Kizim

Oyyy oyyyy altlı üstlü mü oturuyorsunuz ? Eğer öyleyse zor tabi ama yine müdahele edip çocukları odasına yollayın. kapı çaldığında (zili çalıyordur sanırım) dürbünden bakıp kv nin geldiğini görebiliyorsundur. Ancak kv ile aynı apartmanda olmak iyi cesaret ister.
Zaten çocuklar o kadar zekiler ki onlar bana diyorlar bazen anne bos ver onu ne konuştuğunu bilmiyor diye.Hayir ben bu arsızlık mi desem cahillikmi bilmiyorum sürekli terslendigin bir konuyu neden acar insan yani her konuda bu böyle

boşverin insanlar değişmez. hele de o yaşta. çocuklar da odalarına çekilirlerse haklılar. yapacak birşey yok. siz enerjinizi kızınıza destek olmaya ve onun kilo problemini çözmeye odaklayın.

Siz bilirsiniz ama gayet haklı bir sebebiniz var susturmak icin. Bu durumda susmak olmaz. Önce eşinizle halletmeye çalışın o derse sizin için daha iyi. Yoksa siz dahil olursunuz
Eşimde kendi bilir artik az çok birşeyleri anlayabiliyorsa benim haklı oldugumu görür

"O büyüme çağında daha" diyip susturun. Bana söylense sürekli olarak, kilolusun az ye diye ben bile etkilenirim. Bu tarz konuşmalar yeme bozukluğuna yol açar, ya çok yer ya da hiç yemez. Mümkünse çok az görsün torununu, zaten laf söyleme derdindeymiş. Kızınız için diyetisyen ne dedi bilmiyorum ama paketli gıdalar, abur cubur yemesin, kola içmesin, rafine şeker tüketmesin vs. liste uzar gider. Tabii aynı evde yaşayanlar da yemesin yoksa kızınız için işkenceye dönüşür. Cezalandırıldığını düşünüp gizli gizli daha çok yer. Yürüyüş yapın beraber hem sohbet edersiniz sıkılmadan hem de sporunuzu yapmış olursunuz.

Yo Gayette denilebilecek en güzel şeyi söylemişsiniz
Ya bu çocuk bu daha çocuk büyütecek serpilecek
Bu tarz insanlar yüzünden nice insanlar güvensiz içine kapanıl biri haline geliyor ki daha kötüsünü yapanlarda var
Hiçte veri adım atmayın gerekirse telefonda yada yüz yüze güzelce uyarın son kez

boşverin insanlar değişmez. hele de o yaşta. çocuklar da odalarına çekilirlerse haklılar. yapacak birşey yok. siz enerjinizi kızınıza destek olmaya ve onun kilo problemini çözmeye odaklayın.
Öyle zaten benim sinirlendiğim bu konuyu her gördüğünde acmassi baktin kimse seni dinleyip cevap bile vermiyor sus yani .Ama yok konusucak ya .

Zaten çocuklar o kadar zekiler ki onlar bana diyorlar bazen anne bos ver onu ne konuştuğunu bilmiyor diye.Hayir ben bu arsızlık mi desem cahillikmi bilmiyorum sürekli terslendigin bir konuyu neden acar insan yani her konuda bu böyle
Aslında bir babaanne için ne kadar acı bir şey torunları tarafından “ti ye alınmak”.

Yo Gayette denilebilecek en güzel şeyi söylemişsiniz
Ya bu çocuk bu daha çocuk büyütecek serpilecek
Bu tarz insanlar yüzünden nice insanlar güvensiz içine kapanıl biri haline geliyor ki daha kötüsünü yapanlarda var
Hiçte veri adım atmayın gerekirse telefonda yada yüz yüze güzelce uyarın son kez
Tabiki zaten kızım yapı olarak çok naif.Ben daha ne kadar bu durumdan zarar almadan kızımı motive etmeye uğraşıyorum.Cok zor çocuk yani yetişkin biri degilki onu yeme bunu yeme diye uyarayım.Normal olarak her çocuk gibi herşeyi istiyor onu kırmadan nasıl anlatacağım diye kırk takla atıyorum.
Ben bu kadar ince düşünürken bu geliyor saçma sapan çocuğun morelini bozuyor.Asla izin vermem böyle biseye

Sakin cocugnuzu rencide etmesine izin vermeyin, ne densiz insanlar varya, bildirin haddini o kim oluyor ki cocugun kilosuna karisiyor, ben de kiloluydum kucukken hep dalga gecerlerdi asiri uzulurdum ama ergenlige girince ben de anlamadim ne oldugunu ve zayifladim sonrasinda da hep ortalama kiloda normal olarak devam ettim...ama o donem yapilanlar unutulmadigi icin kendimi hep sisman sanirdim 55 kiloydum univdeyken ve kendimi sisko sanirdim hep bu psikolojide gittim ne kadat otu bir bilseniz...simdi kiloluyun evet :110: ama takmiyorum fazla cunku kendimle barisigm ve hamilelikten sonra verecegm kilolarimi

Sakin cocugnuzu rencide etmesine izin vermeyin, ne densiz insanlar varya, bildirin haddini o kim oluyor ki cocugun kilosuna karisiyor, ben de kiloluydum kucukken hep dalga gecerlerdi asiri uzulurdum ama ergenlige girince ben de anlamadim ne oldugunu ve zayifladim sonrasinda da hep ortalama kiloda normal olarak devam ettim...ama o donem yapilanlar unutulmadigi icin kendimi hep sisman sanirdim 55 kiloydum univdeyken ve kendimi sisko sanirdim hep bu psikolojide gittim ne kadat otu bir bilseniz...simdi kiloluyun evet :110: ama takmiyorum fazla cunku kendimle barisigm ve hamilelikten sonra verecegm kilolarimi
Canım benim bende biliyorum o duyguyu bu kadın ben hamileyken çok kilo aldın cirkinlestin diye burnumdan getirmişti.Cahillikmi nedir bende çok üzülürdüm bebeğim ı emzirmemiştim bile yemek yemeyeceğim diye.
Bana bunu diyen insanda 1.50 boyunda ve 100kilo .

"O büyüme çağında daha" diyip susturun. Bana söylense sürekli olarak, kilolusun az ye diye ben bile etkilenirim. Bu tarz konuşmalar yeme bozukluğuna yol açar, ya çok yer ya da hiç yemez. Mümkünse çok az görsün torununu, zaten laf söyleme derdindeymiş. Kızınız için diyetisyen ne dedi bilmiyorum ama paketli gıdalar, abur cubur yemesin, kola içmesin, rafine şeker tüketmesin vs. liste uzar gider. Tabii aynı evde yaşayanlar da yemesin yoksa kızınız için işkenceye dönüşür. Cezalandırıldığını düşünüp gizli gizli daha çok yer. Yürüyüş yapın beraber hem sohbet edersiniz sıkılmadan hem de sporunuzu yapmış olursunuz.
Aynen bir diyet listesi yok dediginiz gibi büyüme cağında olduğu için. Biraz dikkat biraz hareket çocuklar cabuk verir .Ben şükrediyorum mesala testlerini falan yaptırdığımda birşey çıkmadı diye.
Gitmiyoruz çocuklar da gitmiyor zaten gelende gelme diyemiyor insan.Ama diyorum ya ben artik mecburen oturuyorum yanında.Herkes kendi oğlu bile bise bahane edip kaçıyor ama anmıyor iste

Canım benim bende biliyorum o duyguyu bu kadın ben hamileyken çok kilo aldın cirkinlestin diye burnumdan getirmişti.Cahillikmi nedir bende çok üzülürdüm bebeğim ı emzirmemiştim bile yemek yemeyeceğim diye.
Bana bunu diyen insanda 1.50 boyunda ve 100kilo .
Ya hic aldrma oyle soyleyenlere, nefret ediyorum oyle insanlardan, bizler yetiskinz simdi bize soylenenleri kulak ardi edebiliriz ama kizinzn psikolojisini bzar boyle seyler, Allah korusun sizin haberiniz olmadan yanlis diyetler falan yapar, ilaclar icer zarar verir kendine cunku o yaslarda guzellik algisi daha cok onemseniyor...Allaha sukur benm cevremde birsey diyen yok simdi

Utanırsa verir ne demek ya Allahim yarabbim çocuk için özgüven yıkılması ne demek onarılamaz bile olabilir
Siz tabiki doğru tepki vermişsiniz o torununa kilolu diyeceğine gitsin kefen parası biriktirsin zikir çeksin vaktini bunlara harcasın sinirlendim .

:KK9:

Iyi akşamlar arkadaşlar bir konuda fikirlerinizi isteyeceğim.
Benim kızım yaşına göre biraz kilolu.Diyetisyenle görüştük büyüme cağında olduğu için herhangi bir diyet listesi vermedi biraz dikkat edicez işte yüzmeye falan götürüyorum öyle.
Gelgelelim babannesi abartmıyorum sürekli günlük görse bile işte zayıfla çok kilolu şöyle böyle sürekli çocuğu rencide ediyor.
Insan gibi söyledim bak çocuk bu verir diye falan ama yok kadın konuşacak bisey bulamıyor bir araya gelince bu konu.
Bisey desem adım huysuz olucak geçen biraz sert cikistim işte bende onu düşündüğüm için falan diyor ama arkadaşlar bu çocuk zaten farkında içine kapanmaya başladı.Anne olarak bunu farketmezmi insan eşime kalsak ne varmış bunda hem belki utanırsa verirmiş.Olurmu öyle şey arkadaşlar çocuğun psikolojisi ne olur yada benmi anne olarak abartıyorum.Esimede söyledim bak birdaha aynı konu açılırsa bu sefer çok kötü kapatırım o annenin ağzını diye.Yanlismiyim sizce??
Çok haklısınız, bu yaşta psikolojik olarak etkilenir ve ömrü boyunca içinden atamayabilir bu duyguyu. Özgüvenini zedelemesinler çocuğun. Onun ne kadar kendi üzerinde kontrolü olabilir ki utanıp kilo versin. Sert çıkmakta haklısınız, eşinizi de uyarın, dokundurmalar yapıyorsa yapmasın, kişiliği bu yaşlarda oluşuyor insanların, çocuğunu kötü etkilemek istemez heralde.

Ya hic aldrma oyle soyleyenlere, nefret ediyorum oyle insanlardan, bizler yetiskinz simdi bize soylenenleri kulak ardi edebiliriz ama kizinzn psikolojisini bzar boyle seyler, Allah korusun sizin haberiniz olmadan yanlis diyetler falan yapar, ilaclar icer zarar verir kendine cunku o yaslarda guzellik algisi daha cok onemseniyor...Allaha sukur benm cevremde birsey diyen yok simdi
Tabiki bende çok dikkat ediyorum hanı diyet gibi değil de normal bir süreç gibi görsün bu durumu diye.Yok zaten kv başka çevremizde bu düşüncede. Sizin dediginiz gibi herkes büyüme cağında olduğunu söylüyor ki kime ne yani.

Benim kızım yaşına göre biraz kilolu.Diyetisyenle görüştük büyüme cağında olduğu için herhangi bir diyet listesi vermedi biraz dikkat edicez işte yüzmeye falan götürüyorum öyle.
Gelgelelim babannesi abartmıyorum sürekli günlük görse bile işte zayıfla çok kilolu şöyle böyle sürekli çocuğu rencide ediyor.
Insan gibi söyledim bak çocuk bu verir diye falan ama yok kadın konuşacak bisey bulamıyor bir araya gelince bu konu.
Bisey desem adım huysuz olucak geçen biraz sert cikistim işte bende onu düşündüğüm için falan diyor ama arkadaşlar bu çocuk zaten farkında içine kapanmaya başladı.Anne olarak bunu farketmezmi insan eşime kalsak ne varmış bunda hem belki utanırsa verirmiş.Olurmu öyle şey arkadaşlar çocuğun psikolojisi ne olur yada benmi anne olarak abartıyorum.Esimede söyledim bak birdaha aynı konu açılırsa bu sefer çok kötü kapatırım o annenin ağzını diye.Yanlismiyim sizce??
ay bana da küçüken böyle yaparlardı. travma oldu diyebilirim. kilo değil ama başka bir konuda. özellikle kız çocukları çok etkilenebiliyor ya. dikkat etmek lazım bir şekilde.:110::110::110:

Kesinlikle izin vermeyin. Benim esim de ergenlik caginda kilo almis ve kendi babasi tarafindan hep bu konuda elestirilmis. Elestiri aldikca icine kapanmis ve daha da yemis. Kilo aldikca da ozguveni dusmus. Oyle pis bir kisir dongude kalmis ki yazik. Benimle evlenene kadar kendini butun sosyal ortamlardan soyutlamis. Okulda hep en arkaya oturup sessizce gelmis sessizce gitmis. Biz evlendigimizde bir ortama girecegi zaman resmen allah canini alirdi sikintidan terler su gibi olurdu yeni tanistigi insana merhaba bile diyemezdi. Cok sukur yavas yavas asti. Ama o kiloyu halen veremedi :(

Back
X