Kızım yüzünden sinir krizlerine giriyorum :(

Benim oğlumda ek gıdayla basladi zorla yerdi elimle yedirirdim. O zaman yediği seyleri simdi yemiyor halada oyle 4.5 yaşında her yemekte agliyor

Çünkü zorla yedirerek yemek konusunda onu olumsuza şartlandırmışsınız.
Yemek onun için katlanılması gereken bir eziyete dönüşmüş.

Ablamı hatırlıyorum da yeğenimi çenesini tutup ağzını açtıracak kadar zorlardı. Dişlerini sıkıp bağırırdı ye diye. Tabaktaki mutlaka bitmeliydi ona göre.
Çocukların biri ergenliğe girerken kilo aldı neyseki şimdi verdi.
Küçüğünde de immün problemleri çıktı..

Benim oğlum da bana göre zayıf. Ama kaç doktora sorduysam "boşver kiloyu ne yapacaksın? çocuğun boyu iyi" dedi. İki doktor da doçent.

En son bir uzman doktora iştah açıcı şurup sordum kaç aydır kilosu aynı diye.

Ben ilk bamya yemeğimi 18 yaşımda yedim..
Sonrasında bir uzmanın röportajında "insanların çoğunun damak tadı yetişkinlikte değişir" dediğini duydum. Bir çok şeyi 5-6 yıldır yiyorum..

Nutrigen vegy sebze destegi alabilirsin ama önce güzelce bi kan tahliline bakıp öyle karar vermek lazim

benim ki de yumurta peynir zeytin kabak patlıcan gibi sebzeleri hayatta yemez 9 yaşına girdi birde utanmadan anne bilmiyor musun ben bunları hayatta yemem der. yapacak bir şey yok ben gizli gizli bu gıdaların formunu değiştirerek yedirmeye çalışıyordum ilk başlarda onuda fark etti. artık Allah olmayanlara da versin diyerek ne yerse onu veriyorum

yemeyen çocuk yemiyor ne yaparsanız yapın
büyük kızım 13 yaşında babaannesi baktı 5 yıl çok severek baktı yeme sorunu dışında
sağolsun sürekli ama sürekli yanında yemiyor yemiyor yemiyor
çocuğu en çok etkileyen bunu söylemek ve o stresi yaşamakmış
çocuk daha da çok hisseder yemezmiş
yanında konuşuyorsanız konuşmayın

birde takmayın sakın ama gerçekten taktıkça da olmuyor

Zorla yedirme degilde mesela zorla tikmadim ağızına, kaşıkla yemiyordu elle yiyordu ama benim elimle yalniz seçenek kisitli, bebekken sebzede yerdi,ette ama hepsini değil. Simdi yumurta , peynir yemiyor, yoğurt yok. Bircok yemeği yemiyor aslında yemek istediği sey mercimek çorbası ve yeşil mercimek çorbası. Geçen sene daha onun istediği şeylerdi ama bu sene yemeği yapıyorum. Yemek istemiyorsan yemeyebilirsin diyorsun ama basta ağlama ,kıyamet kendi yemiyor o durumda sen yedir diyor. Mesela ben diyorum ki yemek istemeyebilirsin ama en azından yaşın kadar kaşık al belki fikrin değişir. Mesela on yargıli geliyor hareketleri begensede yemiyor. Valla ben bıraktım yemek istersen ye istemezsen yemeyebilirsin diyorum. Okulda mesela krese gidiyor hani diyorlar ya arkadaşlarından gördü yiyor onuda yemiyor yemecegi biseyse, mercimek çorbasından baska çorbaların tadina bakmıyor. Illaki kendi damak tadini geliştirecek ama tam büyüme cağında yumurta yemiyor bence cok büyük kayip daha once pankek yapıyordum yumurta peynir ve un kullanarak bunu bal kaymakla yiyordu simdi asla yemiyor.

Kafana takmayacaksın net, anne ne kadar kafaya takarsa çocuk o kadar yemek seçiyor.

Seninki biraz da sana nazlanıyor galiba..
Dönem dönem istekleri değişiyor onların da..
Oğlum severek içerdi ama mercimek çorbası içmiyor bu ara. Kerevizli, brokolili falan da yapardım hatta arada oradan alırdı vitamini.

Dün karnabahar yemeği ve makarna beraber yemiş biraz geç gittik eve. Kv de şaşırmış bana anlattı hemen. İştahlı bir çocuk değil normalde.

Yumurtayı sorunsuz yediği sayılıdır. 1 yaşında melemen yapardık yumurta yesin diye şimdi yemiyor. Patatesli yumurta yaparsam daha çok yeme ihtimali oluyor..
Vitaminlerle takviye yapacağız artık böyle böyle büyüyecekler..
Zaten yiyeceği sebzenin, meyvenin besleyici değeri de tartışılır artık..

Kiziniz tüm gün emzik kullaniyormu?

Benim kızmda sadece yayla çorbası ve salçalı şehriye çorbası yiyor. Her gün birini yapıyorum. Ekmeksiz yiyor
Tam 2 yaşında. 10kilo. Merak ettim sizinki kaç kilo

Tadımlara başladığınızda sebze ağırlıklı besleyin minnoşları. Yemediği şeyi nerden bilip istiycek sabi :) benim oğlanlar haşlanmış kabak falan yerlerdi. Şimdi büyük kereviz hariç her şeyi yer, gerçi 2 yaşına kadar kerevizi de yedirdiydim. En sevdiği yemek bamyadır, bir de yeşillik çok sever. Minik gurmem de abisinin izinde. Damak tadını anneler şekillendiriyor. Bir sebzeyi sevdirene kadar değişik tarifler uygulayın işe yarıyor emin olun.

Sizinki en azindan makarna yiyor:) 19 aylik oglumun sevdigi tek birsey yok. Tum gunum ona belki sever diye menu hazirlamakla geciyor. Bugun yedigini ertesi gun reddedebiliyor. Yedigi zamanlarda da asla karnini doyuracak kadar degil ancak oyun oynayacak kadar, agzinda geveleyip tukururken ne kadar gidiyorsa kar sayiyorum iste.

Yalniz degilsin demeye geldim:)

Ay ayniii bennnnn

Yapmayin ama kansizlik olur

Benim annem bana bu konularda o Kadar cektirdi ki cektirmeye hala devam ediyor yaşım olmus 27 ye ye hadi ondan da ye. E bisey yemedin. Gerci son zamanlarda sanki yapmiyor kocamdan utanıyor sanırım. Cocugunuzu zorlamayin.
Ben hatırlıyorum hayal meyal elinde yogurt kasesiyle gezerdi pesimde
Ogun de babam diyor ki size sekerli.yogurt yedirirdik
Marifet gibi söylüyor bir de illa yogurt yemek zorundayim sanki bide seker katmak nedir yedirmek için
Kesin bana sebzeli corbada yapti annem evlendigimden beri evime sadece 1.kez havuc aldim o da misafir gelcekti meze yapacaktim
16 aydir evliyim,daha gecen hafta ilk kez kekik aldı eşim ete koycakmis ben koydurtur muyum acaba
Bu konuda da kotu anım var kekikli bi yemek vardi,galiba tavukty yemicem diye tutturdum ki yaşım ufak degil ya 13 ya 14tü istemiyorum sevmiyorum,bana kuzenimi ornek gosterip ama onun alerjisi var ondan yemiyor diyordu sanki ona özeniyorum kuzenimde yemiyordu.
Yani zorlayarak yemek yedirmek iyi degil esimin kuzeni geldi bizde kaldi 13 yasinda galiba ya da 12. Kahvalti etti kalkmiyor sofradan hemen anladım damdan dusenin halinden damdan düşen anlar çünkü,canim doyduysan devam etmek zorunda degilsin dedim cocuk sevindi ve doydum dedi gozumun icine bakiyor çünkü kalkmak icin
Kalkti. Esime sordum sizinkiler bunu zorluyor muydu evet dedi yemek bitmeden kalkmak yok diye bir lafimiz var ya
Bırakın istediğini yesin nasilsa diger lezzetleri de tadacak eevet yaşı küçük ama illa ki ac kalinca yicek anne olarak uzulmeniz normal ama inada binmesin biliyorum zor bir durum ama genel kan degerleri iyiyse bir süre zorlamayin

Üzülmeyin bende çocukken hiç yemezdim şimdi camış gibiyim

Benim kizimda sadece makarna yer... ama kandirmaya calisirim mesela tavuk corbasina koyarim makarnayi yada yogurtla karistiririm hahaha yani her yemege makarna koyuyorum yada yogurt yogurtta yer sende öyle dene :) kuru fasülye taze fasülye ne yemek yapicaksan icine haslanmis makarna karistir :)
Yemek konusu cok gerginlik getiriyorsa inan bu cocugunda izler birakicaktir ... zorlama sakin yerse yer yemezse yemesin. Ac olan yer zaten.... stres yapma ciddi anlamda hasar olusur kizinda

çorba yemiyor mu. değişik sebze çaorbaları yapın. tadı damağa uygun olsun tabi. püre haline getirin çorbayı. Ne yapacaksınız farklı besin alsın diye ben oğluma öyle yapıyodum. yiyodu. katı gıdaları yemek istemiyodu. Makarna hariç. 3 yaşından sonra yemeye başladı tam olarak.

Gorunce cevap yazmak istedim benim oglumda simdi 2 bucuk yasinda bi donem boyle bi surecten geciyolar oda hergun sade makarna isterdi bende ilk zamanlar cok ugrastim ama ustune dustukce degismedi kendi haline birakin sonradan yiyolar tiksinir zaten

Maşallah ya valla benim kız küçükken sebze yerdi simdi 3 yasında ağzına almıyor.bende ya keke ya çorbaya katıyorum o şekilde idare ediyoruz hanfendiyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…