- 6 Temmuz 2015
- 4.638
- 14.562
- 208
- Konu Sahibi olmazsanolmaz
Bir de şu var. Konu sahibi babaanneye dedeye çok düşkün, yanlarında çok mutlu demiş ya. Bu bana göre olumlu karşılanacak birşey değil, doğal bir sonuç. Çocuk etrafında sürekli babaanne, dedeyi görürse, hele ki yılın büyük bir kısmını sadece bu kişilerle geçirirse tabii ki onlara bağlı olacak. Başka şansı yok ki.
Eşim iş dolayısıyla seyahatlere çıkıyor. Seyahat süreleri nadiren de olsa bir ayı geçtiği zaman oğlum babasını yabancılıyor, bana daha çok sokuluyor. Ben bunu oğlum bana bağlı diye değil babasından uzaklaştığı şeklinde yorumluyorum. Sizdeki durum da bu bence. Anne babayı az gördüğü için tek seçenek olan babaaanne dedeye sokulmuş.
Ben de senin gibi düşünüyorum. Çocuk onların yanında mutlu ama neden? Çünkü anne baba yok yanında, o da onları anne baba yerine koymuş.
Ben çocuğum mutlu, sıkıntı yok diye onu uzağa yollayamam açıkçası, haaa mecbur kalırım olabilir, büyük konuşmaktan imtina ederim ama kreş bence daha mantıklı şu durumda.
Çocukla konuşup anlatın bence kreşin güzelliklerini, yazın beraber olabileceğinizi, akşamları bişeyler yapabileceğinizi, ve isterse h.sonları da babanneye gidebilecğinizi. Hatta iyi bir kreş bulup bikaç gün verin alıştırma anlamında. Kreşler 1 hafta falan çocuk alışır mı alışmaz mı görmek için kayıt yaptırmadan para almadan izin veriyorlar çocuğun kreşe gitmesine.
Haa çocuk ille de babanne derse o zaman gönderirsiniz.