O alışma meselesi. Benim oğluma abdullah ömer diyen de çok. Sadece bir ismini kullanan da çok. Kardeşimin ismi de bilal kerem. Bilali de keremi de kullananlar eşit diyebilirim. Mesela ayşe begüm olsa çok da uzun olmaz bence. Peki eşin bir öneride bulunmuyor mu?
hımm ayşe begüm güzelmiş, eşim bi öneride bulunmuyor, bana; sen beğendiklerini bul getir ben beğeniyim diyo, bakalım hayırlısı, ayrıca hafsa da güzelmiş
hımm ayşe begüm güzelmiş, eşim bi öneride bulunmuyor, bana; sen beğendiklerini bul getir ben beğeniyim diyo, bakalım hayırlısı, ayrıca hafsa da güzelmiş
Evet canım hayırlısı. Hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah. Darısı da benim başıma :)
Evet canım hayırlısı. Hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah. Darısı da benim başıma :)
amin inşallah, Allah tüm isteyenlere ve size hayırlısıyla versin, çok güzel bi duygu, benim ilk bebeğim olcak inşallah, 5 senedir evliyim, çok istedim ama eşimi bu sene ikna edebildim çocuğa, inşallah isme de ikna olur zamanla
Hayatim benim cocuklarimin isimleri helin nehir safa ve mina sec begen al begenmezsen baska da buluruz
arkadaşlar teşekkür ederim, önerdiğiniz isimlerin hepsi birbirinden güzel, bana kalsa ben klasik ZEYNEP, AYŞE gibi dini isimler koymak istiyorum ama eşim şimdiye kadar hiçbirini istemedi, bir tek ELİF ve BEGÜM isimlerini beğendi, ELİF ismi var ablamın kızının adı, ablama söyledim kendi kızının adı olduğu için koymamı istemiyo gibime geldi, elif var zaten diyor, BEGÜM ü çok beğendim ama isim analizi diye bişe var o aklımı karıştırıyor. 'G' harfine ; inatçı kişilik gerginlik, 'Ü' harfine de; başarısı sürekli engellenen anlamı vermişler, bu yüzden kafam karışık, bir de şimdi yeni HÜMA ismini buldum ama onda da 'Ü' harfi var :44: sizce bu harflerin analizi doğru mudur ya da etkiliyor mudur?
BENGİSU İSMİDE COK GÜZEL BEGÜMÜ BENDE DÜŞÜNÜYORDUM KIZIMA AMA BİLGE KOYDUK BİDE ECEM DE VAR
merbaha, Allah izin verirse ağustosun başında bir kızım olacak, isim olarak önerilerinizi bekliyorum
BENGİSU İSMİDE COK GÜZEL BEGÜMÜ BENDE DÜŞÜNÜYORDUM KIZIMA AMA BİLGE KOYDUK BİDE ECEM DE VAR
Benim kızımın adı da zeynep bilge :)
isim sözlüğünde araştırırken bulmuştum, arapçam yok canım sağol, begüm nasıl yaa, begüm begüm söylemesi biraz garip geldi ama kızımın usg fotosuna baktıkça begüm diyesim geliyor, gerçi dini bir isim değil ama öztürkçede 'bey'in='beg' in dişisi yani; hanımefendi, saygıdeğer kadın ve hükümdar kadın demekmiş, çok fazla seçeneğim de yok, eşime isim beğendiremiyorum
Merhaba,
Yukarıdaki mesajda Hüma ismi ile ilgili yanlış bir bilgilendirme var, onu düzeltmek istedim. Hüma, Öztürkçe olan Umay isminin Osmanlı'daki kullanımı. Umay eski Türk inanışında erkekler savaşa gittiğinde kadınları ve çocukları koruduğuna inanılan iyilik meleğinin adıdır. Osmanlı Umay ismini Hüma olarak ve yere hiç inmeden uçan, gittiği yere bolluk ve bereket getiren efsanevi kuş anlamında kullanmıştır. Bu kullanımın sebebi İslamiyet'le Umay inancının bir miktar çelişmesidir. Umay eski Türk inanışında ruh olarak anılır ve bazı kaynaklar tarafından bu ruh kelimesi Tanrı olarak ifade edilir. Ancak eski Türk inancı özünde tek Tanrılı bir dindir. Bu sebeple "ruhlar" bugünkü inanışımızdaki melekleri temsil eder. Osmanlı Umay'ı Hüma olarak kullanarak bir nebze içini ferahlatmıştır :) İsim analizi mevzuuna fazla takılıyorsanız Hüma yerine, ismin orijinalini yani Umay'ı tavsiye ederim. Benim kızımın adı. Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Ayşe begüm ne kadar güzel bir isim.
Sadece begüm de olur. Hint prenseslerine verilen ünvan, sanırım osmanlılarda da kullanıldı bir dönem hatta osmanlı soyundan gelen prensesin kitabının ismi. Aynı zamanda bir anlamı daha var begümün bilinen dışında, Flemenkçede herkesin ne düşündüğünü bilen, biri kahkaha attığında çok uzaklardan duyan anlamına geliyor.
Ceylin de çok zarif bir isim
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Merhaba,
Yukarıdaki mesajda Hüma ismi ile ilgili yanlış bir bilgilendirme var, onu düzeltmek istedim. Hüma, Öztürkçe olan Umay isminin Osmanlı'daki kullanımı. Umay eski Türk inanışında erkekler savaşa gittiğinde kadınları ve çocukları koruduğuna inanılan iyilik meleğinin adıdır. Osmanlı Umay ismini Hüma olarak ve yere hiç inmeden uçan, gittiği yere bolluk ve bereket getiren efsanevi kuş anlamında kullanmıştır. Bu kullanımın sebebi İslamiyet'le Umay inancının bir miktar çelişmesidir. Umay eski Türk inanışında ruh olarak anılır ve bazı kaynaklar tarafından bu ruh kelimesi Tanrı olarak ifade edilir. Ancak eski Türk inancı özünde tek Tanrılı bir dindir. Bu sebeple "ruhlar" bugünkü inanışımızdaki melekleri temsil eder. Osmanlı Umay'ı Hüma olarak kullanarak bir nebze içini ferahlatmıştır :) İsim analizi mevzuuna fazla takılıyorsanız Hüma yerine, ismin orijinalini yani Umay'ı tavsiye ederim. Benim kızımın adı. Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Umay en sevdigim kiz ismiydi kizimin adini umay koymayi cok istedim bende fakat esim isme isinamadigini istemedigini soyledi allah nasip ederse uc ay sonra kizim dunyaya gelecek ismini Ece dusunuyoruz. Ama ikinci bir cocugum olur ve kiz olursa ismini kesinlikle umay koyacagim diye esimle pazarlik yaptim.. Kizinizi allah bagislasin..
merbaha, Allah izin verirse ağustosun başında bir kızım olacak, isim olarak önerilerinizi bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?