Benim oğlumda ek gıdayla basladi zorla yerdi elimle yedirirdim. O zaman yediği seyleri simdi yemiyor halada oyle 4.5 yaşında her yemekte agliyor
Çünkü zorla yedirerek yemek konusunda onu olumsuza şartlandırmışsınız.
Yemek onun için katlanılması gereken bir eziyete dönüşmüş.
Ablamı hatırlıyorum da yeğenimi çenesini tutup ağzını açtıracak kadar zorlardı. Dişlerini sıkıp bağırırdı ye diye. Tabaktaki mutlaka bitmeliydi ona göre.
Çocukların biri ergenliğe girerken kilo aldı neyseki şimdi verdi.
Küçüğünde de immün problemleri çıktı..
Benim oğlum da bana göre zayıf. Ama kaç doktora sorduysam "boşver kiloyu ne yapacaksın? çocuğun boyu iyi" dedi. İki doktor da doçent.
En son bir uzman doktora iştah açıcı şurup sordum kaç aydır kilosu aynı diye.
Ben ilk bamya yemeğimi 18 yaşımda yedim..
Sonrasında bir uzmanın röportajında "insanların çoğunun damak tadı yetişkinlikte değişir" dediğini duydum. Bir çok şeyi 5-6 yıldır yiyorum..
Zorla yedirme degilde mesela zorla tikmadim ağızına, kaşıkla yemiyordu elle yiyordu ama benim elimle yalniz seçenek kisitli, bebekken sebzede yerdi,ette ama hepsini değil. Simdi yumurta , peynir yemiyor, yoğurt yok. Bircok yemeği yemiyor aslında yemek istediği sey mercimek çorbası ve yeşil mercimek çorbası. Geçen sene daha onun istediği şeylerdi ama bu sene yemeği yapıyorum. Yemek istemiyorsan yemeyebilirsin diyorsun ama basta ağlama ,kıyamet kendi yemiyor o durumda sen yedir diyor. Mesela ben diyorum ki yemek istemeyebilirsin ama en azından yaşın kadar kaşık al belki fikrin değişir. Mesela on yargıli geliyor hareketleri begensede yemiyor. Valla ben bıraktım yemek istersen ye istemezsen yemeyebilirsin diyorum. Okulda mesela krese gidiyor hani diyorlar ya arkadaşlarından gördü yiyor onuda yemiyor yemecegi biseyse, mercimek çorbasından baska çorbaların tadina bakmıyor. Illaki kendi damak tadini geliştirecek ama tam büyüme cağında yumurta yemiyor bence cok büyük kayip daha once pankek yapıyordum yumurta peynir ve un kullanarak bunu bal kaymakla yiyordu simdi asla yemiyor.
1 kaşığın azıcığına yedirmek istediğin yemeği alsan. Üstünede makarnalarla kamuflaj yapsan fark etmez bence
Ay ayniii bennnnnSeninki biraz da sana nazlanıyor galiba..
Dönem dönem istekleri değişiyor onların da..
Oğlum severek içerdi ama mercimek çorbası içmiyor bu ara. Kerevizli, brokolili falan da yapardım hatta arada oradan alırdı vitamini.
Dün karnabahar yemeği ve makarna beraber yemiş biraz geç gittik eve. Kv de şaşırmış bana anlattı hemen. İştahlı bir çocuk değil normalde.
Yumurtayı sorunsuz yediği sayılıdır. 1 yaşında melemen yapardık yumurta yesin diye şimdi yemiyor. Patatesli yumurta yaparsam daha çok yeme ihtimali oluyor..
Vitaminlerle takviye yapacağız artık böyle böyle büyüyecekler..
Zaten yiyeceği sebzenin, meyvenin besleyici değeri de tartışılır artık..
Yapmayin ama kansizlik olurBenim evlatta süt kolik kahvaltı eğer keyifli ise 1 haslanmış yumurta 1 salatalık yiyor sonra hep süt süt süt.. Eskiden et köfte yerdi simdi yemiyor meyva yiyor ama şükür. Ben de baktım olmuyor sebze yemiyor sebze ekstresi veriyorum 2 günde 1 napıyım inatlaşırsam hiç yemiyor. Süt vermediğimde ateşini cıkartmayı başaracak kadar ağlıyor. Ayran bile içse peşine sade ılık süt istiyor.
Iyi aksamlar arkadaşlar... 2 yaşını doldurmak uzere olan bir kızım var ama makarna disinda yemek yediremiyorum.her gun cesit cesit yemek yapıyorum cope gidiyor.eskiden yedigi ne varsa yada yeni olan herseyi reddediyor. Agzina almiyor kaciyor odadan agliyor. Artik ona zarar vermemek icin kendime vurmaya basladim sinirden hergun agliyorum ne olacak boyle bilmiyorum. Anne olmak ne zormuş. Ona kizmamak icin direniyorum ama kızıyorum o yemek yemedikce ben tukeniyorum sanki.ne yapsam fayda etmedi cok inatçı. Tum gun ac biraktigim oldu abur cuburu tv telefon herseyi uzak tuttugum oldu.ama yok banamisin demedi. Ac kaldi yinede agzina birsey surmedi.makarna vermedgm sürece aç. Makarnayi farkli çeşitlerde de yemiyor. Domatesli salcali yogurtlu yemiyor asla sade olmazsa agzina sürmez. Bunaldim herkesin mi cocugu boyle ben abartiyomuyum((( yardim edin ne olur
Maşallah ya valla benim kız küçükken sebze yerdi simdi 3 yasında ağzına almıyor.bende ya keke ya çorbaya katıyorum o şekilde idare ediyoruz hanfendiyleTadımlara başladığınızda sebze ağırlıklı besleyin minnoşları. Yemediği şeyi nerden bilip istiycek sabi :) benim oğlanlar haşlanmış kabak falan yerlerdi. Şimdi büyük kereviz hariç her şeyi yer, gerçi 2 yaşına kadar kerevizi de yedirdiydim. En sevdiği yemek bamyadır, bir de yeşillik çok sever. Minik gurmem de abisinin izinde. Damak tadını anneler şekillendiriyor. Bir sebzeyi sevdirene kadar değişik tarifler uygulayın işe yarıyor emin olun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?