Kizim

Kumsal80

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2017
594
297
33
Iyi akşamlar arkadaşlar bir konuda fikirlerinizi isteyeceğim.
Benim kızım yaşına göre biraz kilolu.Diyetisyenle görüştük büyüme cağında olduğu için herhangi bir diyet listesi vermedi biraz dikkat edicez işte yüzmeye falan götürüyorum öyle.
Gelgelelim babannesi abartmıyorum sürekli günlük görse bile işte zayıfla çok kilolu şöyle böyle sürekli çocuğu rencide ediyor.
Insan gibi söyledim bak çocuk bu verir diye falan ama yok kadın konuşacak bisey bulamıyor bir araya gelince bu konu.
Bisey desem adım huysuz olucak geçen biraz sert cikistim işte bende onu düşündüğüm için falan diyor ama arkadaşlar bu çocuk zaten farkında içine kapanmaya başladı.Anne olarak bunu farketmezmi insan eşime kalsak ne varmış bunda hem belki utanırsa verirmiş.Olurmu öyle şey arkadaşlar çocuğun psikolojisi ne olur yada benmi anne olarak abartıyorum.Esimede söyledim bak birdaha aynı konu açılırsa bu sefer çok kötü kapatırım o annenin ağzını diye.Yanlismiyim sizce??

Öyle densiz babaanneye neden maruz bırakıyorsun çocuğu? Uzak tut görüştürme. “Göremiyorum hiç özledim torunumu” derse de davranışlarının sonucunu yaşadığını söyle.
katiliyorum.
Zaten suan cocugu kendinden sogutuyor. Ve ilerde de unutulmuyor biliyor musun? Esim hala anlatir, kucukken aile buyuklerinin yaptiklari tum kirici elestirileri. İyice yer etmis icinde adamcagizin

Utanırsa verir ne demek ya Allahim yarabbim çocuk için özgüven yıkılması ne demek onarılamaz bile olabilir
Siz tabiki doğru tepki vermişsiniz o torununa kilolu diyeceğine gitsin kefen parası biriktirsin zikir çeksin vaktini bunlara harcasın sinirlendim .

Çocuklar yese suç yemese suç
Kılo alsa suç zayıf olsa suç...
Konuşmak olmuş için konuşan insanlardan nefret ediyorum. Kapatın cenesini!
"Biz doktorla konuştuk gerekeni yapıyoruz sen kimsin ki" der sustururum.
Evet cadıyım evet lafımı sakınmam..
Cocugun hayatı bu yaslarda şekilleniyor onun dışında kimsenin psikolojisini düşünemem.

Çok sinirlendim
Benim cocuguma da zayif diyor dis kapinin dis mandallari( misafir olarak gottigimiz yerdeki ebe mesela) bu sene doktor her seyine normal diyor sen kimsin ki , isini yap fazla konusma diyecegim. Kendi kendimi fena doldurusa getirdim su an. Onlar yuzunden cocuguma zorla vitamin surubu yazdirdim doktora! Kendime de kizdim su an!!!

Adiniz huysuza ciksin babaneyi uyarin ama kiziniza guzelligin fizikte degil kalpte ve beyinde oldugunu, fiziksel guzelligin kaybolmaya mahkumken bilginin ve sevginin sonsuz olduğunu ogretin...

Asla musaade etmeyin. Utandigi icin kilo vermesinin bedenine yarari olabilir ama ruhuna ? Hem bedenen hem ruhen yara almadan kilo vermesi onemli olan. Bembeyaz sayfadır çocuk üzerine ne çizersen odur, silmeye calissanizda izi kalır. Nasıl yaparsınız bilmiyorum ama buna dur demeye çalışın..

Iyi akşamlar arkadaşlar bir konuda fikirlerinizi isteyeceğim.
Benim kızım yaşına göre biraz kilolu.Diyetisyenle görüştük büyüme cağında olduğu için herhangi bir diyet listesi vermedi biraz dikkat edicez işte yüzmeye falan götürüyorum öyle.
Gelgelelim babannesi abartmıyorum sürekli günlük görse bile işte zayıfla çok kilolu şöyle böyle sürekli çocuğu rencide ediyor.
Insan gibi söyledim bak çocuk bu verir diye falan ama yok kadın konuşacak bisey bulamıyor bir araya gelince bu konu.
Bisey desem adım huysuz olucak geçen biraz sert cikistim işte bende onu düşündüğüm için falan diyor ama arkadaşlar bu çocuk zaten farkında içine kapanmaya başladı.Anne olarak bunu farketmezmi insan eşime kalsak ne varmış bunda hem belki utanırsa verirmiş.Olurmu öyle şey arkadaşlar çocuğun psikolojisi ne olur yada benmi anne olarak abartıyorum.Esimede söyledim bak birdaha aynı konu açılırsa bu sefer çok kötü kapatırım o annenin ağzını diye.Yanlismiyim sizce??
Su kaynanalarda cocuk zayif olsa ne bu cocuk cok zayif derler biraz toplu olsa obez yapicaksin cocugu derler

Bende sizin gibi düşünüyorum arkadaşlar zaten çocukluk dönemlerini bilirsiniz arkadaşları falan da bazen dalga geçiyormuş .Ben hatta kendine güveni gelsin diye bos ver birtanem sen verdiğin zaman boyun onlardan uzun olucak falan diye cesaretlendiriyorum.Ama yok bu kadın yemin ederim her gördüğünde başlıyor bu konuyu konuşmaya saçma sapan biseyden anlamadığı halde.Yok yok diyorum ya konu çocuğum olunca benim gözüm dönüyor .

Asla musaade etmeyin. Utandigi icin kilo vermesinin bedenine yarari olabilir ama ruhuna ? Hem bedenen hem ruhen yara almadan kilo vermesi onemli olan. Bembeyaz sayfadır çocuk üzerine ne çizersen odur, silmeye calissanizda izi kalır. Nasıl yaparsınız bilmiyorum ama buna dur demeye çalışın..
Nasıl yapacağım açık birdaha bu konuyu açma deyip susturucagim başka dilden anlamıyorlar cünkü

Nasıl yapacağım açık birdaha bu konuyu açma deyip susturucagim başka dilden anlamıyorlar cünkü
Siz bilirsiniz ama gayet haklı bir sebebiniz var susturmak icin. Bu durumda susmak olmaz. Önce eşinizle halletmeye çalışın o derse sizin için daha iyi. Yoksa siz dahil olursunuz

Öyle densiz babaanneye neden maruz bırakıyorsun çocuğu? Uzak tut görüştürme. “Göremiyorum hiç özledim torunumu” derse de davranışlarının sonucunu yaşadığını söyle.
Gitmiyorlar çocuklar zaten üstümüzde oturuyorlar inanın aylarca gitmiyoruz.Kendi geliyor sümsük sümsük gelince de inanın bütün çocuklar odasına çekiliyor ama anlamıyor iste

çocuğunuz tek başına evde kalacak yaştaysa, her seferinde götürmeyin bence. bu tarz konuşmalar maalesef çocukları hele de ergenleri çok etkileyebiliyor. çocuğunuzu zevk alıp moral depolayabileceği spor faaliyetlerine yönlendirin sürekli. ara ara da karşınıza alıp konuşabilirsiniz moralsizlik sezerseniz.

Gitmiyorlar çocuklar zaten üstümüzde oturuyorlar inanın aylarca gitmiyoruz.Kendi geliyor sümsük sümsük gelince de inanın bütün çocuklar odasına çekiliyor ama anlamıyor iste
Oyyy oyyyy altlı üstlü mü oturuyorsunuz ? Eğer öyleyse zor tabi ama yine müdahele edip çocukları odasına yollayın. kapı çaldığında (zili çalıyordur sanırım) dürbünden bakıp kv nin geldiğini görebiliyorsundur. Ancak kv ile aynı apartmanda olmak iyi cesaret ister.

çocuğunuz tek başına evde kalacak yaştaysa, her seferinde götürmeyin bence. bu tarz konuşmalar maalesef çocukları hele de ergenleri çok etkileyebiliyor. çocuğunuzu zevk alıp moral depolayabileceği spor faaliyetlerine yönlendirin sürekli. ara ara da karşınıza alıp konuşabilirsiniz moralsizlik sezerseniz.
Yok zaten gitmiyoruz bile çocuklar istemiyorlar kendi geliyor inanın o gelince odalarına geçiyorlar.Iste düzgün hoş sohbet biri olsa

Back
X