Kızım !!!

olmuyorsensiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2018
1.356
2.365
53
35
İyi geceler herkese hanımlar.
3 yıldır evliyim 18 aylık bir kızım var. Ama o kadar huyu suyu değişik bir çocuk ki anlatamam size. Örnekleyim,
1: aşırı anneci resmen bana bğımlı babasıyla bile çok nadir duruyor
2:sürekli meme istiyo 7/24 yakamda
3:bir istediği olmadığı zaman çığlıklar atıyo ( en ufak şey de bile)
4: mesela bugün parka gitttik çocuklar var kızımdan büyük top oynuyorlar bu da gitti yanlarına çocuklar gel oyna dedi ama yok topu kucağına alıyo vermiyor ağlıyor salıncakta sıra var güzel güzel anlatıyorm yok ağlıo

Ne bilim kızlar nasıl yapsam bilmiyorum memedekin ayırıcım zaten ama nasıl yapıcam bilmiyorum çok Korkuyorum bu süreçten. Bana bi akıl verin işe başlamayı da düşünüyorum ama bu şekilde çok zor.
Bu arada gelişimi falan iyi göz kontağı adını bilmesi işaret parmağını kullanması gibi her şeyi araştırdım ama yok çok zor bir çocuk
Tecrübeli anneler lütfen bana bi akıl verin
Uyku düzenim sıfır çok zayıfladım dünyayla hiç bi bağlantım Yk gbi
Yavrumu çok ama çok seviyorum ama bu ne zamana kadar devam edecek bilmiyorum.
Yorum yapan herkese çok teşekkür ediyorum hakkınızı helal edin iyi geceler

o yaşta çocuklar deli gibi anneci oluyor hep.memeden kesmek için göğsünüze ketçap salça diş macunu vs bir şeyler sürerseniz kendiliğinden tiksinip bir daha istemeyecek.çığlık atan çocuklar da ne yazıkki ailenin yetiştiriş tarzıyla biraz o hale geliyorlar.çığlık atıcam kendimi yerden yere atıcam ohh yaptılar istediğimi alışkanlığını kazanıyor çocuk.istediklerini yapmayı bırakın bir süre, odasında ağlasın yırtınsın ama her istediğini yaptıramayacağını bilsin, ilerde daha çok zorlanacaksınız.emin olun 1 kendini yırtacak 2 yırtacak 3 te öğrenecek.

E bu yazdıklarınızın hangi kısmı sıkıntı benmi anlayamadım acaba ,normal çocuk işte sizinkide diğerleri gibi

Benim oglum da 16 aylik tek fark emzirmiyorum. Biktirdi artik kafayi yemek uzereyim. Tüm sorumlulum bende babasi pek ilgilenmiyor oda babasinda durmuyor. Ayni odanin icinde ayaga kalkinca dahi ağlıyor ev isi yapmama izin vermiyor bi yeri toplayayim kiziyor dağıtıyor. Surekli elimo tutuyor tum günümü ona v3riyorum ilgileniyorum da fakat hic yakami birakmiyor. Uyurken dahi elimi tutmak istiyor surekli elimim üstünü cimcikliyor. Yara bere icinde kaldim kaynatıyor. Afedersiniz Tuvalete bile birlikte gidiyoruz yoksa goz yasi icinde agliyor kafasini geri atiyor. Bi cozumu varsa bana da yardimci olun cok asiri yoruldum bunaldım. Biraz daha rahat olsak daha kaliteli zaman gecirecez boyle ben insanliktan ciktim banyo bile birlikte yapiyoruz ve benim yikanmama da izin vermiyor yarim yamalak yıkanıyorum

Anneci olması normal , daha çok küçük çünkü. Size bağımlı.
Çığlık atması, çığlık attığı ya da ağladığı zaman istediğini vermenizden yani sizden kaynaklanıyor. Çocuklar sandığınızdan daha zekidir her şeyi anlarlar. Bir değil on yüz bin kere istediğinin olmayacağını sabırla anlatmanız gerek. Ama bir yerde pes edip yaparsanız başa dönersiniz.
Memeden önce gündüz kesin, gece emmeye devam etsin 2 yaşına kadar. Gerçi bunun için de biraz geç kalmışsınız ama zararın neresinden dönülse kardır. Emdiği için doğru düzgün yemek yemez gıda almaz muhtemelen, sütünüz onun için yeterli değil artık. Memeden kesip yeme düzenini oturtarak ona kötülük değil iyilik yapacaksınız. Bunu düşünürseniz süreç sizin için daha kolay olur en azından.
Uyku düzeni için uyku eğitimi vermeniz gerekiyor. Yanınızda yatıyorsa yatağını, odanızda yatıyorsa odasını ayırarak işe başlayın. Uyku eğitimi hakkında okuyun, kendinize uygun yöntemi seçin ve harekete geçin.

Bu dönemde çok normal bunlar. Ben de kızıma 20 aylıkken sürekli emiyor ve baska tek lokma yemiyor diye memeyi biraktirmistim. Aglayıp çıglık atıp tutturması konusunda da şunu söyleyeyim böyle olduğunda ona sürekli laf anlatıp ikna etmeye calısmayın çünkü muhtemelen o sırada sizi duymuyor dinlemiyor, kendinizi sakinlestirip onun da ağlayıp sakinlesmesini bekleyin en fazla birkaç dakika sürer sonra başka biseye dalar unutur

Daha 18 aylik çok çok normal yaşadıklarımız onun güvenli limanı siz ve babasi ama size karşı daha bağımliymis anlaşılan
Bende ayni sıkıntıyı oğlumda yaşıyorum bizimki de baba bagimlisi ama baba işteyse bana yapacak bisey yok sabretmek gerek

18 aylık bebekten ne bekliyorsunuz anlamadım. Bütün çocuklar bu şekilde çığlık atarak istediğini yaptırıyorsa bu şekilde devam edecek. Memeden kesme için konuşun süt bitti deyin artık büyüdün deyin. Tiksindirmeyin korkutmayın çünkü onun için o çok önemli bir bağ. Ne yazık ki 2 sene uykusuz geçiyor en az. Herkes aynı durumda. İlk başta çocuğunuzun normal olduğunu kabul edin.

oglum 29 aylik aynen anlattiginiz gibi konusamiyor su anda en buyuk sıkıntımız bu bana yapisik ve ciglik ciglaga agliyor daha yeni yeni babaya birakip kaciyorum henuz cok kucuk birde emdiği icin birakmaz zamanla duzene giriyor huyu suyu da degisik degil emin olun

4. Madde mesela ..
Pardon ama 18 aylık bebek voleybol mu oynayacaktı?
Alır topu bir daha da atmaz çok doğal

Biraz bunalmışsınız.
Ama bunlar normal süreçler.

Yazdiklarinizi esime okudum cunku ayni bizim kizi tarif etmissiniz , hatta esim sen mi yazdin dedi
Gececek merak etmeyin , az daha sabir

Kızlar bunların hepsini iki çocuk üst üste yaşamış bir anne olarak yazıyorum geçiyor biraz daha sabır..tabi başka sorumluluklar yükleniyor zamanla dersleri ödevleri denemeleri ders tekrarları yemekleri sevdikleri sevmedikleri diye ama artık kahvemi alıp kitabıma dalabiliyorum kadınlar kulübüne sık sık gire biliyorum:) banyoya ve tuvalete tek başıma gidebiliyorum:)göz kontağı insanlarla tekrar kurmayı bile başardım(biara kafa dağınıklığından kaybetmişti de):)yani otizime doğru giden beynimi çok şükür anaokulu seviyesine geldiklerinde kurtardım şimdi ilkokul dalar sabır darısı başınıza güzel anneler geçecek dayanın))

Ust komsumun kizi var 3 yasinda. Yani dilimi isirayim,kinamak istemiyorum ama oyle cocuk olmaz.. ayni sizin bahsettiginiz huylara sahip, aglayarak ortaligi ayaga kaldirarak herseyi yaptırmaya çalışıyor, paylasimi yok. Eve gelir oyuncakları kimseye vermez, elinden alsan yikar ortaligi. evine götürmeye kalkar.. ben ailesinde sucu görüyorum . Okadar taviz vermisler vee veriyolar ki anlatamam. Cocuk durdan anlamıyor. Sizinki küçük o aylarda hepsi oyle ama lutfen onlemini alin. Ileri yasinda da oyle olursa sizin icinde gittiniz yerdeki insa lar icinde zor olur. Oglumun sünnet mevlidine geldiler yemin ettim daha asla oturmaya bile çağırmam kadini. O cocuk buyumeden asla.

İnann çok denedim yapmıyorum her istediğini ama huyu mu öyle benim sabrımı mı deniyor bilmiyorum :-(

Bende İnan’ın masadan hep karnımı doyurmadan kalkıyorum

Ben çocukta bi anormallik görmedim.Bu yaşlarda genelde böyle oluyorlar.Benim kızımın küçüklüğünü bi anlatsam roman olur.Şimdi 8 yaşında ve çok akıllı başarılı uyumlu bir çocuk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…