Kızım...

Merhaba ;
Formu çok uzun zamandır takip ediyorum, hatta birkaç sene evvel üyeliğim vardı, o zamanlar gebelik ile ilgili bölümleri takip ediyor ve aktif kullanıyordum.Sonra uzunca bir süre ara verdim taa ki bugüne kadar...
Benim sorunuma gelince 5 yıllık evliyim ve 3 yaşında bir kızım var. Çalışıyorum, kızıma babaannesi bakıyor. Normalde altlı üstlü oturuyoruz,bu da bizim için büyük bir avantaj oluyor. Ancak yaz aylarına babaannesi ve dedesi yazlığa gidiyorlar ve 4 ay orda kalıyorlar.(yaklaşık 2 saatlik mesafede) Kızımı da mecburen onlarla göndermek zorunda kalıyoruz. Bizde eşimle hafta sonları gidebiliyoruz sadece.. Geçen seneye kadar çok zorlanmıyordum ama bu sene kendimi çok kötü hissediyorum.. Çünkü kızımı çok özlüyorum, evde duramıyorum, her akşam ağlıyorum nerdeyse.. Kızım orda mutlu, çokta güzel bakılıyor ama ben vicdan yapıyorum sanırım.. Kendimi suçlu hissediyorum sanki onu oraya gönderdiğim için.. Maddi durumumuz hamdolsun iyi.. Ufak tefek borçlarımız var sadece, çalışmak mecburiyetinde değilim ama birikim yapmak ve kendimi iyi hissetmek, maddi manevi daha güçlü olmak için çalışıyorum. Ama bu yazlık olayı beni çok üzüyor ve düşündürüyor.. Çalışmazsam da biliyorum ki mutsuz olacağım.. Belki benim durumumda olanlar vardır diye sizinle paylaşmak istedim..
Çalışarak, kızımdan ayrı kalarak yanlış mı yapıyorum yoksa yaz dönemi dişimi sıkarak bu ayrılığa katlanmalı mıyım ?
Guzelim sen calismaktan bikmissin.kizindan ayri kalmak da bahanen.isi birak rahatlarsin.madem maddi durumun iyi sana ihtiyac yok kendini kandirma durust ol

Konu sahibi kendini net ifade edemiyor gibisin
Maddi sorunumuz yok demişsin
Sonra ben çalışmazsam ancak geçiniriz demişsin
Bu ikisi çok farklı bence

Konuda yazdığını gördü herkes, haliyle seni bencillikle suçlayanlar olmuş
Ucu ucuna geçinecekseniz tabi ki çalışmalısın
Ancak dediğim gibi 2 saat atla deve değil
Ben 4 mevsim 1,5 saat yol gidip geliyorum işe, kızımı da annemden alıyorum kar yağdığında bile
Sen bi yazın mı 2 saat gidemezsin, yapma lütfen
Bunun çalışıp çalışmamakla ilgisi yok, gönülle ilgisi var.

Pişt
Sakin ol
Yazın dişini sık
Ama durumu biraz hafifletmek te senin elinde

Bende çalışıyorum, kızıma annem bakıyor
Ama benim işim çok uzak hergün 1,5 saat sabah 1,5 saat akşam yol gidiyorum
Sizin sadece yazın 2 saatlik mesafe madem
Hergün olmasa da çarşambaları mesela kızını al, sabah bırak olmaz mı
Azıcık uykundan feragat ettin mi, haftada 1 yerine haftada 2 görürsün
Hatta ben olsam hergün bile yapabilirdim
Zaten 1,5 saat tepiyorum kalan yarım saatin lafını yapmazdım herhalde :KK70:
zaten amacımız çarşamba akşamları yazlığa gidebilecek şekilde kendimizi ayarlamak.Perşembe sabah işe dönmek..
Konu sahibi kendini net ifade edemiyor gibisin
Maddi sorunumuz yok demişsin
Sonra ben çalışmazsam ancak geçiniriz demişsin
Bu ikisi çok farklı bence

Konuda yazdığını gördü herkes, haliyle seni bencillikle suçlayanlar olmuş
Ucu ucuna geçinecekseniz tabi ki çalışmalısın
Ancak dediğim gibi 2 saat atla deve değil
Ben 4 mevsim 1,5 saat yol gidip geliyorum işe, kızımı da annemden alıyorum kar yağdığında bile
Sen bi yazın mı 2 saat gidemezsin, yapma lütfen
Bunun çalışıp çalışmamakla ilgisi yok, gönülle ilgisi var.
Sanırım kendimi net ifade edmiyorum,haklısın..
Ufak tefek borcumuz var,iki maaş giren bir evle tek maaş giren bir evin geçimi tabii ki de fark eder.Bunu demek istedim.Hamdolsun bir evimiz ve arabamız var..Ve benım çalışmamla üç beş birikim yapabiliyoruz..İşten çıkarsam birikim olmayacak,eşimden gelen maaşla geçineceğiz.Anlatmak istediğim bu.

Okurken sinirlendim kusura bakma da maddi imkanın varken çocuğunu ikinci plana atmışsın. Benim şuan çalışmaya deli gibi ihtiyacım var maddi olarak, annemler biraz uzak onlara bıraksam çocuğumu sadece hafta sonu görebilirim, düşünürken bile içim sızlıyor. Bütün gün ne güzel oyun oynarsınız parka gidersiniz işte bundan daha güzel mutluluk mu var? Çok bencilmişsin gerçekten

Bu durumda olanlar helede maddi sıkıntısı yoksa çocuklarını kreşe vermeyi neden bi seçenek olarak görmüyolar ? Benimde bebeğime şuan çok şükür anneanne babanne dönüşümlü bakıyo ama 2-3 yaşına gelince kreşe vermek istiyorum ki bana göre daha faydalı olacağını düşünüyorum.Tabi ki herkes böyle düşünmek ya da yapmak zorunda değil ama bu gibi durumlarda ya çocuğu kreşe vericeksiniz ya da işten çıkacaksınız maddi mecburiyet yokken çocuğundan ayrı kalınması bana çok ama çoooook saçma geliyo

zaten amacımız çarşamba akşamları yazlığa gidebilecek şekilde kendimizi ayarlamak.Perşembe sabah işe dönmek..

Sanırım kendimi net ifade edmiyorum,haklısın..
Ufak tefek borcumuz var,iki maaş giren bir evle tek maaş giren bir evin geçimi tabii ki de fark eder.Bunu demek istedim.Hamdolsun bir evimiz ve arabamız var..Ve benım çalışmamla üç beş birikim yapabiliyoruz..İşten çıkarsam birikim olmayacak,eşimden gelen maaşla geçineceğiz.Anlatmak istediğim bu.

Bu durumda çalışman mantıklı
Ama 2 saat yolu gidip çocuğunu görmemen bence mantıksız
Ben hergün giderdim ki zaten işyerim uzak 1,5 saat, yarım saat eklesem ölmem

Arkadaşlar bütün yazılanları kafamda ölçtüm tarttım..
Ve bu akşam eşimle eve yakın bi yerdeki kreşe görüşmeye gideceğiz.
Bizim işimiz evimize uzak,dezavantajlıyız bu anlamda..
Ama yine de şartları zorlayacağım.

benim önerim bu yaş grubu için varsa eğer;

yazlık okul tarzında bir yer.
izci kampları gibi.
hem doğa ile iç içe, hem de sadece yaz için.
çünkü babanne baksın istiyorsunuz siz biraz daha büyüyene kadar.
bu şekilde yaz dönemini atlatabilirsiniz.

İşe yakın bulsan daha iyi kreşi o zaman

Ben de bir an once kizinla bagini yeniden kurmak icin bir sure evde oturmayi goze al derim. Eviniz var, arabaniz var, birkac sene birikim yapma, ama kizinla sevgi biriktirin, o su an mutlu gorunuyor ama sizinle bagi oldugunu sanmiyorum, babasini hic gormuyordur bile. Yasi ilerledikce bu daha cok farkedilir. Ilerde bu kiz bana hicbi sey anlatmiyor, sozumu dinlemiyor, kendine kotu arkadaslar ediniyor gibi dertlerin olacağına, birkac sene evde oturup kizini hayata anne sicakligiyla hazirla. Birisi yazmis, ikinciyi de yapip onlari okula koyup oyle baslardim diye. Ben ayni oyle düşündüm, kizim 4 yasinda, okula gidiyor (buranin sistemine gore anaokulu 3 sene), oglum da 1 yasinda, bana kalsa 3 olana kadar bekleyecektim, ama cok iyi bir is firsati cikti, oglum da yanimda bakilacak, gun icinde hep gorcem yani, bu nedenle daha yeni birkac ay sonra başlıycam ki evde oturmak bana da cok zor geldi, ama cocuk sahibi olmak basit bir sey degil, benim uykularim kaciyor her seyde, 4 ay ayri kalamazdim.

Kardeşimle aramda iki yaş var annem ikimize birden bakarken zorlanmasın diye babaannem köye giderken beni dd yanında götürürdü. 3 yaşında başlamışlar bu durum. Kızınız büyüdüğü zaman babaannesine sizden daha düşkün olursa ona kızmayın sakın. Ilerde anlayacaksınız yaptığınız hatayi.

Kardeşimle aramda iki yaş var annem ikimize birden bakarken zorlanmasın diye babaannem köye giderken beni dd yanında götürürdü. 3 yaşında başlamışlar bu durum. Kızınız büyüdüğü zaman babaannesine sizden daha düşkün olursa ona kızmayın sakın. Ilerde anlayacaksınız yaptığınız hatayi.

bana senin babanne baskın çıkmış gibi geliyor ya tantanis, bazı kv ler öyle çünkü, ilk torunu kendi çocukları gibi büyütme sevdasında oluyorlar.
belki annen sessiz sakin biri ise ses edememiştir kadıncağız.

bana senin babanne baskın çıkmış gibi geliyor ya tantanis, bazı kv ler öyle çünkü, ilk torunu kendi çocukları gibi büyütme sevdasında oluyorlar.
belki annen sessiz sakin biri ise ses edememiştir kadıncağız.
Annemin yaşı küçükmüş (18 yaş var aramizda) ben de çok hasta olan bir çocukmuşum. Astım vardı geceleri uyuyamazdım öksürmekten başımda bekleyip bir şeyler yapardı sürekli. Kardeşim de küçük olunca zorlanır diye düşünmüşler, iyileşince de düzeni degistirmek yerine devam ettirmişler öyle. Annem de keşke dinlemeyip göndermeseydim seni diyor şimdi. Söylediğin gibi sesini çıkaramamış biraz da. Ilk torun da değilim ama bana ayrı düşkündü babaannem, şimdi de dedem öyle.

Küçükken sorun olmuyor ben mutlu büyüdüm ama annemle aramızda anne kız ilişkisinin gelişmesi biraz zor oldu. Konu Sahibi ciddi bir hata yapıyor.

Back
X