız bu işi çözemezsiniz

Aynı yaşlarda kızım var ve on altı aylık olduktan sonra yediği hiçbir şeyi yemedi sadece süt içiyor şehriye çorbası ve pilav yiyor bir de ekmek kemirir önceden her şeyi yerdi ama artık yemiyor ilk zamanlar ben de çok üzüldüm sizin gibi ama şimdi takmıyorum çünkü ne yapsam düzelmedi doktora da götürdüm bir sıkıntı yok doktor sizle sofraya otursun dedi görsün dedi veriyorum yediklerimizden yemiyor ben de saldım gitti doğrusu isterse yer diye ki öyle olmaya başladı bazen bir yumurta beyazı yiyor bazen ağzına sürmüyor

Benim evlatta süt kolik kahvaltı eğer keyifli ise 1 haslanmış yumurta 1 salatalık yiyor sonra hep süt süt süt.. Eskiden et köfte yerdi simdi yemiyor meyva yiyor ama şükür. Ben de baktım olmuyor sebze yemiyor sebze ekstresi veriyorum 2 günde 1 napıyım inatlaşırsam hiç yemiyor. Süt vermediğimde ateşini cıkartmayı başaracak kadar ağlıyor. Ayran bile içse peşine sade ılık süt istiyor.

Bir yiğenim var 6 aylık
6 aydır annesinin memesini uyanık emmiyor
Uyuduktan sonra alıyor mıç mıç kardeşim tecrübesiz bir annede değil 3. Çocuğu
6 aydır idare etti
Son dr götürmüş bu sebepten
Dr nazar demiş siz böle diyorsanız ne diyeyim ben etrafindakilere demis cikmis gelmiş
Macera devam ediyor onlarda bu şimdiden böyleyse geleceği düşünemiyorum
Yanı yapacak birşey yok idare edin sakin olun fırrattır aliskanliktir bir hatanizdir olmadi dr hnm dediği gibi nazardir

Üzülmeyin, sakin olun,inanın sizin tepkiniz de etken sadece makarna yemesine.
Benim kızım 6.5 yaşında,o da yemek seçen,az yiyen,çoğu seyi ağzına sürmeyen,yeni şeyler denemek bir yana dursun merak bile etmeyen bir bebekti/cocuktu.
Uzun bir zaman sadece sade makarna yedi hatta.
Ben üzerine gidiyordum,üzülüyordum ve bunu ona belli ediyordum ister istemez.
Bir gün oyunla,binbir alavere dalavere ile öğlen yedirdiğim köfteyi akşam yanağının içinde görünce dedim ki kendi kendime,bırak.
O günden sonra ısrarcı olmadım,anaokuluna başladı,orda da sadece pilav,makarna türevi yedi ilk zamanlar,sonra bir gün eve geldi anne öğretmenim bana pilav vermedi diye,sordum öğretmenine ne oldu diye,kadın"choccy hanım sadece pilav makarna yiyor,bende bugün yemeginin tadına bakarsan veririm pilav dedim,inat etti yemedi vermedim"dedi. Tamam dedim,o gün inat eden kızım aç kalacağını anladı ve sevmediği bir yemek dahi olsa 4 kaşık yedi,sonra pilav,makarna derken,şu an gayet güzel yiyor. Tabiki sevmediği şeyler var ama yeni seyler deniyor en azından. Makarna ve pilav yemiyor şu an asla. Sevmiyorum diyor.
Uzun oldu farkındayım,sizi anlıyorum ama inanın inatlaşmakla,zorlamakla çözüm bulamazsınız,biraz akışına bırakın o sade makarna yerken siz iştahla hatta abartarak iştahla yiyin yemeğinizi ona teklif etmeyin,er yada geç merak edecek

Bu arada doktorunuza danışıp tahlil yaptırabilirsiniz,kan değerleri iyiyse sorun inatlasma kaynaklı olabilir. Yemediği için doktorunuzun önerisi dahilinde uygun bir multivitamin kullanabilirsiniz de.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi

Çocuğum olursa makarnayla asla tanıştırmicam
Parmak besin ya makarna,parmak kasları çalişsın kendi yesin blw mantığı verdim ben kızıma ,çok ta güzel öğrendi yemek yemeyi ama sadece makarna yedi. Hoş ben taniştırmasam okulda hasır neşir olacakmış zira en iyisinin menüsünde bile var.

İştahsızlığının sebepleri olabilir.
Bağırsak paraziti bile iştahsızlık sebebidir. Doktora danışın..

Ben doktordan iştah açıcı şurup istedim en son oğlum için. Üzüm özlü bir vitamin verdi.
Şu anda hasta olduğu için antibiyotik alıyor ara verdik vitamine.
İyileşince gaita testi isteyeceğim. Kilo almıyor kaç aydır bu yüzden..

Ay kuzum ya cok inatlasma olmus aranizda. Benim oglumda yemiyor yani cok cok az yer. 2.5 yasinda. Doktora goturdum bir seyi yok dedi kan tahlilide yaptirdik. Doktor yapacak bir sey yok uzerine gitme dedi. Ben de cok uzuluyorum ama saglikli diyorum cok sukur.

Kan değerlerine muhakkak baktırın, birde facede "danışman anne" sayfasını öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…